ÅRETS JULKALENDER.

Gooodmorning sweeties!

Är det bara jag? eller är inte min text på bloggen lite liten…?  Vet att jag frågat er om det tidigare också men sen jag har jag inte tänkt på det… men nu, då jag skulle behöva få till en synkontroll, så blev det påtagligt igen…  Vad säger ni? ska jag försöka få till större typsnitt?

Och idag torsdag och Mr. ankommer Luleå i kväll så jag har fullt fix prosjekt här hemma för det blir tyvärr lite känslan av att vi ska få besök… Fast han så klart egentligen bor här, men eftersom han bara är här ca 1 weekend / månad så blir det besöks feeling. Det går inte att komma ifrån.. Och det här är sista gången han är uppe i år. Sen ska vi girls till Oslo en weekend snart och efter det så möts vi upp i Phuket några dagar före julafton. Som jag brukar säga: vi är en verkligen en kringresande cirkusfamilj. Ha, ha. Men det håller inte att ha det så här över en för lång tid… jag märker att det börjar vara på gränsen till vad jag tycker är festligt att ses så lite som vi gör.  Saknar sällskapet och någon att dela vardagen med en tweenie med.  Så, det blir väldigt, väldigt fint att vi får några veckor i Thailand tillsammans snart! 🙂

 

Nu är det inte länge till 1:a december då första luckan i årets julkalender ska öppnas! Har du köpt någon kalender i år? Jag kommer enligt tradition att göra en egen kalender till Johanna och är nästan i box med shoppingen till den…. Det blir make-up, lipgloss, kläder, notatböcker, happenings etc…  Kan gärna fota och tipsa om du vill? (bilden är från förra året).

Också har jag köpt den här som det verkligen stod Johannas namn på!  Sen tror jag inte det blir någon fler i år men jag stänger igen dörr… hittar jag någon riktigt, riktigt fin så kanske…  Förra året hade Johanna en från Body Shop och de har super fina i år så de är ett tips om du är ute efter en kalender. Och – om man inte vill köpa en kalender med innehåll så tycker jag att den Snäll kalender som säljs hos Coop är ett riktigt fint alternativ!  Den har jag också köpt kom jag på nu, älskar de fina budskap den påminner om varje dag också har jag även köpt TV/radio kalendern. Åh som vi gleder oss till att julkalendern startar!  och kul att Lena PH är med i den.

Måste tips om den här pälsen igen. Köpte den på Zara när vi var i Oslo på Höstlovet och den är bara sååå fluffigt skön. Och en fördel med fuskpälsar är ju att de är så varma (p.g.a. materialet),  svettig att ha inne i varuhus…, men varm och härlig i vinterkylan. 

 

Och nu fick jag precis med mig presskonferensen med Annie Lööf som berättar att hon inte har lyckats få till någon ny regering…  För mig, som bott större delen av mitt vuxna liv i Norge, så är det helt obegripligt varför partierna fortsätter att välja att inte att prata med Jimmie Å.  I både Norge & Danmark har man lyckats hitta konstellationer där SD´s liknande partier är med och styr landet och det går alldelens utmärkt bra. Jimmie säger dessutom att han är klar för att kompromissa för att en lösning ska till. Men nej, där sitter de andra och vägrar prata med honom.  Det blir för dumt och är sååå galet i min värld!  Så – det kommer säkert bli ett nyval och då är jag övertygad om att SD kommer att bli den stora vinnaren för jag tror många är bra trötta på denna sandlåda… Vi lever ju trots allt i en demokrati och har nu väljarna gett SD röster så får man ta konsekvenserna av det. Så enkelt är det i min värld trots att de inte fick min röst.

Nej, nu fångar vi denna fantastiskt vackra dag och fyller den med positiv energi!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 41 Comments

41 responses to “ÅRETS JULKALENDER.”

 1. LLA says:

  Ja tack snälla, ändra till ett större typsnitt. Jag kan aldrig läsa din blogg utan att förstora texten.

  Tack för att du är en glädjespridare och alltid full med positiv energi.

  • Åh tusen miljoner T.A.C.K. för helt underbart fina ord och peppande feedback som lyser upp hela min dag här!!! 🙂 Och tack också för svar ang. typsnittet. Ska mejla min tekniska support och be honom göra det större… !

   Önskar dig en strålande dag denna soliga vackra torsdag! Kram! 🙂

 2. Lena says:

  Håller inte med dig, tycker inte man skall involvera SD. Det är och förblir ett rasistiskt parti.

  • Tack för att du delar din tanke om saken Lena. Låt oss hoppas att regeringen lyckas komma fram till en bra lösning som inte involverar rasister.

   Önskar dig en riktigt fin start på veckan! Kram! 🙂

 3. Linnea says:

  Du har så rätt. Sverige tycks inte stå för demokrati. Även i Finland är Perussuomalaiset med och det fungerar.

  • Tack för att du delar din syn på saken Linnea! 🙂 Det är ju en otroligt knepig sits … men om andra länder kan få det fungera så kanske vi också kan det…

   Önskar dig en strålande start på veckan! Kram! 🙂

 4. Josefine says:

  Håller med om att typsnittet är litet, kan även bero på att jag med åldern ser allt sämre… Har förträngt det länge nog nu och imorgon ska jag äntligen på synundersökning! Är dock rädd att jag inte kommer att använda glasögon på grund av fåfänga…

  Instämmer helt om din åsikt om SD, det går inte att ignorera ett så pass stort parti. Sympatiserar inte med dem men tycker det är lågt att inte ens vilja föra en dialog

  Ha det fint!

  • Tusen 1000 tack för din feedback Josefine! 🙂 och härligt att höra att inte bara jag tycker att typsnittet känns så litet… Ska se till att det blir större samtidigt som jag bokar tid för en synundersökning. Även jag behöver nya glasögon ! Och det är klart att du ska använde de om du behöver för det är ju super snyggt med briller !

   Önskar dig en riktigt fin kväll vidare och en underbar ny vecka fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 5. Lena says:

  Håller helt och hållet med dig – SD är så pass stora så övriga kan inte ignorera dessa. Sverige är ju som sagt demokrati – folket har sagt sitt och röstat därefter.
  Ang typsnittet så tycker jag det är helt okej för min del 🙂

  • Tusen tack för din feedback ang. typsnittet Lena! 🙂 Och ja, har vi demokrati så har vi och då blir det lite tokigt att inte alla partier pratar med alla…

   Njut din kväll och fånga den nya veckan med positiv energi! Kram! 🙂

 6. C says:

  Vad gör JIG på alla sina resor? Tänker att med dagens teknik känns d som mycket går att lösa utan att behöva vara fysiskt på plats?
  Önskar er en finfin helg tillsammans- njut!

  • Ha, ha. vad han gör på sina resor? Han jobbar! 🙂 besöker fabriker, anställda, mässor etc… Allt går tyvärr inte att lösa via skype etc. och det personliga mötet är så otroligt värdefullt i vissa sammanhang.

   Önskar dig den bästa starten på veckan! Kram! 🙂

 7. Karin Widen says:

  Jag håller med dig angående den politiska situationen. Demokrati?…… På tal om annat vill jag säga att du alltid är glad och positiv och visar fina bilder på dig själv, din dotter och ditt härliga hem. Jättefint.
  Kram från Karin

  • Åh tusen miljoner TACK för magisk feedback och de finaste ord Karin! Om du bara visste hur glad jag blev nu!!! 🙂 Din kommentar var en perfekt avslutning på min härliga weekend så igen – T.A.C.K. !

   Önskar dig en fantastisk start på veckan och dagar fyllda av solsken! Kram! 🙂

 8. L says:

  Word! Så klokt skrivet 🙂

  Hade inte du & Johanna kunnat starta en youtubekanal tillsammans?

  • Åh men vet du… vi har faktiskt pratat om att göra det hur många gånger som helst för Johanna är i startgroparna med sin youtube kanal (hon filmade massor i Dubai…) och då har vi sagt att det vore super kul om vi gjorde något tillsammans också. Så vem vet… kanske det blir så! 😉

   Önskar dig en fantastisk start på veckan L! Kram! 🙂

 9. Lilly says:

  Sd i Sverige är ett annat parti än i Norge. I Norge är det mer ett klassiskt missnöjesparti. I Sverige är det ett parti med rötter i nazism och en högerextrem ideologi, som handlar om att begränsa kvinnors rättigheter och minska invandring så klart, och mycket mer.
  Det är skälet till varför seriösa partier inte vill ge dem inflytande. Vi har haft högerextremism i Europa och erfarenheterna är katastrofala, ingen vill tillbaka till det.

  Sveriges demokratiska system betyder inte att alla får sitta i regeringen, eller får inflytande över den. Tex för några val sedan var socialdemlrkaterna största parti, men det var alliansen som bildade regering och de gav så klart inte sociaödemokraterna något inflytande över sin politik.

  Däremot får man plats i riksdagen och mandat utifrån hur många röster man fått, och deltar på lika villkor i arbetet som pågår där och kan bilda opinion och påverka debatten. Och självklart ska alla bemötas med respekt.

 10. Ida says:

  Tack Lilly! Som jag skrev under årets julklapp-inlägget: A-S bristande insikt i hur världen fungerar blir väldigt blottat i denna typ av inlägg. Jag orkade inte ens ta denna.

  • Linnea says:

   När blev en annan åsikt bristande? Att se ner på någon eller uttala sig som du gör är däremot bristande. Respektera att precis alla har rätt till en åsikt. Även om den inte är samma som din.

  • A-L says:

   Som jag ser det. Är det stor skillnad på din kommentar under julklappsinlägget och Lillys kommentar här ovan. Kommentaren här ovan, är tydlig och saklig. Förklarade enkelt ståndpunkten. Medan din kommentar under julklappsinlägget inte var annat än en missnöjesyttring. Som inte på något sätt för diskussionen framåt.

  • Jag tycker att jag har ganska bra insikter i hur världen fungerar. 🙂 Och att jag skriver att jag tycker att man borde få ordning i Sveriges regering mer än 2 månader efter valet tror jag att vi är ganska många som är överens om…

   Önskar dig den bästa veckan! Kram! 🙂

 11. Karin says:

  Önskar dig finaste helgen,så kul att kika in här:)))man blir glad

  • Åh tusen miljoner TACK Karin ! 🙂 När jag får höra att du blir glad över att titta in här så blir JAG glad ! så nu sitter jag här med ett stort smil tack vare dig och det tar jag med mig i den nya veckan… !

   Önskar dig en fantastisk måndag och en vecka fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 12. Anna says:

  Blir SÅ besviken när jag läser detta 🙁 Har du läst på något om vad SD vill med sin politik? Har du koll på hur många SD-politiker som sprider främlingsfientlig propaganda på internet? Samma politiker som du tycker att det är HELT okej att låta vara med o styra landet. Klart vi ska ha rasister i riksdagen?! Jag säger Tack Gode Gud för Annie Lööf.
  Men blir samtidigt så otroligt mörkrädd att SD lyckats så bra med sin retorik att dom till och med blir normaliserade av en feelgood-bloggare som inte ens har politisk inriktning på sin blogg. Blir helt uppgiven. Är folk inte smartare än såhär? 🙁

  • Anitha says:

   Jag måste hålla med dig Anna i vad du skriver. Många tycker att SD ska ha en framträdande plats i regeringen för dom är så “stora”. Vad dessa personer inte verkar tänka på är att SD bara fick 17% av väljarnas röster.

   Snus är snus om än i gyllene dosor…

  • Jag är också väldigt glad i Annie Lööf och jag hoppas också av hela mitt hjärta att Sverige lyckas få till en politisk lösning som inte involverar SD. Min poäng var att jag tycker att det är dåligt att inte alla partier pratar med alla. 🙂

   Önskar dig en riktigt, riktigt fin vecka fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 13. Linda says:

  Vad skönt det lät med Thailand över jul! 🙂 så avis!
  Förstår att det är tärande att ni ses så lite.
  Jag är ganska ny som läsare här och har missat varför du och dottern valde att flytta från Oslo till Luleå?
  Min uppfattning är att du trivs väldigt bra i Oslo, av hur du skriver varje gång ni är där. Ni är inte sugna på en flytt tillbaka? 🙂
  Önskar er en fin helg tillsammans

  • Åh varmt välkommen till Gizmolinas Linda! Så otroligt kul att du hittat hit! det gör mig fantastiskt glad ! 🙂 Efter 15 år i Oslo och med en dotter som knappt pratade ett ord svenska så kände vi som familj att det kunde var kul att ta några år i Sverige, att ge Johanna den uppväxt som jag själv hade. Sen är dessutom båda JIG´s föräldrar tyvärr inte i livet längre så vi såg det som en fin sak att kunna ge Johanna några år närmare sin mormor & morfar här i Luleå. Vi sa att vi gör detta för ca 1-3 år så vi har hela tiden varit inställda på att flytta tillbaka till Oslo . Men tiden flyger! och nu har vi redan bott här över 3 år så vi brukar säga att vi är “på övertid” … ha, ha. Men – vi tar ett år i taget också får vi se vad framtiden bjuder oss… Kanske blir vi boende här? Kanske flyttar vi? Time will tell… !

   Önskar dig en riktigt, riktigt fin start på veckan så hoppas jag att vi ses här på bloggen snart igen ! Kram! 🙂

 14. Anne says:

  Oj? Alla får uttrycka sin åsikt, och själv blev jag förvånad och lite ledsen (varför vet jag inte, känner dig ju inte alls?) Mitt i all feelgood dök en politisk reflektion upp som jag långt ifrån delar och t o m är livrädd för, och som i alla fall fick mig att släppa den här bloggen. Tack och hej!

  • Nu vet inte jag om du läste min text lite snabbt? för jag har aldrig någonsin sagt att jag sympatiserar med SD. Lååångt ifrån !!! Det jag skrev var att jag tycker att det är fel att inte alla partier kan föra en dialog med alla…

   Så – trist att du väljer att lämna min blogg utifrån att jag röstat på moderaterna och socialdemokraterna (som jag berättade i samband med valet). Men då får jag önska dig en riktigt fin “resa” vidare Anna och om du skulle ångra dig så är du alltid varmt välkommen tillbaka hit till Gizmolinas ! Kram! 🙂

   • Lilly says:

    Att sd hålls utanför dialogen är för att partierna inte vill ge dem inflytande över politiken av skäl som jag skrev ovan. Inget parti får automatiskt inflytande eller deltar i dialog, det bygger på förtroende, och att man får nåt i utbyte för att samarbeta. De partier som håller emot sd gör det för att de inte vill ge sd inflytande över politiken. Det är viktigt och ett historiskt vägval som jag tror Sverige som land kommer att vara stolt över när vi ser tillbaka på den här tiden.

    • Lilly says:

     Så när du skriver att man borde samtala med sd och att det gått bra i Norge så uppfattar vi det som att du tycker att ett högerextremt parti med rötter i nazismen kan få lite inflytande (samtal handlar om att få nåt i utbyte i politiken, småprata i matkön gör man så klart med alla), att det inte är så farligt. Därav reaktionerna från läsarna och påstående om sympatier

 15. Charlotte says:

  Så kloka ord av Lilly,Anna och Anitha.Jag blir både ledsen och beklämd att någon kan ha sympati med SD

  • Jag förstår inte riktigt vart ni fått att jag skulle ha sympati för SD?! Det är att generallisera det jag skriver ganska ordentligt och jag har tidigare berättat vilka partier jag röstade på i valet: Moderaterna & Socialdemokraterna.

   Önskar dig en riktigt, riktigt fin vecka Charlotte! Kram! 🙂

 16. Solveig 80 says:

  Gärna större text

 17. Hannah says:

  Du borde verkligen skämmas Anna-Stina. Som en modern kvinna idag att uttrycka dig som ovan.

  Saknar ord.

  • Borde jag skämmas över att jag skriver att jag tycker att det är fel att inte alla partier pratar med alla partier? jag hänger inte riktigt med här… så jag saknar plötsligt ord jag också…

   Önskar dig en härlig vecka fylld av lyckliga stunder Hannah! Kram! 🙂

 18. Ida says:

  1. Linnea här ovan skriver “när blev en annan åsikt bristande” som svar på min kommentar – hon får noll poäng i läsförståelse.
  2. Gizmolina får gärna ha sin åsikt men när åsikter baseras ‘bristande insikt’ tex den att SD är det samma som nämnda partier i våra nordiska länder och gör en väldig förenkling o säger “det går ju bra i de länderna så varför inte här”. Att dra sådana ENKLA slutsatser på något som är extremt komplicerat helt utan nyansering landar i alla fall för mig helt fel. Det finns viktiga anledningar till att de andra partierna inte vill samarbeta med SD, de flesta av oss känner till dessa. M som ligger närmast värderingsmässigt verkar mest villiga att öppna upp. Att det är ett dö-läge i politiken är såklart inte bra – vi får hoppas att det hittas en lösning.
  3. Ser att texten har ändrats i julklappsinlägget; avnittet där det stod att du “brukar shoppa hållbart när du har möjlighet” är borta – det som är grejen är att vårt shoppande blir aldrig hållbart ÄVEN om vi BARA skullle köpa Concious Collection och liknande. Så länge gemene man shoppar helt hejdlöst, och flyger helt hejdlöst så är det det inte hållbart för denna planet. Jag skulle ha mer respekt för folk som säger “jag lever inte det minsta hållbart men vill inte ändra mig” än vad jag har för folk som anser sig shoppa hållbart för man köper något som modeskaparna “hittar på” för att dämpa våra samveten så att vi kan fortsätta shoppa. Genomskådar man inte ens den så har man lite att lära (därav “komma ut ur shoppingbubblan”). Man ursäktar inte shopping en mass för att man sen skänker det – det är det överdrivna shoppandet i sig som är problemet och så länge inte VI ALLA inser detta och därefter faktiskt börjar TA ACTION så kan vi faktiskt inte säga att vi har gjort ett dyft för att rädda planeten. Jag sparkar in öppna dörrar genom att skriva det här men kände en stark uppgivenhet att någon anser sig shoppa hållbart bara för att man köper concious collection. Eller aldrig någonsin reflekterar över en-mass thailandskrafs shopping som något icke-bra (både ur produktiona och konsumtionsperspektiv). Jag tycker inte årets julklapp ska avfärdas med “något som ligger i tiden” och som något man skrattar bort. Ta och lyssna lite på P1 och få lite annan input ibland. Klotet tex.

  • Linnea says:

   Jag har gärna noll poäng i läsförståelse då det handlar om elaka eller nedlåtande kommentarer. Tror inte jag är ensam om det och förhoppningsvis kommer du till samma slutsats och kan föra dialog på ett sakligt sätt, vilket säkert resulterar till att det känns bättre för både dig och motparten i framtiden. Man kan skriva eller säga samma sak på så många olika sätt utan att såra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *