ANOTHER LOOOVELY DAY…!

Glad lille lördag snäckor! 

Alltså på riktigt… jag vaknar i paradiset varje morgon!!!  Att vara här i februari / mars måste vara den bästa idéen vi kommit på på mycket länge för vädret är ju helt makalöst BRA! och det här vinter-avbrottet var precis vad jag behövde. Tror faktiskt inte att jag fixat hela vintern upp i norr annars för snön + kylan höll på att gå mig på nerverna och hela min kropp fullkomligt skrek efter sol & värme (är ju van att vara i Thailand varje år i december / januari) + att jag såg fram emot att vara samlad hela familjen mer än några dagar här och där…  Så denna resa är verkligen balsam för min själ och jag försöker att ta in alla ögonblick och tanka så mycket D-vitamin jag bara kan! Och det kan behövas för jag fick precis ett sms av våra kära grannar som skrev att det kommit så mycket snö att man inte ens ser att vi har en terrasse längre !?! Oh my, oh my…  Men som tur är så har vi ju vårvintern i sikte och när vi kommer hem så är det inte länge kvar till påsk.  Åh som jag längtar för jag älskar påsken, det är en av mina absoluta favorit högtider!

Hur som helst – idag har vi vinkat Hej Då! till JIG som rest vidare till jobb i Hong Kong och det blir alltid så tomt då han rest…  Och eftersom han packade så passade jag också på att röja lite här hemma (hittar saker både här och där som inte är våra efter uthyrningen…) och sen gick vi ner till poolen ett par timmar innan vi körde lunch + läxor på terrassen.  Sen, i kväll, så har vi varit över till Kata Noi och ätit middag och hämtat upp den tavla som Johanna beställde då vi bodde på Katathani. Du vet en sån där som en kille målar av ett foto…  Min pappa har beställt ett par såna av mig och min bror på olika resor för många år sen så jag blev lite nostalgisk då J fick lust att göra samma sak… och skeptisk… jag började t.o.m. yra om att de nog fotoshoppar alltihop nuförtiden och att det är fejk marknadsföring att han målar av fotot på riktigt men där fick jag allt fel… Han var super duktig och tavlan blev riktigt fin, okej, lite thaistyle, men det får vi ta..! 🙂

Mer klarblå än så här blir knappast en himmel… Looove it!! 

Vår underbara städerska blev v.ä.l.d.i.g.t. glad idag…! alltså jag fixar inte att sova på de här kuddarna efter uthyrningen så – hon fick alla + sängkläder etc och J´s barnstol… åh jag började gråta då hon lyfte ut den… så många minnen som passerade revy… mitt älskade lilla hjärta som blivit så stor sedan vi flyttade in i vårt hem här nere december 2007… 

Den här silkes klänningen har blivit en av semesterns favoriter. Shoppade den väldigt impulsivt på Indiska innan vi åkte och tänkte att njaaa…. svart är väl inte helt min “Thailand grej” men tog med den ändå och glad är jag för det!  Matchar den med nya örhängen som jag hittade i butiken på Katathani och sandaler köpte här i Phuket för nåt år sen.

Vi har hittat en ny favoritrestaurang, en enkel sådan på väg ner till beachen, precis utanför Katathani och den tillhör hotellet men – det är lov att äta här trots att man inte är hotellgäst = perfekt en dag som denna.  Så – om du besöker Kata Noi beach på dagstur så är mitt tips att du äter här, på Seaside.  Vi girls delade på en pizza i kväll också tog jag in lite färsk frukt..

Och efter maten så var tavlan klar!  Hjärtat valde själv bild eftersom hon ordnat med detta helt själv och ska ha porträttet på sitt rum. 

Ha, ha, ha. här fick jag tydligen inte vara med på bild.  Men i alla fall – vi avslutade kvällen med att gå inom en av våra vänner i restaurangen (inne på Katathani) för att säga Hej då! för den här gången. Första gången vi mötte henne så var J i min mage och sedan dess har hon avancerat till restaurangchef.  (vi brukar ha med oss gaver till hennes dotter som blir 8 i år). Om du reser till Phuket och bor på Katathani så måste du hälsa till henne från oss! 

 

Kvällarna här nere går ALLT för fort… nu är klockan redan 00.30 och jag känner att sängen ropar på mig.  Om jag orkar så ska jag läsa vidare i min bok, läser Vendela – alt jag ikke har fortalt, planen är att läsa ut den innan vi reser hem, det betyder att jag har torsdag, fredag och lite lördag på mig…

Önskar dig en riktigt fin lille-lördags kväll! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Thailand 2018 | 2 Comments

2 responses to “ANOTHER LOOOVELY DAY…!”

  1. Elisabeth says:

    Åh, det ser så fantastisk deilig ut! ☺️ Sterk kontrast til all snøen i Oslo-området…jeg er så L-E-I!! Nyter av å se på bildene dine og lese om alt det herlige dere driver med der nede i varmen☺️ Her på
    Østlandet er skolene så strenge med fri, så en lengre ferie på vinteren går dessverre ikke

    Nyt ferien videre ❤️

  2. Kerstin says:

    Jättefint porträtt. Dock tror jag att det är första gången jag ser Johanna med stängd mun så jag kände först inte igen henne. Hon skrattar alltid så att man ser tänderna. Väldigt vacker var/ är hon iallafall, och ni ser ju henne med fler ansiktsuttryck än vi här på bloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *