ABOUT CHRISTMAS…!

Gooodmorning mina darlings! 

Här var jag uppe före tuppen för första gången sedan jullovet startade för jag vaknade till ett sms från elektrikern som skrev att han kommer runt kl. 08.  Åh sååå BRA !!! för det har tagit tid för de att få tid att komma hit och eftersom hela vår renovering startade med en vattenläcka som var en försäkringssak så är det inte vi som valt vilka som ska göra vad här, det styr företaget som är kontakten med försäkringsbolaget, så har vi vackert fått vänta.  Men nu händer det så den som väntar på något gott…!

Och då är de igång! Nu blir det spottar i taket både i badrummet uppe + på entré plan (där taket revs…), uttag i badrumsmöbeln, golvvärme och  handdukstork i badrummet + uttag i Johannas nya sovrum. Alltså lyxen!!! Sen blir de tydligen klara redan till lunch idag så de lampor som jag väntar på till butiken i Piteå får monteras senare i veckan. Lite surt så klart för jag ville blir 100% klar idag men bara att gilla läget på den.  Det blir oavsett amazing med allt annat som blir klart!

Och nu då jag är uppe så tidigt så ska jag passa på att städa undan den “julverkstad” som jag har haft i rummet vid sidan om matsalen i ljusgården.  All wrapping ska städas bort och det är en del. Oh my, jag går alltid all in med papper, band, stickers etc. för att göra vackra paket är som ni vet det absolut bästa jag vet och nu då julen är över så passar det bra att jag bjuder på lite bilder från våra juldagar. Det blev ju minst sagt en annorlunda julafton med avstånd både inomhus och utomhus och munskydd på hela middagen men viktigast var ändå att vi fick några timmar tillsammans med familjen. 🙂

Det blev en vit jul till slut här i Casa Gizmolina men det var ovanligt lite snö på julafton, då bilden togs, för att vara här uppe i norr.  Den mesta snön kom efter efter julafton så ska gå ut och knipsa lite nya pics senare idag så att ni får se.  Och mössan som jag har på mig, med blinkande lampor, blev julen succé! Vi fick den i julstrumpan av Johanna. 

Och inne i vårt Casa så har jag pyntat lite annorlunda i år. Jag lovade J en “all american christmas” med extra allt så maxade julstämningen med girlander över öppningarna mellan vår spisestue / lounge / vardagsrum och kök som jag sedan pimpade med en stor röd rosett från IKEA.   Och granen som har hängt med oss i över 15 år och kommer från min butik Gizmo & Co. Sen  gjorde vi den största julklapps shoppingen i Stockholm så i L.V påsarna gömde sig både min och J´s “huvud-julklapp”.

Och så här såg det ut från andra hållet, i vardagsrummet…  Jag överraskade J med 24-ballonger på julafton den 24:e och då hade det även fyllts på med klappar under granen eftersom tomten varit här på natten..  Alltså jag var ute i SÅ god tid med julklappsinköpen i år och ändå satt jag uppe sååå sent natten mot julafton och slog in allt…  Får tänka att det blivit en tradition för varje år i Thailand har jag också suttit uppe super sent den 23:e. 

Och eftersom vi körde crazy american christmas tema så fick det bli crazy american wrapping också med Mickey Mouse och som vanligt så spred vi ut julklappsöppningen över julafton + juldagen. 

Efter en mysig julaftonsmorgon så hoppade J i vår coola tomtedräkt också körde vi mot pappa dit vi var bjudna kl. 12. 

Pappa & Inger hade dukat upp så fint på bron då vi kom fram och det var en riktigt bra “corona friendly” lösning att ses på det här sättet. De stod på bron, och vi stod nedanför också fikade vi, delade ut julklappar och önskade varandra God Jul.

Glögg + pepparkaka + lussebulle = succé! 

Och julklappar är också alltid succé!  och enligt tradition så bjöd pappa på en riktigt kul happening då julklappen skulle delas ut. Johanna fick en 5 öring! också sen fick hon gångra den med olika siffror också fick hon välja om hon ville behålla beloppet eller gå vidare. Då hon gick vidare så halverades beloppet ibland och ibland höjdes det och så där höll det på… Så kul och minnesrik julklappsutdelning av min snart 85-åriga pappa för både J och mig + min bror som fick varsin 25-öring…

Då vi kom hem från pappa så passade vi på att knipsa lite pics ute på gården innan vi gick in och åt lunch, såg Kalle Anka och förberedde inför att mamma, H och min bror skulle komma till oss kl. 17. Men mer om det i nästa inlägg.

 

Nu önskar jag dig en riktigt BRA start på veckan som för många är årets 1:a jobb & skolvecka men som för oss är första dagen på jullovets sista vecka så dessa dagar ska verkligen njutas max innan skolan startar upp igen 11:e januari! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

84
Kategori: Allmänt, Julen 2020 | 13 Comments

13 responses to “ABOUT CHRISTMAS…!”

 1. C says:

  Hej, vore jättespännande att se innehållet i påsarna 🙂 och gärna bilder på det nya gymet och badrummen (både det helt nya och det ni gjorde för något år sedan).

  • Du kan absolut få se innehållet i påsarna. Ska fota och visa en dag snart! och samma sak med badrummet. Ska bjuda på ett stort badrumsinlägg då det är klart för just nu pågår det full montering både en trappa upp och här på entréplan. Men badrummet i källaren är inte så mycket att visa ännu för det har vi inte inrett. Det badrummet renoverades i samband med en vattenläcka så det var ingen planerad renovering utan en “nödvändig” så – vi gjorde det som behövdes göra där och då: la golv + kaklade, men – vi satte aldrig in någon inredning eller el. Men en dag så kanske.. !

   Önskar dig en riktigt fin start på veckan ! Kram! 🙂

 2. Tina says:

  Vi har också bara setts utomhus med långt avstånd i jul, vi är en stor familj som gillar att umgås men nu har vi inte setts “ordentligt” sen förra julen. Så otroligt trist samt så tacksam att vi alla varit friska och haft hälsan hela året.
  Ha en fin dag!

  • Så fint att läsa att vi inte är de enda som setts utomhus med avstånd i jul. Det är verkligen en annorlunda värld vi lever i men precis som du skriver så får vi vara tacksamma så länge alla är friska. Och vi har ju haft turen att det inte har varit för kallt för att ses utomhus ! för idag tex så är det -14 här och då hade det inte gått… (min pappa har astma).

   Önskar dig en riktigt fin fortsättning på dagen Tina! Kram! 🙂

 3. Ida says:

  Så ni har gjort tre badrum som försäkringsärenden? Vilken otur med rören!

  • Nej du har missuppfattat, vi har inte haft någon otur med några rör. Men vi har däremot haft otur med ett par andra saker som nu är åtgärdade vilket känns otroligt skönt !

   Önskar dig en vecka fylld av positiv energi ! Kram! 🙂

 4. Mari says:

  Så utrolig koselig Pappaen din hadde dekket på, og gjort i stand til dere på julaften! Ble helt rørt. Og utrolig søte fat de bød pepperkaker og lussekatter på.
  Ser ut som en utrolig hyggelig dag

  • Åh tusen miljoner tack för dina fina ord Mari! Nu lyste du upp min kväll här ska du veta! och jag sätter otroligt stor pris på din kommentar.

   Önskar dig en magisk start på januari och hoppas att den blir fylld av feelgood och lyckliga stunder! Stor tacksam klem ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *