110% HÖST UTE NU.

Happy torsdag mina fina vänner! 

Idag vaknade vi till strålande solsken och jag har varit och fixat mina vipper / fransar på förmiddagen. Åh det är såå härligt när de är nya & fräscha. Helt klart bästa lyxen att slippa mascara kladd! och jag känner mig så mycket piggare då jag vaknar när jag har snygga fransar. Det tog mig några år att hitta en BRA salong här i Luleå, i början fixade jag de varje gång vi var i Oslo, men det blev ohållbart till slut så – nu går jag på Rosenday Spa och är super nöjd med kvalitén!

Och idag torsdag. Vart tog veckan vägen??? Jag har inte riktigt hängt med i svängarna…  Men det känns otroligt skönt med fredag i morgon och att ha en helg med mornar utan alarm framför sig för nu när mörkret gjort sin entré så är det sååå svårt att stiga upp på morgonen. Tror aldrig jag fått kämpa så hårt med att få upp Johanna som jag fått göra den här veckan så ja, helgen är mer än välkommen och den ska verkligen njutas! 🙂

 

Det blev ingen runda på mig idag eftersom jag hade en avtale men – igår var det så här vackert på marken då jag gick ett varv runt sjön. Åh som jag älskar hösten! 

Men hösten är snart ett minne blott här uppe i norr för ser du vad jag ser? Oh yes, det börjar bli is på sjön så vintern närmar sig verkligen med stormsteg nu…  och det var freeeezing på min runda. Brrr… !

Men att få uppleva 4 årstider varje år är ju ganska så magiskt ändå… ! 

 

Nu maxar vi torsdagen så att vi kan njuta fredagen! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 18 Comments

18 responses to “110% HÖST UTE NU.”

 1. Hälsningar från Thailand och Chiang Mai.
  Här njuter vi i värmen!
  Nyss kvällsdrink vid poolen och ett snabbt dopp.
  På lördag beger vi oss söderut och hem till byn.
  Trevlig helg.
  Kram Titti

  • Men ÅH så underbart härligt det låter att vara tillbaka nere i Thailand! Lucky you Titti!!! 🙂 Den här tiden på året längtar jag alltid xtra mycket ner till vårt andra hem…

   Önskar dig riktigt sköna dagar fyllda av solsken! Njut!!! Kram! 🙂

 2. Linda says:

  Hösten är min favoritårstid, så vackert.
  Men en liten fundering. Måste du “kämpa med” att få upp Johanna på morgonen? Går hon inte i 7:an? Hur hade det funkat om du haft ett “vanligt arbete” och åkt hemifrån tidigare än vad hon behöver kliva upp?
  Nu är mina barn yngre än Johanna men när jag började högstadiet fick jag min första klockradio (innan mobilens tid) & klev upp själv och fixade min egna frukost innan jag promenerade mot bussen.

  Du b o r d e ju kunna ta sovmorgon vareviga dag numera. Förutom de dagar du har inbokade möten. Kan jag tycka.

  • Ja men visst är hösten vacker! 🙂 Och ja, jag får kämpa med att få upp både mig och Johanna på morgonen. Vi är båda super morgontrötta så det hjälper inte att både min och Johannas väckarklocka ringer, vi är lika trötta ändå. Ha, ha. Och, jag stiger alltid upp runt kl. 07 . Sovmorgon, det har jag bara på helgerna.

   Önskar dig en riktigt fin kväll Linda! Kram! 🙂

  • Charlotte says:

   Det är såååå skönt när barnen sköter sig själva på morgonen – de går upp mär jag och min man åkt, turas om att fixa frukost och sedan cyklar iväg! Dom är 8,9 och 14år

 3. Tina says:

  Alla gör väl det dom här möjlighet till tänker jag. Även när jag har mina lediga dagar (jobbar deltid) går jag upp 6 för att fixa frukost till barnen. Dukar fram och försöker ge dom en bra start på dagen. Sen sköter dom resten själv och dukar av och städar om jag åkt till jobbet innan dom går till skolan. Det ena utesluter ju inte det andra. Och det finns värre saker man kan utsätta sina barn för än att väcka dom på morgonen och ge dom mat

 4. Linda says:

  Fast varför går du upp så tidigt om du är så morgontrött? Johanna är stor nog att sköta sig själv på morgonen. Hon är tillräckligt gammal för att komma upp på morgonen utan din hjälp, eller hur tänker du där? Du besvarade aldrig min fråga.

  Servar du henne även med frukost och kör henne till skolan varje morgon? Hon hade väl cykelavstånd till skolan? Iallafall tidigare, nu vet jag inte.

  Jag kommer ihåg att du ofta skrev att hon väckte dig i ottan när hon var yngre och ville att du skulle “stå upp”. Redan då upplevde jag att hon var stor nog att gå upp själv och sysselsätta sig på egen hand en stund framför tv:n eller så. Så att du kunde ligga & dra dig en stund.

  Nu är jag inte den som skall döma dig i ditt föräldraskap, men jag tror inte att du gör Johanna en tjänst genom att “dalta” med henne för länge. Det hör till utvecklingen att lära sig ta eget ansvar.
  Nu har du bara ett barn och jag tror att det kanske lätt blir så när man bara har ett barn. Men Johanna är inte någon liten flicka längre.

  Annars gillar jag din positiva blogg jättemycket, följt Dig sedan J var 6 månader! Så hoppas inte du tar alltför illa upp av mina rader.

  Tack, detsamma till Dig!

  • Charlotte says:

   Men om man inte har ngn tid att passa så skulle jag också fixa med barnen på morgonen – varför inte?
   Jag åker tidigt för att kunna komma hem tidigt och fixa middag innan träningar osv 🙂

 5. Elisabeth says:

  Jeg syns jeg er heldig som får stå opp med barna mine hver morgen, spise frokost med dem og være tilstede for dem før vi haster til henholdsvis jobb, skole og barnehage. Trøtte er vi, men tiden med barna er dyrebar. Og jeg tror ingen barn på denne jord blir hverken bortskjemt eller på andre måter noe negativt av tilstedeværende foresatte som ønsker å være sammen med dem.

 6. A-L says:

  Åh vad jag gillar att du verkligen ser det positiva med allt. Det är verkligen en superkraft, ta vara på den! Det här inlägget var min soldroppe i kaffet den här morgonen. Tack!

 7. Mia says:

  Hej!

  Fina bilder! Och ja, jag får kämpa med min son som är 16 och är morgontrött nu trots att han lägger sig tid. Han tränar mycket och går på gymnasiet. Jag är själv gymnasielärare och har alldeles för många elever som sover för länge på morgnarna och/eller äter ingen eller för lite frukost. Jag önskar att fler föräldrar vore som jag (lite skämtsamt sagt) att de skulle ta tid för att äta frukost med sina barn även om de nästan är vuxna och “borde” klara sig själv. Jag är uppvuxen själv med förberedd frukost, två morgontidningar att läsa och närvarande föräldrar. Det blev folk av mig ändå plus att jag var mätt och nöjd när jag kom till skolan. Bra jobbat Anna- Stina, fortsätt precis som du gör och är!

  • Viktoria-pinkpastry says:

   Åh Mia jag håller med dig jag önskar med fler föräldrar var mer närvarande och tog vara på tiden, det mest värdefulla! Jag tänker att det är ju underbart för en annan med att få ta hand om och att få vara med! Det här med att serva och ta hand om eller curla som en del säger all forskning visar ju vara att det är positivt på alla sätt! Min mamma “curlade” mig och konsekvensen av det är att jag alltid har känt mig älskad och vi har en jättebra relation Idag och som person är jag nog ganska omhändertagande, vilket bara gett mig fördelar i livet, på arbetet och på andra ställen. Så jag tar hand om min dotter på alla sätt jag kan och bara myser av att få vara med henne, hon bestämmer nybakta scones varje morgon och de går jag med glädje upp och bakar. Stor kram

 8. Linnea says:

  Till Linda: Enligt nya danska studier är curlande barn lyckligare och klarar sig oftast bättre i livet. Om du googlar kan du nog läsa lite mer om det. Tycker inte det är något konstigt att man får dra upp en 13 åring på morgnarna. Jag och mina barn är också morgontrötta och blir inte piggare av mörkret direkt. Kommer kliva upp och försöka spendera så mkt tid jag kan på vardagsmornarna med mina barn under deras uppväxt så länge dom bor hemma. Tycker det är kvalité och mysigt att få en pratstund inna skola och jobb. Förstår inte “problemet”. Det är så lätt att säga:”dagens barn är så lata och bortskämda” och “på min tid var det si och så” har nog inte träffat en enda perfekt vuxen än så jag tror inte det var bättre förr. Men hör det allt oftare att vår generation gärna uttalar sig på det viset.

  • Viktoria-pinkpastry says:

   Så klokt sagt, precis som jag kommenterade ovan studierna visar ju bara på positiva effekter av curlande och jag blev curlad och kände mig bara sedd, älskad och omhändertagen! Och so du säger man vill ju verkligen bara ta vara på tiden tillsammans, de man investerar i det växer! Så stor kram till dig

 9. Linnea says:

  Såg precis (märkligt nog) på Facebook, en passande quote till min kommentar ovan: “Du kan inte uppfostra dina barn som dina föräldrar gjorde med dig, för dina föräldrar uppfostrade dig i en värld som inte längre finns” Tyckte den var klockren!

 10. Harriet says:

  Jag förstår inte varför vi behöver lägga oss i Anna Stinas val? Skulle ni göra samma sak med en granne/kollega. Tycker inte det är märkligt att Anna-Stina går upp med Johanna. Vardagen ser ju inte för dem som för många andra. Det är ju de två och AS har ju andra uppdrag än hasta i väg till på morgonen och då vore det väl märkligare ändå om hon låg kvar och lät Johanna vara helt själv. Var familj gör som de själva vill så länge det inte fysiskt eller psykiskt skadar barn tycker jag man kan hålla åsikten för sig själv.
  Snälla Annastina hoppas du inte tar åt dig av kommentarerna som kommit sista tiden. Tycker du verkar vara en väldigt fin och närvarande förälder. Till skillnad mot många andra idag!
  Trevlig helg och kram till dig

 11. Emelie says:

  Blir så ARG, på mig själv som inte tar mig tid oftare och kika in och läsa här hos dig! 😉 Bästa, mysigaste bloggen av alla och jag blir så varm och glad i hjärtat varje gång. Kramar från Stockholm!

 12. Josefine says:

  Härliga höstbilder! Ser gärna ett inlägg med lite tips om kläder i höst.
  (Ser gärna mindre ifrågasättande kommentarer av dina och din dotters liv.. )
  Många kramar och tack för en härlig blogg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *