ALMOST THE WEEKEND!

Gooodmorning darlings! 

Det känns lite som att vi startat långhelgen redan idag för Johanna hade sovmorgon och startade skolan kl. 10 så hon cyklade nyss iväg. De har en halv friluftsdag / halv vanlig skoldag och solen strålar så det passar perfekt att de ska starta dagen ute!  Och själv har jag dagens to-do-list redo att börja checka av så jag ska sätta igång här nu och jobba på effektivt.

Alltså jag kan inte leva utan mina listor! Så varje morgon tar jag alltid fram ett nytt A4 papper som jag viker på hälften (jag måste göra så, det har blivit som en ritual som inte kan brytas, ha, ha) också skriver jag dagen: ONSDAG högst upp, ritar vädret… (idag: ett moln med en liten sol som sticker upp på sidan), skriver dagens datum 12:e maj, checkar vem som har namnsdag? och idag är det Charlotta, Lotta så stort G.R.A.T.T.I.S. till alla er som har namnsdag idag!!! och jag skickar en extra stor grattiskram till min kära bästa vän Charlotte i Stockholm!!!  Sen skriver jag ner vilken tid J slutar skolan, eventuella träningar (idag tex så har hon Street Dance) + andra saker jag har bokade och då alla tider som ska passas är på plats så radar jag upp dagens to-do´s.  Sedan ligger min lista här vid sidan om min mac hela dagen också checkar jag av när saker är gjorda.  Och om jag ska ut och handla / fixa ärenden så följer listan med så inte en dag utan en lista i handen! Skriver du också lista varje dag? För mig så ger listan en skön känsla av kontroll över min dag och sen är det något väldigt tillfredsställande att se vad man fått gjort när dagen är slut och allt är avcheckat. Eller ja, allt blir ju inte alltid avcheckat men det är helt OK det också, då flyttar jag bara över det till nästa lista nästa dag istället!

Och tusen miljoner T.A.C.K. för all härlig respons på mina olivträd! Nej men alltså de är såååå magiskt vackra där de står att jag blir lycklig när jag tittar på dom!  Och som tjejen på Blomsterlandet sa: Nu har du 2 st. 25-åringar att ta hand om!  Ha, ha. för ja, träden är 25-år gamla och har jag tur kanske jag lyckas få de att bli 26? Vi får väl se! 😉

Sen håller jag med Er om att det hade varit helt fantastiskt om tex Blomsterlandet haft ett “växthotell” där man tex. kan lämna in sina olivträd för övervintring men jag har frågat personalen om det och tyvärr så har de ingen sån möjlighet. Jag gissar att det, förutom platsbrist, har att göra med att de inte kan riskera att få in ohyra etc. i sina växthus.

Årets 1:a pione – check!  Det är verkligen något helt magiskt över dessa vackra blommor… Pioner är en stor favorit hos mig!

Att gå och styla håret på salong är min bästa lyx. Det sparar mig för otroligt mycket tid och jag älskar att jag inte behöver tänka på hårfix på en hel vecka för jag vaknar lika snygg i håret varje dag! Så dagens tips: föna håret på salong!  

Och på tal om hår… Vår fluffiga lilla älskling Gizella, eller Gerogeus Gizella som hon heter på sin stamtavla, fyllde 4 år häromdagen och hon gillar verkligen i.n.t.e. att vi lyfter upp henne så bättre bild än så här fick jag inte till innan hon ville hoppa ner igen.  Och nej, det är inte en pyjamas jag har på mig, det är ett nytt super fint set från Gina Tricot. Ett tips! 

 

Har du föresten några härliga lång-helg-planer?  Och ja, jag vet att många jobbar på fredag eftersom det är en helt vanlig dag, men när torsdag är en röd dag så blir det ändå lite långhelg feeling över veckan för oss alla tänker jag. Och hur kommer du att fira 17:e maj? Blir det barnetåg på skolorna när de stora barnetågen är inställda? Hoppas!

Nu fångar vi dagen och fyller den med positiv energi!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

47
Kategori: Allmänt | 3 Comments

3 responses to “ALMOST THE WEEKEND!”

 1. Elin says:

  På Uranienborg er det kun digital 17.mai-feiring iår også. Men korpset skal gå rundt i bydelen og spille, det blir i alle fall koselig.

 2. Lena says:

  Jag måste duscha och tvätta håret varje morgon, hade för mig varit utkastade pengar. Är heller ingen direkt som stylar mitt hår, ev. lite slingor då och då men i stort sett inget annat, om man t.ex. inte skall på bröllop eller stor fest (vilket inte händer så ofta f.n.).

 3. A says:

  Oj vilka träd du köpt! Så otroligt vackra!
  Men du, tänk på att olivträd är extremt frostkänsliga. Dom dör direkt om det går under noll grader. Jag hade haft dom inomhus till 7-10 Juni, beroende på vad väderprognosen säger. Inte tidigare iaf.

  Sen ett tips när första höstfrosten närmar sig är att du säljer dom. Du får dom sålda på ett kick, jag lovar. Glöm inte vattna. Lycka till

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *