1:A ADVENT.

 

Glad 1:a advent mina kära vänner! 

Åh tänk att det är 1:a advent idag! För mig som fullkomligt älskar julen och allt som hör till så är det här en helt magisk dag som, på riktigt, markerar starten på årets mysigaste tid!  Så igår kväll, efter att mina J gått och lagt sig så dukade jag frukostbordet och kryddade det med en 1:a advents present till Johanna och på morgon så fick hon, enligt tradition, tända 1:a ljuset i adventsljusstaken. Såna små saker kan jag blir så otroligt rörd över…

Och ja, sent igår kväll så ankom JIG Luleå (efter 1 månad i Oslo, han flög dit då vi flög hem från Stockholm) så nu är vi samlade alla 3 igen. Vi hämtade honom strax efter kl. 20, svängde förbi och hämtade take away dinner och sen, efter maten, så somnade typ alla. Ha, ha. Ja, utom jag då som piffade inför idag. Och idag har vi girls varit ute på en liten promenad med mamma och sen har vi hämtad färdiglagad middag hemma hos pappa : skomakarlåda, så lyxigt gott!  Sen har jag fått på plats 2 till utegranar (oh yes, jag maxar verkligen julen i år) och belysningen på vår stora gran inne i vardagsrummet. Och alltså vi har så stora julpynt planer att vi nog inte blir helt färdiga förren lagom till julgransplundringen ha, ha. Så ja – bäst att jag kör på här nu för jag har verkligen loooovat J att bli 100% klar till 1:a december.   🙂

Det är ju så otroligt kul att få göra det där lilla extra för någon och så här piffade jag frukostdukningen till J idag.  Den fina tallriken köpte jag hos Pottery Barn i Dubai, och hur fin är inte den lilla julgranen med ljusslinga i? Kostar bara 29,90 hos Rusta och är perfekt size till frukostbrickan, glöggbrickan, handfatet i badrummet… 

Varje advent får J en extra present i sin julkalender och så här såg den ut igår.  Jag fäste dessutom ett kort med en tänkvärd text för J att bära med sig in i december…  (det fina randiga pappret kommer från Lagerhaus, sifferkortet har jag gjort själv och kortet är köpt i London).

Den fina koppen köpte jag hos Lagerhaus förra året och servetten, jag är sååå svag för fina servetter. Den här har jag beställt från Amazon.  Och ni som är uppmärksamma ser att jag hade fake ljus på första bilden och nu riktiga… Det är för att jag får se upp med vilka ljus som står framme då vi inte sitter vid bordet p.g.a. Gizella. 

Och min världens bästa Johanna bjöd mig också på en advenspresent! Åh den lyckan!!! och hon packar dessutom in så fint. 

Vi tog en mysig promenad med mamma i vinterkylan. Brr… -5 kändes som -15 igår så bra att mössan var på. Och jag invigde en fluffig mysig kappa från Stand Studio. Så varm och skön!  (våra mössor kommer från Åhléns).

 

Nu  har jag lovat J att vi ska avsluta dagen med en mysig julfilm så jag uppdaterar inlägget med bildtexter senare.

Hoppas att du också njuter en magisk dag fylld av härlig julstämning!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

112
Kategori: Allmänt, Julen 2020 | 5 Comments

5 responses to “1:A ADVENT.”

 1. Josefine says:

  Åh så mysigt ni verkar ha det!
  Sonen önskade sig/behövde nya skor så det beställde jag i adventspresent till honom – ett par vita Nike air force enligt hans bestämda önskemål.
  Ha en fortsatt fin dag!

 2. Lena Karlsson says:

  Vilket fint papper från lagerhaus. Så juligt och fint.
  Johanna är verkligen en riktig skönhet 🙂

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Wow så fint du hade ordnat. Så underbara tallrikar. Jag har ett set med hästen mulle

  https://www.shopping4net.se/Leksaker/Baby-Barn/Aeta/Barnservis/Haesten-Mulle-Vinter-Tallrik.htm?gclid=Cj0KCQiAzZL-BRDnARIsAPCJs73TDfugehftR7K48XVsAKo8C52SEZA3LP0hG7j24i6VZKIWSj2lc8oaAsdBEALw_wcB

  http://www.kentaurmagasin.se/product/mugg-med-mulle-julmotiv-jul/

  Detta som jag dukar fram hönans nybakade scones på varje morgon i december. Dom har så söta små detaljer som är roliga att titta på, men hade gärna haft dina tallrikar. Letar efter glas, nått kul julglas ångrar så att jag inte köpte det på Ikea för nått år sen med tomten med snorkel. Förlåt att mina kommentarer har uteblivit, skrev ett mejl till dig du kanske har sett det? Men läser här precis som alltid. Fortfarande den enda blogg jag besöker varje dag. Så fina inlägg du bjudit på senaste så förlåt förlåt att jag inte kommenterat. Så fint och juligt du har bjudit på och toppen tips om va som finns att köpa. Om du bara visste hur mycket glädje du bjuder på. Nu speciellt i denna extremt utmanande tid. Har varit förkyld och då legat och sträckläst dina gamla inlägg från dec 07-tom mars 07, underbart mysigt har det varit så tack tack tack behöver aldrig köpa nån tidning igen, du är bäst, tusen tack för all glädje du bjuder på helt magiskt ovärderligt. Stor kram

 4. Madde says:

  Vad fint du fixar till din dotter! Kan du inte visa vad JOhanna får för presenter? Har själv så svårt att komma på vad jag ska köpa, det blir mest samma saker hela tiden…

 5. Carina says:

  Jag är som dig, älskar julen och allt som hör till! Bästa och mysigaste högtiden om du frågar mig.Tar också gärna emot presenttips till tjejer i Johannas ålder. tycker det blir samma vid födelsedag och julafton. Kläder, pengar, smink och rituals och bodyshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *