2 VECKOR TILL HALLOWEEN…!

 

En bra fest startar alltid med en festlig inbjudan och den här gillar jag. Enkel, cool & classy. Dock för trist om du frågar Johanna så inget för hennes fest… ha, ha. 

Idag är det e.x.a.k.t. 2 veckor till Halloween! Och SOM vi gleder oss! Johanna räknar ner dagarna  på sin countdown kalender och häromdagen dök hennes kostyme upp i brevlådan. Thank god!! för vi har varit oroliga för om den skulle komma fram i tid. Beställde den nämligen online, från Shanghai. Så galet. Ha, ha. Och vad hon ska vara? ja, det har jag lovat att inte avslöja men jag kan säga så mycket som att det har med Harry Potter att göra för J är heeeelt inne i H.P sedan en tid tillbaka.

Och igår hittade jag min mask! (på Kapp Ahl av alla ställen). Har ju kört med en kattmask från Accessorize i typ 4 år nu så det känns som att det är dags för något nytt.  Men jag har inte hela min kostyme helt under kontroll ännu….och jag har även köpt en mask på H&M + coola stickers (som blir som en mask…typ..) på Accessorize (i Bergen) så lite oklart just nu vad jag landar i? men jag måste snart styra upp det för vi ska ha Halloween fest den 31:a och i år ska även vi vuxna vara utklädda. Såååå kul! Och eftersom jag är helt insnöad på denna happening om dagen så bjuder jag på några av de inspo. bilder som jag hittat med hopp om att de ska inspirera dig också! Ska du föresten fira halloween? Hur? Berätta! 🙂

Jag älskar vimplar! och de här kan du lätt göra själv med hjälp av vitt lite tjockare papper, en hålslagare, bra textpennor och ett snöre.  Men det finns även fina vimplar runt omkring i butikerna. Jag har själv en riktigt fin glittrig som jag köpt hos Pottery Barn Kids i L.A. och Meri Meri Party har också en riktigt fin… ! (MeriMeri säljer de bl.a. hos Sprell i Oslo).

 

Och entrén! att krydda den med det lilla extra innan gästerna gör sin entré är ju så otroligt kul nu i oktober då vi båda kan måla och karva pumpor.  Låt fantasin flöda! Själv ska jag bl.a. klippa ut en stor svart fladdermus (från lite tjockare kartongpapper och fästa den i min maffiga dörrkrans…  (bild från Pottery Barn Kids).

Och dukningen…. alltså SOM jag älskar att duka fint! och det finns sååå mycket kul halloween ting ute i butikerna nu. Jag har själv shoppat de finaste ting från TGR och min bästa K har shoppat till mig från Meri Meri Party i New York (såååå snällt!!!). Vi kommer enligt tradition att köra ketchup i sprutor (ett tips!) och den där chokladtårtan på bilden – en sån ska vi ha i år!  Och nu ser jag att de har en lik klubba / kjærlighet på pinne som jag bloggade häromdagen! ser du spöket? så otroligt kul. Den detaljen upptäckte jag nu. Ha, ha.  (men J körde med svart silkespapper istället och ett öga…).

Och det kanske svåraste av allt… VAD ska man klä ut sig till???  Jag fullkomligt älskar den här Bat idén! Sålde in den till J eftersom hon har tyll skjørt / kjol och en bat mask är lätt att fixa (har sett de på flera ställen) men hon tok dissade den. Så ja, det blev som sagt en kostyme från Shanghai istället… Ha, ha.  Men – den här kostymen är mitt tips till er som har barn som inte har valt kostyme ännu!  Sååå cool! 

Åh jag är SÅ pepp på halloween!! och det var så kul då J sa att hon vill att vi ska ha en fest med både vuxna och barn i år. Älskar att hon gillar den stämning det blir av mixen! och nej, vi vuxna ska inte gå trick or treat, det får barnen göra själva så kan vi istället förbereda någon läskig surprise till när de kommer tillbaka…. För ett par år sedan så höll JIG på att skrämma ihjäl några när han hade gömt sig i vårt uthus med de läskigaste linser i ögonen jag sett + DEN peruken… Hjälp. T.o.m. jag blev så rädd att jag höll på att kissa på mig.. Ha, ha.

Nu pågår playdate här i Casa Gizmolina och de är så duktiga och sitter med sina läxor. Wohoo!! sååå BRA för då är det gjort och vi kan chilla efter J´s dans istället för att sitta och göra matte…

Njut din dag vidare! 🙂

Kategori: Allmänt, Halloween | 7 Comments

7 responses to “2 VECKOR TILL HALLOWEEN…!”

 1. Inget Halloween i Thailand.
  Mycket koncentreras kring kungens begravning nästa vecka.
  När mina barn var små firades inte Halloween så mycket.
  Kram Titti i Bangkoks härliga värme och lite regn!

 2. Kerstin says:

  Inget Halloween här heller. Jag har aldrig haft den traditionen och när barna var små fanns det i princip inte i Sverige heller. Kom ju först för inte allt för många år sedan. AllHelgona däremot är vi på våra käras gravar och gör fint. Pumparna som finns i varenda butik nu använder jag i stället som höstdekoration. I mitt bostadsområde finns det heller ingen som springer runt och ringer på dörrar trots att det finns rätt mycket barnfamiljer. Majblommor däremot är de duktiga på att ringa på vår dörr och jultidningar…inte en dag utan förväntansfulla små försäljare under en viss tid på året.

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Älskade detta inlägget så inspirerande bilder.åhh skulle med vilja ha en halloween fest med både vuxna och barn låter super kul!! Vi hade fest för inte så längesen med superhjälte tema med både vuxna och barn super kul. Är ett lopp här i stan varje år då man klär ut sig till super hjältar och skänker pengar till barnkliniken här i stan. Efteråt har vi alltid mat och kalas hos oss med superhjälte tema, superkul när alla går all in. Finns det en meri Meri butik i new York ? Snälla skriv gärna var skulle så gärna vilja gå dit

 4. Frida says:

  Åh så roligt det är med Halloween! Jag fyller år i anknytning till Halloween så min nya tradition sedan några år tillbaka är att ha en Halloweenmiddag/fest för mina vänner. Då får jag pynta hemmet med läskiga ting, beställa finaste halloweentårtan och klä ut mig och kidsen – så roligt! De senaste åren har min outfit och sminkning varit inspirerad från Dia de los muertos så det fortsätter jag på även i år 🙂 Sen när halloween är över så pyntar jag om hemmet i mer kalasiga detaljer och färger och så har jag födelsedagskalas nr 2 helgen efter. Himla bra! 🙂

 5. Evelina says:

  Så mysigt!! Hos oss blir det också middag för tjejerna och deras vänner, tror ingen vuxenfest då sambon är bortrest. Ketchup-sprutor är också en tradition här hemma, liksom korvfingrar, färgad pasta och mos bla.Har ni LIDL uppe hos er?? Dom brukar sälja liet rolig halloween mat typ döskalle nuggets, fladdermus strips mm. =)Undrar om Harry Potter har en ny “populär period” nu. Min äldsta är också HP tokig nu och nöter böcker och filmer, ska till och med göra om sitt rum till ett HP rum. Skrev precis ett inlägg om det.

 6. Caroline says:

  Sedan flera år tillbaka blir vi bjudna på spökfest hos vänner. Pumpasoppa, spindelnät, kandelabrar och självklart utklädnad. Värdinnan är the best i att pynta och få gästerna att känna sig välkomna!
  Hemma pyntar vi med pumpor, lite härliga prydnader och vimplar från Dean & deluca bla! Tycker om halloween men glömmer inte bort allhelgona!
  Vad härligt med en fest!
  Kram

 7. Marit says:

  Så härlig inspiration. Jag har en systerson på 3 år som äääälskar halloween, döskallar, spöken, pumpor you name it. Massa Buu som han själv säger. Så temat för hans 3 års kalas nu i november kommer vara halloween, jag ska fixa dekorationerna så det här var ett perfekt inlägg. Vimplar måste vi ha och chokladtårta/kladdkaka var ju bara för rolig. Ska besöka Sthlm nästa helg då ska jag gå på jakt efter dekorationer, TGR och Lagerhaus står på schemat. Har du ngr tips på andra butiker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *