4 VECKOR TILL PÅSK!

Good tisdag mina fina vänner! 

Här fortätter prosjekt “huset städat till sportlovet” så jag har hängt i köket hela sista timmarna och finns det någon fräschare doft än Ajax? Alltså doften av Ajax original är doften av rent & fräscht för mig! Jag önskar att den fanns i doft-stick´s så att det alltid kunde lukta lika gott.  Har du också någon doft som du förknippar med renhet?

Solen strålar och nu ska jag strax sticka iväg ut för att fixa lite ärenden också tror jag att granen vid entrén ryker idag. Ja men alltså jag har kvar alla 5 ute granar fortfarande och det har känts helt OK så länge det snöade och var så mörkt (de lyser upp sååå fint!) men nu då det bara sa POFF! och blev vår så känns de plötsligt väldigt felplacerade. Ha, ha.  Så nu vill jag istället ha stora maffiga påskris vid entrén och påsk-krans på dörren. Ganska speciellt ändå hur snabbt man ställer om när vädret plötsligt växlat. Och sen insåg jag precis att det ju faktiskt bara är 1 månad, 4 (!) veckor till påsk veckan gör sin entré (nej men snälla, HUR kan det bara vara 4 veckor kvar? jag trodde att det var typ 8? Oh my…). Så –  det är precis som med julen: det är nu, i tiden fram mot påsk, i “förpåsktiden”, som vi ska njuta allt påskpynt till max! 🙂

 

Så här har min påsk-krans på ytterdörren sett ut de senaste åren och den bli nog helt lik även i år för jag har ännu inte hittat någon finare som jag tycker om.  (den här har jag gjort själv)

 

Det är inte så mycket som ska till för att få påsk-feelings hemma! Påskliljor, påskris och gula tulpaner är 3 enkla trix. Sen hittade jag de finaste kuddarna i L.A. förra året som jag riktigt längtar efter att ta fram och jag tror faktiskt att jag ska göra det idag för nu hamnade jag så härliga påsk känslor tack vare mina egna bilder. Jag älskar då jag inspirerar mig själv! Ha, ha. 

Och en Happy Easter girland är också en fin detalj som skapar påsk känslor (den här köpt jag i L.A. hos Pottery Barn) och påskris är en så fin detalj som inte behöver kosta något för du kanske har kvistar ute i trädgården som du kan ta in?   Sen ser det såå härligt ut när terrassen är tom för snö och jag är faktiskt på riktigt god väg att ta bort all snö redan vilket är rekord tidigt för att vara oss.  

Om du har planer om att bjuda nära och kära på påsk-godis så är mitt tips att redan nu hålla ögonen öppna för de här choklad påsk-hararna brukar ta slut lika fort som de kommer in eftersom de är så billiga. Tror de brukar kosta runt 5 kr / styck.  Och så här såg de påsar som jag gjorde till J´s klasskompisar ut.  Skumgodiset är från de boxar som brukar säljas för 49,90 kr och du hittar billiga cellofan påsar hos tex Dollar Store. 

Jag älskar dessa tete-a-tete blomster och har redan flera i minde krukor här hemma i fönstren och de är verkligen de finaste! Och de säljs till 1/2 pris hos Blomsterlandet nu och kostar bara 9,95 / st så de blir dagen tips! för då smyger du in påsken hemma på ett väldigt enkelt sätt !   (de stora krukorna med tete-a-tete , som den på bilden, har jag inte sett i butik ännu).

Och som jag ser fram emot att trippa runt i min gula kappa och min finaste gula klänning i påsk!  och häromdagen så hittade jag den finaste gula chiffong blusen på rea / slag hos Lindex som jag bara måste tipsa er om:

 

Åh nej, de har tagit bort all rea från sin hemsida så hittar ingen bild… då får jag fota min blus då jag är tillbaka hemma igen och uppdaterar inlägget med bilden då!

 

Hur gör du? Går du all in med påskpynt där hemma eller blir det max ett påskris? Nyfiken!

Nej, nu åker solbrillorna på och off I go.

Önskar dig en magisk dag fylld av happiness!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

92
Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “4 VECKOR TILL PÅSK!”

 1. Marie Å says:

  Åhhh, nu fick jag jättepåsk-feeling!! Kom på at jag köpte nya fina fjädrar förra året till riset. Då kändes allt så konstigt och annorlunda och vem hade kunnat tro att det skulle vara en otroligt annorlunda påsk även detta året? Men desto större anledning att glädja sig själv med fint pynt och andra med lite uppskattning!

 2. Lena says:

  Alltså kappan……så himla fin

 3. B says:

  Vilken otroligt snygg kappa! Den härliga färgen är så svårt att hitta.
  Du använder den väl mer än bara till påsk?

 4. Maria Bolland says:

  Kappan är verkligen kaxig. Suuuuperfin!

 5. Martina says:

  De blir maxat med påsk, så mysig helg. Avis på kuddarna!

 6. Elin says:

  Kjempefine puter! Håper vi kommer oss på hytta denne påsken, men kommer nok til å pynte litt hjemme før vi reiser.

 7. Lena says:

  Till Påsk har jag aldrig pyntat speciellt mycket. Köper eventuellt ett ris, sätter i lite fjädrar och hänger i några ägg. Sedan är påskpyntet klart. När mina barn var små fick dom påskägg, men annars inget direkt firande.

 8. Ida says:

  Här i Kanada är påsken inte lika stor som i Sverige, men jag brukar i alla fall köpa påskliljor & så blir det naturligtvis ägg hunt! Dessutom brukar vi alltid köpa 3-4 riktiga kycklingar så det bidrar ju till feelingen (smygstartar dock med kycklingarna i år då vi behöver peppen, hämtar hem dem idag & för mig är det lätt bästa dagen på året). Nu har vi också flyttat till vad som kallas påskliljornas huvudstad så jag längtar ihjäl mig efter att se alla trädgårdar plus min egen då jag inte har någon aning om vad jag kan vänta mig (fick nycklarna i augusti).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *