ÄLSKAR FREDAGAR!

Hellooo sweeties! 

Idag smattrade regnet mot fönstren då vi vaknade och det är riktigt helgrått ute så jag droppade min walk och har istället fokus på att få gjort en hel del här hemma.  Jag har bl.a. ett rum på övervåningen som verkligen behöver min kärlek… alltså det är sånt KAOS där inne att du skulle smälla av om du fick se hur det ser ut. Kanske kan jag visa er en “före” bild sen då allt är klart men bara kanske…  Tänk Pernilla Wahlgrens bastu fast 489 gånger värre.  Så – borde ta på mig hjälm då jag öppnar dörren så att inte något ramlar över mig. Ha, ha.

Och fredag it is! Åh som jag älskar fredagskänslan! och vi dansade till fredagslåten på morgon då vi njöt av att J hade sovmorgon. Oh yes, varje fredag har hon 10 minuters sovmorgon och det är sån lycka. Sen pratade vi om den stora klimat strejken som är idag och Johanna sa en så klok sak: det är väl bättre att använda tiden till att faktiskt göra något som påverkar miljön än att bara stå där och prata om vad andra borde göra?  Johanna for president säger jag bara! Nej men det är självklart fantastiskt BRA att så många engagerar sig i en så viktig fråga.  Tack vare Greta så är den yngre generationen idag betydligt mer miljömedvetna än vad vi var då jag växte upp så låt oss hoppas att detta enorma engagemang bidrar till något positivt för våra barns framtids skull! 🙂

 

Så här såg det ut på J´s rum då jag gick in för att väcka henne på morgon… Finn 2 fel!  Ja alltså den där gardinen är ju inte direkt mörkläggande, och inte täcker den hela fönstret heller ha, ha. Så vi behöver fortsätta jakten på snygga black out gardiner (tipsa oss gärna!) Och 2. jag har hängt upp amplar i fönstren men har inte fyllt de med växter så – ska se efter det i helgen.  Men alltså fläkten i taket måste vara tidernas BÄSTA köp för den fläktar sååå skönt! 

Alltså hur underbart ljuvligt sött är inte detta?  jag blir lika tårögd varje gång jag går in för att väcka hjärtat och möts av hennes söta fötter som sticker ut…  Min älskade skatt. Jag vill att hon ska bo hemma för evigt så hennes prat om att flytta hemifrån då hon fyller 15 lyssnar jag inte ens på, ha, ha.


När J åkt till skolan så satte jag mig här ute i ljusgården med min frukost och här hänger sötaste fluffigaste Gizella nästan hela tiden och spanar på utekatter, fåglar, igelkottar och annat som rör sig på gården.  Och nej, hon får i.n.t.e. vara på bordet. Absolut inte.  Jag ser inte ens att hon ligger där… ha, ha.

Jag älskar detta rum sååå mycket!  Det känns som att jag sitter ute fast jag sitter inne… magiskt!

 

Klockan är strax 11 och kl. 14 slutar darlingen skolan så nu ska jag jobba på effektivt här så att vi kan ta en runda på stan i eftermiddag. Vi brukar gå på stan på fredagarna efter skolan men nu var det plötsligt länge sen sist så blir extra mysigt idag.

Önskar dig en FAB fredag! Sträck på dig och kom i håg att du är fantastisk!!! 🙂

P.S jag sätter mig och svarar på alla härliga kommentarer jag fått senare idag men ett par snabba svar till ett par av dem här nu:  till dig som önskar tips på bästa magasin att njuta inför helgen: jag bloggar om det senare idag! och, till dig som efterfrågat tips på hur du kan fest-fixa hemmet med enkla medel: mejla mig gärna på annastina@gizmolina.com !

Kramar & Kärlek!

 

 

Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “ÄLSKAR FREDAGAR!”

 1. H says:

  Fast det är väl precis vad de gör, gör något! De tar sig tid och visar att de som bestämmer i världen att miljön är en viktig fråga som behöver få större uppmärksamhet i världen. Såklart kan alla människor göra mer. För allt litet räknas för världens miljö, men mest kan regeringar och stora företag göra.

  Jag gissar att de människor som står där redan gör mycket tex. handlar mindre kläder, sopsorterar, äter mindre kött, flyger mycket mindre osv.

  Mvh H

  • Caroline says:

   Det är ju inte för inte som Greta har 1,6 miljoner följare på instagram. Och som H skrev här, de som klimatststrejkar gör nog mer än gemene man gör för att dra sitt strå till klimatkrisstacken!

  • Cecilia says:

   Håller med de andra kommentarerna, jag förstår var Johanna menar men genom att strejka gör ungdomarna betydligt mer för miljön än vad barn vanligtvis kan göra. Det är väl bättre att de strejkar så att alla makthavare ser än går och plockar skräp (också viktigt!) som är en kortsiktig lösning på ett långvarigt problem.

 2. K says:

  Hur ser du själv och Johanna på er familjs klimatpåverkan? Ni har ju tre hem i tre olika länder som ni flyger mellan, är intresserad av hur ni tänker kring det i framtiden? Har ni haft tankar kring att dra ner på konsumtion av engångsartiklar som plastmuggar och papperstallrikar etc? Menar inte att vara otrevlig, är bara genuint intresserad av hur ni tar in miljötänk i er vardag eftersom Johanna verkar så medveten!

 3. Ida says:

  Verkar som om jag inte var ensam om min reaktion på klimataspekten i det här inlägget… Att göra något individuellt är naturligtvis viktigt, men vi kan sopsortera hur mycket som helst & det räcker ändå inte – för att bromsa den bana vi följer just nu behövs lagstiftning & att ledare som prioriterar miljön. Dit kommer man inte utan samhällsengagemang, något som Greta verkligen pushat för på ett fantastiskt sätt!

 4. Susanna says:

  Så många kloka fina kommentarer du fick på det här inlägget! Vi önskar ju våra barn en FRAMTID – inte bara en glittrig vardag med konsumtion, engångsartiklar, presenter och flygresor. Heja Johanna som verkar vara beredd att GÖRA något för framtiden! Demonstrationer tror jag dock är ett bra sätt att sätta press på politiker och beslutsfattare!

 5. S says:

  Måste verkligen investera i en takfläkt. Låter Johannas mycket? Vad heter den?

 6. Frida Prydz says:

  Vet du, jag håller med Johanna helt och fullt! En demonstration känns som ett förlegat sätt att skapa uppmärksamhet kring ett problem, det är ju så mycket bättre att agera i stället för att skriva plakat. Gör typ en stor klädinsamling av trasiga kläder och lämna in till någon av de stora kedjorna eller gör en konstutställning av upphittat skräp. Eller skapa en namninsamling för då får man garanterat fler personer som visar på missnöje än vad man får genom en demonstration.

  Kram på er!

  • Caroline says:

   Frida Prydz!
   Menar du verkligen allvar?
   Förlegat med demonstration? Har du inte följt med alls i Greta’s framgångs-saga där hon får uppmärksamhet av makthavare och faktiskt öppnar ögonen på många!
   Det ska till väldigt många konstutställningar för att rädda denna jord.

   • Frida Prydz says:

    Caroline!
    Gretas resa och uppmärksamhet är en av få framgångsrika demonstrationer om man ser till hur många som faktiskt genomförs runt om i landet. Tror du på allvar att 18 personer som samlas på torget i en småstad gör någon skillnad för världens klimat?? Eller om det är en stor demonstration med säg 200 personer? Kan du ärligt säga att det inte vore bättre om dessa 200 personer gjorde något aktivt för klimatet som involverade andra människor?

    • Frida Prydz says:

     Med tanke på hur lätt det är att nå ut till tusentals människor på exempelvis sociala medier så känns demonstrationer förlegade. Det var ett medel som man använde när världen inte fanns i varje mans hem och mobil. Jag tror nog att människor med lätthet kan använda sin fantasi till att förändra världen om än i liten skala men jag tror inte att vägen dit är att stå på ett torg med handskrivna plakat…

     • Caroline says:

      Vad tråkigt att du inte förstår och ser hennes kamp, som hon sprider vidare just genom sociala medier!
      Och de 18, 200 eller 2000 som demonstrerar gör nog sitt till i klimatkampen ändå!
      Fantasi får inte vårt jordklot att må bättre! Tyvärr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *