1 KOFFERT & 2 KRANSEKAKER.

Goood tisdag mina fina vänner! 

Jag har för första gången på länge sovit heeela natten utan att vakna 37 gånger och HUR skönt är inte det.  En helt annan känsla än när man tittat på klockan både 03, 05 och 06….  Tror det hänger ihop med att jag sovit själv för när inte jIG är här så sover oftast J inne hos mig och då ligger även Gizella hos oss (hon sover alltid med J) och ja, då är det lite mer liv i sängen. Men samtidigt så är det ju sååå mysigt att sova ihop för tiden i livet då våra barn vill göra det är är ju så begränsad så det gäller att ta tillvara den.

Och tisdag idag och ett helgrått väder men det ser ut som att solen vill titta fram så när jag postat det här inlägget så åker träningskläderna på och off I go på ännu en power walk runt sjön. Det är verkligen bästa starten på dagen! Men det är inte alltid lika självklart att komma sig ut, hjälp så tröööögt det kan vara ibland… jag kan försöka gör allt för att slippa, lite som när man gick i skolan och skulle göra läxorna men t.o.m. städade rummet istället fast det är så tråkigt….  (och ja, ibland lyckas jag stoppa mig själv från att gå ut, det är som att Anna vill och Stina inte vill.  ha, ha). Men så påminner jag mig om alla ursnygga kläder i garderoben som jag vill komma i och då kan inget stoppa mig. Bästa peppen! ha, ha. Sen ger ju dessa walk´s sååå skön energi! det är det som till slut är avgörande för att jag kommer mig ut, att jag vill åt den känslan efteråt… ! 🙂

 

Så här såg det ut här hemma på morgonen den 17:e maj. Blommor – check! Norska flaggor + textilband – Check!  och för andra året i rad så… 

…reste JIG upp till Luleå med 2 kransekaker i kofferten (resväskan) och även i år så höll de hela vägen.  Och GLAD var jag för det för denna norska klassiker gör verkligen det där lilla extra på bordet på 17:e maj.  Men jag vet inte om jag vågat slänga ner den här i resväskan? han är modig min mann. Ha, ha. 

I Sverige har vi smörgåstårta, i Norge har de kransekake, båda länderna har sina egna traditioner (det är ju det som gör varje land så unikt) och jag älskar att jag får mixa det bästa från båda. 

Sen var jag sååå glad över att J ville gå till skolan i sin norska festdräkt på 17:e maj för här i Sverige var det en helt vanlig skoldag och J hade religionsprov (det var det som höll oss kvar i Luleå…).  Hon är så cool och så modig och i bilen på väg till skolan så sa hon “många kommer nog att titta på mig idag när jag är klädd så här, men vem vill inte ha lite uppmärksamhet?”. Alltså… min älskade stjärna!  Så orädd och så reflektert. Det kommer ta henne långt! 

 

Nej mina vänner, nu fångar vi dagen och betar av alla to-do´s!  Och du, kom ihåg att ett hinder på vägen mot ditt mål inte ska stoppa dig utan peppa dig…. ! You gooo!!! 🙂

P.S hur BRA är inte den HÄR nya låten? Love it!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 3 Comments

3 responses to “1 KOFFERT & 2 KRANSEKAKER.”

 1. Tina says:

  Äter man den kakan eller är det bara ett skådebröd? Är den mjuk som en sockerkaka eller mer som en skorpa?

  • Den är absolut inte bara ett skådebröd! Vi bjöd på kransekaken till dessert på 17:e maj och det har vi som tradition. 🙂 Och konsistensen är lite hårdare på utsidan och lite mjukare inne… svårt att förklara… men inte lika mjuk som sockerkaka och inte lika hård som skorpa. Kanske man kan säga att den är mittemellan?

   Önskar dig en riktigt fin dag Tina! Kram! 🙂

 2. C says:

  Bra gjort av Johanna, så underbar inställning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *