BACK TO SCHOOL.

Gooodmorgon mina fina bloggvänner! 

Oj, så segt det var att komma upp ur sängen på morgon efter veckor av låååånga sovmornar men upp kom vi och nu har vardagen kickat igång för oss eftersom J startade skolan igen idag. It´s back to school & reality och jag måste säga att det känns riktigt, riktigt skönt!  Jag är super pepp på allt 2018 har att erbjuda oss och jag har en känsla av att det här kommer att bli ett magiskt år på alla sätt.  2018 känns på något sätt bättre än 2017 eftersom siffran 8 är en evighetssymbol och inte alls lika hård som en 7:a…  snyggare är den också, 8:an. Så detta blir nog ett snyggt år! Ha, ha.

Och det är inte bara skolstart idag, det är dessutom lille-lördag vilket betyder att vi har en kort vecka, sååå lyxigt! och i natt fick jag plötsligt ett sms med en bild av jIG tillsammans med Michael Jacksons son i Las Vegas! så jag blev minst sagt klarvaken. Men om han verkligen är hans son på riktigt är tydligen lite oklart.. Lik var han i alla fall. (det var i samband med business han mötte honom, världens största teknik mässa pågår i Las V. just nu…). Och alltså jag borde börja gå runt med 2 klockor, en med lokal tid och en med JIG tid för ena dagen befinner han sig -9 timmar mot oss och nästa +6. Snurrigt! Och på tal om snurrigt… det här är första julledigheten som jag inte har haft någon som helst egentid (man kan säga att det varit oss girls 24/7) så idag är det första gången sedan jullovet startade som jag är helt själv en stund och jag måste erkänna att det känns otroligt härligt…! 🙂

 

Klockan 08 hoppade vi in i bilen och körde mot skolan och ja, som du ser så är det full vinter hos oss fortfarande. Vi har verkligen SÅ mycket snö och många säger att det inte har varit så här mycket snö på 10-15 år (!).

Vår gata är så charmigt liten och ja, alltså snömängden… helt galet! 

Jag dukade lite xtra fint till J på morgon eftersom det var årets 1:a skoldag. Hon fick några små back to school presenter, bl.a. pennor och sudd… Alltid kul med en fräsch start! 

De här pastellfärgade pennorna med veckodagarna tryckt på är föresten ett tips! du hittar de hos Lagerhaus (som har fått in sååå mycket fint nytt!). Sudden, med unicorns, som man sätter på toppen på pennan + armbandet + unicorn pennstället shoppade jag i Hong Kong.

 

Vet du vad jag gör nu? Jag ligger på sjeselongen, i pyjamas, med min mac i knä och tittar på Nyhetsmorgon… alltså hur skönt?!  Åhhh jag älskar det. Men när programmet är slut är det upp & hoppa som gäller.

Nu tar vi tillvara den här onsdagen och fyller den med positiv energi! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Casa Gizmolina | 13 Comments

13 responses to “BACK TO SCHOOL.”

 1. Ann-Sofie says:

  Så fint du ordnar för Johanna. Önskar man hade mer av dina goda ideér för piff i vardagen. men brottas samtidgt med när vi städar att var ska vi göra av allt 🙂
  Har ni långt till skolan? Tänker eftersom du skjutsar henne? Eller det kanske du gör bara för du är gullig 🙂 Jag följer min dotter också till skolan även om vi har en kort bit men hon går bara i ettan än så länge.

  En fin dag önskar jag dig 🙂

  • Tusen tack för fina ord Ann-Sofie! 🙂 Dessa presenter är alla förbrukningsvaror (ja, förutom armbandet då…) så de kommer att åka med till skolan och användas där för att krydda de vardagar som ligger framför oss. Och sen har vi inte speciellt långt till skolan men jag gillar att följa J dit. När det går att cykla så brukar hon följas med kompisar ibland. Vi varierar!

   Önskar dig också en riktigt fin dag! Kram! 🙂

   • Ann-Sofie says:

    Så klokt tänkt. Att allt är förbrukningsvaror. Det ska bli mitt nya 🙂
    och fint att följa sitt barn till skolan oavsett tänker jag. Min kommentar var på inga sätt något kritik av vare sig det eller andra som jag hoppas du förstår.

    Kram!

    • Jag tog det absolut inte som någon kritik! 🙂 Och jag står för att jag med glädje följer min dotter till skolan, och hämtar. Det är ett fint sätt att hålla kontakten med skolan på också tycker jag, även om jag inte är in lika ofta längre… plötsligt är det nämligen inte lika poppis att mamma springer runt i korridorerna.. 😉

     Njut din kväll och så kul att jag inspirerat till ett nytt tänk ang. små presenter. Det ska så lite till för att förgylla trötta, mörka vardags mornar… ! (man kan tex dela upp de där pennorna och ge de i 2 omgångar… måndag – torsdag på en måndag, och fredag – söndag på en fredag… )

     Kram! 🙂

 2. Turistambassadör says:

  Snörekordet i Luleå var 2015 då det (bara) var 113 cm djupt.Men Välkommen till JOKKMOKK 17 mil norr om er ovanför polcirkeln. Här har vi polarvinter med solen under horisonten och MYCKET SNÖ.
  Helt underbart! ❄❄❄

  • Så märkligt att alla pratar om att det var 10-15 år sen sist… ?! det stod t.o.m. något om det i tidningen häromdagen… Ja, ja, spelar ingen roll! MYCKET snö har vi i alla fall. 😉 Och Jokkmokk.. jag besökte Ishotellet för ett antal år sedan och det var så fantastiskt vackert! vi blev hämtade med hundspann på flygplatsen och hela helgen var magisk…

   Önskar dig en underbar dag! Kram! 🙂

   • Turistambassadör says:

    Googla “snörekord Luleå” där kan du läsa om snörekordet i Luleå från 1966 som slogs 2015.

    Ishotellet ligger för övrigt i Jukkasjärvi strax nedanför Kiruna, 20 mil ovanför Jokkmokk. Men det visste du säkert gammal Luleåbo och norrbottning som du är

    • Ha, ha, jag tänkte plötsligt att Jokkmokk och Jukkasjärvi är samma sak. Sorry !! har bott borta för länge från norr… 😉

     Och tack för snörekord google tips!

     • Turistambassadör says:

      Jag måste tillägga att ishotellet i Jukkasjärvi är helt fantastiskt! Vad roligt att ni fått besöka det, en underbar upplevelse

 3. Ida says:

  Rutiner er alltid sjekkt 🙂 har du tips hvor jeg får kjøot fine telysholder?

  • Ja, ikke sant! det är skönt att komma in i vardagen igen tycker jag. 🙂 Och telysholder… ja, det beror så klart lite på vad du ska ha de till? vilken färg du önskar och vilken stil du har? Men – de har riktigt, riktigt fina hos Bolina (www.bolina.no). Älskar de runda i glas som man fyller med vatten och kan pynta med dekor efter årstiden… tror du hittar de på deras hemsida? Check!

   Önskar dig en fin dag vidare Ida! Klem! 🙂

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Så underbart vackert med all snön. Ser jätte mysigt ut. Och så mysigt med sån fin första skoldagen frukost! En sån underbar start på terminen

  • Tusen tack för härlig feedback Viktoria! 🙂 Det är verkligen vackert här uppe i norr nu med all snö som lyser upp! och ja, det gällde att hitta på något för att pigga upp en trött skoltjej på morgon… Snacka om omställning att stiga upp kl.07 istället för typ 10-11.. 😉

   Njut din kväll och tack för alla dina trevliga & härliga kommentarer både här och på instagram. They make me happy! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *