ÄNTLIGEN SISTA JANUARI!

 

Happy fredag mina kära vänner! 

Jag fastnade i den beslutsångesten igår ang. om jag skulle resa eller inte och det resulterade i att jag är kvar uppe i norr. Det var inte helt planen… men plötsligt så kändes det som det rätta att göra. Ibland är det så. Jag får boka in både Cph och Oslo vid senare tillfällen istället och det ser jag fram emot!

Och nu var planen att flytta bilen så att traktorn som precis dök upp kan skotta gården och sen tänkte jag sticka ut och fixa ärenden, helghandla och hämta ut ett par paket som kommit (fler tavelväggar in the making här hemma…) men vad händer? Bilen är plötsligt lika död som min svenska telefon…  eller kan dörrarna ha fryst fast i snökaoset? för bilen är upplåst men ingen dörr går att öppna? Uff,  jag orkar inte mer tekniska problem känner jag…  och vem ska nu skotta bort all snö från gården? och vem ska fixa bilen? måste den bogseras till verkstad? hur länge blir den i så fall stående där?  Nej, det är kanske lika bra att gå upp och dra täcket över huvudet och skriva en skylt: “väck mig när det är sommar!” eller “strejk för snön” Ha, ha.  Nejdå, men att vara utan bil i detta snöoväder känns inte speciellt festligt för det är inte direkt promenadväder…    Åh visst vore drömmen att ha en privatchaufför som alltid var redo 24 timmar i dygnet? Lite så har vi det i Thailand, vi ringer och vips! så står vår chaufför sedan 10 år tillbaka redo. Love it! Vi har i och för sig en fast chaufför här också men här kostar det lite mer så åker inte runt med honom i flera timmar… fast kanske jag gör det idag? nöden har ingen lag.  Och  när jag ändå är igång och önskar så skulle jag väldigt gärna tacka ja till en Magda också! eller kanske snarare en Dorota!  OCH en 24/7 tillgänglig handyman! Han kan få bo i källaren också fixar han allt praktiskt & tekniskt. Var kan jag beställa hem en sån? 😉

 

Jag hittade den här bilden från januari 2014 i mitt arkiv…Verkar som att att Januari helt enkelt inte är min månad…  Så THANK GOD!!! att det är februari i morgon. Nu kan det bara bli ljusare och bättre! 

 

Nu fångar vi dagen och försöker hålla fast vid positiva tankar även om det känns ganska så hopplöst ibland!

Och du, i morgon startar Mello! Hur kul blir inte det? 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “ÄNTLIGEN SISTA JANUARI!”

 1. Katrin Lindenhall says:

  Hej!!
  Känner igen mig ordentligt!! Ligger i sängen sen några veckor har nu åkt på förkylning ja allt!! Väntar in21feb. Men vet du när det är som mörkast ljusnar det. JANUARI är definitivt ingen bra månad. Skulle sitta ikväll med mina fina vänner och dricka vin och glömma verkligheten ett tag. Men NEJ sängläge så din blogg är min lilla tröst nu och inte roligt att din fredag inte heller blir som du önskat. Du vi jobbar mot februari och våra resor som kommer ge oss all energi slits också men den hemska sjukdomen inom familjen.Det gör livet svårare och beslut som förr var självklara är inte det. Men det kommer lösa sig gäller bara HITTA RÄTT karta och kompass.
  Hoppas allt löser sig, följer din blogg och vi bor inte långt från varandra så visst är livet konstigt. Nej vi laddar om med naglar fransar kläder väskor sen får VÄRLDEN UTANFÖR FÖRSTÅ.KÄMPA VIDARE
  Mvh
  Katrin

  • Åh du skulle bara veta hur mycket din kommentar lyser upp min dag här Katrin! Tusen miljoner T.A.C.K. för härlig feedback! Att få hör att min blogg är en liten tröst då du inte kunde gå ut peppar mig mer än du tror i mitt bloggande !!! 🙂 Och lite skönt ändå att höra att vi är fler som gärna står över januari. Men – så otroligt trist att du är sjuk…och att även ni har sjukdom i familjen som gör att kartor får ritas om.. Jag skickar miljoner varma tankar till er !!! Och så kul att vi bor nära! Vi får kämpa på i snön och fokusera på att solen i alla fall skiner längre och längre för varje dag som går !

   Skickar en stor krya på kram och hoppas att du snart dansar igen! 🙂

 2. Hanna says:

  Hej!
  Jodå, nog fryser dörrarna fast här uppe i Luleå. Fast jag har stått hela dagen med m.o.kupevärmare på jobbet, så går dom lite trögt att öppna. Så förhoppningsvis är det inget långvarigt problem!
  Ha en fortsatt fin helg!

  • Tusen miljoner TACK för omtanken Hanna! Och vet du, de var dörrarna som fryst fast ! Min kära bror kom hit och hamrade loss hur mycket is som helst och vips! så gick dörrarna upp och bilen startade. Alltså DEN lyckan!!! Jag blev sååå GLAD !! 🙂

   Önskar dig bästa dagen! Njuut solen! Kram!

 3. Mary says:

  Du skulle ha en bil med dieselvärmare som man kan sätta på med fjärrkontroll inifrån huset, det har vi på vår 6 år gamla Volkswagen. Hoppas det löser sig med bilen, det där har hänt oss med, då hade dörrarna frusit fast. Kramar, hoppas lördagen blir bättre

  • Åh tusen miljoner TACK för omtanken Mary! vi har värmare och fjärrkontroll ! Men – jag var så orutinerad att jag haft på kupé värmaren i snöstörmen så – alla dörrar hade fryst fast p.g.a. att det blivit ett tjockt lager med is på kanten utanför… Min bror kom hit och upptäckte saken och hamrade loss isen med en hammare. Så tokigt. Och sååå skönt att det löste sig !! 🙂

   Önskar dig en strålande och festlig lille-lördag! Stor kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *