ÅH SÅ MYSIGT MED DECEMBER!!

Happy new week darlings! 

Känslan när man vaknar, tittar på klockan, och upptäcker att den är 07.53!!! då blir man klarvaken kan jag lova! ha, ha. Men hjälp vilken försovning och jag som looovat att väcka J kl. 07 så att vi skulle hinna se julkalendern + att hon hatar att komma sent till skolan så ja, inte den bästa starten på veckan direkt… men jag lämnade henne utanför idrotten kl. 08.17 så hon blev som tur var bara 2 min sen. Puh…   Jag sov tyvärr dåligt i natt, vaknade, låg och funderade… är nere i en dipp, trött, tom för energi och vill helst bara sova…  Att solen går upp kl. 09.15 och ner kl. 13.23 påverkar mig något enormt och det här är helt klart den tyngsta perioden i det norrländska livet…  Så – att vi reser till sol & ljusa dagar snart är min räddning!!

Och när jag är så här otroligt tom och trött så kommer jag av mig med både instagram, power walks, insta storys, blogg, istället går min energi åt till “allt annat” så därav min tystnad senaste dagarna.  Men alltså hur mysigt är det inte att det blivit DECEMBER?! Åhh jag älskar det!!! och vi har haft en riktigt, riktigt mysig helg jag och Johanna (vi har varit home alone). På fredag körde vi fredagsmys deluxe med hamburgermiddag och Idol, på lördag bakade J pepparkakor och sen var hon med en kompis och jag trasslade ut ljusslingor till innegranarna men alltså v.i.l.k.e.t. j-kla prosjekt det är. HUR kan ledningarna trassla ihop sig såååå galet mycket när de ligger still? Obegripligt!  och där försvann typ 3 timmar av min dag… ha, ha.  Sen blev det speed shopping inför kvällen då mamma, Hans och min bror kom på middag. Det blev en riktigt trevlig kväll och vi hade köpt julkalenderar till alla 3 och vi spelade ett nytt kul spel som Johanna köpt som heter Bop it. Det är ett julklappstips!! super kul! (vi köpte vårt hos Lekia).

Och igår körde vi adventsmys innan J fick besök av en vän, de bakade pepparkakor och julpysslade och sen gick vi på bio och såg Sune VS. Sune. Mina förväntningar på filmen var h.ö.g.a. men det gjorde inget för den var riktigt BRA och vi girls ger den : G G G G G, nästan full pott.  Som Johanna sa efter: mamma, du skrattade verkligen högt!  Ha, ha. ja, jag var pinsam förälder och skrattade massor för det var riktigt mycket kul vuxen humor och många igenkännings saker…  Sen hade filmen ett fint budskap för våra barn så – gå och se den!  Efter bion åkte vi hem till min pappa och bjöd honom + Inger på pepparkakor som Johanna bakat och gav dem varsin julkalender och ett adventsljus innan vi landade hemma runt kl. 20.30 och konstaterade att vi lämnade en riktigt f.i.n. 1:a advents helg bakom oss! 🙂

Om jag kom i mål med att packa in alla 24 kalendergaver? Nej. Men de första 3 hängde i alla fall på plats över Johannas säng då hon vaknade i lördags och idag kommer resten att hängas upp.  Jag hade lust att göra stora glittriga siffror, som förra året, på alla paket men J ville ha de här… så så fick det bli. 

Sen fick Johanna även denna bubble t kalender och ett paket från bästa vänner i Oslo… 

I paketet så gömde sig den här fina kalendern. Åh lyckan när andra är så omtänksamma… 

1:a december fick J den super mysiga och fina julpyjamasen som hon har på sig här och de cuteness overload tofflorna från Zara fick hon den 2:a…   Båda sakerna kommer att förgylla förjulstiden på ett mysigt och härligt sätt. 

Vi har sett alla Sune filmerna, flera gånger!, och vi älskar dom så – förväntningarna var höga då vi gick in i biosalongen igår eftermiddag…  Och eftersom det är en ny kille som spelar Sune så förstod jag först inte om det här var en “riktig” Sune film? eller något annat…  Typ nya Sune filmen vs. gamla ?  Men – det var “samma” Sune + familj bara helt nya skådespelare i alla roller vilket så klart kändes lite märkligt i början men sen kom man in i det… Vi ger filmen 5 av 6 poäng och kan varmt rekommendera den om ni planerar ett biobesök före jul.  (det som gjorde att den inte fick full pott av mig var alla skjutvapen som var med… eftersom filmen till viss del utspelar sig i en fantasi / spelvärld, den biten hade jag svårt för eftersom jag tar totalt avstånd från den typen av spel för barn).

På min gamla arbetsplats Filmstaden igår. Det är alltid en lika speciell känsla för mig att vara i de lokalerna… tänk så många år jag tillbringat där. Underbara minnen!!  

 

Och bästa ni…! jag är så ödmjukt tacksam för all den fina responsen jag fick på mitt förra inlägg om #kalasföralla. Jag älskar all er feedback så från hjärtat: TACK !!!  Och Johanna gick igång då hon läste de första kommentarerna som kommit när hon slutade skolan i fredags så hon satte sig vid min mac och svarade på de själv.  Älskade hjärtat. Hon blir så engagerad när ni skriver saker som berör henne och jag tycker att hennes svar var så kloka och bra.   Och min pappa gav mig föresten ett tips om en sak med anledning av kalas saken men mer om det senare…

Nu fångar vi den här dagen och fyller den med kreativitet och positiv energi! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “ÅH SÅ MYSIGT MED DECEMBER!!”

  1. A-L says:

    Jag känner precis likadant. Konstant trött den här tiden på året. Och då har vi ändå några timmar mer “dagsljus” i den sydligt belägna metropolen Gävle. Men något som faktiskt hjälper något, är att tvinga ut sig på promenad, även om det mörkt. Frisk luft gör massor. Och just nu kan man alltid kika in i alla mysiga pyntade trädgårdar och fönster. 🙂

    • Åh Gävle! jag har sååå många fina minnen från min tid där! 🙂 Och jag håller med dig om att det hjälper att komma sig ut på power walks för att få energi. Och att titta på hur andra pyntat och dekorerat är alltid lika kul !

      Önskar dig en riktigt fin kväll vidare! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *