ÅH JAG VILL OCKSÅ RESA…!

 

Helloooo mina kära vänner! 

Nej men hjälp vad pinsamt länge sedan jag tittade in till er… Nu får jag verkligen ta och skärpa till mig. Men vet du vad det är som är problemet? Jo, att alla dagar flyter ihop och ser (nästan) exakt likadana ut och jag tror att det är tisdag men så är det söndag och BAM så startar en ny vecka i morgon bitti… Det är ju inte klokt hur snabbt tiden kan gå trots att man inte gör något?!  Alltså denna Staycation summer håller på att göra mig lite galen…  Eller först så kändes det sååå skönt med allt vi får gjort här hemma och att äntligen få njuuuta vårt underbara hus och vår loovely terrasse. Men så började plötsligt heeela mitt instagramflöde att fyllas upp av bilder från Grekland, Spanien, Italien, västkusten, Norge…  you name it!  och plötsligt kändes inte ett dugg kul att bara vara hemma längre.. Åh jag vill också resa!!! och jag saknar mitt älskade Thailand och Oslo så mycket att ord inte kan beskriva hur mycket jag längtar efter att få resa dit!!!

Så – det går inte en dag utan att vi checkar om det ser ut att öppna upp för oss att resa in i Norge men vi matas bara med nya news om skärpta gränskontroller och jag förstår så klart väldigt gott varför Norge är så stränga nu för det vore ju så otroligt meningslöst om allt jobb de lagt ner på att minska smittspridningen plötsligt skulle ha varit förgäves… Men samtidigt så vill jag vara en av de som kör över gränsen mitt i natten och på det sättet “smiter” in i landet som om ingenting hänt… (jag sa ju att jag håller på att bli lite galen… ) Åh det ska verkligen inte vara lätt alltid med denna corona alltså. Så förlåååt min frånvaro. Jag skyller ALLT på att jag tycker att dagarna är så lite spännande att berätta om. Det är liksom same same… terrassen, take away middagar, handlar åt mamma & pappa och fixar rummen här hemma… allt går på repeat dag ut och dag in… Fast häromdagen var vi wild & crazy och tog turbåten ut till Klubbviken igen och försökte låtsas att båten var en longtail ut till Bon Island eller Freedombeach… Ha, ha.  🙂

 

So, this is where my stay cation happens… Hemma på vår vackra terrace tillsammans med de best magiska maffiga hortensia jag någonsin sett! Men alltså har du sett några större? Och de fortsätter bara att blomma… Looove it! 

 

Min älskade J är inte speciellt glad i att läsa böcker men den här av Margaux Dietz passade henne perfekt så den lästes ut på ett-tu-tre. Vi älskar att titta på Margaux Youtube videos ihop så blev mer intressant läsning därför….  Nu är boken (som jag hittade på Stora Coop för 10 (!) kr.) utläst och J har påbörjat en liknande bok av Ida Warg som jag fått i present av mammas H.   Nyckeln till att läsa böcker är verkligen att hitta en bok som väcker nyfikenhet och nu då våra tonårskids följer så många influencers på sociala medier så passar böckerna från tex Margaux & Ida perfekt så de blir dagens boktips! 

 

En i familjen har haft en väldigt sooooft söndag….zzz…  Hon var SÅ söt då hon låg och sov i / mot / på den besticklåda som J har köpt till sitt nya skrivbord samtidigt som vi girls fixat uppe på J´s rum. Men alltså det är inte helt lätt att fixa rummet då allt vi behöver måste beställas på nätet eller köpas på IKEA 16 mil bort så – det går inte direkt undan i svängarna… Men varje liten sak vi får gjort är i alla fall ett steg i rätt riktning… ! 

 

Vi tar helt vänt på dygnet här hemma och lägger oss runt 02 och stiger upp runt 10-11 men nu ska jag försöka komma mig i säng för i morgon har jag stora “fixar planer” och X antal sopsäckar att köra till tippen.  Kanske inte så FAB men –  vad är väl en dag med sand mellan tårna på en solig och riktigt varm beach i Thailand mot en dag på Återvinningen i kylslaget Luleå? Ha, ha.

Nej, nu ska jag fokusera mer på bloggen och mindre på att scrolla förbi bilder från alla vacay´s… Det blir veckans No.1 plan!!!

Önskar dig en magisk start på veckan! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina, Sommaren 2020 | 9 Comments

9 responses to “ÅH JAG VILL OCKSÅ RESA…!”

 1. Nilla says:

  Blir alltid lika glad när du postat ett nytt inlägg här på bloggen, och det spelar ingen roll alls om det bara så är några rader om hur du har det. Förstår din känsla om att nästan bli lite galen på hur allt är här i världen just nu. Vill också ut och resa precis som vi brukar göra, men även om Grekland öppnar upp, så vågar vi inte boka någon resa dit i år. Vi håller tummarna att vi kommer iväg till Phuket i januari då vi ska fira min mans 50-års dag, men ja, jag vet inte om jag vågar tro på det. Vi har iallafall gjort några utflykter till Stockholm och bott på hotell och ätit gott och njutit av vår vackra huvudstad. Och på torsdag åker vi till Öland och stannar några dagar hos goa vänner. Jag hoppas så att ni kommer iväg till ert kära Oslo snart, och jag hade nog åkt dit mitt i natten och sen låtsas som ingenting hihi, ja men varför inte? Hursom så är din blogg en glädje att läsa, så fortsätt skriv till oss, vi sitter ju lite i samma båt allihop så dina inlägg betyder så mycket. Kan du inte intervjua dig själv igen, eller ta oss med på en rundtur i ert fina hus, eller kan du inte ha en frågestund där vi kan ställa frågor till dig? Ha en härlig måndag! Kramar

 2. Anna says:

  Ser fram emot att se resultatet av hemmafixet!

  Förstår att det känns annorlunda för er att vara hemma, själv älskar jag mitt hus och känner ett sådant lugn när jag bara får vara här hemma som jag inte uppnår någon annanstans

  Ta hand om er!

  Tack för din inspirerande blogg!

 3. Caroline says:

  Försök se den här sommaren för vad den är nu i denna pandemi. Och lyxen ni har med ett stort hus, med trädgård och härlig uteplats är så mycket mer än vad många andra har.
  Se det från den positiva sidan och njut!
  Kram

 4. Ida says:

  Det finns massa att uppleva runt husknuten bara man öppnar upp för det; min känsla är att ni sällan reser någonstans i närområdet? Skriv en lista o bocka av! Igår cyklade vi hela familjen runt 17 km på den ö där jag är uppväxt; hittade vägar jag inte ens cyklat på 40 år, superkul!

 5. Mia says:

  Håller med dig! Älskar vår fina stora lägenhet & njuter av balkonglivet, utflykter i närområdet med mera men jag längtar också efter det vanliga fria livet! Förstår dig &din familj som ju är norsk/svenska med allt vad det innebär av släkt och vänner i två länder. Denna pandemi måste ju vara extra tuff för er. Lättare för mig som har släkt och vänner här. I ditt fall spelar det nog ingen roll att huset är fantastiskt – släkt och vänner är så mycket viktigare! Kram!

 6. Tina says:

  Håll i håll ut håll avstånd. Det här kommer inte att gå över om vi inte följer rekommendationerna och börjar resa och umgås igen. Ser allt för många bilder med människor tätt packade för selfies bla. Det funkar liksom inte. Oavsett om du känner dig frisk kan du smitta. Oavsett om du har antikroppar så kan du bli sjuk igen. Mitt barns bästis kom hem från semester i annan del av landet häromdagen. Kloka föräldrar ändå – barnet är nu satt i 2 v karantän innan den får hänga med vänner här hemma igen. Då kan man fundera på om det är “värt” några dagar i Stovkholm och risken att bli sjuk för att sen vara isolerad hemma i 14 dagar

 7. Inte just nu says:

  Så klart ni skall resa. Strunta i pandemin och överfulla flygplan!!! För egen del hade jag aldrig vågat resa just nu. Förhoppningsvis, om vi vill, kan man resa nästa år. Hade aldrig vågat utsätta varken mig själv eller min familj för ev smitta.

 8. Lena says:

  Spanien har tydligen tredubblat fallen av Corona sen de öppnade upp igen för turister 🙁
  Nej, det känns verkligen varken lockande eller säkert att resa igen. Så viktigt och nödvändigt kan det väl ändå inte vara? Resmålen finns ju kvar även nästa år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *