ABOUT YESTERDAY…

Mina kära bloggvänner!

Oh my vilka dagar som passerat…  jag ska inte gå in på detaljer… men – jag  gjorde verkligen mitt yttersta för att hålla ihop igår.  Bestämde mig direkt på morgonen för att i.n.t.e. ligga och vara sjuk (jag hade ingen feber och kände mig mycket bättre), så tog en dusch, fixade till mig, åkte ut och gjorde ärenden och körde på med det som var planerat.  Förberedde Valentine DIY för J och 4 fina vänner, hämtade J på skolan, kom på att jag behövde en vaxduk till pysslet, åkte in och köpte, blåste upp ballonger, dukade, bakade muffins + en hjärte chokladkaka. Kl.15 kom de söta gästerna. De fick göra glittriga kreativa valentine kort (ska visa i morgon) + hjärte girlander, sen fikade vi också fick alla varsin goodiebag innan de gick hem strax efter kl.17 (det var sååå m.y.s.i.g.t. att ha de här!!).  Då hoppade jag och J in i bilen och körde iväg för att leverera Valentine gaver till fina vänner + till min pappa (de var inte hemma så hängde på dörren och de blev sååå glada då de kom hem och möttes av vår surprise) innan jag lagade middag och kl.19 kom mamma, H & bror hit på middag. Jag bjöd på “min” räk-curry-pasta och den har aldrig smakat värre, ha, ha. Alltså jag har gjort den här rätten 548 gånger typ, men igår var inte helt dagen…

Sen, precis då vi ätit upp desserten  runt kl.21 så kom näsblodet… och det ville aldrig sluta… Så jag fick säga tack och god natt till våra gäster och sen dök jag och J i säng…zzz…  Och idag var jag uppe med tuppen igen, tvättade, diskade, piffade inför JIG´s ankomst i kväll, satte mig för att checka mejl och BAM! så fick jag näsblod igen…   Inte speciellt festligt måste jag säga… Men hur som helst – nu är det sååå mysigt att hela lilla familjen är samlad igen! Vi hämtade pizza efter J´s ballett och sen har vi haft en riktigt fin kväll. 🙂

 

Jag kryddade ljusgården med ballonger igår. Till mitt älskade lilla hjärta. 

Valentine gaver in the making…  Älskar de här fina korten + påsarna + + + som jag hittade hos TGR i Oslo och godiset, med emojis, hur söta är de inte?! (de hittade jag hos Nille).

De här påsarna från Lagerhaus är också underbara! Och check toalettpappret + disktrasorna, här körde vi hjärtan all over the place igår… ha, ha. 

Till dukningen gick jag för hjärtetallrikar, hjärteservetter, hjärtesugrör…  allt från TGR och ja, min plan var att visa dessa bilder som inspo f.ö.r.e. Valentines Dag och så hade det blivit, om jag inte varit sjuk… så förlåt!!! 

 

Är det föresten någon av er som brukar blöda näsblod? Jag gör a.l.d.r.i.g. det så känns lite olustigt…  och båda gångerna var det en känsla som utlöste det.. Har du varit med om det att du tex blivit chockad över något också BAM så blöder du näsblod?  Nej, nu ropar sängen på mig och jag kommer att drömma om en glittrig, solig, rolig & härlig fredag…!

Önskar dig en riktigt GOD natt! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Casa Gizmolina | 14 Comments

14 responses to “ABOUT YESTERDAY…”

 1. S says:

  Vill inte skrämma dig men du bör uppsöka din vårdcentral och ta prover. Näsblod som kommer så där plötsligt bör kollas upp. Better safe than sorry.

  • Tusen miljoner tack för omtanken S! men jag väljer att tro att det inte är någon fara, att det nog berodde på att kroppen ville vila… Om det däremot kommer tillbaka så…

   Önskar dig en riktigt festlig fredag och en härlig weekend! Kram! 🙂

 2. T says:

  https://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Nasblod/

  Oroa dig inte tycker jag. Använd Nozoilför att skydda näsans slemhinna och stärka den.

 3. Linnea says:

  Var rädd om dig! Och tack för fin blogg!

 4. Deseree says:

  Jag blöder näsblod när jag är sjuk och äter dåligt likaså mina barn. Tror inte det var ett bra beslut att kliva upp från sjuk sängen. Kroppen säger till att ta det lungt! Jisses Amalia haha kan ingen stoppa dig?? Krya på dig!

  • Ha, ha, din kommentar är spot on Deseree, jag tror det var exakt så för mig också (sjuk + ätit dåligt..) och nej, det är inte mycket som kan stoppa mig. Men – min kropp jobbade på BRA med att försöka få mig att vila för när näsblodet kommer så har man ju liksom inget val…

   Tusen tack för krya på och jag önskar dig en riktigt härlig, solig & glittrig helg! Kram! 🙂

 5. Viktoria-pinkpastry says:

  Var rädd om dig och vila! Va härligt att ni kommer i väg snart hoppas du kan ladda batterierna ordentligt. Stor kram

  • Åh tusen miljoner TACK för omtänksamheten Viktoria! 🙂 Det ska verkligen bli helt magiskt med Thailand nästa vecka! Som vi längtar!!!

   Önskar dig en glittrig feelgood weekend! Kram! 🙂

 6. N says:

  Det är nog förkylningen som är boven till näsblodet. Ett bra tips jag fick av sjukvården när mitt barn blödde ofta var att lägga is -t.ex en påse ärtor från frysen- mot nacken och sitta upp, aldrig ligga ner. Det hjälpte faktiskt jättebra!

 7. Kerstin says:

  Kanske lite slutkörd? Jobbat för mycket och haft för mycket runt dig. åsså en förkylning på det.
  ta det lugnt och vila.

 8. Jezza says:

  Hej fina! Precis som många skriver så är det förmodligen din förkylning som orsakat näsblödningarna, slemhinnorna blir sköra och du har kört på lite för mycket.
  Det kan vara tjurigt att få stopp det om det fortsätter komma tillbaka, min son har fått åka in o bränna kärlen i näsan ett par ggr så var lite uppmärksam om det fortsätter komma tillbaka.

  Bra tips från mig som syrra är att om man blöder mycket så kläm åt ordentligt på näsryggen, sitt framåtböjd med huvudet för att undvika att blodet rinner ner i halsen (vilket kan orsaka illamående) och skölj munnen med kallt vatten, det kyler uppåt och drar ihop blodkärlen.

  Var rädd om dig i helgen nu, vila o ladda för Mellin imorgon 🙂

  Kram Jezza

 9. Maja S says:

  Kroppen sätt att säga stopp stopp stopp!!
  Tror du bör tagga ner lite i din vardag.
  Allt måste inte vara piff o så hela tiden.
  Alla hjärtans kunde ha varit som vilken dag som helst i år.
  Då du faktiskt inte mådde bra.
  Akta.. den där väggen kan vara närmre än du tror ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *