KALASPLANERING PÅGÅR.

Allmänt

I köket runt kl.14. Kalasplanering pågår och J´s tröstis plåster är ju bara det sötaste (hon ramlade uppe i Luleå).

Just nu ligger min söta lilla J i sängen med sin i-pad för hon kan i.n.t.e. somna… Åh jag minns själv hur det kunde (och kan!) vara då man har något stort att se fram emot, då klarar man inte alltid att somna… Och 1:a skoldag, även om det är i 3:e klass, är s.t.o.r.t.!  speciellt då man samma dag ska få dela ut inbjudningskort till sitt kalas som är på torsdag.  (ja, i år har J bestämt att kalaset ska vara på dagen D istället för på helgen så så fick det bli). Men jag håller tummarna för att hon lyckas somna snart för annars finns risk för att jag somnar före henne… 😉

Ska föresten fota inbjudningskorten vi pysslat ihop idag så att ni får se dem i morgon. Också trodde jag att jag kommit på en riktigt kul lek till kalaset men då jag berättade om den för J så sa hon direkt: “den lekte vi på X´s bursdag och på Y´s bursdag och på K´s bursdag…” Ha, ha. Så jag fick tänka om och tänka till och nu har jag 2 andra happenings som jag tänker köra på som J sa att hon aldrig gjort på något kalas hon varit på (puh!).Det är ju inte alltid helt lätt det där, att hitta på kul saker att krydda kalset med, så jag har googlat och surfat och hållit på en stund. Herregud, hur klarade vi oss utan internet förut?

Önskar att jag hade haft ett sånt här stort luftigt rum att duka till kalas i… vilken l.y.x. det hade varit!  (orkar inte tänka på att vi ju faktiskt hade ett liknande i vår lägenhet i Industrigate… men då hade vi ingen stooor terrasse eller vacker hage… man kan (tyvärr) inte alltid  få allt…)

Har en idé om en lite “tuffare” variant på detta…  Det får nämligen inte se för barnsligt ut har jag hört 😉 

Jag har e.x.t.r.e.m. kake-ånges inför J´s födelsedag. På riktigt! För jag är katastrof på att baka och ett år beställde vi värsta fina Barbie tårtan som JIG fick köra flera mil (!) utanför stan för att hämta men som J inte tyckte om så hur mycket jag än försökt så är det ändå den enklaste chokladtårtan (ni vet en sån där färdig “baka-i-långpanna” mix) som J gillar bäst + glass.  Så kanske jag helt enkelt fixar en glasstårta? Och utgår från den på bilden men gör den ännu mer “Johanna”? Eller också drar jag ner till Cacas och ber om en snabbkurs? Vi får se… jag har ju flera dagar på mig… (help!)

Nej, nu ska jag gå och titta till skatten och sen ska jag fortsätta att blinga korten med glitter

Njut din söndagskväll till max kära du!

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “KALASPLANERING PÅGÅR.”

  1. Evelina says:

    Kör på glass det går alltid hem hos barn.
    Vi gjorde tidigare en variant på glasstårta.
    flickornae.se/2014/march/tartfix.html

    Glass, bär, strutar, maränger och massor med olika strössel.

    • gizmolina says:

      Ja, jag brukar också alltid köra på glass, i tillägg till tårta. Då lägger jag en massa glass i en stor skål som jag strösslar med fint strössel, häller över chokladsås, toppar med maränger och kör på med is-facklor då den serveras. Det har alltid blivit succé ! 🙂 Men – i år känns det kul med något “nytt”… så blir nog någon form av glasstårta….

      Njut kvällen vidare! Kram!

  2. Emma says:

    Har du visat bilder från Johannas 7 årskalas? Vet att du sagt att du ska och jag har väntat med spänning 🙂 men jag kan ha missat totalt! Du är ju bara bäst på kalas och piff!
    Kram

    • gizmolina says:

      Jag skäms… för jag har inte visat de bilderna ännu… Ska göra mitt yttersta för att få till ett inlägg en dag väldigt snart! 🙂 Men ha i.n.t.e. för höga förväntningar bara! allt blev lite i-sista-stund den gången…

      Glad tisdag! Kram!

  3. smile says:

    Men gud så roligt, det är ju min bild!!! Glasstårtan med godisar! Från ett av Loppans kalas. Så roligt att du tycker den var inspirerande.:-)

    Och så stolt jag blir när jag ser bilden här. Den var ju jättefin. 🙂 *stolt, rörd och lite generad*

    • gizmolina says:

      Är det sant?!? Är det din bild?? Så fantastiskt kul! 🙂 🙂 🙂 Och vilken underbar tårta! Jag hittade den då jag googlade… Tusen miljoner tack för inspirationen Smile!

      Önskar dig en magisk tisdag! Kram!

  4. Cecilia says:

    Jag brukar göra bløtkaka men det har jag gjort for siste gang till ett kalas för det slutar alltid med att ingen äter det.Så nästa år satsar jag på något helt annat,chokladkaka eller något liknande borde ju gå hem 🙂

    • gizmolina says:

      Ha, ha, jag veeeet. Ingen äter den där bløtekaken så den har jag också helt gett upp 😉 Det enkla är helt enkelt det bästa så chokladtårta, muffins och glass får det bli!

      Happy tisdag! Klem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *