BACK TO SCHOOL & SLALOMPREMIÄR.

Happy New Week darlings! 

Jag somnade till b.ä.s.t.a. nyheten igår på Sarah Jessica Parkers instagram: Att Sex And The City kommer tillbaka!!! “And just like that…” , “The story continues…” la hon upp och #SATCNextChapter och på morgon var det nyheten som dominerade flödet och de pratade precis om det på Nyhetsmorgon.  SÅ fantastiskt KUL med en HAPPY news så här i början av 2021. Det förtjänade vi verkligen !!!  Och jag som ä.l.s.k.a.r. Sex And The City TOK längtar till premiären !  Jag minns så väl då jag skyndade hem från min butik för att få med mig avsnitten då serien gick på TV och jag målade väggen bakom sängen i samma rosa färg som Carrie hade och jag kallar min singel lägenhet (som jag bodde i efter att jag skiljt mig och fram till att jag träffade JIG)  i Oslo för “Carrie lägenheten” (för då levde jag Carrie livet). Jag bodde där fram till att jag träffade min Mr.JIG, ja, det är från Mr.Big som jag började att kalla honom för det och i helgen såg vi girls Sex And The City filmen 2 igen och då satt jag här och hoppades att det ska bli en fortsättning och nu blir det det. Wohooo!!!

Och idag kickar vardagen igång för oss efter det långa märkliga och ovanligt lugna jullovet så det var Back To School för J på morgon och nu då det inte blev hemmaskola så hade hon  önskat att det infördes en regel om att samtliga elever ska bära munskydd. I alla fall nu i starten av terminen  fram till att de som eventuellt blivit smittade på jullovet vet om det…  Så – J tog med sig munskydd till skolan på morgon men när ingen annan bär det så blir det onaturligt att ta på.  Men samtidigt så måste ju någon vara först och man vet aldrig med J, hon kanske plötsligt bestämmer sig för att “göra en Greta” och skapa en munskydds-trend på skolan… ?!

Och där kom målaren…  Oh my… jag längtar sååå till dagen då badrummet är 100% färdigt och vi slipper ha folk springade här. Och extra jobbigt nu då det jobb som görs är sånt som hade kunnat vara färdigt.. Som idag tex så målas det runt de spottar som monterats i badrummet i taket här på entré plan men det hade kunnat undvikas om en tape hade tagits bort innan taket målades…  Men, men – vi närmar oss i alla fall målet och jag kryssar ALLA fingrar för att vi kan checka av allt fix som är kvar den här veckan så att vi kan sprätta champagnen till helgen och FIRA!!! 🙂

Igår hände det…! Vi körde till en slalombacke som ligger bara 5 min från där vi bor. Det är den mindre av de 2 slalom anläggningar som finns här i Luleå och därför så passade den perfekt att starta upp i för J som bara testat slalom några gånger tidigare. Och även mig som inte åkt på 17 år och JIG som inte åkt på 20…   Och nej, riktigt så här liten är inte backen, ha, ha.  Tog bara bilden för att det var så vackert.  

One H.A.P.P.Y. girl som invigde sin nya utrustning.  Vi mjukstartade med att jag drog upp Johanna / hon klättrade upp en bit i backen också åkte hon ner så det blev ingen skidåkning på mig igår istället så fokuserade jag på att hjälpa Johanna och det var bara såå kul och hon var såå duktig!  Tidigare har hon provat på slalom med mammas Hans i Måttsund men det är några år sedan nu…  Och jaaa, vi har självklart köpt hjälm till Johanna men det blev fel storlek så den ska bytas och eftersom vi bara gick upp en bit i backen igår och inte åkte lift hela vägen upp så gick det bra så här. 

Det var så fantastiskt vackert ute igår! och precis då vi var klara i backen, runt kl. 16, så började det att snöa och efter det har det kommit ytterligare ca 2 dm snö ! Så det var nästan att vi inte fick upp ytterdörren på morgon.

Se upp i backen!  Alltså jag drog upp J ganska långt på slutet (jag höll i stavarna och hon åkte efter…) oh my, det träningspasset! ha, ha.  Och hon var såå modig när hon svängde sig ner lugnt och fint.  Det var verkligen en perfekt lösning att jag hade vanliga skor på mig och kunde hjälpa till och att JIG åkte upp med liften och mötte upp oss i backen så att han kunde stå en bit ner och “ta emot” då J kom susande ner.  Vi kom fram till att vi kör så här ett par gånger till innan J tar liften upp till toppen för det känns som en perfekt mjukstart. 

Say hello till skidläraren Miss.G!  Böj på knäna, tyngden på dalskidan, sväääng… Så gick min söndag. Ha, ha. 

Det är ganska så magiskt att vi har en så fin skidanläggning 5 min från vårt Casa. Eller det tar nog faktiskt inte ens 5 min att köra dit…   Här finns 1 slalombacke + lift och mängder av olika längdåknings spår.  Johanna är den som har varit här mest efter att vi flyttade till Luleå eftersom båda skolorna hon gått på har sina friluftsdagar här, själv har jag knappt varit här i hela mitt liv för vi åkte alltid slalom i Måttsund då jag växte upp här.

Och självklart så klär jag mig i JIG´s kollektioner då vi är ute. Skönaste ull tröjan från Neomondo som du hittar hos XXL (vi har den alla 3) också Northug så klart och de här byxorna har super super skön passform. Älskar dom!  Sen lite sparkling på det med mina bling bling Moon Boots som är de varmaste och jacka från GAP.  Det är så kul att JIG står bak både Line One, Neo Mon Do och Northug så när vi besöker XXL så är hans produkter verkligen All Over The Place !

 

Nu fångar vi dagen och fyller den med positiv energi!

Och där kom elektrikern också.  Sååå glad över det för nu monteras lamporna vid sidan om spegeln en trappa upp. Åh då är det nästan ingenting kvar att fixa… Bara rör-firman som ska hit och justera lite saker… Jag smäller av så skönt!!! Den här veckan kunde verkligen inte starta bättre! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

81
Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “BACK TO SCHOOL & SLALOMPREMIÄR.”

 1. Tina says:

  Slalom är härligt och jag längtar tills pandemin är över så vi kan åka igen! Jag tycker att Johanna gott kan använda munskydd om hon önskar det, ingen kan säga att hon inte får tänker jag. Hoppas hon iaf fått en fin dag tillbaka med kamraterna

  • Ja men visst är det härligt med slalom ! 🙂 och ja, Johanna har med sig munskydd till skolan och hon hade på sig det före jullovet men då hon fick kommentarer från lärarna om att “hon inte behöver vara så rädd” så tog hon av sig det… Tyvärr. Men hon har med sig det och hon tar med glädje på sig det d.i.r.e.k.t. om alla andra också gör det.

   Önskar dig också en riktigt fin dag! Kram!

 2. Lena says:

  Tycker också Johanna kan ha munskydd. Är väl ingen som kan bestämma hur rädd man skall vara. Jag handlar alltid med munskydd, man ser fler och fler som använder munskydd.

  • Tack för omtanken Lena! Johanna använder munskydd så fort vi besöker butiker helt sedan i somras. Hon är super noga med det. Men då ingen annan går med det inne på skolan så blir det lite märkligt om bara hon har på sig… Men hon har alltid med sig munskydd i väskan, just in case !

   Och jag håller med dig om att man ser fler och fler med munskydd runtomkring på stan nu så nu känner vi oss inte lika ensamna om det längre. (det var inte länge sen jag var i princip ensam om att gå med munskydd i matbutiken…)

   Önskar dig en riktigt fin start på veckan! Kram! 🙂

 3. Madelene says:

  Jag blev så glad över att vår kommun bestämde att det blir distansundervisning även för högstadieelever nu i 2 veckor. Så idag var vi och hämtade allt ifrån skåpet för att dom ska kunna starta skolan hemifrån imorgon. Skönt att iaf 2 veckor inte behöva tänka på trängseln i skolan!

  • Åh det låter otroligt tryggt och bra. Vilket fantastiskt klokt beslut! Jag håller alla tummar jag har för att de ombestämmer sig här hos oss och gör samma sak. Fram till dess så får jag vara glad för er skull ! 🙂

   Önskar dig en magisk dag och hoppas att det blir 2 fina distansundervisnings veckor för dina skatter! Kram!

 4. Lena says:

  Åh vad härligt med slalom. Jag åkte längdskidor i går. Det har kommit en del snö nu och det var riktigt fina spår.
  Älskar vintern, när det ÄR vinter vill säga. Slasket klarar jag mig utan.
  ha en fin dag.

 5. Evelina says:

  Du måste koll på bridgerton på Netflix om du älskar satc!!! Alltså the duke of Hastings – OMG!!! Se och njut, tack för din blogg

 6. Pia says:

  Blev galen när jag läste i din kommentar att en lärare sagt att hon inte behövde vara så rädd när hon ville ha munskydd i skolan. Att en eleven tar ansvar och sedan blir lite förlöjligad av en lärare.

  Ps har du sett fröken söt s munskydd finns i princip i vilket mönster som helst.

 7. Ida says:

  Minns att den där artikeln som skrevs när ni flyttade till Lule att ni gjorde det för att ”komma närmare snön”! Fick inte ihop det iom att ni redan bodde i Oslo vinter nära) samt aldrig sett er nämna skidor som ett intresse! Men bra att J fick testa det nu efter 5 år. Dock tror jag hon klarar liften lätt som 14-åring. Min 3-åring åkte nyss själv på första försöket 😀

 8. C says:

  Men sänds SATC i sverige? Har förstått det som att det bara är Hbo max, usa?

 9. Annie says:

  Dom bästa produkterna din JIG stått bakom är Ulvangs sockor.. jag älskar dom o köper på mig lager så fort jag hittar dom (främst i Norge) Du kan hälsa honom o tacka från mina fötter som både är varma o torra Njut skidåkningen nu o hälsa din dotter att hon är fab som tar ansvar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *