BACK TO SCHOOL!

Happy new week sweeties! 

Åh jag har varit så rörd hela morgonen över att Johanna börjar 6:e klass idag. Tänk-  det här blir hennes 4:e (!) skolår i Sverige, helt galet, för det känns som att vi flyttade hit för typ 1 år sen!  Åren har gått SÅ otroligt fort att jag inte riktigt hängt med. Och vi som sa att vi skulle bo här uppe i norr i max 3 år är redan på “övertid”, men vi har lovat J att hon ska få gå ut 6:e klass innan vi eventuellt rör på oss, eller så blir vi här, som jag skrev i ett tidigare inlägg så får vi helt enkelt se. Just precis nu så känns allt så bra och jag är ödmjukt tacksam över att J har så många fina vänner här uppe och på morgon kändes de lite som att bo i Bullerbyn då 2 kompisar droppade in och jag sedan körde de till skolan. De skulle gå tillsammans men det regnade och jag var så nyfiken på nya fröken så jag ville vara med…

Och BAM! så är vardagen igång och det har verkligen aldrig känts härligare. Jag är sååå pepp på den här hösten och allt den har att erbjuda att jag nästan bubblar över. En underbart härlig känsla! 🙂

Det är inte lika lätt att få knipsa bilder av darlingen längre… piiiinsam var jag visst på skolgården då jag bad om en bild. Ha, ha. Men den här lyckades jag ta i smyg…  Mitt älskade hjärta som börjar i 6:e klass idag med världens finaste fluffigaste rooosa ryggsäck som hon fick i födelsedagspresent.  (du hittar den hos Soup Store, bästa barnklädbutiken i Oslo om du frågar mig och Johanna… !).

 

Och sent igår kväll kickade kreativiteten in hos mig och jag slängde ihop den här små Back to School presenterna till J + de vänner som hon skulle följas med till skolan idag.   Notatboken köpte jag i Oslo (hos Nille) och sudd + pennor är köpta på Akademibokhandeln här i Luleå.  Celofanpåsarna kommer från Nille, de rosa banden har jag köpt i Thailand och korten, de har jag stämplat (jag har haft de fina stämplarna i många år) + pimpat med stickers.  Presenten kostar bara runt 25 kr och blir dagens present-tips! (perfekt gå-bort-present så här i början av hösten).

Och då jag var  i mitt kreativa flow så skrev jag ett kort till hjärtat… ett kort med tänkvärda ord & pepp inför det nya skolåret. Det passade fint att läsa upp vad jag skrivit då J åt frukost på morgon, och det blev både rörande (jag gråter så lätt…) och en riktigt kick-start på dagen!  (det fina kortet som det dessutom stod: Have a magical day! i köpte jag i London).

Johanna fick dessutom lite Back to School saker som egentligen var födelsedagspresenter men som jag sparat till idag… Och att packa ner pennor i pennfodral… sååå mysigt…  och Gizella, hon tittade nyfiket på.

Sen körde vi till skolan och det var verkligen en speciell stämning i luften… tänk- nu startar hösten! Och dessa 3 girls har varit en riktig treklöver de sista veckorna på sommarlovet.  Att vi skulle få så många fina grannar är verkligen helt fantastiskt!

Hjärtat startar skolan i jeans från Cubus, skor från Din Sko, jacka från H&M och finaste Zadig & Voltaire tröjan som hon fick i födelsedagspresent tillsammans med den fluffiga ryggsäcken, båda kommer från Soup Store.

Den nya läraren, eller mentorn som hon kallade sig, bjöd in oss föräldrar som var på plats i klassrummet en stund och hur charmigt är det inte med dessa skolbänkar som barnen kan ha sina saker i? Johanna har köpt massa saker som hon ska pimpa både sin bänk och sitt skåp med i år…  DIY prosjekt deluxe… ! 

 

När jag sedan typ 40 min senare är på väg hem så möts jag av detta…  En helt ÖPPEN bildörr !  Jag måste verkligen ha stått för underhållningen på skolans parkering på morgon. Ha, ha.  Och det var ju en himla tur att inte någon uteliggare hade hunnit flytta in typ… ha, ha.  

Och här ser du min 1:a skoldag-och-möta-ny-fröken outfit.  Jag inviger blus shoppad hos H&M i Oslo (efter tips av min bästa vän K) som jag matchar med nya jeans från Zara och väska från Chloé.  och ja, det där ute-lek-spelet ska jag strax flytta på, det är alltid lite kaos här hos oss… ha, ha.  Blusen blir föresten dagens shopping-tips, kostar bara 199kr och du hittar den på “Logg” avdelningen på H&M.

 

Nu stråååålar solen och jag ska sticka ut och shoppa nya fräscha blommor innan J slutar skolan. Åh jag är sååå nyfiken på hur 1:a dagen varit… !

Önskar dig en magisk dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “BACK TO SCHOOL!”

 1. Nina says:

  Åååå, jeg blir så glad av innleggene dine 🙂 Så utrolig koselig med de små gavene til første skoledag. De jentene må ha blitt både overrasket og glade. Du minner meg på at jeg burde huske å gjøre sånne ting litt oftere 🙂
  Og den blusen du har på var bare superfin <3
  Ha en strålende dag videre!!

  • Åh tusen miljoner TACK för underbart härlig feedback Nina! Nu gjorde du verkligen min blogg-dag här ska du veta! 🙂 Och ja, de blev så glada och överraskade över mina små gaver på morgon så det var väldigt kul att få ge de. Och blusen den må du bara köpa dig, som en gave från dig själv till dig själv… Happy shopping!!

   Önskar dig också en strålande dag vidare! Klem! 🙂

 2. A-L says:

  Men hur glad blev inte jag av att läsa detta inlägg? Det formligen sprudlar av glädje och feelgood. Nu kan jag trippa runt med ett leende på läpparna resten av dagen 🙂

  Hoppas din dag fortsatte lika bra som den började 🙂

 3. Miz says:

  Så härligt!
  Men låter tråkigt om johanna ska skiljas från sina kära vänner, även om hon är väldigt bra på att hitta nya.

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Så härligt inlägg. Ha ha minns ni syster gjorde likadant en gång när vi va vid havet för några år sedan mamma blev så sur, men kul historia i efterhand. Så fantastiskt fint och festligt du hade ordnat. Så härligt så ska skolstart vara! Jag var på jobbet och bjöd på hembakat första dagen, även om jag är hemma men ville förmedla lite festlig känsla första dagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *