ALL ABOUT MY WEEKEND…!

Happy New Week sunshines! 

It´s a new week! och jag fullkomligt älskar känslan av måndagar då allt liksom “startar om”… Sen är ju det där rosa lilla hjärtat som ni kan klicka på längst ner i mina inlägg det bästa som hänt min blogg, ja förutom alla underbara kommentarer så klart!,  för när jag ser att ni har klickat där så vattnar det lusten att sitta och posta inlägg på min älskade blogg så det blir verkligen win / win för oss alla! Ni klickar – jag bloggar!

Och igår 2:a advent! Jag hoppas att du hade en magisk dag fylld av feelgood och att hela din helt var riktigt, riktigt mysig?! Själv tycker jag bara att det sa “POFF” så var helgen över. Dagarna gick allt för fort trots att vi egentligen inte gjorde så mycket… Lördagen bjöd på sovmorgon och sen var jag aldrig ut genom dörren utan mös bara runt här hemma (så otroligt skönt) + att jag hjälpte J med skoljobb. De har sååå många inlämningar nu inför betygssättningen att det svämmer över lite så för J blev det här en riktig “plugg weekend” för att bli a´jour med allt. Och jag tycker bara att det är fantastiskt kul att få hjälpa till! Sen är vi i gång med att beta av julfilmer på Netflix men jag somnar a.l.l.t.i.d. så nu har jag typ 3 filmer att se klart… Ha, ha.  Och jag kommer inte ihåg vad filmerna heter heller? så ska fråga J så att jag kan tipsa er senare!

Och min 2:a advent, den bjöd på 100% christmas feelgood. Sovmorgon, lång mysig frukost, dekorering av pepparkakshus och sen bjöd jag hem mamma & Hans på glögg ute på terrassen. Det regnade så jag fick dra fram det stora parasollet från garaget och sen satt vi där ute i ett par timmar i rusket och jag är verkligen så tacksam för de stunder vi får i denna speciella värld vi lever i just nu.  🙂

Jag har fortsatt att dekorera upp huset i helgen för i år så går vi verkligen all in med julen för att maxa vår feelgood eftersom vi tyvärr inte kommer att kunna resa till vårt älskade Thailand.  Och jag har bl.a. hängt upp ljusslingor ovanför öppningen mellan vardagsrummet och loungen / spisestua som jag dekorerat med en stor röd rosett.

Ljusgirlanden skapar verkligen magisk stämning och så här såg det ut från min plats runt matbordet då vi åt middag i lördags. Ljusgirlanden kommer från Rusta, är 3 meter, och kostade bara 79,90 på en kampanj förra veckan men ordinariepris är också väldigt BRA: 99,90 kr. (den finns även i 6 och 10 meter).

Den underbara rosetten hittade vi på IKEA då vi var där för en tid sedan och jag är sååå glad över det för den är helt magisk! Den är maffig i sin storlek, har en har ståltråd i kanterna så man kan forma till den som man önskar också är tyget mjuk sammet.   Åh önskar att vi köpt många fler!

På söndag morgon fick Johanna, enligt tradition, tända adventsljusen men det är inte alltid lätt att knipsa bilder utan att en telefon syns. Ha, ha. Vi var båda igång att fota för fullt! 

…och så blev det 2:a advent på riktigt!  Tänk att ett par tända ljus kan göra så stor skillnad till vårt mindset…  Och den där stjärnan, bakom ljusstaken blinkar på ett såå fint soft sätt!  Helt klart ett av årets bästa julpynt köp! Du hittar den hos Rusta för bara 149 kr. 

Jag dukade upp en extra piffad lunch till J igår och oavsett ålder så blir man aldrig för gammal för fina detaljer!  Den fina dricksflaskan hittade jag hos Lagerhaus häromdagen och därifrån kommer även presentpåsen + adventskalendern. 

I påsen så gömde sig Johannas 2:a advents present:  ett super cut limited edition make up kit från Too Faced som jag köpte till J på Sephora då vi var i Stockholm. Hon älskar Too Faced och köpte deras limited christmas edition förra året i London också så jag blev såå glad då jag hittade denna!  (i boxen med björnarna på gömmer sig en palett med spegel i locket).

Nej men huuuur många sååå fantastiska pepparkakshus dyker inte upp i våra flöden just nu? Hjälp vilka hus man får se! Hus som jag a.l.d.r.i.g. kommer att få till! Nej här hemma limmade vi ihop 2 färdiga Pippi hus (kul nyhet för i år!) och sen satte vi igång att dekorera. 1 hus till Johanna, 1 hus till mig + JIG (jag kör framsidan, JIG baksidan…).  Sen brukar J baka några fantastiska hus själv (hon älskar att baka!) innan julen är över men det här är i alla fall vår start! 

Vi kom bara halvvägs igår så detta är status på mitt hus… Ska visa hur det blev då jag är klar.  Väldigt enkelt som sagt men det enkla är ju oftast det bästa eller hur det nu var… ?! Ha, ha. 

Runt kl. 17 så dukade jag upp under parasollet ute på terrassen inför mammas & Hans besök och sedan satt vi där ute i regnet och skålade i glögg och bubbel.  

Jag är så tacksam för de stunder som vi får tillsammans i denna speciella tid som vi lever i nu. Tänk att vi bara kan umgås utomhus med avstånd… för 1 år sedan så hade den tanken varit helt overklig…  Och ser du snögubben i bakgrunden inne i ljusgården? Vi köpte den för att ha den ute vid entrén på framsidan men så upptäckte vi plötsligt att den bara är för inomhus bruk… Så snopet! så nu får den bo där inne istället. 

Jag avslutade min helg så här… Med benen högt i soffan…  Och den fina kudden med kalenderluckor på från Zara Home är föresten ett tips!  så kul att kunna gömma små meddelanden i fickorna… Jag köpte den då vi var i Stockholm och Zara Home blev verkligen julens vinnare för mig, jag köpte sååå mycket fint där!  Så alla nya juldetaljer i år här hemma kommer därifrån och alla ljusslingor / ljusgirlander kommer från Rusta, liksom sammetsrosetterna i granen.  Och nej, vi har inte dekorerat klart granen ännu, har lovet J att vi ska göra det i kväll. 

 

Nu fångar vi veckan och håller fokus på positiva tankar ! 🙂

P.S Glöm nu inte att klicka på mitt hjärta om du gillade inlägget för ditt klick där peppar och inspirerar mig massor! Men – jag ser att hjärtat inte fungerar felfritt ännu för ena stunden är det många klick, nästa 1…  Ska mejla min tekniska support!

Kramar & kärlek!

Miss.G.

136
Kategori: Allmänt, Julen 2020 | 4 Comments

4 responses to “ALL ABOUT MY WEEKEND…!”

 1. Elin says:

  Elsker også Zara Home, handler ofte der når vi er i utlandet. Hvor kommer de søte rådyrene i gull fra?
  Ha en fortsatt fin adventstid!

  • Åh så glad jag blev över din kommentar Elin! Det är när ni skriver till mig som bloggen känns mer levande! 🙂 Och det söta rådyret fick jag i min julkalender av min bästa K så det är köpt i Oslo och kommer från Home & Cottage. Fingers crossed att du får tag i det för det är verkligen såå fint!

   Önskar dig också en fortsatt fin adventstid! Stor tacksam klem! 🙂

   • Elin says:

    Tusen takk for raskt svar. Vi hadde tidligere Home&Cottage i Bogstadveien, men de la ned den butikken for noen år siden, dessverre. Får se om jeg våger meg til et kjøpesenter en grytidlig lørdag morgen 😉

 2. Carina says:

  Vilken fin adventspresent! Julig men passar ju året om. Ska se om jag kan hitta den på nätet. Tror den hade uppskattats av en av mina tjejer med. 🙂
  Kul med lite tips! Du är så duktig på att hitta presenter och pyssel. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *