ATT SKÄRPA TILL SIG… !

Mina kära bloggvänner! 

Jag tror inte att jag är ensam om att ibland uppleva att det är såååå trögt att starta dagen den här tiden på året när kylan och mörkret kryper på… hela kroppen vill bara ligga ner under fluffiga filtar (eller allra helst under täcket…) och vila, slappa, chilla, inte göra något som helst. Typ titta på “dag såpor”, kanske bläddra i en tidning, sova lite… äta…onyttig!… för att man inte orkar åka ut och handla. Och det här är ju helt OK en gång ibland så klart men man får skärpa till sig på riktigt för att inte fastna i det som en vana vilket jag, tyvärr!, har en feeling av att många människor gör. De som är utan jobb, utan inspiration, utan lust och ork och allt vad det kan vara för anledningar….Plötsligt blir veckorna av chill till månader av viktökning (oftast följt av sjukdomar) och steget till att göra något åt det blir sååå omöjligt hopplöst jobbigt att man chillar lite till… Åren går och man kör fast sig själv,  helt självförvållat, utan att det var meningen också sitter man där och kommer inte loss på något plan…

Då krävs det styrka, lust !!! och ett jävlar anamma för att göra något åt saken för det är inte så enkelt att skärpa till sig alla gånger.  Men det går! om man VILL! men man m.å.s.t.e. vilja det, man måste önska en förändring av hela sitt hjärta!  Och om man inte klarar av att fixa det själv, om man känner en hopplöshet inför att ens börja… Ja, då kan det vara en god idé att prata med en coach, en person som finns där och lyssnar, vägleder och hjälper dig att komma vidare!  (jag jobbar som coach så mejla mig om du vill investera i dig själv för en coach timme är verkligen SPA för själen…  min mejl: annastina@gizmolina.com).

Jag kom att tänka på det här idag då jag själv var sååå sjukt trött, seg och tung i kroppen på morgon.  Jag gick runt i pyjamasen till klockan var över 10, satte mig framför Malou Efter Tio och tänkte att nu tar jag en nap, jag orkar inget annat…  Men, så slutade det plötsligt att snöa… och jag påminde mig själv om vilken skillnad mina power walks faktiskt gör, hur mycket energi de ger mig, så – en stund senare var jag ute på veckans 3:e runda. Men – det satt l.å.n.g.t. inne idag…  och då jag gick där ute runt sjön så tänkte jag på hur lätt det hade varit att sitta kvar framför TV´n… Så dagens bästa tips!  när du känner dig trött, sliten och tom för energi på morgonen. Gå ut och gå!!!, ta sen en härlig dusch, fixa håret, sätt på ett snyggt läppstift, ta på dig en nystruken fräsch blus och jag looovar dig att du kommer att känna dig sååå mycket piggare!!!  Rätt kläder + piff gör nämligen större skillnad än du tror och jag vågar lova dig att du uträttar fler stordåd i en välklädd outfit än i mysuniformen… !  Så hitta din power outfit, den som du känner dig starkast i, och använd den de dagar då du ska ta kliv närmare din dröm… ! och till alla er som sitter där och har kört fast så hårt att du känner att en nystruken blus absolut i.n.t.e. hjälper – testa i alla fall, för du har inget att förlora men allt att vinna… ! 🙂

 

Alltså den här klänningen… såg den i Köpenhamn och klarar inte att sluta tänka på den… Så glittrig och helt underbar, en riktig power dress.  (jag köpte den inte för jag skulle inte komma i den ännu, men efter fler pw´s så…)

… och på tal om glitter…. Jag fullkomligt älskar glittriga detaljer som kryddar garderoben och de här mössorna + pannbandet känner jag kommer bli vinterns favoriter!   Jag köpte den hos Magasin i Cph. 

Och dessa godsaker fick också bli med mig hem…  Och de ligger faktiskt kvar i påsarna fortfarande för jag tänker filma på insta storys då jag packar upp dem så stay tuned… ! 

Älskar känslan efter en riktigt härlig shoppingrunda!  Bästa födelsedagspresenten!

 

Nu skickar jag massor med PEPP till alla er där ute som behöver det. Kom ihåg att dagen idag är första dagen på resten av ditt liv och att det aldrig är försent att ta tag i den där drömmen… !  You goooo girl!

Carpe Diem!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

 

Kategori: Allmänt | 14 Comments

14 responses to “ATT SKÄRPA TILL SIG… !”

 1. Morbær says:

  Takk for en herlig blogg, har fulgt deg i mange år:)

  Hvor er de fine luene og den cerise strikkajakken fra? Superfine:)

  • Åh tusen miljoner tack för peppande feedback! Jag blir otroligt glad då jag läser att du har följt mig i många år! 🙂

   Luene har jag shoppat hos Magasin i Köpenhamn, de är från deras egna märke, så säljs endast i den butiken. Och den cerise strikkejakken den kommer från det danska märket Lollo´s Laundry.

   Önskar dig en riktigt fin kväll! Klem! 🙂

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Så kloka ord. Och omg på klänningen! Helt magisk! Stor kram

  • Åh tusen miljoner TACK Viktoria! 🙂 Och ja, alltså den där klänningen… om jag hade varit ett par storlekar mindre så hade jag shoppat den direkt. 😉

   Önskar dig bästa torsdagen! Kram!

 3. Cissi says:

  Älskar klänningen Det är svårt det där med träning. Man måste ge de ett år av disciplin sen blir det lättare att bara fortsätta. Viktigt att inte pressa sig för hårt i början utan successivt bygga upp träningen för att inte tappa lusten och viljan. Jag anpassar min träning efter årstider och nu på hösten vintern så är det bra att inte vara för hård mot sig själv, utan att faktiskt unna sig lite vila. Vad många också glömmer bort är att det faktiskt behövs vila emellanåt för att låta kroppen återhämta sig och faktiskt bli starkare♥️ Att investera i sig själv och sin hälsa är så bra! You go girl!!

  • Ja men visst är klänningen underbar! Man vill ha! 🙂 Och tusen miljoner TACK för pepp och för att du delar med dig av så kloka och tänkvärda ord ang. träning Cissi. Jag kör ju bara power walks idag, en träningsform som jag insett passar mig perfekt. Går måndag – fredag och vilar på helgen. Sen hoppar jag över om det regnar… Jag har inte rört på mig så här mycket på många år (läs : aldrig) så jag är otroligt glad & stolt över att jag investerar i mig själv nu. Det var dags! 🙂

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram!

 4. Helene says:

  Takk for dagens PEPP!!! Trengte det her jeg sitter på kontoret og ønsker at jeg er et helt annet sted.. Har lest bloggen din siden 2010 og er inne hver eneste dag – og det er virkelig en feelgood oase. Du rocker!!

  • Men åh så glad jag blev nu! Tusen miljoner TACK för fantastiskt härlig feedback och super peppande ord Helene! 🙂 Jag smiler från öra till öra då jag läser att du tycker att min blogg är en feelgood oase för det är precis så jag önskar att den ska vara. Och så härligt att mitt pepp var till glädje för dig ! Kom i håg att livet är fullt av möjligheter… !

   Önskar dig bästa dagen! Stor klem! 🙂

   • Helene says:

    Du er definitivt den bloggeren som er verdt å lese! Jeg har tre favoritter som faktisk gir meg good feelings og som jeg blir inspirert og fasinert av på ulike måter: du er i toppsjiktet sammen med Isabella Löwengrip i min bloggverden – og det synes jeg du skal ta som skikkelig kred til deg:)

 5. Anette says:

  Alltid energi på bloggen din, takk for at du sprer det og masse glede! Gleder meg til advent og jule-inspo hos deg snart!!!

  • Åh tusen miljoner TACK för underbar feedback och fina ord Anette! 🙂 Jag blir super happy då jag läser att du tycker att det är energi på bloggen och att jag sprider glädje för det är exakt så jag önskar det ska vara. Och ja, tänk så gøy att vi har julen framför oss… jag gleder mig såå till att få dela jule-inspo med er !

   Önskar dig en strålande dag! Klem! 🙂

 6. Camilla Brännberg says:

  Härligt peppande inlägg AS! Ska läsa det flera gånger så att det fastnar i huvudet.
  Önskar dig och familjen en härlig helg!
  Synd att det är närmare 100 mil till Luleå annars hade jag gärna mötts upp för en kopp kaffe
  Kram
  Camilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *