SOCKERVADD & GOODIEBAGS.

Allmänt

Dagens tänkvärda.

Hey girls! 

Internet har krånglat hos oss idag så jag påbörjade det här inlägget runt kl.08.30 men har inte kunnat göra klart det förren nu…  Tänk så tomt det känns då man inte kommer ut på internet… Ganska crazy hur beroende vi blivit… Och som igår tex så hade Johanna sin 2:a läxa för terminen som ska genomföras på nett. T.o.m. skolan tar förgivet att man ska ha båda dator och fungerande internet hemma. It´s very 2014! 😉

Hur som helst – solen skiner ute och jag gör mitt yttersta för att hålla fokusp.o.s.i.t.i.v.a. tankar.  Också lovade jag ju att visa er den sukkerspinnmaskin som vi hyrde till Johannas kalas. T.y.v.ä.r.r. så lyckades jag inte få till en enda bild då den var in action där ute på gården och jag snurrade sockervadd till alla söta kalasgäster men, jag knipsade i alla fall en bild då jag hade skurat ur den (hjälp vilket jobb det var att rengöra den… puh..!) så, voilá, så här såg den ut och ja, tänk att den var rooooosa! Det passade ju oss helt perfekt!

Jag hade ingen aning om hur mycket socker som skulle gå åt så jag tror jag köpte typ 7 kg.. Men det gick nästan i.n.g.e.n.t.i.n.g. till ca 20 sockervadd. Man fyllde nämligen bara den skopa ni ser längst fram på bilden (den jag håller upp) med socker, hällde det i mitten av själva maskin och vips! så kom det sockervadd åkande ur som jag snurrade på de papp-strutar som jag köpt. Det gick en sån skopa till varje sockervadd  så ja, det gick nog knappt 1/2 kg. Sen blev sockervadden inte de vackraste jag sett men goda var de tydligen och det var ju huvudsaken. (borde ha testkört några innan men det fick jag tyvärr inte till…). 

Också var det The Goodiebags…  Eftersom vi hade köpt en liten gave till alla barn som skulle få plats i påsen så fick jag droppa fina papperspåsar den här gången och gå för lite större påsar i selofanmaterial som vi köpte med oss från Thailand. Ja, vi köpte faktiskt med oss allt godis och presenterna därifrån också. Tänk på det om du är ute och reser strax före barnkalas att det kan vara kul att köpa med godis som inte finns hemma.  De fina stjärne-stickersarna hittade jag hos Den lille Festfabrikken och de rosa silkebanden kommer från Panduro Hobby

Jag är faktiskt inte helt klar med presenter till hjärtat ännu för det har varit så mycket sista tiden men det gör ingenting för det är ju kul att sprida ut det lite också. Och om julen varar helt till påsk så kan ju en födelsedag vara i ja.. kanske 3 veckor? Ha, ha.

Nej, nu är det bäst att jag kör på här så jag önskar dig en m.a.g.i.s.k. dag och kom i håg: sprid glädje, omtanke och komplimanger omkring för what goes around comes around…!  😉

KrAmAr!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 4 Comments

4 responses to “SOCKERVADD & GOODIEBAGS.”

  1. Erika says:

    Vi har faktiskt hem sockervaddsmaskin här hemma, och den brukar vara väldigt poppis på kalas eller vid andra festliga tillfällen. Börjar får in tekniken riktigt bra nu då jag gjort ett x antal 😉 Diska är ju den tristaste delen men jag brukar lägga alla lösa delar i diskhon med varmvatten+diskmedel och sedan bara skölja av. Takes no time.
    Goodie bagsen såg riktigt fina ut och det är alltid uppskattat med tips på vad man kan fylla såna här påsar med. Ha en toppenkväll!

    • gizmolina says:

      Wow, har ni en sockervaddsmaskin hemma? Så fantastiskt coolt! 🙂 och jag kan bara gissa hur fina dina sockervadd måste bli jämfört med mina…! Ha, ha. Och så kul att du gillar goodibagsen, jag ska uppdatera inlägget med en tydligare bild av de innhöll en dag snart så häng med!

      Happy torsdag!!! Kram!

  2. Elisabeth H says:

    Heldig er den som får komme i bursdag hos dere 🙂 ha en fin kveld og en flott uke AS. Jeg har fri i morgen, så den dagen skal nytes :-)) klem

    • gizmolina says:

      Åh så snäll du är Elisabeth! Tusen 1000 tack för fina ord! 🙂 Hoppas att du hade en underbar fridag i det vackra vädret och att du får en fin fortsättning på veckan!

      Klem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *