ÄLSKAR KREATIVT FLOW!

Dagens tänkvärda. 

 

Helloooo darlings! 

Nu händer det… jag ska sluta att blogga!…

….från köksbordet! ha, ha. för nu gör jag ett nytt försök med att få till ett inspirerande hemmakontor! den här gången i det rum som jag tidigare kallat “biblioteket” här hemma (det som är vid sidan om ljusgården). Jag veeeet, jag har gjort om detta rum typ 237 gånger (till JIG´s förtvivlan…) men nu känner jag mig  äntligen säker på att det är så här det här rummet ska vara. Sååå skön känsla!!!  Så – nu har ett nytt större skrivbord som faktiskt bott ute i vårt lilla gröna hus på gården (där vi förvarar skottkärra, utemöbler etc.) skurats av riktigt ordentligt och jag ser framför mig att jag och Johanna kommer att sitta här vid sidan om varandra och blogga och jobba för nu har jag lovat J en youtube kanal + en blogg i typ bra precis 3 år så, inför hennes 13 års dag är det verkligen på tiden att jag uppfyller hennes önskan.

Så nu har jag precis burit ner hennes mac och placerat den här och fram till att hennes kanaler är på plats (hon fyller i augusti) så blir detta en perfekt läxplats i huset.  Och om JIG har tur så kanske han kan få hyra in sig här när han är uppe och sitta här och jobba. Måste checka vad man kan ta betalt för drop-in-day-offices? ha, ha. 🙂

 

Så här såg mitt kontor ut i den lägenhet som vi bodde i när J föddes. Alltså takhöjden… SOM jag kan sakna den!!  och katten på bilerna är Gizmo, den katt som mina butiker, mitt företag och min blogg fått sitt namn ifrån.  Gizmo – Gizmolina – Gizella – Gizmolini… it runs in the family! ha, ha.  (jag fick 12 år med Gizmo, han gick bort för ca 15 år sen).

Min minst sagt kaotiska arbetsplats i det hem som vi bodde i i Oslo fram till att vi flyttade till Luleå.  Närmaste grannar var stadsministern och Norges kungafamilj så vi bodde verkligen på bästa möjliga plats med vackra slottsparken rakt utanför fönstret…  Men lägenheten var liten, så det fanns inget extra rum att göra kontor i så här satt jag, i det rum som även var vårt kök.  (planlösningen var lite speciell…).

Sen flyttade vi till Sverige och min hometown Luleå och plötsligt fick vi huuur mycket plats som helst i vårt nya hus på 350 kvadrat.  Så – jag satte igång och fixa ett hemmakontor i det rum som idag har vitmålat golv och som efter en stund gjordes om till pysselrum… 

Jag kommer inte ihåg hur länge jag satt där uppe på övervåningen?, men kanske typ 1/2 år?  Sen blev det här rummet som sagt J´s pysselrum fram till att vi gjorde om det till den “tweenie-lounge” som rummet är idag. 

 

Efter att kontoret på övervåningen fick bli J´s rum så har jag haft en runda med skrivbord i ett annat rum där uppe på övervåningen, det rum som nu ska bli en stooor garderob (walk in closet…) men det börjar bli en stund sen (hittar tyvärr inga bilder från det…)  så – det har mest blivit köksbordet och matbordet i ljusgården….  Men precis som det står på mitt favorit visionboard (som jag gjorde på coachutbildningen och som hänger på väggen på mitt kontor i stan) så är det dags för: N.Y.S.T.A.R.T. nu så… 

Tadaaa! här hänger jag just nu och piffar och fixar för fullt.  Och ja, det är samma långa skrivbord som det jag hade uppe så en till stol bara så får Johanna plats (och JIG om han har tur…). Sen bar jag upp de där hyllorna bak skrivbordet från källaren för typ 5 min sen så – senare ska de fyllas med smart förvaring… Det är även Billy skåp med glasdörrar + belysning här inne (de skymtar till vänster, de täcker den väggen…) och – mina favorit bokskåp står också här inne så – ni ska få se mer när jag är klar. Någon gång år 2037 typ. Ha, ha. Nejdå, målet är fredag… 

 

Det var en liten hemmakontor-tids-resa… men nu är det bäst att jag kör på här. Och alltså SOM jag älskar när att vara i ett kreativt flow!!!  Och apropå dagens tänkvärda: tänk på att peppa, stötta och strössla kärlek omkring dig för känslan av att ha påverkat någon till att nå sina mål eller att ha tagit ett stort beslut är amazing. Då blir glädjen dubbelt så stor eftersom man delar den!

Önskar dig bästa dagen! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina, Interiör inspo. | 13 Comments

13 responses to “ÄLSKAR KREATIVT FLOW!”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh verkar som du är inne i ett härligt flow. Skulle jag med behöva ha ha ;). Tycker det går i perioder det där. Men håller med dig högt i tak är värt så mycket, de ger en skön känsla vi har 3.60 i takhöjd och i Love it! Tycker det ser ut att bli jättefint på ert hemmakontor, roligt, lycka till stor kram

  • Åh din kommentar lyser verkligen upp här i mitt fixande! Jag blir sååå glad varje gång som jag går in på min blogg och det står att någon skrivit till mig. It´s pure happiness!!! 🙂 Och tack snälla du för både lycka till och härlig feedback , det inspirerar mig att komma i mål till fredag… !

   Och alltså ja, hög takhöjd hemma är MAGISKT!!! vi hade också runt samma höjd som er i båda lägenheterna och vi har (minst) det idag också i Oslo. Love it! 🙂

   Önskar dig en strålande dag vidare Viktoria! Och jag skickar mitt kreativa flow i tanken till dig… ! Kram! 🙂

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Skulle skrivit i förra kommentaren med att jag satte thet i halsen när jag läste första raderna!!! Sen blev jag megaglad, så tack ännu en gång för påminnelsen att man ska uppskatta saker och inte ta dem för givet, som din blogg tex som sagt tidigare är den magisk, den enda jag fortfarande läser varje dag och kollar flera ggr om dagen, sånt lyckopiller. På tal om takhöjd, så har du ju den perfekta kombon, huset, och sen lägenheten i samma stil och sen ert andra hem i Thailand med, drömmen att ha de tre! Stor kram

 2. Anna says:

  Fint hemmakontor!. Vad använder du kontoret till som du har i stan?

  • Åh tusen miljoner TACK Anna! 🙂 Med 2 egna företagare i familjen så är behovet för ett hemmakontor stort. Plus att det här blir en perfekt plats för J att göra läxor / blogga / youtube etc när hon är igång med det till hösten. Och mitt kontor i stan det använder jag till att jobba! Älskar att ha en extern arbetsplats utanför hemmet där jag kan ta emot coach klienter och jobba med styling etc. Där sitter även JIG och jobbar.

   Önskar dig en magisk vecka ! Kram! 🙂

 3. Marie Å says:

  Kul med massa olika inspiration med allt från det lilla till stora kontoret och lösningar i olika rum! Ska bli kul att se det nya!

  • Åh så kul att du gillar inspirationen Marie ! Det gör mig väldigt glad! 🙂 Idag (måndag) har jag bloggat lite om hur det ser ut här inne just nu och fler bilder kommer… !

   Önskar dig en underbar vecka fylld av glädje! Kram!

 4. L says:

  Äntligen startar ni en youtubekanal! 🙂
  Ska bli så kul att följa! Även Johannas blogg såklart 🙂

  • Åh ja, alltså nu är det Johanna som ska starta med Youtube till hösten men vem vet, kanske vi gör något ihop också framöver… ?! Det vore kul! och vi har absolut pratat om det. 🙂

   Happy new week ! Kram!

 5. Ch says:

  Modigt att ge Johanna en blogg och YT-kanal – mina barn vill men skulle aldrig få det, inte för att de inte är ansvarsfulla utan för att jag inte vill att de delar med sig av vår tillvaro eller sig själva på nätet! Men jag älskar ju att läsa bloggar

  • Åh men det där är ju så otroligt olika hur vi ser på sociala medier för våra barn. Johanna har varit en stor del av min blogg sedan jag började blogga då hon var helt nyfödd så för mig är det helt naturligt. Och nu har Johanna haft lust på en egen blogg sedan hon var 10 år men jag tänker att det blir perfekt att starta upp i samband med att hon fyller 13. Hon längtar! 🙂 Och jag har full respekt för att du väljer att dina barn inte ska få blogg eller ha egen youtube kanal, vi måste alla följa vårt hjärta när det kommer till hur stor del av sitt privata liv som man vill visa. Bara du vet vad som är rätt för just er.

   Önskar dig en underbar vecka! Kram! 🙂

 6. Ulrika says:

  Bra jobbat, va fint det blev.
  Det lönar sig att prova sig fram tills det känns rätt.
  Passa på att ändra din dotters ålder, hemort och
  kattens namn i välkommen-spalten lagom till 13 årsdagen 🙂 🙂

  Kram från Ulrika

  • Åh tusen miljoner TACK Ulrika! 🙂 Ja, det lönar sig verkligen att vänta in och prova sig fram innan man genomför förändringar hemma. Och jaaaa jag veeet, det är katastrof gammal info på bloggen om var vi bor etc. men – det ändras snart för vi jobbar på ett nytt utseende… 😉 Men BRA att du påminner mig om det för det är pinsamt att jag har så gammal info.

   Önskar dig en magisk vecka ! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *