ABOUT YESTERDAY… !

Goood torsdag mina kära vänner! 

Jag skrev att det var kallt igår men idag så är det ännu kallare för då jag vaknade visade temperaturen -29 grader! Oh my… de är kallt alltså! och räknar man hur kylan är i vinden så är det -34 !  Det borde vara utegångsförbud såna här dagar.  Ha, ha.  Men här uppe i norr är man så van både vid kyla och snökaos att allt fortsätter att flyta på precis som vanligt både när det kommer 20 cm snö och är så här kallt.  Men – vår bil gillar, som jag skrev igår, inte kylan så dagens plan är att få starthjälp så att jag kan hjälpa pappa att handla. Frågan är bara om vi borde vänta med att starta upp bilen till i morgon då det bara ska vara -6?  Så att vi inte får starthjälp också får jag inte igång den igen då jag kommer ut från butiken? Hm… tål att funderas på.

Torsdag är det i alla fall och igår var det ju Tjugondag Knut och officiellt dagen för julgransplundring här i Sverige. Och ALLA andra år så har jag älskat att ha kvar julen hemma hur länge som helst, gärna helt till påsk. Ha, ha. Men – det är annorlunda i år då vi inte varit bortresta så för första gången ever så hade jag faktiskt lust att börja plocka bort en del igår men absolut inte allt. Granarna, stjärnorna i fönstren och alla girlander med ljusslingor får vara kvar men tomtarna packas ner. Jag sökte info på nätet om varför vi firar Tjugondag Knut? och blev så glad då det stod att många menar att det är kyndelsmässodagen, den 2 februari, som avslutar julen för då avslutas jultiden i kyrkoåret. DET är ett datum som passar mig så mycket bättre! Så igår, då vi hade vår julgransplundring här hemma igår så beslutade vi att vi går efter den traditionen istället och kommer därför att ta bort allt den 2:a februari, vilket är om ca 2,5 veckor. De blir helt perfekt!!!  Och då blir det en fin övergång att direkt gå loss på Valentine dekorationer eftersom det är Valentines Dag den 14:e februari för jag älskar när olika happenings avlöser varandra!

Hade du julgransplundring och dansade ut julen igår? Eller gör du “en Gizmolina” och behåller detaljer fram till 2/2? 🙂

 

Då bilen inte startade igår p.g.a. kylan så tog jag bussen till frisören och sen promenerade jag hem och alltså det var freeeezing! för det blåste dessutom och snöade lite. Jag tog av mig vanten en stund på vägen för att knipsa bilder och det kändes som att jag förfrös fingrarna på 2 min. och för att inte tala om benen… jag hade ingen känsel i låren då jag kom hem.  Oh my…  Det var i alla fall perfekt att använda munskyddet som “värmeskydd”.  Bästa lifehack 2021. Ha, ha.  Och så här såg jag ut då jag kom hem. Som en eskimå! 

Mina finaste handskar som jag fått i present av min bästa vän K matchar mina bling Moon Boot´s perfekt. 

Det var en stor kontrast till snö & kyla och se reklam för att det är tulpanens dag i morgon! Åh det passar verkligen perfekt med tulpan frossa nu efter Tjugondag Knut och jag kommer absolut att köpa hem ett gäng krispiga tulpaner att krydda hemmet med inför helgen. 

Och så här blev håret! Jag satte i nya extensions före jul men då klippte vi inte till de, istället väntade vi fram till nu så att håret skulle ha hunnit “boa in sig” ordentligt med mitt eget först eftersom jag satte i lite längre den här gången (annars finns risk för att man klipper av det för mycket).  Åh som jag älskar mitt svall! och sen är det ju såå lyxigt skönt att få håret stylat! nu behöver jag inte tänka på hårfix på 1 vecka = massor med tid spart! 

Sen på kvällen, kl. 19, så hade vi bestämt oss för att köra julgransplundring så – då plockades allt “juligt” pynt bort från granen. Som tex tomtar och polkakäppar…  Nu är väl i och för sig allt med en gran juligt, ha, ha, men bara gran + ljus och vita dekorationr + rosetter känns mer OK att ha kvar. 

Enligt tradition så smällde J de smällkarameller som hon och bästa vänner gjorde före jul igår. Det här var 5:e året som de pysslade smällkarameller ihop, en riktigt fin tradition som jag hoppas kommer att leva kvar länge!  Och de fyller de alltid med favorit godis med papper på så att det inte ska finnas risk för att godiset blivit hårt när det ska ätas… 

Bye, bye tomten för den här gången, vi ses igen i november! Tänk det är egentligen inte så lång tid kvar! 10 månader går fort!

Vår julgransplundring avslutades så här. Inte ofta men kraschar 2 hus. Ha, ha.  Och nej, vi äter aldrig upp våra pepparkakshus så de går alltid rakt ner i soporna.  Äter ni upp pepparkakshusen?  (var tvungen att släcka ljusen för det flög iväg pepparkaks-delar åt alla håll…)

 

Det var så mysig kväll här hemma igår och en sak som jag verkligen är noga med i år det är att jag packar ner allt pynt o.r.d.e.n.t.l.i.g.t. så att jag hittar det lätt när det ska upp nästa gång. Alla ljusslingor ska märkas noga med vart de ska upp, de ska snurras ihop med perfektion så att de inte kan tjorva ihop sig de månader de ligger nedpackade också ska varje kartong märkas n.o.g.a. med vad som är i så att jag slipper söka igenom 15 kartonger för att hitta en liten sak nästa gång.   Det är GOALS för mig att det blir en smidig start på julen 2021!!!

 

Nu strååålar solen här uppe i kylan och det är helt makalöst vackert ute! men det lockar inte speciellt mycket att gå ut… brrr… så vi får väl se hur det blir med dagens planer? kanske jag håller mig hemma i värmen i stället och väntar in morgondagen då det ska vara 23 grader varmare?! Åh, nu ringde min kära pappa, vi kom fram till att jag handlar till de i morgon istället. That made my day!!!

Önskar dig en magisk torsdag fylld av happiness! 🙂

Var rädd om dig och Stay Safe!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

137
Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “ABOUT YESTERDAY… !”

 1. A-L says:

  Och jag som tyckte vi hade det kallt, med -9. Rena rama högsommarvärmen inser jag nu.

  Hoppas du får en riktig fin dag, frisyren blev

  • Ha, ha. Ja verkligen “sommarvärme” hos er! 🙂 Här ska det som tur är bli 23 grader varmare i morgon så väntar med att gå utanför dörren till då….!

   Önskar dig också en riktigt fin dag! Kram! 🙂

 2. LLA says:

  Använd motorvärmare i minst 2 timmar innan du startar bilen när det är så här kallt. Har du kört till affären så klarar bilen sig medans du handlar. Ska du till stan så rekommenderar jag att stå i Kulturens hus parkering – varm garage. Bilen blir varm torr och fin på ett par timmar.

  • Vi körde det trixet med motorvärmaren igår men tyvärr så hjälpte det inte… Men tusen miljoner TACK för omtanken! :). Och Kulturens Hus parkering är perfekt ! Stod där och tinade upp bilen mer än en gång förra vintern.

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare ! Kram! 🙂

 3. IDA FAGERNES says:

  Hvor er vottene fra?

 4. Kerstin says:

  Ett tips…se till att kunna köra in bilen i garaget…det är ju samma visa varje vinter för er. Skaffa ett förråd till alla flyttlådor ni har i garaget så mår er bil mycket bättre.
  Fina lockar du/frisören foxar i ditt hår, härligt att det håller dig en hel vecka.

 5. Madelene says:

  Vi tog ut granen i onsdags…så vacker fortfarande och barrade nästan ingenting…Men det passade oss i tiden då så vi körde 20 dag Knut då ska julen ut hemma 🙂

 6. Viktoria-pinkpastry says:

  Älskar handskarna åh såna detaljer gör en så glad, hade blivit glad om jag mötte ett par så fina vantar 😉 önskar dig en härlig helg stor kram

 7. My says:

  Våra pepparkakshus går till fåglarna varje julgransplundring =)

 8. Stina says:

  Jag gör en Gizmolina & kör jul till februari 🙂

  Januari är en lång, mörk och lite småtråkig månad så alla härliga julstjärnor behövs ett tag till tycker jag. Granen har dock åkt ut tyvärr, hade inga barr kvar längre 😉

  Ha en fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *