EN BÄTTRE TORSDAG…!

Gooodkväll mina kära bloggvänner! 

Men hjälp vad dagarna flyter ihop… det är ljust 24/7, sååå varmt, sååå soligt och sååå underbart att jag smäller av!  Tänk om hela sommaren 2020 får vara så här? Fingers crossed!!!

Och igår dukade jag upp till middag ute på terrassen också kom fina vänner över på räkor och bubbel.  Åh det är verkligen magiskt att luftan är så varm att vi kan sitta ute till sent utan att frysa. Looove it!!! Att det sen var sjukt många objudna flygande gäster ska vi inte prata om…. Så, om någon har tips på den mest effektiva myggfångaren / myggmedlet / mygg-vad-som-helst så tar jag TACKSAMT emot tips!  Hur som helst, vi hade en riktigt trevlig kväll som avslutades med att girlsen cyklade iväg och kvällsbadade.  Men hur mysigt är det inte med sånt? DET är sommarlov det! 🙂

Jag  älskar vår vildvuxna maffiga grönska ute på gården.  Alla buskar och träd ramar in gården på ett helt fantastiskt sätt så vi har verkligen en underbar oas här på sommaren.  Och hur tacksam jag är över vår nya lounge soffa ska vi inte tala om… Alltså den är på riktigt det bästa som hänt vår terrasse! 

Jag slängde ihop en bukett med blommor som jag köpt i “köp 3 betala för 2” buntar och den blev så maffig och fin! (den sorgen över att pion säsongen redan är över…. snyft…), sen dukade jag med mina favorit sommarservetter, tallrikar från Mateus, sugrör från Lagerhaus (med jordgubbar på) och mina favorit vattenglas från Svenskt Tenn. 

Fina vänner är en verkligen en skatt! 

Nej, det var i.n.t.e. kallt men en hoodie åkte på som skydd mot myggen efter badet. Sen skapar levande ljus så magisk stämning även då det är ljust ute…  Och den vackra buketten till höger fick jag av våra gäster. Kanske med årets sista pion?

Det blev en trevlig tjejkväll och jag konstaterar att vår vänskap snart firar 5 år.  Minna var den klasskompis som fick visa Johanna runt på skolan första skoldagen här i Sverige i 3:e klass och Bodil var den första föräldern i klassen som föreslog att vi skulle mötas privat (och gå på SPA på Clarion). Och på den vägen är det… !  Jag är så tacksam för vänskap som “bara händer”. 

 

Nu gick precis Johanna upp och la sig och jag ska också dyka i säng strax. Ska bara städa undan i köket först..  Varför kan inte alla få en gratis hustomte som fixar ren diskbänk under natten? Vilken dröm det vore!

Önskar dig en riktigt GOD natt!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina, Sommaren 2020 | 6 Comments

6 responses to “EN BÄTTRE TORSDAG…!”

 1. A says:

  En sån hustomte står högst på min önskelista med

  Det verkar vara riktig mygginvasion i hela Norrbotten i år. Det är ju så man kan bli GAAALEN! Ett gott råd är att alltid hålla gräset riktigt kortklippt då trivs inte mygg och knott lika bra. Man märker en markant skillnad.

 2. Tina says:

  Mina pioner i trädgården här i södra Norrland har precis slagit ut. Kan tänka mig att dom borde slå ut hos er om några veckor. Köp några plantor och gräv ner i trädgården. Dom kräver ingen skötsel mer än lite vattning när dom är nyplanterade. Sen har du en trädgård fylld med pioner for life

 3. Gina says:

  Vilken fin dukning, älskar porslinet från Mateus! Jag kan varmt rekommendera Thermacell som är ett portabelt myggskydd som skapar en myggfri zon på ca 20 kvm. Jag är inte så bra på att förklara, men du kan läsa om den på t ex Clas Ohlsons hemsida. Vi köpte en sådan inför midsommar och vi tycker att den fungerar utmärkt, man vill ju så gärna njuta av dessa underbara sommarkvällar utan att mygg/knott ska förstöra. Den har även fått många bra recensioner 🙂 Önskar er en fin helg!

 4. sofia says:

  Så fint du har det, underbar uteplats. Tips, vi köpte en Mosquito magnet (myggmördarmaskin) ihop med grannarna (ca 7000 kr för åtta år sen) som funkar fint och täcker ett ganska stort område. Den kräver påfyllning av gasol plus speciella tabletter men inte mycket mer. Vi startar den i maj och slipper mygg. Rekommenderas!

 5. Mari says:

  Jeg har verdens beste tips! Jernia har en myggboks som skrus på, den jager bort all mygg og dekker 25 kvm. Helt fantastisk! Den anbefales på det aller STERKESTE!

 6. Viktoria-pinkpastry says:

  Wow så fint, och er terrass och trädgården ser ut som en underbar oas. Så härliga dagar ni ser ut och ha.bkulnatt du blev så nöjd med de nya utemöblerna. Ja en sån tomte skulle man ha. Stor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *