BADRUMSSKÅP ?

Gooodmorning mina vänner! 

Här åkte träningskläderna på direkt då jag lämnade sängen på morgon, det är mitt “life hack” för att komma mig ut. Men – tyvärr så är jag osäker på om det blir någon power walk idag för vår älskade fluffiga lilla Gizella mår tyvärr inte bra…  Vi märkte att hon inte var helt i form i förrgår och igår / i natt har hon kräkts flera gånger (+ att hon är dålig i magen…) så nu är hon såå slapp stackarn… Vi har försökt att få i henne lite vatten på morgon och nu la hon sig ä.n.t.l.i.g.e.n. ner och somnade på en stol vid sidan om mig.  Uff, jag tycker så synd om henne…  Så fingers crossed att det är snabbt övergående och att det bara handlar om att hon fått i sig något olämpligt eller att det är en “oro” över att det är ett sånt renoveringskaos här hemma.  Min erfarenhet från mina tidigare katter är i alla fall att “magsjuka” hos katter brukar gå över inom ett dygn och skulle det inte göra det så får vi kontakta Djursjukhuset. Har kanske någon av er tips på vad vi kan ge henne att äta? Hon äter i vanliga fall Royal Canin torrfoder, men tänker att något “mjukare” nog hade varit fint för hennes mage nu. Kom gärna med råd!

Och förlåt min frånvaro igår. Jag var helt begravd i badrumsbeslut… och det slutade med att jag hade ett såå BRA samtal i flera timmar med en bästa vän som jobbar med att renovera badrum och han känner mig bättre än någon annan och vet att jag vill SE mina snygga förpackningar så – han fick mig att inse att det nog inte är så dumt med klassiska, hederliga badrumsskåp över vasken trots allt.  För det kommer att bli kaos med allt i de där lådorna och det kommer desstom att vara svårt att se vad som är var?  Så skit samma om det luktar lite “o-trendigt” med vägghängda badrumsskåp, de fyller trots allt en BRA funktion och sen är det ju så snyggt att se sina fina parfymflaskor när man öppnar…   Vad är din erfarenhet av att ha allt i lådor?  Kombinerar du lådorna under tvättfatet med badrumsskåp också? Eller?  Dela väldigt gärna din erfarenhet för jag är mitt i att ta beslut här ! och även fast jag vill att badrummet ska vara “cleant” så får det inte gå på bekostnad av att det inte är funktionellt… ! 🙂

 

Min älskade Gizella som ligger här på stolen vid sidan om mig. Jag checkar hela tiden om hon andas… Uff, man känner sig så maktlös när en som inte kan prata och beskriva hur den mår är sjuk…  Men det dånar i hela huset av renoveringen på dagarna så kan vara det som har påverkat henne… eller så har hon som sagt nog fått i sig något olämpligt… Åh nu vaknade hon och  dricker lite vatten. Sååå bra! 

Och “gizmolinas jakt på julen” fortsätter och häromdagen sladdade jag inom Lagerhaus och så här ser deras jul 2020 ut. De går för en grön / blå jul med det här typsnittet på sina saker. 

 och  deras årliga super cute kalender har kommit!  Den är ju ganska så dyr den här men alltid lika tacksam att duka med till 1:a advent och att skicka i posten till vänner eftersom den inte tar någon plats… !  Sen kanske den inte känns så julig som tidigare i år nu då den är ljusblå… Den blir mer som en vinterkalender med snöbollarna…  (de har även fått in vita ljus formade som snöbollar).

Och så här ser deras första jul-doftljus ut! Detta print med kvistar finns även som servetter. 

Och nu blir det inte så glittrigt festliga bilder, ha, ha men – jag vet att ni är många som tycker att det är kul att följa vår renovering så detta är en sneak peak av dagens status!  Jag står i dörröppningen och fotar så det kommer att bli 2 duschar rakt längst fram i badrummet och hela den delen, där väggen är på plats (den ljusa delen) är vår nya badrumsyta ! Väggen slutade tidigare där träväggen tar slut, så det blir en STOR skillnad och jag är sååå otroligt super happy över det !!!

Och look at this! Vi har fått GOLV ! Vilken lycka!!!  så ja, det går framåt i full fart nu och ser ut utrymmet som går in till höger i bild? Där blir det en vägghängd toalettstol med en nisch bakom…

Nu ska jag köra ut en kort sväng och handla så att mina snickare får något gott att dricka och sen tror jag att jag håller mig hemma i närheten av Gizella. Känns bäst så.  Allt spring i trappan till övervåningen där renoveringen pågår bli oavsett nästan som en power walk. Ha, ha.  Och tuuusen miljoooner T.A.C.K. för alla era film & serie tips igår! Jag och Johanna är super pepp på att börja beta av allt och tänker starta med Emily in Paris i kväll!

Önskar dig en magisk tisdag fylld av positiv energi!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt, Badrumsrenovering | 12 Comments

12 responses to “BADRUMSSKÅP ?”

 1. Lisa says:

  Stackars lilla Gizella! Jag brukar ge mina katter kokt fisk när deras magar krånglar. Brukar köpa fryst alaska pollock (eller liknande) i bitar, sen är det bara att koka upp bitarna i vatten. Det är snällt mot magen men ger ändå näring och energi. Hoppas hon mår bättre snart.

  • Åh tusen miljoner TACK för både omtanken och tipset Lisa! det värmer mitt hjärta och jag hoppas också att hon mår bättre snart… Hon ligger fortfarande och sover här på stolen vid sidan om mig…

   Önskar dig en riktigt fin dag fylld av lyckliga stunder! Stor tacksam kram!

  • Marit says:

   Tänkte precis skriva detsamma, hade en katt med dålig mage och efter att han åt kokt torsk i några dagar så blev han bättre.

   • Svar till Marit:

    Åh tusen miljoner TACK för omtanken och tipset Marit! Jag ska ut och handla till min mamma senare så då får fisk till vår lilla älskling bli med mig hem.

    Önskar dig en riktigt fin dag fylld av härlig feelgood! Stor tacksam kram! 🙂

 2. Emelie says:

  På det forrige badet vårt hadde vi speil med skap bak. Syntes ikke det var så pent da vi flyttet inn, men herregud som jeg savner de skapene!!! Vi hadde et skap som ikke var noe dypt, så man fikk kun plass til 1 flaske i dybden. Dvs, ting måtte stå ved siden av hverandre i stedet for bak hverandre. Dette gjorde at alt var SÅ oversiktlig og enkelt å finne. På det forrige badet hadde vi også skuffer som er fine til større flasker, hårføner osv. Nå har vi kun skuffer og det blir fort så rotete!! Prøver å holde orden og har kjøpt bokser som jeg har i skuffene for å holde ting adskilt. Men har man dårlig tid slenger man jo bare ting ned også blir det rot. Så savner skap, men tror nøkkelen er å ikke ha for dype skap for da blir man bare stående og grave etter det som ligger bakerst i skapet. Noe annet jeg angrer på i det nye badet vårt, er at vasken er alt for liten! Vi har en rund vask som liksom står oppå benken (ikke nedfelt). Tenkte det var positivt for da spiser ikke vasken plass av skuffene under vasken. Men er helt håpløst hvis man skal rense ansiktet for eksempel – vannet spruter over alt og benken blir klissvåt, nå har vi fått «bobler» i benken pga vann som har blitt liggende så må egentlig skifte alt sammen. Masse lykke til og hold ut – blir så verdt det når du kan starte dagen på et fresht bad! 🙂

  • Åh du anar inte hur värdefull din feedback är för mig idag Emelie ! Så tusen 1000 miljoooner TACK !!! 🙂 Det är exakt så jag ser framför mig att det blir med skuffer… att jag kommer att försöka få ordning i rotet med boxer etc och det kommer nog dessverre aldrig att bli helt bra… Så dina inspill är såå värdefulla och hjälper mig massor i min beslutning!!! Och precis dom du skriver så är det OK med skuffer till hårfön etc men inte till ansiktscremen… Och BRA att jag fick inspill på det med att ha rund vask på ovansidan också för det har jag sett på… men – då droppar jag det. TACK !!!

   Åh jag är så otroligt tacksam över att du tog dig tid att dela dina erfarenheter med mig. Det sätter jag såå stor pris på !!! Och tack för peppen, den trengte jag för oh my vilket prosjekt detta är… Men som sagt: fokus på målet ! 😉

   Önskar dig en magisk afton! Stor tacksam klem ! 🙂

 3. Tove says:

  Badrumsskåp är ett MÅSTE för mig, om jag inte ser mina produkter så finns de inte. Vi satte upp två såna här bredvid varandra och ÄLSKAR dom: https://www.ikea.com/se/sv/p/godmorgon-spegelskap-med-2-doerrar-10304355/ letade hur länge som helst men IKEAs var de bästa, älskar att det är spegel även på insidan 🙂

  • Men alltså hör på det här: det är e.x.a.k.t. så jag tänker göra om vi går för badrumsskåp! Sätta 2 st 60 cm Godmorgon från IKEA vid sidan om varandra ! Så fantastiskt att du gjort samma !!! 🙂 Johanna har det skåpet inne i sitt rum till alla sina make-up saker och vi älskar det och har hela tiden haft planen om att ha ett likt på badrummet då vi renoverar det. Men – så gjorde vi om planlösningen och plötsligt så snöade jag helt in mig på att ha en stor spegel istället med lampor på sidorna… Men så gick jag plötsligt tillbaka till ruta 1 i tanken igår efter mitt samtal med min vän. Och precis som du skriver så är det skåpet det finaste eftersom det har spegel “överallt”. We love it !

   Om du vill så får du gärna mejla mig en bild av hur er lösning ser ut så att jag får se! Min mejl är : annastina@gizmolina.com Vad kör du på för belysning ?

   Njut kvällen och fyll den med feelgood ! Kram! 🙂 Och jag håller med dig, ser jag inte produkterna så finns de inte… så lådor kommer nog bara att bli kaos…

 4. Carolina Jonsson says:

  När våra katter varit lite dåliga brukar jag göra egen ”vätskeersättning” och sprutat in i munnen med liten medicinspruta. Det finns även färdig att köpa på apoteket. Då brukar de komma i form snabbt.
  Ett annat tips är att köpa feliway och sätta i vägguttaget, det är lite lugnande för katten när det är mycket förändringar hemma.

 5. Johanna says:

  Jag valde bort skåp ovan handfatet när jag gjorde om badrummet för några år sen och har inte ångrat mig en sekund! Byggde in ett skåp med flyttbara glashyllor ovanför den vägghängda toaletten, är nog bara 10 cm djupt men rymmer all beauty och man får en bra översikt. Sen har jag en kommod med två stora lådor som rymmer handdukar och mer skrymmande saker. Var ganska nojig över att tappa ner glasförpackningar i handfatet när jag hade skåp ovanför, men allt beror ju på hur mycket förvaring man har plats för! Ska bli spännande att se resultatet sen!

 6. C says:

  Så gjorde vi också! Valde stor rund spegel och lampor ovan handfat och vägghängt skåp på en annan vägg för småsaker.

 7. Karolina says:

  Svåra val, man hinner verkligen ändra sig många gånger under planeringen. Vi har valt att inte ha någon förvaring alls i familjebadrummet. Platsbyggd spegel med marmorhylla under och ett vägghängt handfat i porslin. Alla krämer, smink etc har jag på gästtoaletten, som har platsbyggda skåp, och i sovrummet istället. Handdukar har jag i en linnegarderob. Vi bor i lght, med allt på samma plan och inte lika stort som i ett hus, så avstånden mellan rummen är inte besvärande. I en villa med flera våningar, får man ofta springa runt mer, vilket försvårar planering, men ger massa andra fördelar.
  Lycka till med renovering, det ska bli spännande att följa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *