HEMMASPA & BADRUMSINSPO.

Moooorning girls!

Ny vecka – nya möjligheter!!! och den här veckan blir fylld av dans eftersom J är med i 2 skolföreställningar och sen ett par föreställning för oss föräldrar på lördag. Kul! Och idag, just nu, så sitter alla 6:e klassare i hela Sverige och skriver Nationelltprov i matte så jag fick peppa darlingen ordentligt på morgonen. Det är ju sååå viktigt att vi motiverar våra barn och strösslar positiv energi över dom när de står inför jobbiga saker i skolan och det lite jobbiga med just de nationellaproven är att de inte riktigt går att träna till för de ska ju summera allt del lärt sig fram till nu… som en “avstämning” liksom. Och i samband med dessa prov ökar både betygspressen och stressen för många elever ju närmare sommaren de kommer så det gäller att avdramatisera det hela lite och där har vi föräldrar en super viktig uppgift i att inte pressa våra barn utan att motivera de och få de att känna att det är kul att lära!  Men alla är vi olika, precis som de fotbollstränare man ser vid sidan om plan… vissa går “all in” och skriker och gormar, andra coachar barnen på ett mer lustfyllt sätt.  Jag tror mer på det senare och tänker att pepp och positiv energi gör lärandet så mycket roligare än press & hot om telefonförbud etc ifall man inte får alla rätt på prov…  Clue är att få barnen att de “got this“, att de gör så gott de kan och det är good enough!

Och på tal om härliga energier… igår kväll körde jag och J hemmaSPA. För fötterna. Men alltså såååå skönt!!! Vi startade med ett fräscht fotbad, sen skrubbade vi och filade och klippte tånaglar innan vi smörjde in fötterna med min favorit fotcreme och sen avslutade vi med att lacka tånaglarna i en fräsch rosa sommarfärg.  Åh alltså känslan av att ha fräscha fötter… Love it!  Och det passar perfekt att ta hand om fötterna nu efter att vi i månader har stängt in de i sockar / skor och snart kommer att trippa runt i öppna sandaler. Bara att prova sommarskor i butik blir roligare när man är fin om fötterna!  Så – dagens tips – se över dina fötter! Själv är jag urdålig på att fixa fötterna själv, brukar alltid gå till salong i Thailand, men nu tror jag faktiskt att vi hittat en ny söndagsrutin! 🙂

 


Och SPA och bad hör ju ihop och alltså HUR fräscht är inte detta badrum? Jag smäller av…   Gröna växter sprider verkligen en sån feeling av fräschhet tycker jag. Åhhh nu fick jag SÅ lust att fylla våra bad här hemma med grönt… ! 

Exakt så här skulle gärna vårt badrum få se ut! Sååå drömmigt och takfönster… love it! 

Enklaste sätter att “stjäla stilen” är att ställa in en grönväxt i badrummet. Tänk vilken skillnad det kan göra!  Åh nu fick jag lust att köra raka vägen till blomsterbutiken. igen! men jag tror tyvärr att mitt “blomkonto” är slut efter min olivträdshopping…  Så många växter, så tomt konto… ha, ha.  (alla bilder kommer från nätet, det är inte mina badrum).

 

Nu ska jag göra mig klar för att åka iväg och hämta en spegel jag har beställt till kontoret och sen ska jag möta upp min snälla bror för jag behöver 2 extra armar för att orka bära upp den… (spegeln heter Skotterup och kommer från Jysk, ett tips!) Och jag ser att jag helt missade att fota vårt hemmaSPA igår men jag vet att jag darlingen lagt upp en sak på sin instastory så ta en titt där om du är nyfiken… Hon heter Gizmolinis på insta. Go follow!

Önskar dig en riktig PANG start på veckan! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

 

Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “HEMMASPA & BADRUMSINSPO.”

  1. Mia says:

    Så bra skrivet om föräldrarnas inställning! De nationella proven ör viktiga för en jämlik bedömning i hela landet men vi föräldrar har ett stort ansvar att inte stressa våra barn! Vi måste hjälpa barnen med deras självkänsla. Lärarna skapar inte problemen med skolstress utan där måste föräldrarna visa att de älskar sina barn trots att de inte alltid presterar på topp vare sig det handlar om idrott eller skola….

    • Tusen TACK Mia! Och så klokt & sant du skriver, jag håller med dig 110%! Vi föräldrar bär ett enormt stort ansvar och att visa att vi älskar våra barn oavsett deras prestationer är det finaste och bästa vi kan göra.

      Önskar dig en riktigt fin kväll och en strålande morgondag! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *