ABOUT LAST FRIDAY… !

Dagens tänkvärda.

Gooodmorning sweeties! 

Plötsligt började jag att gråta… av ingenting egentligen… Att ha flyttat upp till Luleå och fortfarande ha en fot kvar i Oslo är inte alltid den enklaste ekvationen för mig…  Ibland saknar jag mitt Oslo liv så mycket att det gör ont… och det händer alltid då jag kommit tillbaka till norr efter några dagar i citypulsen…  Men sen vet jag att dagarna går och att jag ofta tycker att livet kan vara riktigt skönt här uppe i norr.  Allt är så enkelt och så nära, vi har ett stort vackert hus och jag har ju min familj här, min mamma, pappa och bror som jag bodde 160 mil ifrån i 15 år och 100 mil ifrån i ca 8…   Det känns fortfarande lika overkligt de gånger då jag möter någon av de spontant då jag är ute och handlar.  Att kunna krocka med mamma i mjölkdisken liksom!?  eller möta sin bror i gatan eller sin pappa i entrén till matbutiken…  Jag har inte vant mig ännu så det känns lika märkligt och fantastiskt varje gång!

Och att leva på distans med sin kärlek är inte heller någon enkel sak alla gånger. Jag och JIG ses otroligt sällan jämfört med många andra förhållanden. Så sällan att jag nästan glömt hur det är att leva med någon i vardagen? så de gånger vi gör det så är det så speciellt. Jag vet tex inte hur många gånger jag hoppat högt av rädsla då jag vänder mig om i köket och det står en mann där! ha, ha. Det händer v.a.r.j.e. gång JIG är hemma. Så himla tokigt.. men inte så konstigt eftersom jag och Johanna är så mycket själva. Och tänk att vi är inne på vårt 5:e år i Luleå nu. Hur sjukt är inte det??? Jag sa 1 år! MAX 3 då vi flyttade upp. Det var planen. Men åren går ju så extremt fort så det känns som att vi bott här i kanske 2,5 år? Men att vi är inne på år 5 är helt ofattbart. Så ja, vi får se hur länge vi blir boende här? Kanske för resten av livet? Kanske bara en stund till? Time will tell… ! Och det är en himla TUR att jag och JIG är så lika där, vi tar en dag i taget, lever i nuet och är flexibla på hur framtiden kommer att se ut. Det mina vänner ger mig ro i själen och det är det som betyder mest!!! 🙂

Alltså utsikten från vårt sovrum i Oslo… sååå vackert!!! Jag älskar verkligen vår gata med alla otroligt vackra hus och jag känner mig så hemma här för jag har bott i dessa hoods sedan den dagen då jag flyttade till Norge. Och jag bodde i samma gata, en bit bort till höger, då jag mötte JIG. Flyttade dit efter att jag skiljde mig och hade en såå fin lägenhet med 2 balkonger som jag kallade min “Carrie lägenhet” för då mina vänner levde jag typ som henne…  😉  Och Johannas skola, Uranienborg, ligger också precis runt hörnet. Om vi flyttar dit så skulle hon ha typ 2 min prommis till skolan och tänk att norska Prinsessan Ingrid Alexandra går där nu! så jag hade kunnat krocka med Mette Marit i korridoren… Hur magiskt hade inte det varit?  

I fredags mötte jag upp min bästa vän K för en härlig lunch på favoriten Olivia som ligger precis i närheten av där vi bor (jag går dit på typ 3 min) och alltså DEN lyxen att få veninnetid…. så obeskrivligt super mysigt! Och ser du min väns nya väska? Jag dör så snygg den är! den har stått på min önskelista också länge nu och jag höll i den i Dior butiken på flygplatsen i Bangkok på väg hem från Thailand …  Looove it!!! 

Vi hade inte setts sedan jag fyllde år så jag blev sååå GLAD då jag överraskades med så fina presenter! Åh jag älskar att få öppna paket! Och hon hade t.o.m. köpt min favorit choklad på flygplatsen i Köpenhamn på väg hem från Roma. Vem gör det liksom? Hon är verkligen unik och så otroligt omtänksam min kära K.  Och kortet! hur kul är inte det? ha, ha. 

Efter lunchen körde jag ner till frisøren för att ta ur mina extensions. De hade vuxit ut SÅ långt att det här var enda frisyren jag kunde ha och ändå syntes nästan fästena på sidan… Så – det var dags! Men jag hade verkligen i.n.g.e.n. lust att varken bli “utan hår” eller att lägga tid på detta nu men –  jag fick passa på då vi var i Oslo eftersom ingen salong i Luleå jobbar med Great Lenghts som är den typ av extensions som jag har.  Så – det här är före bilden… 

… sen åkte allt hår ut… H.E.L.P. !  alltså känslan efter… som att jag är naken runt huvudet eftersom alla de små fästena väger lite…  (och mina skor, de shoppade jag i Thailand, de är från Keds).

… och så här såg jag ut efter! Det här är 100% mitt eget hår och här så ser det ju faktiskt helt OK ut efter att Camilla stylat det men idag, 4 dagar senare, så ser jag inte riktigt lika fancy ut. Ha, ha.  Min plan är att sätta i nya men jag vill helst slippa att lägga en dag på hårfix de gånger jag är i Oslo så bäst är nu om jag byter till Hair Talk som jag kan sätta i här i Luleå… Är det någon av er som har erfarenhet av det märket? Tipsa mig gärna! 

Efter hårfixet så körde jag förbi hemma och fiskade upp girlsen som fått klara sig själva några timmar också stack vi upp till Søstrene Grene + TGR . Och alltså hur lycklig blir man inte av blomsterbutiker som ställer ut så här mycket maffiga blomster i gatan? Det blir ju sååå vackert!! och jag hade sååå lust att köpa med mig en bunt…  Och 179 kr för 3 st! Så billigt! Här i Luleå så köpte jag 1 för 80 kr igår!  fast ok, med valutaskillnaden så blir det nästan samma, ha, ha. 

Alltså lyckan att få hänga med dessa underbara girls!  Så mycket glädje, kärlek & energi på en och samma gång!  Vi shoppade lite och sen var klockan plötsligt så mycket att vi sladdade förbi Mc.Donalds för att äta innan vi skulle möta upp JIG på…

…Colosseum kino / bio  för att se den nya norska filmen DISCO kl.17.50! (fast det såg mer ut som att vi skulle på Joker, ha, ha)  Med tjejen som spelade Noora i Skam i huvudrollen. Filmen hade premiär den här dagen och efter att jag sett på trailern så förstod jag det som att den handlar om en tjej som tävlingsdansar i disco och slits mellan det och hennes fri-religiösa familj så – då tänkte jag att den lät spännande för girlsen.  Men alltså…

… filmen var v.ä.l.d.i.g.t. speciell och otroligt stark och mörk…  Den speglar en väldigt speciell familjesituation och en tonåring som känner sig osäker på sin tro.. Och den belyser verkligen hur lätt man kan dras in i en “sekt”om man känner sig vilsen… Men jag ska inte berätta så mycket ifall att du tänker gå och se den.  Filmen är från 12 år och det är BRA för den berör verkligen på ett otäckt sätt…  Girlsen tyckte att den var märklig men ändå ganska bra… (vilket jag förstår för den var riktigt skum…). Själv tycker jag att den var enormt stark. Jag ger den typ  G G G G (av 6 möjliga). och jag tänker att det var bra att tjejerna såg den, för nu har de sett hur fel det kan gå om man luras in i något märkligt… Du kan se en trailer på filmen HÄR.

Sen avslutade vi fredagen hemma med massa härliga samtal runt matbordet.  Johanna och Hermine är så lika på så många sätt och därför var det så härligt att höra de prata om “allt”  eftersom den andra förstod precis vad som menades… Och tänk att tjejerna hittade varandra på nätet! det är en ganska så fantastisk historia bara det.. ! 

Oh no, plötsligt krånglar internet… Jag får uppdatera inlägget då allt är igång igen! så passar på att ta en power walk så länge. Det är nog precis vad jag behöver för att rensa tankarna och tanka ny energi… !

Uppdatering kl.15.00: Då är inlägget i box! och min power walk var verkligen perfekt just idag. Jag var så full av energi då jag kom hem att jag satte igång att fixa på terrassen (hjälp så mycket löv det samlats…) och nu skiner solen så jag ska strax gå ut och fortsätta . Ett par ljusslingor ska upp vid entrén och krukor etc. ska bäras in för årets första snöflingor gjorde sin entré på min walk. Så det känns att snön närmar sig…

Önskar dig den allra BÄSTA dagen!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 15 Comments

15 responses to “ABOUT LAST FRIDAY… !”

 1. pia says:

  Du såg väl programmet igår om hjärnan, efter 30 min walk så blir man mkt mer kreativ än om man vilat sig i form och det är ju precis vad som hörde dig !
  Önskar dig e n fortsat bra dag !

  • Det programmet ser jag fram emot att se på Play för jag har tyvärr missat varje avsnitt. Men – jag lyssnade på hans sommarprat och jag älskade det så mycket att jag lyssnade på det en gång till tillsammans med mina J och där hade han också mycket fokus på vilken skillnad 30 min promenad varje dag kan göra. Det har peppat mig massor i mina power walks i sommar / höst ! 🙂

   Önskar dig en riktigt fin kväll Pia! Kram!

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så tråkigt att du va ledsen, men ibland kan det va bra att få gråta ut, känna efter lite och strukturera tankarna. Så fint din vän hade ordnat för dig. Så underbar bilden med speglen va så himla klassiskt fint och vackert älskar våningar. Snö omg så mysigt! Här öser det ner är grått och kallt. Stor kram till dig hoppas det känns bättre

  • Du alltså… Din omtänksamhet och din härliga feedback lyser verkligen upp min dag ska du veta så : Tusen miljoner TACK Viktoria! 🙂 Ja, ibland kan det vara skönt att sortera tankarna och den där spegeln… varje gång vi är i Oslo så har jag lust att ta med mig den upp till Luleå så att jag kan få se den varje dag… Den är så vacker! och för att inte tala om takhöjden! Love it!

   Hoppas att det slutat regna hos dig nu och jag önskar dig en riktigt mysig kväll fylld av härlig feelgood! Kram! 🙂

 3. Astrid says:

  Så herlig å lese din blogg,Håper du ikke er lei deg nå,skjønner du savner Oslo Dr en herlig by å bo i, jeg bor 30 min unna sentrum da Kos dere klem

  • Åh tusen miljoner TACK för underbar feedback Astrid! Nu lyste du upp min dag här! 🙂 Oslo är verkligen en helt fantastisk by att bo i. Den är så “lagom” (bra svenskt ord) och du är otroligt heldig som får bo i omgivningen!!

   Nyt kvällen och kos dig du också! Stor klem! 🙂

 4. Lena says:

  Åhh sån väska har jag fast annan modell. De är så fina Christian Diorväskorna 🙂
  Jag är så glad i min.
  Älskar håret ditt. Och Johanna blir ju bara vackrare och vackrare.

  • Alltså tusen miljoner TACK för underbara komplimanger och de finaste ord Lena! Åh nu blev jag glad! 🙂 Och lucky you som har en Dior väska!! De är verkligen SÅ fina så förstår gott att du är glad i din. Det ska du vara!

   Önskar dig en härlig kväll fylld av feelgood! Stor klem! 🙂

 5. Marie Å says:

  Åh vad jag gillar din blogg!!

 6. Linnea says:

  Oslo är ju så fantastiskt fint! Förstår din kärlek till staden. Jag har ju inte hängt med på bloggen tidigare då ni bodde i Oslo men har ju förstått att du trivs väldigt bra där. Tänkt på det innan, att du upplevs så lycklig, levande och näst intill lyrisk varje gång ni är där. Och i Sverige mer ””ensam” och tom, vilket inte är så konstigt då jag förstår att saknaden efter JIG och alla vänner är stor. Bra tänkt att ta en dag i taget och göra det som känns rätt i nuläget. Gissar att det är närheten till dina föräldrar som tog er hit?
  Kanske personlig fråga men det finns inga släktingar till Johanna i Norge? Aldrig hört er nämna att ni träffar släkt när ni är där, bara nära vänner.
  Önskar er en fin kväll!

  • Tusen miljoner TACK för din reflekterande och fina kommentar Linnea. Oslo är verkligen fantastiskt fint och sen är du ganska så “spot on” ang. hur du uppfattar min trivsel där / här.. Det är lite precis så som du skriver faktiskt… Och det som tog oss till Luleå var att JIG´s föräldrar inte lever längre så vi kände att det är fint för Johanna att få med sig den äldre generationen också, alltså min mamma & pappa, eftersom hon tyvärr inte har farmor & farfar i livet… Sen önskade jag att Johanna skulle få lära sig att prata svenska och mina J älskade Luleå så de ville verkligen flytta hit!

   Och ang. släktingar i Norge så har vi JIG´s 2 underbara tvillingsystrar där med sina familjer. De försöker vi träffa så ofta vi kan! Johanna har 5 kusiner som hon är så glad i men tyvärr så fick inte till någon träff den här gången så vi satsar på nästa! 🙂

   Önskar dig också en riktigt fin kväll Linnea! Kram!

   • Linnea says:

    Då förstår jag varför ni valde att flytta till Luleå. Och tycker det var fint att ge både Johanna och dina föräldrar möjligheten lära känna varandra ordentligt och att dom finns med på nära håll när Johanna växer upp. Förstår att dom är väldigt tacksamma över det. Man vet ju inte hur länge ens föräldrar är i livet ❤️ Och Oslo står alltid kvar. Kram till er!

 7. MrsSusanne says:

  Hej Oj vad länge sen jag var inne i blogglandia, ja det var nog innan du flyttade tillbaka till luleå oj vad tiden går , det första jag såg var din dotter som vuxit up tiil en vacker liten dam hur gammal är hon nu ?
  Min dotter har hunnit fylla 15 och mammabloggandet jag höll på med tidigare, var som sagt ett tag sen 😉
  Du är dig helt lik 🙂 härligt jag hoppas att du tar hand om dig och jag återkommer
  Kram Susanne

 8. A says:

  Tänk inte att du saknar.
  Tänk istället att du Längtar -och Du har mycket att längta efter/till.
  Det är det inte alla som har.

  Kram! ♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *