ÅRETS 1:A JULKALENDER – CHECK!

Happy lille lördag mina kära vänner! 

Det är verkligen 100% höst ute nu.  Lite mörkt, dimmigt, disigt, fuktigt, träd som bjuder på magiska färger, löv som dansar i luften och bara såå grått…   Men samtidigt SÅ mysigt!  Jag tänder kökslampan väldigt svagt på dimmern och tänder ljus på köksbordet varje morgon för att skapa så härlig stämning som möjligt för oss girls för jag tror på att en riktigt mysig frukoststund ger den allra bästa starten på dagen! Och nu, då jag är uppe långt före tuppen på dagarna så gräddar jag pannekaker till Johanna. Och det är ju bara så så gott! Sen drar vi nästan alltid våra “Happy Card´s” där det står något klokt & peppande att ta med sig in i dagen och på mitt kort idag så står det:

“Be kind. Less bitter. More glitter.” 

..och jag kunde nog inte dragit ett mer passande Gizmolina kort!  Exakt så är mitt livsmotto!  🙂

Och på tal om hur man bäst startar sin dag så beställde jag en bok för en stund sedan efter ett tips från min bästa vän. Den heter “Manners begin at breakfast” och är skriven av den grekiska prinsessan Marie Chantal.  Har någon av er läst den? Jag kan återkomma till den då jag läst men jag tror verkligen på boktiteln…!

Sen så är ni ju bara världens bästa bloggvänner och ni har SÅ god smak! Alltså tuuusen miljoooner T.A.C.K. för alla tips ni gav mig igår. Jag vill ha precis alla handdukstorkar som ni länkat till och de där lamporna.. Nej men jag smäller av så snygga de är! Men smakar det så kostar det så det gäller verkligen att stoppa sig själv ibland så att inte hela badrumsrenoveringen slutar med att man står där med stans snyggaste belysning och handdukstork men utan både dusch & toalettstol… Ha, ha.  Oh my, det gäller att hålla fokus på sin budget. Som oavsett drar iväg…   Som igår tex så upptäckte de att ett ventilationsrör inte kunde dras som planerat p.g.a. att de hittade murstock i golvet så den måste dras om och sen upptäckte de ett problem även där som resulterade i att vi måste sänka taket på ett ställe och bygga in den på ett sätt som inte alls var planerat vilket i sin tur bidrar till både extra jobb och material… Så – mitt bästa tips till alla er som står inför en stundande badrumsrenovering är att ta höjd för extra kostnader när ni planerar hur mycket pengar ni ska lägga på prosjektet och dessutom se till att ha en liten buffert om du plötsligt skulle komma på en annan lösning under resans gång (1 spotlight kan snabbt bli till 3 spottar…) för en badrumsrenovering kan verkligen kosta HUR mycket som helst om man inte ser upp…   Som de där Tom Dixon lamporna tex som en av er kära vänner tipsade mig om, jag hade gärna klickat hem 6 st väggfasta och 3 hängande pronto! om det inte vore för priset…   Fast å andra sidan, om jag kör som i Thailand, med ett hål i golvet, då behöver jag ingen dyr platsbyggd vägghängd toalettstol…  Nej men du hör ju, jag blir helt snurrig av allt renoveringskaos och försöker hela tiden finna lösningar som gör att jag kan lägga pengarna på super snygga detaljer istället för på avloppsrör och annat tråkigt… Ha, ha.  😉

 

Men huuur fräscht och snyggt badrum?!? Jag älskar varje liten detalj! och det var när jag hittade den här bilden som jag bestämde mig för att jag önskar en nisch eller hylla bakom vasken / handfatet där jag kan placera ljus / blommor / parfym lite på höjden. Det skapar härligt liv i ett badrum då saker är placerade i olika nivåer! 

Och igår mina vänner så hände det… Jag var inne på stan och shoppade årets 1:a adventskalender! Det blev den med små vackra hus från Rituals trots att den inte är den “bästa” enligt J som har sett sååå många lucköppningar på YouTube för den kostar 980 sek och värdet är ca 1.600 så man “tjänar” inte så mycket på den som tex på Body Shop¨s. Men – här fick utseendet på den vinna för den kommer att bli en så fin detalj här hemma i förjulstiden. Vi ska placera den i vår lounge, vid frukostbordet också kommer vi att öppna varannan dag så detta blir vår gemensamma. Sen kommer J att ha en egen också, vilken det blir har hon inte bestämt sig för ännu. Hon ville ha den med 24 luckor från Asos men den är redan utsåld! i september! How crazy isn´t that? 

 

Åh nu blev det plötsligt tyst här i Casa Gizmolina för killarna har kört iväg på lunch så jag ska passa på att gå upp och “känna in” hur ett par saker ska placeras i badrummet.  Det är INTE lätt med alla val som måste tas och centimetrar hit och dit… Och det är ju en himla TUR att jag har hemmakontor och finns tillgänglig hela tiden, annars så vet jag inte riktigt hur det hade gått?

Nej, bäst att jag går upp nu innan de är tillbaka igen för tiden går aldrig så fort som då jag bloggar!

Njuuut din lille lördag och fyll den med festliga stunder!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Badrumsrenovering, Julen 2020 | 6 Comments

6 responses to “ÅRETS 1:A JULKALENDER – CHECK!”

 1. Ajsa says:

  Gick förbi Åhléns igår och såg i skyltfönstret att de ställt fram årets kalendrar redan, men det känns lite tidigt än för min del… brukar bli överraskad av maken med en kalender så får se vilken det blir i år. Han vet att Bodyshops och Rituals står högt i kurs hos mej 🙂 Stort tack för din underbara blogg som jag följt i över tio år tror jag! Just nu tittar jag in ofta för extra pepp då jag känner mej på helt fel plats på jobbet och det påverkar mitt mående överlag. Men med lite extra pepp från dig så har jag bestämt mej för att börja söka mej vidare för att få till en mer glittrande känsla i vardagen! Inte för att jobb växer på träd, men har börjat spana i alla fall! Tack! Önskar dej en riktigt fin kväll!

  • Åh nu gjorde du verkligen min kväll här ska du veta! Tusen miljoner TACK för helt underbart fantastisk feedback och de finaste ord! Att få höra att du har följt mig så länge och att jag har peppat dig till att söka dig vidare i livet mot nytt jobb gör mig otroligt rörd och glad för det är det finaste jag kan få höra !!! 🙂 Jag håller alla tummar för dig och är helt övertygad om att ditt val om att gå vidare kommer att öppna upp för nya fantastiska möjligheter. Och kom i håg: vågar man inget så vinner man inget!!! Ditt framtida du kommer att tacka dig ! och jag skickar så mycket pepp och härlig energi som jag bara kan din väg !

   Önskar dig en riktigt, riktigt fin fortsättning på veckan och så underbart att din make brukar överraska dig med en kalender varje år! Du är lyckligt lottad!!

   Varma tacksamma kramar! 🙂

 2. Ida says:

  Jag utmanar och uppmuntrar hellre alla dina läsare att tillsammans med era barn, istället för att lägga 1000 spänn på “krafs” och konsumtionshets, skänka dessa pengar till julklappsinsamling till de barn som inga får! Alltid en god idé!
  Peace and Love!

 3. Annie says:

  Ida: Uppmaningen tagen, absolut men jag har redan köpt min Rituals julkalender, men skänker samma summa till julklappsinsamlingen.. 🙂 Det ena behöver aldrig utesluta det andra. I vår familj har vi förutom traditionella julklappar även alltid gett barnen en insättning till något välgörande ändamål, det har varit allt från Vatten, till barncancerfonden och katthemmet. Uppsakttat och en win winsituation på många vis. Men en julkalender det måste jag unna mig varje år, annars står jag inte ut i mörka November/December 🙂 Peace and Love!

  • Annie says:

   Vaccin skulle det stå,inte vatten 🙂 Men det kan man i ofs också bidra till 🙂

  • Ida says:

   Tur vi är olika – jag springer en sväng i dagsljuset, suger in den friska luften, får dagsljus på nosen och står ut helt fint utan att köpa onödigheter-öppna nya tvålar i 24 dagar, andas in syntetisk parfym och få ännu en grej i badrumslådan skulle Inte få mig att känna mig lyckad alls; bränna 1000 spänn på kommersiellt krafs som bara är till för de lättlurade! Andra saker som får mig att ”stå ut” skulle vara Typ 10 champagneglas med vänner, en massage och spavistelse, ett restaurangbesök med maken etc etc gör samma peng. Men man får energi av olika saker, haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *