719 HALLOWEENPÅSAR SENARE… !


Mina kära bästa bloggvänner! 

Förlååååt min katastrof dåliga uppdatering… Den här veckan måste ha varit världens absolut snabbaste för jag har verkligen inte hängt med i svängarna… Oh my…  Det har varit 100% fokus på en stor halloween happening på J´s skola så all min “extra tid”, då jag i vanliga fall bloggar, har gått åt till det. Jag har kört runt och rekat efter godis till 719 elever, planerat, handlat in, plockat påsar, dekorerat entrén till J´s skola och varit på plats och kört “trick or treat” i 19 klasser på hög & mellanstadiet både på NLV Bergviken och Bergnäset  i fredags utklädd till katt. Och på fredag är det dags igen! Då ska resternade klasser, från sexårs upp till 6:e klass få sina godispåsar så då åker min kattmask på igen. Och ni känner ju mig, jag fullkomligt älskar sånt här!!! Men – jag lännar ju inget åt slumpen så jag går all in i minsta lilla detalj och ja, då tar det tiiiid och därför blev min älskade blogg lidande….  Hoppas att ni förstår ! och inte glömmer bort mig…

Men alltså det var en liten utmaning att hitta godis till 719 elever i ålder 6-års upp till 9:e klass, och speciellt nu då allt ska vara i papper p.g..a Corona så det gick inte bara att köra på med vanlig lösvikt…  Och jag hade inte fått till detta så här bra om det inte vore för den fantastiska hjälp jag fick av butikschefen på Dollar Store. Alltså han satte sig i bilen och körde till Piteå och hämtade 90 halloween pumpor fylld med godis till mig (de var utsålda i Luleå då jag kom för att handla…) så dagen efter lastade jag över 4 smäckfulla flyttkartonger från hans bil till min. Att det finns så otroligt snälla serviceminded människor 2020 gör mig LYCKLIG!!!  Och jag fick även fantastiskt trevlig och bra hjälp på Willy:s ute på Storheden. Åh jag är så tacksam över att allt blev så bra och nu, då jag postat det här inlägget så ska jag fortsätta att packa påsar till de resternade 330 eleverna som har sin maskerad på fredag.  Och nej,  planen var inte att vi skulle göra 1 påse / elev, det var att vi skulle göra 1 påse / klass, men jag kunde inte hålla mig…  Och jag bjuder inte på godiset privat, jag gör detta i regi av en förening på skolan som jag sitter i styrelsen till: Nya Läroverkets Vänner.

Men – entrén, den körde jag ut och dekorerade själv, helt privat, bara för att jag fick feeling. Så sent torsdag kväll, runt kl. 22 körde jag iväg med stegen i bilen och runt kl. 23.30 var ballonger, spöken och pumpor på plats.  Jag dekorerade så sent för att inte riskera att någon skulle kunna förstöra / ta bort det på kvällen (trist att man ska behöva tänka så…) och jag var så otroligt glad och tacksam då allt hängde kvar på morgonen då jag körde J + en vän till skolan. Och nu får det vara kvar och förgylla hela veckan för alla elever fram till höstlovet startar på fredag! 🙂

 

Bilen var verkligen PROPP full med godis från golv till tak då jag kom hem med allt jag hittat. Det var halloween pumpor med godis i + klubbor / kjærlighet på pinne + tänder från Dollar Store, Trolli påsar från Willy:s,  719 st 1 liters fryspåsar från Ö&B etc och Johanna är verkligen världens BÄSTA hjälpare! Hon älskar sånt här fix lika mycket som mig! 

BAM! så var allt godis sorterat och vi var klara för att börja packa påsar…  Och den där halloweenpumpan, från Dollar Store, den innehöll 30 (!) pieces med godis och kostar bara 30 kr ! så den är verkligen ett tips!!! Faktiskt det bästa och billigaste halloween godis jag sett! och – man får dessutom den coola pumpan som man kan dekorera med ! 

Jag gick för en fryspåse på 1 liter till godiset. Perfekt size + att den är lite läskigt halloween “dimmig”…  Både påsarna + det svarta bandet hittade jag på Ö&B till fantastiska priser!  Och påsen, den innehåller 7 olika godis till eleverna. Det blev lite läskigare godis till de större barnen i årskurs 6-9, också blir det ett lite “snällare” till förskolebarnen och upp till årskurs 5 på fredag.  Och den där rosa pinnen är ett par tänder – lik de som syns högst upp på bilden… 

Tadaaa…  några dagar och ett gäng timmar senare…. Vi hade världens bästa teamwork jag och J!  Hon plockade påsar i raketfart och jag såg till att allt låg åt rätt håll och knöt svarta band runt.  Vi packade totalt 380 påsar inför fredagen och sen sorterades allt i rätt antal / klass i svarta påsar som noga märktes med klassen utanpå…

Jag mötte upp Åsa, som också är med i Nya Läroverkets Vänner styrelsen, på skolan kl. 09, tog på mig min kattmask och sen gick vi runt och knackade på 19 klassrum och önskade eleverna en riktigt Happy Halloween!  Så uppskattat och kul! 

Och jag flyttade över godispåsarna till dessa Trick or Treat påsar på skolan inför varje klass som vi knackade på hos.  Och dessa påsar är också ett tips! De kostar bara 10 kr / styck och du hittar de hos Dollar Store. (super fina att knyta ett svart silkesband runt handtaget på och fylla med en flaska bubbel + godis som gå-bort / halloween present…och perfekt att hänga på dörren hos vänner i dessa corona tider då man kanske inte kan ses… ).

När vi var färdiga med utdelningen på NLV på Bergviken så körde jag vidare till NLV på Bergnäset och mötte upp en annan tjej från styrelsen där också delade vi ut till årskurs 7-9.

Och ja, det var tidigt att köra denna happening nu men orsaken var att årskurs 9 är borta på praktik till veckan så om vi kört 23:e så hade de missat… Därför hade elevrådet bestämt att maskeraden skulle delas upp så att alla fick vara med. Så – högstadiet hade i fredags, och förskoleklass upp till 6:an har nu på fredag, på sista skoldagen innan höstlovet.

 

Nu ska jag strax köra och hämta darlingen på hennes Cheer träning i snö stormen. Nej men du skulle se hur det ser ut utanför mitt fönster. Det är FULL vinter !!! Snön kom i natt och det har vräkt ner hela dagen så vintern 2020 har gjort en brutal entré. Allt på en gång… ! så måste skotta entrén innan jag kör iväg så att vi tar oss in då vi är tillbaka.. Så galet !

Önskar dig en riktigt, riktigt härlig, soft och skön söndag!!! 🙂

Jag är sååå glad över att sitta här och blogga igen. Har saknat er massor !

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Halloween | 12 Comments

12 responses to “719 HALLOWEENPÅSAR SENARE… !”

 1. Sara says:

  Wow, du är fantastisk! Vilken ynnest för skolbarnen att det finns en så engagerad förälder i sin omgivning, ett minne för livet! Ska bli så roligt att få se bilder på hur du pimpade entrén.

  • Åh nu blev jag både rörd och fantastiskt glad… Tusen 1000 miljoner TACK för din helt fantastiska feedback och alla fina ord Sara! Jag smiler från öra till öra här och blir helt tårögd… Att få höra det du skriver betyder otroligt mycket och värmer mitt hjärta ! 🙂

   Och nu inspirerade du mig att visa hur jag dekorerat entrén också så det inlägger kommer upp senare idag !

   Önskar dig en magisk start på veckan och dagar fyllda av lyckliga stunder! Stor kram! 🙂

 2. Iris says:

  Altså, wow du er helt rå!! Heldige skolen til Johanna som har det med på laget!
  Ha en fantastisk kveld videre!

  • Åh tusen 1000 miljoner TACK för amazing feedback Iris! Nu smiler jag stort här och är väldigt, väldigt glad !!! 🙂

   Önskar dig en magisk uke fylld av happiness! Stor tacksam klem! 🙂

 3. Caroline says:

  Du är ju helt otrolig! Så fint du gör och tänk vilket fint minne du ger eleverna ❤️
  Förstår att du njuter, själv planerar jag för thanksgivingmiddag och fick iväg inbjudningar inslagna i orange silkespapper och cellofan. Har även tillverkat pumpor av återbrukat tyg och jutesnöre. Sitter kvällarna igenom och skapar. Det bästa som finns!

  Glöm inte och byt till vinterdäck, och kör försiktigt!
  Kram ❤️

  • Åh tusen miljoner TACK för din underbara feedback och fina ord Caroline! Nu blev jag verkligen sååå glad !!! 🙂 Och jag blir helt lycklig då jag läser att du fixar med inbjudningar och pysslat pumpor! Att få vara kreativ och skapa är verkligen något av det absolut bästa som finns! De som fått din inbjudan är lyckligt lottade för det är så ovanligt idag att få något annat än ett sms…

   Och ja, vi har tid för däckbyte i veckan så kör väldigt försiktigt fram till dess. Promise !

   Önskar dig en magisk start på veckan och dagar fyllda av happiness! Stor kram! 🙂

 4. LLA says:

  Vad fint gjort av dig!
  På Storheden vid XXL finns det däckbyte dropp in, tips. Kör försiktigt !

  • Tusen miljoner TACK för din fina feedback! 🙂 Och tack för tips om däckbyte men vi har våra däck på ett däckhotell i stan så de har våra däck till förvaring också byter de en bokad tid ! Så skönt !

   Önskar dig en magisk dag vidare ! Kram! 🙂

 5. Ingen tid över says:

  Förstår inte hur man hinner med allt, jobbar man 100% och ibland mer finns det ingen tid eller ork för sånt. Är det på eget initiativ eller är det skolan som bestämt? När det gäller överdrag till utemöbler fungerar det utmärkt med en presenning som man binder runt om.

  • Vi är alla olika! Vissa lägger sin lediga tid till att titta på TV, spela på nät casino, träna, sticka eller något annat… Själv så lägger jag mer än gärna min lediga tid på att plocka godispåsar till alla elever! Jag älskar att sprida glädje och för mig så är detta bara fantastiskt kul ! 🙂 Och ang. om det är jag eller skolan som bestämt så föreslår jag att du läser mitt inlägg, där hittar du alla svar ! 😉

   Och tack för tips om presenning, men jag tänkte mig mer ett anpassat lounge-grupp-överdrag .

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare fylld av sånt som du tycker om att göra! Kram! 🙂

 6. lena says:

  Du är ju helt otrolig!
  Toppen om vi får se trappan hur det blev.
  Tummen upp för dig 🙂

  • Åh men tusen miljoner TACK !!! för din härligt peppande feedback Lena! Nu blev jag så glad!!! 🙂 Och jag ska självklart visa bilder av hur entrén blir i ett eget inlägg senare !

   Önskar dig bästa starten på veckan och dagar fyllda av glädje! Stor kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *