17:E MAJ COMING UP…!

Mooorning girls !

Jag står med ena foten ut genom dörren, så skriver mer senare idag! Ville bara titta in i farten och bjuda på lite 17:e maj inspiration för nu närmar sig årets festligaste dag med stormsteg!!!

Hur ska du fira dagen? 🙂

 

Senast vi firade dagen i Oslo var för 2 år sedan och då såg vi ut så här framför vårt Casa. Jag hade enligt tradition på mig Kalix dräkten och J sin Oslo dräkt. Ska bli spännade att se om vi får på oss de i år…? J har nog vuxit ur sin på längden och jag min på bredden, ha, ha. 

 

Minns att vi ankom Oslo på kvällen den 16:e så blev snabb flower + balloon shopping etc och sen dukade jag upp så här till frukost på den stora dagen. 

Och förra året så firade vi för första gången dagen här i Luleå. Vi bjöd över grannar, familj och vänner och bjöd enligt norsk tradition på pølse og lompe, is (glass på svenska), bubbel och lekar. Och så här dukade jag upp till alla tweenies inne i ljusgården.  Hipp, hurra!! 

Men alltså v.i.l.k.e.n. skillnad på hur Johanna såg ut förra året! sååå mycket mindre. Det händer verkligen saker med våra skatter det år de ska fylla 13… de blir stora bara så där!  Hur som helst – jag firade dagen utan Kalix dräkten för första gången 2018, i en klänning från Indiska, eftersom vi var här uppe i norr. 

Något år tidigare i Oslo, när vi bodde i Parkveien och hade slottsparken utanför fönstret…  Den non-stop påse som såldes då med norska flaggans färger har jag tyvärr inte sett senaste åren? Synd! för den var sååå perfekt att dekorera tårtan med.  (vet någon av er om de säljs längre?). Sen älskar jag att man kan köpa bubbel som redan har norska flaggan dekor på sig. Det är verkligen alla de där små detaljerna som gör dagen så festlig! 

Mitt älskade hjärta som är 50% norsk. 

 

Önskar dig en strååålande dag denna soliga & vackra tisdag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: 17:e maj | 4 Comments

4 responses to “17:E MAJ COMING UP…!”

 1. Mia says:

  Så vackert dukat!

 2. Lena says:

  En sak är då säker; det kan aldrig bli långtråkigt i ditt sällskap 🙂

 3. Hanna Steinhaug says:

  Jag och min man bilar upp från Luleå till Eldaskogen, Harstad i morgon, för att fira 17 Mai med mina Svärisar! ❤️

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  17 maj verkar så fantastiskt festligt. I vår stad tycker jag nationaldagsfirandet har vuxit lite så det känns kul. Jag har på Arlanda köpt en så söt hello Kitty skål när hon har Sverige dräkt som jag tänkte servera godis i på dagen och sen ska vi till firandet i parken. Har köpt denna klänningen till mig https://www.asos.com/se/frock-and-frill-petite/frock-and-frill-petite-smockklanning-i-sammet-med-blommiga-broderier/prd/8469711 som jag planerat att ha som min nationaldagsklänning varje år tycker den gula kändes Sverige flagga gul. Och till dottern har jag köpt en så söt fotbollsdräkt i Sverige färger då från adidas, med knästrumpor till (eller fotbollsstrumpor heter det kanske) och sen en stor matchande jojo siwa rosett, så ser fram emot dagen. Även om Sveriges nationaldagsfirande verkar så mesigt i jämförelse med 17:e maj verkar magiskt. Önskar er en härlig 17 maj stor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *