BACK IN REALITY.

Gooodmorning mina darlings! 

BAM så är jag tillbaka i verkligheten uppe i norr igen! och det är alltid en lika märklig känsla att byta miljö så fullständigt. Ena stunden promenerar vi ner slottsbacken i Oslo i ett myller av turister och Oslobor som är ute på söndagsprommis i strålande sol med mängder av elsparkcyklar som snurrar runt oss, nästa stund befinner vi oss i ett absolut knäpptyst Luleå där vi inte ser en själ då vi åker taxi genom stan på väg mot Casa Gizmolina i höstmörkret.  Jag har alltid lite svårt för just tystnaden då vi kommer hem. Alltså det är så tyst där vi bor att jag bara hör mitt eget öronsus. Ha, ha.  En klar kontrast mot vårt hem i Oslo där storstads sorlet aldrig tystnar… det ligger där i bakgrunden dygnet runt och jag älskar det. Mer än tystnaden. Men – jag vänjer mig alltid efter ett par dagar. Då känns allt helt normalt igen.

Men just nu, i skrivande stund, så saknar jag mitt storstadsliv och att plötsligt ha alla vänner och JIG så långt borta är alltid en speciell känsla. Den kommer alltid att finnas där.  Därför är jag så oerhört tacksam över att vi redan har nästa Oslo resa bokad och klar. Vi har take off direkt då Johannas höstlov kickar igång och som jag längtar!!!  Vi startar då med ett par dagar i Oslo och har redan en härlig middag med bästa vänner bokad kvällen innan vi lyfter mot Dubai! Oh yes, vi reser tillbaka till Dubai som vi verkligen förälskade oss i då vi var där samma tid förra året. Den här gången är vi där några fler dagar än sist och det som lockar oss mest är att få ligga i en skön solstol på stranden och bara njuuuta.  Sen har vi typ 1,5 dag i Oslo igen innan vi lyfter mot norr. Så – idag när allt känns väldigt tyst och alla känns väldigt långt borta så är känslan av att vi snart är tillbaka + mys med vår älskade Gizella (som vi alltid saknar enormt då vi är borta) det som piggar upp mest!!! 🙂

Vi girls tog en söndagsprommis i det fantastiskt vackra vädret igår och alltså varje gång som jag går genom slottsparken och ner slottsbacken så väcks sååå många fantastiskt fina minnen till liv… 

…för det är här, i området kring den magiskt vackra Slottsparken, som Johanna har vuxit upp! Och här, precis bakom slottet, på kullen till höger har Johanna åkt pulka på vintrarna då hon var lite. Och här här hon åkt längdåkning och man kan nästan se huset där vi bodde skymta bakom träden…

Det är såååå otroligt vacker grönska i hela parken! 

Den här parken är verkligen Johannas barndom… Här har hon lekt massor! 

…och bakom träden ligger den barnehage / det dagis som hon gick på så de var ofta här i parken på utflykt så varje gång vi går genom slottsparken så är det verkligen nostalgi deluxe! 

Ha, ha, här man ber en förbipasserande turist ta en bild av oss. Det är tradition att vi alltid knipsar en bild precis här framför slottet då är ute på söndags promenad.  Tänk –  jag kunde nästan se när kungen & drottningen stod upp på morgonen från vårt köksfönster eftersom de var vår närmaste granne … Åh som jag ÄLSKAR våra vackra Oslo hoods!!! (J´s super snygga fluffiga tröja kommer från Soup Store. Själv inviger jag ny kappa från Zara.)

Efter härlig shopping på Accessorize (som var målet med vår prommis…) mötte vi upp JIG på Lille Asia där vi hämtade take away mat och sen körde vi hem till bästa vänner… Jag hade med mig de rosor som förgyllt Casa Gizmolina under helgen för de var allt för fina för att kasta i soporna…. Inte ofta jag hittar så stora maffiga rosor… magiska var de…

Finaste vännerna! Alltså lyckan över att få söndagsmysa hemma hos bästa K & Co…  Åh det var verkligen den mest perfekta avslutningen på vår Oslo weekend!  Och K hade lagt en bunt härliga magazin på min tallrik. Vi byter alltid magaziner med varandra hon och jag eftersom vi båda köper lika många… 

Efter mysigaste lunchen/middagen så körde JIG oss girls till Gardemoen och vi får vara sååå STOLTA då vi ser resultatet av det JIG jobbat hårt och länge för.  Hans senaste lansering är dessa Northug briller tillsammans med Petter Northug och det här snygga stativet står på en av butikerna inne i utrikesterminalen. 

Efter ett kort lounge chill (älskar guldloungen på Gardemoen) så klev vi ombord på kvällens första flight mot Luleå. Flyget blev försenat så då vi ankom Stockholm Arlanda så fick vi TOK springa till nästa flyg (vi landade lääängst bort på F, hur typiskt…) men som TUR var så var det också försenat så vi kom med! Puh..!!!  Vi landade i Luleå runt kl. 23 (30 min försenade) så det blev en sen kväll men vad gjorde det då vi fick somna lyckliga med bästa helgen i bagaget! 

 

Jag är SÅ tacksam över att vi fick till en långweekend i Oslo, det gav mig massor av härlig energi! Precis vad jag behövde!!

Nu ska jag ta tag i dagen här! Måndagarna blir alltid korta eftersom Johanna börjar skolan kl. 09 och slutar kl. 14 så innan jag har hunnit slänga iväg några jobbmejl, packa upp väskorna, kickat igång tvättmaskiner och shoppat nya blomster så är darlingen hemma och eftermiddagen är igång med läxor och körning till dans.

Önskar dig den bästa starten på veckan!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “BACK IN REALITY.”

 1. L says:

  Hur tänker du kring allt resande och shoppande. Speciellt unga människor är ju väldigt medvetna om miljön idag. Greta är ju en stor förbild för de flesta unga.

  • Åh vi älskar att shoppa och att resa! så det kommer jag inte att sluta med. 🙂 Men det betyder inte att vi inte är medvetna om miljön. Greta är precis som du skriver en stor förebild för många och det är otroligt imponerade vad hon har fått till !

   Önskar dig en riktigt fin dag ! Kram! 🙂

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Så bra svar. Klart var och en gör va de kan för miljön, de finns ju massa olika sätt! Den största tjänsten man kan göra miljön är ju faktiskt att bara ha ett bar. Stor kram!

    • Viktoria-pinkpastry says:

     Inte bar, barn ha ha fast det är säkert toppen och inte ha massa barer med förstås 😉

     • Svar till Viktoria:

      Ha, ha. Ja helt säkert miljövänligt att inte ha så många barer. 😉 Tusen miljoner TACK för att du alltid hejar på mig och finns där med dina underbart peppande kommentarer. Det värmer mitt hjärta !!

      Njuuut din kväll! Kram! 🙂

 2. Lena says:

  Vilken härlig långweekend ni haft.
  Och Dubai…. dit skulle jag vilja åka till vid tillfälle. Ja det finns massor av olika resmål att upptäcka. Älskar att resa .
  Ha en fin dag kära du – tack för att du delar med dig. Det är alltid så kul att titta in hos dig. Alltid positivt tänkande – det gillar jag.

  • Åh tusen miljoner TACK för underbart härlig feedback och pepp Lena! Nu lyste du upp min kväll här! 🙂 Ja, vi har verkligen haft den bästa långweekend vi haft på länge ! Allt var så kul och det var så mysigt att få familjetid. Och ja, Dubai måste du verkligen resa till en gång om du får möjligheten ! Jag längtar såå till vi ska tillbaka!

   Önskar dig en riktigt mysig kväll fylld av feelgood och en vecka med positiv energi! Kram! 🙂

 3. Des says:

  Mysig weekend.Om jag inte minns fel så skrev du om samma längtan till Sverige när du bodde i Oslo hur man ska tolka det vet jag ib8te haha men det är en tanke som kom upp. Ha en fin vecka i norr.

  • Ha, ha. Ja, visst saknade jag Sverige ibland då jag bodde i Norge. Det var därför vi flyttade hit… Men sen förändras verkligheten över tiden och allt blev inte riktigt som planerat… Och var vi än bor så saknar jag ändå alltid Thailand ! Det ska inte vara lätt alltså. Ha, ha.

   Önskar dig också en riktigt fin vecka Des! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *