BADRUMSKAOS & FJÄRRUNDERVISNING.

Gooodmorning mina kära vänner! 

21:a december idag och dan före dan före dan före dopparedan! och jag sitter och spanar efter hantverkare som jag trodde skulle dyka upp strax efter kl. 07 så jag steg upp före tuppen för att vara klar, just in case, men ingen har dykt upp ännu så börjar bli lite osäker på om de kommer? Men jag hoppas verkligen att de dyker upp snart för vår renovering går mot sitt slut och trots att det tyvärr ser ut som att vi kommer i mål innan julafton (som min drömplan var…)  så vill jag ändå att det som kan göras klart ska avslutas… Och att vår nya fina badrumsmöbel borrades sönder i fredags är ju bara helt förfärligt super trist. Jag var väldigt noga med att säga att i.n.g.e.n.t.i.n.g. skulle monteras utan att först checka med mig + att jag informerade om att jag köpt en kran i reserv om inte den “riktiga” skulle hinna dyka upp före jul men så går jag upp för att checka läget och då monteras plötsligt kranen?! och  lite senare upptäcker min snickare, då han kommer tillbaka från lunch, att det borras hål för fel handtag på 2 av luckorna… Nej men det är så otroligt trist att det hänt att jag inte ens orkar tänka på det… Och den här möbeln går det inte att köpa separata luckor till, den säljs som en enhet så jag gissar att en helt ny möbel måste köpas för att få tag i 2 nya luckor…  Men, det är inte mitt problem. De som orsakat problemet får så klart se till att de åtgärdas.

Och samma dag som möbeln borrades sönder så fick jag veta att våra duschar inte kommit… Så ja, det var minst sagt lite rörigt och stökigt här i fredags och för er som inte levt med vår renovering sedan i maj så låter kanske det här som väldigt små problem men för mig, som sett fram emot den här dagen då inredningen skulle monteras sååå länge och som kört 24 mil till IKEA för att köpa möbeln och som är sååå noga med alla små detaljer så blev det en katastrof.  Så det var nog tur att allt hände på en fredag så att jag fick helgen till att landa i allt.

Och idag måndag och Johanna har fjärrundervisning så jag ska gå upp och väcka henne nu för den uppgift som de ska jobba med under dagen kommer att läggas upp kl. 08.50. Och jag måste säga att det känns fantastiskt BRA att J´s skola valt att avsluta terminen tidigare för igår fick vi ett mejl om ytterligare ett corona fall på skolan. Så fredag var sista skoldagen och efter dagens uppgift så är det jullov helt fram till den 11:e januari kl. 09 och det är ju bara sååå lyxigt super härligt!!! för Johanna har verkligen gått all in med skolan den här terminen (vilket gav resultat på betygen!) så ett långt härligt lov är hon verkligen värd! Sen är det så klart otroligt trist att vi inte kan resa iväg till vårt älskade hem i Thailand eller till Oslo men i år är det bara att gilla läget och göra det bästa vi kan för att skapa magi hemma istället! 🙂

Inte många dagar kvar till 24:e nu… ! och se så mycket mer snö vi hade förra året då den här bilden togs. I år är det mest slask + is men min väder app visar snö onsdag + torsdag så om vi har tur så ser de kanske lika magiskt ut även i år. Fingers crossed. 

 

Önskar dig en riktigt, riktigt fin start på veckan!

Var rädd om dig och låt inte julstressen förstöra den magiska förjulstiden, ta istället tillvara den extra tiden vi får hemma nu p.g.a. pandemin genom att ge dina barn tid tillsammans för vår tid, och vår uppmärksamhet, är den finaste julklappen av alla… !

P.S idag kl. 11.02 inträffar Vintersolståndet och sen vänder det och blir ljusare och ljusare fram till sommarsolståndet runt midsommar. Hurraaa!!! det måste firas med en extra god middag i kväll. 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

83
Kategori: Allmänt | 20 Comments

20 responses to “BADRUMSKAOS & FJÄRRUNDERVISNING.”

 1. D says:

  Skjønner deg så godt! For andre høres det ut som bagateller, men når man står midt oppe i en sånn oppussingsprosess, og det er ens hjem, så kan det jo ta helt piffen ut av den!

  Håper likevel du klarer å lukke døren både fysisk og mentalt til baderommet og nyte julen/juleferien:)

  God jul til deg og dine fra Oslo

  • Åh tusen miljoner TACK för din trevliga och omtänksamma kommentar D! You made my morning! 🙂 och ja, nu är det bara att stänga dörren till både renoveringen & badrummet och fokusera på julens magi istället.

   Önskar dig en magisk dag fylld av feelgood och en riktigt, riktigt GOD jul! Stor tacksam klem!

 2. Madelene R says:

  Här gick grundskoleeleverna till skolan förra måndagen och på måndag eftermiddag fick vi reda på att skolorna stängde i hela kommunen så kidsen fick en vecka tidigare jullov…lite abrupt och knasigt slut men ändå skönt i den här röriga vardagen…

 3. C says:

  Förstår verkligen din frustration. Efter både renoveringar och husbyggnationer har jag lärt mig att det som gäller är; dubbelkolla och åter dubbelkolla, ha allt material hemma minst två veckor innan det ”ska” behövas och sist men inte minst, skriv in vitesklausul så det kostar om hantverkarna inte blir klar inom den tid som sagts. Jag brukar säga att de får bestämma fritt när de kan ha jobbet klart, men när de bestämt datum är det vad som gäller och det vill jag ha skriftligt m vitesklausul på. God Jul ändå!

 4. Ida says:

  Över ett halvt år före en badrumsrenovering (oavsett väggflytt) är ju helt uppåt väggarna. Vi (hantverkare) totalrenoverade ett helt hus inkl rivning av allt, kök, två badrum, ändrad planlösning, byte golv, gipsning väggar, nya tak, ny el, golvvärme etc på 4-5 månader inkl sommarsemester.

  • Johanna says:

   Ja, jag fattar inte heller hur det kan ta sånt tiiiiiiid. Med allt. Vi (hantverkare/snickare/elektriker) byggde en övervåning på ett hus, 100 kvadrat. Började i slutet av augusti, var klara i december.

 5. Des says:

  Tur man är gift med en hantverkare haha. Men tycker att det låter som em väldigt lång o utdragen renovering. Kollade ni referenser innan ni lejde firman? Önskar er en god jul iaf i hoppas ni kan njuta med eller utan badrum. Själv ska jag bara njuta av att vara ledig några dagar och andas. Har jobbat och hjälpt till på en covidavd på sjukhuset så är trött kan man säga. Tack för att du inte reser bort utan fölk55e5r restriktionerna det gör vårdpersonalen glad.

 6. Astrid says:

  Håoer dere bruker seriøse håndtverkere da, så er det vel reklamasjon på sånt. Det lønner seg alltid å bruke, kanskje litt dyrere , men det er det verdt. Er nok av useriøse, som ødelegger, for gode flinke håndtverkere. Ønsker dete iallefall God Jul og Godt Nyttår

 7. C says:

  Oj vilket långt fängelsestraff din mans kompanjon Northug fick. Sju månader och dessutom livstids indragning av körkortet.

 8. A says:

  Mycket tråkigt det med Northug. Hoppas det inte påverkar er! ❤

 9. Agneta says:

  Men oj så tråkigt. Vad är det som har hänt när det tagit sån lång tid?

 10. kerstin says:

  Vi byggde hela vårt sommarhus på 98 kvm på 9 månader bräda för bräda och med toalett, kök och allt därtill, så att en toalett som inte är jättestor och flytt av vägg och omdragning av el och rör kan omöjligt ta så lååång tid utan att det inte står rätt till. Ni måste blivit ordentligt lurade då jag gissar att priset är löpande och inte ett fast. Lider verkligen med er och förstår att du vill bryta ihop Jag skulle bli flygförbannad…..

 11. Pia says:

  Med hantverkare i huset så kan allt hända eller inte hända ! Nu efter 1,5 år så byggs vår gäststuga. Första byggare skickade sms att han inte kunde ta jobbet dagen innan hade han skickat frågan om att beställa material. Nästa hantverkare gick in i väggen fick mail tidigt en morgon några dagar efter han egentligen skulle börjat men han hade i alla fall fixat en byggare.

  Nu med ditt källar gym så har du möjlighet att få utlopp för känslor på löpbandet ! 🙂

  Nu önskar jag dig en härlig jul och att du kan njuta i ditt härligt julpyntade hem som du så generöst bjuder oss läsare vackra bilder från.

 12. Lia Svensson says:

  Hoppas ni får vara friska från Corona denna jul <3

  Här kommer några supertips från mig <3

  Min favorit:

  https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

 13. Elin says:

  God jul!

 14. A says:

  Kikar in här för att önska er en riktigt God Jul ✨ Kram

 15. Nilla says:

  God Jul Anna-Stina! Hoppas att ni får en riktigt fin julhelg trots kaos i badrummet och att ni inte kan få fira i ert paradis som ni brukar. Vi skulle åka till Kamala i januari och fira makens 50 års dag, men det får bli en annan gång. Hoppas att du orkar blogga lite snart igen, saknar dina inlägg <3
  God Jul och kramar!

 16. Cam says:

  Har du slutat blogga? ;(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *