ÅRETS ÄGGJAKT.

Happy new week darlings! 

Och Välkommen tillbaka Vardag! för ja idag startar vardagen upp igen för oss efter ett påsklov som känts som att det har pågått hur l.ä.n.g.e. som helst trots att vi bara varit hemma. För så fick det bli! Vi körde “corona safety first” och var därför hemma hela lovet och bjöd hem familj och vänner till terrassen, åkte slalom, chillade i solen, och Johanna fick den välbehövliga skolpaus som behövdes. Så idag möter vi vardagen med ett härligt energi-påfyll och en stor glädje över att vi har vår och sommar framför oss!

Och tänk att det bara är 8 fredagar kvar innan det är SOMMARLOV!!! Hur skön känsla är inte det?!? Sommarlovet startar upp den 10:e juni hos oss och före det har vi en Stockholmsresa inbokad i mitten av maj, några födelsedagar i familjen + att vi ska fira 17:e maj så detta blir en riktigt festlig period. Och snart får dessutom både mamma och pappas fru sin 2:a vaccin spruta (min pappa + mammas H är redan full vaccinerade) vilket kommer att öppna upp för möjligheten att kunna umgås mer och det blir sååå bra!!!

Men alltså påsken… nej men hur fin högtid?! Och ingen påsk utan påskägg och så här såg årets ägg-jakt ut här hemma hos oss.  Åh som jag älskar denna tradition! och tänk inte att barnen en dag är “för gamla” för äggjakt och att du därför slutar med det. Kör på ändå! för även om de säger innan att det är töntigt och att du kan droppa det osv..  så l.o.v.a.r. jag att de ändå uppskattar denna happening då du kör den för vem blir inte glad av att få söka fram ett ägg fyllt med sånt man tycker om?!  Själv så kommer jag att fortsätta med denna tradition för J så länge jag lever! 🙂

 

Årets äggjakt till Johanna blev på Påskdagen i år och eftersom jag älskar traditioner så körde jag på samma guldiga stora ägg som hon fått de senaste åren men – jag placerade ett nytt super fint ägg inne i ägget tillsammans med ett paket. Och det finaste påsk-kortet, det köpte jag i L.A. 

Så vad ger man då en 14-åring i ägget? Well, jag fyllde J´s med påskgodis, ett påskgult mobilskal, lotter, fina nya pennor till skolan (J är lika glad i fina pennor som mig!) också placerade jag paketet under ägget i det stora ägget och där i gömde sig en super fin blus från By Malina…

Jag tror att det är 4:e året som J får detta stora maffiga guldägg och det är det finaste tycker jag!  Och ägg-jakt-skyltarna från Meri Meri har också hängt med i m.å.n.g.a. år så de har blivit en tradition.

Det var ingen lek att fixa äggjakten för oh my så mycket snö vi fortfarande hade ute på gården (det har hunnit tina en del i veckan som gått), jag sjönk ner till över knä på många ställen och var tvungen att placera ägget i en stor plastsäck (det är den som syns på övre bilden) så att det inte skulle bli blött av snön.  

This way… That way… Over here…  The Hunt is on !  Och – thank god för våra Moon Boot´s i livet här uppe i norr säger jag bara! förstår inte hur vi klarat oss utan de innan? 

Årets äggjakt – Check! 

Och det blev inte bara 1 äggjakt för J i år, det blev 3! för jag körde så klart ägg-jakter då vi hade besök under påskdagarna. Då fick girlsen springa runt och samla ihop ägg som jag hängt upp i trädgården också droppade jag påskägg som present i år, istället så fick de en super cute fluffig sparbössa:

Dessa fluffiga sparbössor är sååå stora (30 cm) och SÅ fina! Och först då de kom in i butiken så kostade de 100kr, sedan sattes de ner till 50 och då beställde jag till J.  Sen en dag så kostade de bara 30! och då beställde jag även till hennes vänner. Jag packade in de i cellofan och pimpade med en påsk-klubba / kjærlighet. (även den från TGR) också fyllde jag de med påsk-chokladpengar och chokladägg. 

Uppdatering: Nu ser jag att dessa super fluffy och fina sparbössorna bara kostar 20 kr !!! så skynda att fynda och lägg på lager till nästa påsk! eller köp som present till kalas! tänk så fin att ge bort med chokladpengar i! 

Åh påsken alltså… jag älskar verkligen denna högtid och kommer låta påskpyntet och alla påskris leva kvar här hemma en bra stund till för de lyser upp och sprider så härliga vår-vibes.  Hur gör du?  Har du redan städat bort allt eller får det vara kvar?

Nu fångar vi veckan och fyller den med happiness!!! 🙂

P.S till er som undrar vart veckans glitterbomb + kaktus tog vägen i fredags: jag delar ut de snart!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

70
Kategori: Allmänt, Påsken 2021 | 2 Comments

2 responses to “ÅRETS ÄGGJAKT.”

 1. Katrine says:

  Ser ut som dere har hatt en fin påskefeiring. Elsker det gullegget ditt. Lette etter et i år ( på nett da alt er stengt i Oslo), men fant dessverre ikke. Håper jeg får tak i et til neste påske. Hvor kommer den fine buksa til Johanna fra?
  Ønsker deg en fortsatt fin dag.
  Hilsen Katrine

  • gizmolina says:

   Tusen tack för din trevliga kommentar Katrine! 🙂 Det stora gullegget köpte jag hos Stora COOP så checka där nästa påsk då allt förhoppningsvis är öppet igen. Och den fina buksa till Johanna kommer från Lois ! De är super fina så de kan jag varmt rekommendera! I Oslo hittar du Lois hos bl.a. Me & my cousin og Ambiente.

   Önskar dig en riktigt, riktigt fin dag fylld av happiness! Stor klem! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *