ALLA HAR ETT ANSVAR!

Gooodmorning mina darlings! 

Hur mycket jag än TOK längtar efter en take off, sand mellan tårna, chill i loungen, palmer, vårt “andra hem” sedan 13 år i Thailand, poolhäng, after beach, värme!, massor av solsken och ljumma kvällar på terrassen så skulle jag inte kunna tänka mig att resa ut i världen just nu efter den senaste veckan då smittkurvorna visar uppåt i så gott som samtliga länder.  Jag tycker att corona känns otroligt läskig (kommer det verkligen från en fladdermus på en marknad, eller är det kemiskt? så oklart…) och vi har alla ett stort ansvar nu för att inte resa iväg och bidra till en större smittspridning då vi kommer hem…  Så jag förundras över de som vågar sig iväg ut på resor till Spanien, Maldiverna osv… VAD gör man om man blir sjuk där? eller om landet plötsligt kör en lock down? Då är det inte läge att beklaga sig eller förvänta sig att någon ska tycka synd om dig… Nej, nu har vi alla ett stort gemensamt ansvar i kampen mot viruset och vårt strå till stacken är att vi väljer att inte resa bort på höstlovet. Trots att det lockar ENORMT!!! speciellt då vi har ett par hem nere i Thailand som vi verkligen skulle behöva “se över” + familj & vänner i Oslo som vi saknar så mycket att mitt hjärta blöder….  Men – det är bara att (med tårar i ögonen…) inse att vi får stanna hemma också får vi hellre maxa lovet så gott det går här i Luleå och “support the locals”. Och kanske, kanske att vi får till en liten tur till Stockholm, ett par dagar, men det är så långt som vi kan tänka oss just nu… OM inte smittar tar helt av där också (de pratade om en ökning på nyheterna på morgon). Det gäller att följa utveckligen från dag till dag !

Och tusen miljoner T.A.C.K. för all respons på mitt förra inlägg! Jag håller med om att det är hur tokigt som helst att man har plockat bort restriktionerna för de som är 70 + nu då smittan ökat i så gott som hela landet.  Men samtidigt så är det skönt för dom att få känna att de KAN gå ut och göra vissa ärenden utan att det ska vara “fel”.  Det är en frihetskänsla som jag tror är väldigt bra för psyket och välmåendet.  Sen gäller ju samma restriktioner för dom som för oss andra.  Men – vi valde i alla fall att ha en middag här hemma, inomhus, med mamma & H i lördags. Det var första gången på 6 månader (!) som vi satt ner i ljusgården tillsammans så det kändes sååå konstigt men samtidigt sååå mysigt !  🙂

 

Det börjar att likna halloween här hemma i Casa Gizmolina… !  Och det är verkligen inte så mycket som ska till ! Några bat´s på öppna spisen, pumpor (den lilla i sammet kommet från Stora COOP. den större, som är en skål med lock, har jag hittat hos ICA Maxi) och ett spökljus  (köpt hos ICA Kvantum). 

Men HUR fantastisk pyssel idé är inte detta?! Halloween crackers!  Jag blev så glad då jag hittade den här bilden på nätet och hoppas att den kan inspirera alla er som har pysselglada barn där hemma !  (fyll de med läskigt gott godis eller en notis med en kul surprise happening). 

Och en läskigt god tårta är ju aldrig fel! Pimpa med ett helt gäng med ätbara ögon (finns tex hos bakbutiker, Panduro, i vissa matbutiker…) och dekorera med något pyssligt fint på toppen.  (bild från nätet)

Och igår så var det halloween tema på J´s Cheer träning och min darling gick som vanligt “all in” med världens coolaste make-up.  Så kul! 

Nu är det full action i badrummet igen efter helgens paus och idag börjar de att kakla väggarna! Åh det känns som julafton att jag äntligen ska få se badrummet ta form på ett “finare” sätt. Men det är som vanligt beslut att ta hela tiden, som nu tex, vilken list ska jag ha på hörnen? den ska absolut vara vit, och rund i formen, men – ska den då vara i plast, eller aluminium? Han skulle köra ut och hämta olika alternativ så att jag får se…

Dagens badrumsstatus! I förra veckan kom ytskicket på plats, och idag börjar de som sagt att lägga kakel.  Åh som jag längtar till detta prosjekt är klart !!! för nu har det hållit på sedan i våras…  And that´s a looong time! 

 

Nej men då tar vi tag i veckan och njuuuuter höstlovet, hemma, i Luleå, i värsta dimman och snöslasket… Nej men med rätt mindset så blir det nog väldigt, väldigt bra och mysigt det också !!!  och hälsan är trots allt viktigast! 🙂

P.S det blir väldigt intressant med Norges pressekonferense kl.16 idag… 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina | 17 Comments

17 responses to “ALLA HAR ETT ANSVAR!”

 1. Emelie says:

  Som du nevner, tror jeg det psykiske er er viktig aspekt i denne situasjonen som er lett å glemme. Det er begrenset hvor lenge folk orker å leve med restriksjoner uten at det går ut over psyken. Det er også grusomt å føle at man står på stedet hvil eller til og med tar noen steg tilbake! Kanskje er det da bedre å lette litt på restriksjonene og la hver enkelt vurdere selv hvilken risiko man er komfortabel med å ta. Jeg har sittet på hjemmekontor siden 12. mars, unngår kollektivtransport, reiser ikke inn til Oslo sentrum, unngår butikker eller prøver å dra på dagtid siden jeg uansett sitter hjemme. Har en relativt liten omgangskrets for tiden. Og kan jo sånn sett bli ekstremt provosert av de som tilsynelatende lever som om verden var helt normal. Samtidig har jeg for eks kollegaer som har gått på veggen og fått en skikkelig knekk fordi de bor alene og ikke takler å sitte alene i leiligheten sin dag etter dag. Så dette er utfordrende for oss alle, men på ulike måter.

 2. Lena says:

  Längtar också som en galning efter att få resa igen. Men men, den tiden kommer så småningom.
  Längtar efter att få se erat badrum, så spännande. Och vilket projekt, wow… ja det tar sin lilla tid förstår jag.
  Du har alltid en trevlig och positiv attityd syn på saker och ting – det bl a det som gör att jag är en trogen läsare sen .. ja många år bakåt.
  Ha en fin dag – njut till max av höstlovet.

 3. Pia says:

  Med ett positivt tänk så överlever vi november. Sedan är det jul och ljuset återvänder. Och håller med dig varför resa nu så enormt viktigt kan det inte vara att resa bara för man har lust. Jag hade planerat ca 2 veckor längre söderut nu i november men det känns inte bekvämt, flera timmar i flygplan kanske lock down och man får bara vara på hotellrummet och kanske inte komma hem.
  Njut av lovveckan och ha det bäst !

 4. C says:

  Klokt skrivet och fint pysslat! Och vi väljer också att ibland umgås med våra 70+ inomhus när alla känner sig helt friska. Vi spritar händerna och sitter minst två meter från varandra.

 5. D says:

  Så spent på den pressekonferansen jeg også. Mitt største håp er iaf at det ikke går utover barnas Halloween. Den er allerede så innskrenket, hvilket egentlig er merkelig, all den tid de kan sitte typ oppå hverandre på skolen, men ikke være sammen hele klassen på en Halloweenfest. Uansett har vi delt inn i vennegrupper her, så det blir sikkert fint! Vi skal ha fest her hjemme for en liten gjeng og jeg som ikke har funnet gleden ved Halloween før har bestemt meg for at vi skal gå all inn! Mannen har kjøpt hengende gjenferd og det hele, haha! Hvis du har tips om leker som passer for 10åringer tar jeg gjerne i mot!

  Ellers har jeg tatt grep og lagd et ordentlig hjemmekontor hjemme, tatt med kontorstolen hjem fra jobb og kjøpt en imac. Holdt rett og slett på å bli gal av timevis på laptop ved spisebordet.

  Savner gamledager uten korona SÅ mye!
  Vi møter også våre slektninger innendørs, men holder 1 meter avstand og klemmer ikke. Veldig rart for besteforeldre å ikke kunne klemme på barnebarna. Benyttet sjansen da de var syke og hadde negativ coronatest tidligere i høst, haha! Da ba jeg mormor kosemose de små!

  Ha en fin dag:)

 6. Malin says:

  Många som reser, reser nog mest till sina egna semester boende. Vi va själva nere i vår lgh i Spanien i somras och det va kanske 30-40% beläggning mot normalt 110% Dem stänger inte bara utan förvarning och respektera man att hålla avstånd och tvätta sig så kan jag säga att jag kände mig säkrare att sitta i min lgh i Jämfört med att handla på Ica i Har bott på hotell nu i Stockholm i helgen och dem som inte höll avstånd och verkar helt strunta i vad som gäller vad fransmän och italienare. Vi vill ju att samhället skall leva efter Corona oxå.

  • Viktoria-pinkpastry says:

   Förstår precis va du menar. Håller med, Tegnell har ju tillåtet resor till vissa länder då han menar att det inte ska bli mer smitta för det. Vi har med rest och då va ett väldigt genomtänkt och tryggt, säkert resande, arrangörerna gör ju sitt yttersta då de förstås vill rädda de som räddas kan. Gå in på Kirstie Allsopp Instagram och läs hennes inlägg om det hela hon hade väldigt kloka tankar kring det hela. Önskar dig en fin dag mvh Viktoria

 7. Viktoria-pinkpastry says:

  Wow så fina halloween bilder! Så inspirerande! Asså hon är så duktig på sminkning, helt fantastiskt!

  Ja det här med Corona är inte lätt. Fruktansvärt förödande. Även en “het potatis”. Förstår precis hur du menar i ditt inlägg.

  Thailand känns som man kan se sig i stjärnorna efter just nu är det omöjligt att resa dit med karantänkrav på 14 dagar på karantänhotell med en kostnad på 200 000 sek för en familj som oss på tre, sen måste man få spv, verkar inte va en lätt process och kunna uppvisa speciella försäkringar och en massa, sen om man klarat allt detta måste man stanna minst 90 dagar! Eller din man kanske kunde åka på affärsman visa som de också har tagit fram lät helt galet att man då ska ha en anställd sjuksköterska med sig dygnet runt och då kunde komma från karantänen. Jag undrar hur länge de planerar att ha de inresekraven, känns så sorgligt för folket där.

  Håller helt med om att man får ta sitt ansvar och hålla avstånd och så vidare. Vi reste som nämnt till Cypern och som nån skrev här ovan så är det restriktioner där med som vi givetvis följde och även på flygplatser och liknande, hårdare regler än här så kändes väldigt tryggt. Tegnell tillåter ju endel resande. Men det är verkligen inte lätt och veta vad som är rätt. Läste ett väldigt tänkvärt inlägg hos Kirstie Allsopps Instagram kring resande, önskar jag kunde kopiera det men tror inte man kan göra det från Instagram. Men hon sa typ att så länge man följer alla restriktioner och tar sitt ansvar så menade hon att man gjorde världen en tjänst genom att resa. Intressant och tänkvärt, speciellt som hon skriver utifrån ett barnperspektiv. När hela världen har tagit så olika grepp kring Corona är det väldigt svårt att finna någon logik.

  Men i dessa fruktansvärda tider lyser du upp som alltid tack för en magisk blogg och för att du är ditt magiska du. Helt underbart, stor kram!!

 8. Avbokade vår resa gångna helgen till Stockholm.
  Bodde i stället på hotell en natt på hemmaplan.
  Smittskyddsläkaren i Västerbotten anser man ska avstå från ej nödvändiga resor.
  Stanna hemma är bäst än så länge.
  Det är i de flesta fallen inte nödvändigt att resa.
  Kramar från ett disigt och grått Umeå

 9. Marie Å says:

  Åh vilket vackert och stilrent pynt du visar! Här är huset fyllt med lilanoch Wrange spindelnät och diverse plast dekorationer haha!! Men men, var sak har sin tid! Tack för dina glada inlägg och pepp om att göra det bästa utifrån situation. Kram!

 10. Emma says:

  Eller hur. Hur kan tex Kenza resa som hon gör? Galenskap!

 11. A says:

  Kloka ord från dig miss G. Vi är alla tillsammans i denna pandemi och vi kommer klara det. Jag tror att allt återgår till det normala nästa sommar, ja vi får se hur det blir. Kram!

 12. Jocke says:

  Problemet är även att många 70+ börjar få problem med minnet, demens etc. i äldre åldrar. De litar till myndigheterna och vad de säger och tror lättningen av restriktionerna innebär att faran nu är över så att de kan vara ute igen precis som vanligt, men är oförmögna att tänka själva. Jag känner själv en person i den sitsen, som dessutom tillhör en stark riskgrupp, men har oerhört svårt att ta in faran med detta. Och nu blev hen bara ännu mer peppad till att gå ut igen och leva som vanligt efter detta…

 13. line says:

  Så fint innlegg, bilder og ikke minst kloke ord. VI må bare holde ut. Selv har jeg ikke vært på kontoret siden mars og jeg holder bokstavelig talt på å gå i svart.

  Dagens blir å gå til min hyggelige firsør for å fikse håret. Både fordi jeg redd frisører stenger og fordi jeg trenger sosialt samvær.

  Ha en fin dag. Hold ut.

 14. L says:

  Jag hoppas att du får till samarbeten snart och börjar tjäna pengar på din blogg för du är den enda bloggen som är värd att läsa:-)

  Du ger mig så mycket glädje och inspiration<3

 15. Marie Å says:

  Men precis, håller med L!! Du skulleju göra bästa bästa samarbeten med din känsla för såväl helhet som detaljer och hur du alltid lägger det lilla extra i allt du gör. Dessutom har du ju så engagerade läsare och alltid många som kommenterar och är aktiva! Hoppas hoppas! Kram igen!

 16. Hulda says:

  Nej jag förstår inte hur folk kan välja att resa utomlands i dessa tider…..det är inte värt det om nåt akut skulle hända.

  Därför ju tex fullfriska barn 0-19 år kan drappas av livsfarlig sjukdom på grund av Covid och behöva kämpa för sitt liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *