ÅRETS UTEGRAN – CHECK!

… tänker kanske vissa som passerar vårt hus för igår hände det…

… jag var iväg och gjorde årets utegran-shopping och nu står den där ute framför huset och är sååå FIN!!! Åh det är alltid lika högtidligt på något sätt att åka och köpa julgran… Först ska man välja ut den finaste och personalen får klippa upp nät och vi jämför fram och tillbaka… sen ska den in i bilen och eftersom jag var den 1:a (!) som de sålde gran till (de hade fått in de i onsdags) så hade de inte hunnit få på plats maskinen som man nätar in granen i ännu så – jag skulle få in en mega stor maffig gran i bilen precis så som den var och alltså där är jag nog inte som andra för jag sa till killarna (som hjälpte mig i butiken) : pressa in granen i bilen med stammen först!  och BAM! så var hela granen inne.  Så himla galet!  Sen var det DET prosjektet att få ut den ur bilen då vi kom hem men det är en helt annan historia… ha, ha.  Sen sökte jag fram julgransfoten + ljusslingan i garaget, hämtade en stege så att jag fick ljusslingan heeelt upp i översta toppen på granen (blir finast så) och alltså jag var sååå nöjd när jag var klar och tände upp granen i vintermörkret…  En helt magisk julkänsla infann sig… Love it!!!

Och nu är frågan om jag ska gå för en äkta gran inne också? för enligt tradition så har jag alltid haft en äkta gran inne i ljusgården (jag är ju så galen i julen att jag hade 7 granar inne förra året, men bara en äkta…) men –  i år så är jag lite sugen på att droppa äkta gran inne och istället gå för en sån där fin fake med snö på som Johanna har på sitt rum… Hur gör du? köper du äkta gran eller fake? 🙂

De hade som sagt fått in granarna i onsdags så alla var inte upp packade ännu…  Jag var lite sugen på att få se på den som låg längst ner i högen men kände att det kanske blivit för mycket jobb för personalen? ha, ha. 

Jag skulle aldrig fixa att köpa en gran så här, i nät… det blir lite som att köpa “grisen i säcken”, nej, jag vill se hur granen ser ut från topp till tå så att den är jämn och fin och det är därför jag alltid köper min gran hos Granngården för där har de granarna utan nät (de hade bara inte hunnit ta ur dem ännu då jag var där…) också nätar de in den efter att jag valt ut vilken jag vill ha.  Och killen som hjälpte mig igår, med att klippa upp nät och välja gran och sen bära ut den och få in den i bilen, var samma som hjälpt mig de senaste 4 åren. Det är lite charmigt det också! 

Tadaaaa!!!  Så här ser det ut framför huset just precis nu !  (var ute och fotade för 2 min sen). Åh det blir så otroligt stämningsfullt när granen är på plats!  och det här var den största gran de fått in i år.  Ja, om det nu inte låg en större längst ner på den där vagnen… (hope not!).

Jag gick för en kungsgran som har lite maffigare barr. Tycker att de är de finaste…. !  Ljusslingan köpte jag hos Clas O. förra året. Ett tips är att gå för en riktigt lång ljusslinga så att det blir maxat med ljus i granen…

…för då lyser den extra fint i mörkret!  Knipsade den här bilden igår kväll då jag precis fått granen på plats. Lyckokänslan var 110% !  och vi firade med att hämta god take away på Waldorf till middag! 

 

Nu ska jag maxa denna soliga och fantastiskt vackra fredag för vi har mysiga familjeplaner redan från kl. 15.00 i eftermiddag så vi tar tidig helg!  Sen ska vi på basket i kväll och heja på BC Luleå som har hemma match. Vi har bokat bord i restaurangen på arenan så blir en extra festlig matchkväll på oss!  Åh fredagskänslan alltså… så FAB !!!

Önskar dig en riktigt festlig & inspirerande dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina, Julen 2019 | 14 Comments

14 responses to “ÅRETS UTEGRAN – CHECK!”

 1. Maria says:

  Vi har lite allergier i familjen så vi har landat i en riktigt maffig fake-gran som jag hittade på Rusta för tre år sedan och den får SÅ många komplimanger. När den är fullpyntad är det en riktig Disney-gran deluxe, underbart!

  Mörkret har sänkt sig rejält även här nere i södra Sverige (Helsingborg), och i morse såg jag de första stjärnorna och ljusstakarna i några fönster och jag blev så glad! Nästa vecka kör jag också. Vi behöver ljus! 🙂

  Nu ska jag köra sista timmarna på kontoret och sen blir det hem och korka upp lite bubbel, är ju ändå fredag. Ha en underbar dag och njut av er fina gran!!

  • Åh så glad jag blev nu av din positiva & glittrigt härliga kommentar Maria! 🙂 Rusta har verkligen lyckats med att ta fram super super fina granar de senaste åren ! och det låter helt magiskt med en Disney deluxe gran! Och så underbart att höra att det är fler än jag börjat plocka fram stjärnor och ljusstakar för vi behöver verkligen lysa upp detta mörker på alla tänkbara sätt !

   Önskar dig riktigt fina timmar på kontoret och en underbart festlig & bubblig fortsättning på fredagen ! Stor kram! 🙂

 2. Marie Å says:

  Jag får alltid en helt ny förväntan och lite ”spark i baken” inför olika högtider av dig! Är så glad för det, för det innebär lite extra för barnen! Tack fina du!

  • Åh nu smiler jag från öra till öra här! Tusen miljoner TACK för din härligt peppande och trevliga kommentar Marie! 🙂 Jag blir så glad över att höra att jag inspirerar och bidrar till förväntningar! Det får mig att känna att varje minut jag lägger på min blogg är värt det… !!!

   Önskar dig en riktigt festlig fredag och en magisk weekend! Stor kram! 🙂

 3. Barbro says:

  Ha ha trodde alle de på første bilde var blitt levert hjemme hos deg 🙂 så bilde før jeg leste teksten ….Jeg kjører fin (dyr) kjøpt for noen år siden , overloaded med pynt. Tenner heller duftlys som lukter skog og jul.

  • Sofie says:

   Vi köpte faktiskt en ”kungsplastgran” för några år sedan 🙂 då vi sällan är hemma över julhelgen klär vi gärna granen tidigt i december och risken med en riktig gran är då att den tappat alla barr innan jul 🙂

   Älskar att du redan börjat med julen 🙂 Hörde att Fredrik reinfeldt sagt i en intervju att han kör med ”Julkvartal” 🙂 Helt rätt tycker jag!

   Önskar dig en fin helg!

 4. Elin says:

  Vi har ekte gran. Kjøper helgen før jul, i år tror jeg det blir 2 helger før siden vi reiser bort i romjulen 🙂
  Ha en riktig god helg!

 5. Johanna says:

  Ja, jag blir alltid så glad när jag ser att du uppdaterat bloggen!! 😀 såå fint med granen!! Nu blev jag också sugen på att julpynta, tror vi börjar i helgen! 🙂
  Älskar din blogg och alla dina fantastiska idéer och pyntande! ♥️

 6. Des says:

  Vi kör med kungsgran varje år och jag vill gärna pynta den med allt som finns i lådan allt från saker som barnen gjort o blandade färger på kulorna men nu när döttrarna har blivit större så bestämmer dom o då blir det ett färgtema varje jul haha få se vad dom bestämmer sig för i år. Jag tror det är många som kommer börja ta fram jul saker till helgen,jag har tjuvstartat m granris o lykta på bron / trevlig helg till er!

 7. Veronica says:

  Hej, jag satt fram julstjärnor, bytte gardiner o pyntade i onsdags. Så mysigt. Har plastgran. Väntar nån vecka till innan den åker fram. Alla tycker jag är tokig. Att det är så tidigt. Men vi har så mörkt nu. Tiden innan jul är mysigast. Trevlig helg.

 8. Lena Karlsson says:

  Alltid äkta gran!
  Tusen tack för fina tips.
  Alltid lika roligt att kika in här – du är en riktigt glädjespridare!!

 9. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så mysigt och titta in här som alltid. Förutom alla fina bilder och allt kul ni hittar på, så tycker jag att du har ett så mysigt sätt och skriva på och bjuder på dog själv. Dagen efter halloween så tar jag fram allt julpynt och alla stjärnor och allt. Köper hyacinter och rumsgranar. Sen är det bara den riktiga granen som saknas. Den brukar vi köpa veckan innnan jul, men det är bara för den där annars. Hade jättegärna velat ha en plast så jag kunde ta in den tidigare. Men jag tycker aldrig jag hittar nån fin. Har efter ditt tips kollat in den på öb men den kändes inte riktigt hundra heller. Vi brukar alltid köpa en Kungsgatan så det är väl typ en sån jag vill ha, säkert därför jag inte tycker de andra blir bra för jag är så van vid den. Önskar dig en härlig lördag stor kram

 10. Patricia says:

  Alltid äkta gran!! Kungsgran och jag tar in den redan till första advent, vill hinna njuta så länge som möjligt av den! Förra året dog den en vecka innan julafton så var bara att åka och köpa en ny . Och i år är jag så avundsjuk på att ni har snö och kallt, här där jag bor är det 7 plus och har regnat i över en vecka. Var länge sen jag såg solen. Så därför har jag redan plockat fram all adventsbelysning inne, försökt lysa upp det dystra lite mer iaf. , fortsätt spris massa härlig läsning och tips

 11. Madelene R says:

  Alltid äkta gran även om det kliar överallt på mej när vi ska ha in och ut den iom att jag inte tål barren…haha…MEN så mysigt när vi går ut på sambons jaktmark och letar efter årets gran! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *