BACK TO SCHOOL!

7b22b04df948d43ff89e7841fbe62bbb--work-motivation-fitness-motivation

Happy onsdag! 

…men jag höll på att skriva måndag! för det känns som det idag efter 2 dagars festligt firande av Johanna och skolstart på morgon. Men onsdag it is och det känns lyxigt att skolan startade just idag för då blir det en soft start, med bara 3 skoldagar, innan helgen kickar igång.  Och de slutar dessutom redan kl.13.15 hela veckan och ska mest ha utomhusaktiviteter så ja, detta blir en fin start på höstterminen! Och tänk- nu går J i 5:e klass! (om vi hade bott kvar i Norge så hade hon gått i 6:e…) , hjälp så fort tiden gått! och jag fick inte ens stanna kvar vid klassrummet på morgon: gåååååååå NU!!! sa h0n så ja, det var bara att gå. Ha, ha.

Och i går kväll gick vi runt och gav grannkompisarna små back-to-school presenter innan vi landade på J´s rum för att välja ut outfit inför 1:a skoldagen och packa skolväskan… Älskar sånt! och jag älskar att J också älskar sånt! hon kom t.o.m. fram till att vi ska fota olika outfits med polaroidkameran och sätta upp bilderna på väggen i hennes nya walk-in-closet som inspo. för att underlätta stressiga mornar.  Jag gillar hur hon tänker…! Ha, ha. Och hjärtat var verkligen såååå KLAR för att kicka igång höstterminen idag! så hon var uppe och färdigklädd redan kl.06.30! Det kallar jag att vara skoleklar! 🙂

21016040_10154734983420796_4997868404217012927_o

På skolan runt kl.08.10 på morgon i cool jeansjacka från Zara med paljetter och fluffigt rosa pälskrage, urmysig tröja med volang på ärmen från H&M, favoritjeansen från Kapp Ahl och nya joggisar från Din Sko. 

20989140_10154734997795796_4821008875504183333_o

Vi hade såååå svårt att välja ny ryggsäck i år för vi hittade såååå många fina då vi var i Oslo så ja, det blev faktiskt några stycken… också köpte hon en i Thailand… också fick hon en av mormor i födelsedagspresent… så ja, tror vi droppar att räkna hur många nya hon har. Ha, ha. Och idag inviger hon den här som hon fick i 11-års present.  (den kommer från Accessorize). 

20988583_10154734999205796_4984858557269117082_o

Jag hade packat in ryggsäcken i ett stort paket och inne i ryggsäcken hade jag packat in flera små paket med matchande back-to-school saker. Alltså jag blir lycklig av såna här fina små detaljer!  Penal/pennfodral eller liten väska till mobilen / lipglosset (man kan välja)… notatbok med glittriga stjärnor som åker runt på framsidan… stickers,  sticky-notes och cool penna.  Ett J för Johanna att hänga på ryggan (men det glömde vi! upptäckte jag nu då jag såg bilderna från på morgonen…) också hörlurar med glittriga små stjärnor (very cool).   (allt kommer från Accessorize i Oslo).

21013995_10154735006430796_4476858357725961578_o

Inför skolstarten fick J även ett passande kort där jag skrivit några tänkvärda ord om vänskap, kunskap och follow your dreams + sikta mot stjärnorna pepp! Jag skrev även om vikten av att visa omtanke och hänsyn till vänner och där måste jag säga att Johanna verkligen är unik. En av hennes största tillgångar är hennes enorma styrka att inkludera och få de omkring henne att känna sig sedda och uppskattade.  Och att påminna sitt barn om dess styrkor ökar självkänslan och bidrar till positiva tankar så det blir dagens tänkvärda! det att peppa barnen till att tänka på allt de är bra på!   (kortet shoppade jag i L.A.).

Nej, nu fångar vi den här soligt vackra dagen och kickar igång hösten på bästa sätt!  Och du, igår då vi förberedde skoldagen uppe på J´s rum så körde vi den HÄR sköna låten på repeat.  It makes us – helt seriöst –  happy! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, back to school, Shopping hösten 2017 | 12 Comments

12 responses to “BACK TO SCHOOL!”

 1. Maria says:

  Älskar dina inspirerande inlägg. Tror absolut att din dotter har fått dessa fina egenskaper ifrån dig, även om jag inte känner dig mer än genom bloggen. Ha en bra dag!

  • gizmolina says:

   Åh nu blev jag helt rörd…. Tusen 1000 miljoner T.A.C.K. för fantastiskt fina ord och underbar blogg-feedback Maria! You made my day! 🙂

   Önskar dig en magisk onsdag fylld av solsken! Stor tacksam kram! 🙂

 2. Emma says:

  Vad duktig du är på att fixa och ordna små gåvor till din dotter. Ja alla du känner verkar det som. Har du några fina tips i butiker som finns i Sverige på börja skolan present? Vi har dels en dotter men hon har vänner och vill finna något fint liknande! Och vad skrev du för pepoande ord? Vilken fantastisk idé.
  Stor kram

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner t.a.c.k. för fantastiskt fin komplimang Emma! Nu smiler jag från öra till öra här! 🙂 Tyvärr så finns inte Accessorize kvar i Sverige (väldigt synd….) men ! om du har en TGR butik eller Søstrene Grene i närheten så är de butikerna mina tips! Även hos Nille hittar du fina back-to-school ting till väldigt bra priser! 🙂

   Också finns fina pennor och små block från Top Model hos tex. Toy´s R Us och BR.

   Och ett tips är även att köpa en helt enkel notat bok i en favorit färg också pimpar du den själv genom att tex skriva barnens namn med bokstavs-stickers på framsidan. Ge sedan bort boken tillsammans med en fin penna i en celofan påse med ett personligt back-to-school kort. !

   Sen, ang. vad jag skrev till min dotter så var det väldigt personligt. Men det handlade om att vi är stolta över henne, jag lyfte fram alla hennes positiva / bra egenskaper, jag påminde henne om att hon ska fortsätta att vara den hon är och att hon ska stå för det hon tror på. Att hon ska följa sina drömmar och sikta mot stjärnorna och att vi alltid står bak och hejar på henne!

   Önskar dig en underbar dag! Kram! 🙂

 3. Mina says:

  Hei!
  Jeg liker bloggen din veldig godt, men jeg synes desverre at du fronter et helt vannvittig forbruk. At en 10-11 åring skal ha flere skolesekker synes jeg er helt unødvendig og “over the top”. Jeg skjønner at du vil alt det beste for din datter men det forbruket dere fronter er helt crazy, for å bruke et av dine uttrykk. Så mye gaver og dill dall i alle anledninger bidrar til et helt skjevt bilde av hvordan verden er utenfor deres boble. Liker best når du inspirerer med hvordan man kan gjøre det “lille ekstra” med ting man allerde har.

  • gizmolina says:

   Så gøy att du liker då jag inspierar hur man kan göra det lilla xtra med saker som man redan har! Det sätter jag stor pris på! 🙂 Sen, läser jag det du skriver ang. att min dotter har fått flere skolesekker och jag respekterar din syn på saken.

   Önskar dig en magisk dag fylld av solsken Mina! Klem! 🙂

 4. Anna K says:

  Hej, har läst din blogg länge nu, sedan Johanna var liten och har alltid gillat den. Och gör det fortfarande 🙂 Men jag måste hålla med om Mina här ovanför. Jag gillar också att shoppa men jag blir nästan snurrig av all din shopping och fixande hela tiden. Idag när allt fler blir mera miljömedvetna och om hur all vår förbrukning påverkar vår miljö. Tänker ni på det hemma? Mina barn får också saker ibland, men får också lära sig att spara själva. Kram Anna

  • gizmolina says:

   Åh så kul att du har följt min blogg så länge Anna! Det gör mig glad! 🙂 Och ja, vi tänker absolut på miljön och självklart får även Johanna spara själv till saker som hon önskar sig. Men – här på bloggen har jag alltid bjudit på härlig shopping inspo. och fixa-rummet-tips och det kommer jag så klart att fortsätta med.

   Njuuut din torsdag och fyll den med sånt som gör dig glad! Kram! 🙂

   • Miz says:

    Vad får hon spara till då? Bara nyfiken, för hon får verkligen otroligt mkt saker..tex när det bara är middagsbjudning så får hon tusen saker.. så hon förstår väl att hon inte behöver spara, utan ni har så gott om pengar så ni kan köpa i princip vad som till henne. Och jag tror säkert att hon har goda egenskaper, lika så du, men jag tror också att hon tyvärr får en skev bild av shopping och förbrukning.

    • gizmolina says:

     Tack för din kommentar, men här måste jag slå hål på ett par av de ting du skriver Miz för 1. min dotter får i.n.t.e 1000 saker på en middagsbjudning. 2. jag har absolut inte gott om pengar . så nej – jag kan inte köpa vad som helst till min dotter. Men – jag är fantastiskt bra på att göra det där lilla extra utan att det behöver kosta så mycket. Det är en av mina styrkor i livet. 🙂

     Önskar dig den bästa dagen! Kram! 🙂

 5. Miz says:

  Inte mkt pengar? Hjälp..där måste du nog göra en reality check.. kanske inte i jänförelse med dina vänner? Men med en vanlig svenssonfamilj.. du köper ju mkt svindyra designersaker till hemmet och köper mkt bara hux flux medan många behöver spara till att ens köpa något. Stort hus i sverige o lyxig lght i oslo.. Kanske inte tusen saker till middagsbjudningar men du fattar väl, pennor, klistermärken o massa smått o gott..

  • gizmolina says:

   Jag känner att jag inte behöver besvara din kommentar mer än att säga att jag , om någon, har fötterna tryggt på marken så min reality check är redan gjord. Jag gör faktiskt en reality check varje dag- för om man ska bygga en framtid så måste man först ha full kontroll på sin nutid! 🙂

   Och när det kommer till klistermärken, pennor etc så finns det väl inget som är så kul som att göra andra glada?! och det behöver i.n.t.e. kosta mycket heller. Låt fantasin flöda och knyt tex en rosett på en helt vanlig penna (det finns pennor för ca 3kr och uppöver i butikerna) och lägg den på tallriken till din dotter / son / vän en grå måndag morgon före skolan / jobb och jag vågar lova dig att du bjuds på ett stort smil! 🙂

   Önskar dig en härlig dag Miz! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *