BARNSLIGT FÖRTJUST I LIKES…!


 

Goood tisdag snäckor! 

Idag är just precis exakt en sån där dag så jag lätt kan lägga tvätten i ungen och nycklarna i frysen… för jag har knappt sovit en blund i natt, av flera olika anledningar.. Och de där gardinerna, som skulle mörklägga hela sovrummet så där ljuvligt härligt de lever tyvärr inte alls upp till förväntningarna för kl. 04.30 så lyste hela sovrummet av soooolstrålar som tagit sig genom tyget. Så nu hoppas jag att det blir lite bättre när de vita tunna gardinerna kommer upp bakom…  Fingers crossed!

Och då jag låg vaken så fick jag med mig alla outfits på gårdagens Met gala och alltså v.i.l.k.a. outfits! helt galna! Sarah Jessica Parker hade en hel katedral på huvudet (såg det ut som…) och vissa klänningar var så stora att jag inte alls förstår hur de kunde sitta ner i de? men kanske de bytte om efter röda mattan? ha, ha. (du kan se alla outfits HÄR) Också låg jag och funderade på min instagram… jag har oftast runt 1.500 personer som tittar på min storys, men – det är inte i närheten av lika många som lajkar mina bilder och då undrar jag… : kommer inte bilden upp i flödet?  gillar man inte bilden? eller orkar man inte klicka på den så att det blir till en like?  Och hur kan det komma sig att vissa går från typ 48 till 15.789 följare på ett-tu-tre? Att få likes blir lite samma som att få kommentarer på bloggen : många kommentarer = många inlägg för jag blir super peppad när jag får feedback och har en dialog med er! 🙂

Det här är en av de bilder som fått flest likes på min instagram.  Den är från bröllopet som vi var på häromhelgen och som jag nu kom på att jag inte bloggat klart om så fler bilder kommer!  Och det här är en annan bild som även den fått flest likes…

… här är vi hela familjen på väg hem efter en dag på Freedom Beach nere i Thailand när vi var där i februari/mars.

Utifrån detta så ställer jag mig frågan: är det mest bilder av mig / oss ni vill se på insta? eller är det egentligen JIG som är mest intressant? ha, ha.  eller ska jag fortsätta som jag gör idag? Ge mig gärna feedback på det !  för jag har stått och stampat på lika många följare i en evighet (trots att jag är den 20:e mest lästa bloggen i Sverige i kategorin föräldraskap & barn), och förundras över vissa instagramkonton som kan växa med typ 10.000 följare bara så där…   köper de följare? eller är det jag som helt enkelt lägger upp ointressanta pics? Det är dagens fråga! 

 

Nu strålar solen och värmen har äntligen hittat fram till Luleå! så nu finns det hopp om att snön smälten och isen går. Hurra! Och i kväll, efter J´s jazzdans, så ska vi girls på basket och se 3.e finalmatchen för BC Luleå. Och JIG, som just nu befinner sig i USA (han är 9 timmar efter oss så inte så lätt att kommunicera om dagen…), har en Kygo life happening på matchen så vi kommer att få vara extra stolta (om BC Luleå vinner så bjuds alla på -50% rabatt i webshopen! missa INTE det! + att det kommer att lottas ut ett par headphones på arenan).  Och sen, efter matchen, så ser jag fram emot att se 1:a semifinalen i Eurovision Song Contest!

Nej, nu kör vi tisdag! 🙂

P.S ja, det är lite tabu att erkänna att man gillar att få likes men jag tror att de flesta av oss gör det…

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

 

Kategori: Allmänt | 37 Comments

37 responses to “BARNSLIGT FÖRTJUST I LIKES…!”

 1. Pia says:

  Jag har 145 följare på minsta och brukar få max 20 likes :-). Jag lägger upp bilder för att dela med mig t ex av något vackert inte för att få likes. Ibland så lajkar jag bilder utan ens läst texten eller tittat på bilden bara för jag vet att det är en känslig personen.
  Följer du alla som följer dig kollar på deras flöden och gillar deras inlägg ?

  Bara tankar som dyker upp apropå ditt inlägg.

  Hoppas våren nåt Luleå och ni får njuta av allt och få energin som det ger.

  • Jag lägger också upp saker för att jag gillar de, men – jag kan förundras över att vissa kan gå från 29 likes till 3.578 på ett-tu-tre… Det fascinerar mig ! och jag undrar hur det kan komma sig… Därav min nyfikenhet och frågeställning! 🙂

   Och nej, jag följer inte alla 4.600 som följer mig. Men de jag följer dagligen lajkar jag bilder hos !

   Önskar dig en underbar dag Pia! Kram! 🙂

 2. D says:

  Jeg er litt sånn at jeg liker stort sett de jeg kjenner, enten på ordentlig eller via internett. Vil liksom ikke “mase” og like bilder til folk jeg ikke kjenner så godt, så da titter jeg mest.

  Også tror jeg at om man vil ha flere likes/kommentarer selv, så må man kommentere, følge og like andre også:)

  Jeg liker aldri for å være grei, så når man får en like av meg er det på ekte, hahaah:)

  • Ha, ha. jag gillar hur du tänker: man ska verkligen förtjäna din like! 🙂 Och jag är helt enig med dig i att man måste kommentera mycket för att vinna likes & följare. Det ser jag med de som i perioder skrivit mycket kommentarer hos mig och andra: deras konton växer !

   Tusen tack för din feedback D! Önskar dig en strålande dag! Klem! 🙂

 3. Caroline says:

  Älskar dina bilder. Men är dålig på att gilla. Lovar att bli mycket bättre på det.

  • Åh du behöver inte lova mig något som helst Caroline! 🙂 Och tusen tack för att du skriver att du älskar mina bilder, det värmer och lyser upp min dag!

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 4. Sara says:

  Gillar dina bilder men är dålig på att gilla.
  Tror att det tyvärr försvinner lite i masssan iaf för mig. Jag följer runt 160 på instagram. 80 av dem känner jag. Alltså är mina vänner, vänner. resten följer jag för inspiration. Så då blir det lätt att jag gillar de jag känner och resten glömmer jag lite bort ibland. Måste bli bättre 🙂

  Kram!

  • Jag förstår dig 100% Sara! 🙂 och jag gör ganska likt jag också… gillar och skriver kommentarer hos de jag känner men de andra bläddrar jag lätt förbi även om jag gillar bilden… Och du behöver inte alls känna att du ska bli bättre på likes, jag var bara nyfiken på hur man tänker och om jag ska ändra på något..

   Önskar dig den bästa dagen fylld av solsken! Kram! 🙂

 5. Dorran says:

  Tittar in då och då,ett tag sen sist,men samma saker inget nytt,att din dotter blir äldre är väl enda skillnaden som man ser.Resor till Norge ,Thailand ,shopping,dukningar,upprepning av allt år efter år.Ta det som en komplimang att det bara syns på din dotter att åren går

  • Oj, det var ett litet slag i ansiktet så nu piggnade jag i alla fall till… Så trist att du upplever det som att jag bloggar om samma saker år ut och år in… Har inget bra svar på det faktiskt… I min blogg så får ni ju följa mina dagar så ja, nej, jag har inget bra svar på det. Det är helt enkelt så här mitt liv ser ut. Får tänka vidare på det här…

   Önskar dig en fin dag vidare! Kram!

 6. Petra says:

  Hej!
  När det gäller insta och likes är jag inte så insatt men kanske det hänger ihop med hachtags?
  För att få mörkt i sovrummet måste du nog tänka om och sätta en riktig mörkläggningsgardin bakom om du Ska få det som du vill ha det. Vita tunna gardiner kommer tyvärr varken göra till eller från är jag rädd.
  Ha en fin dag!

  • Det tokiga är att de här gardinerna ÄR mörkläggningsgardiner. Ha, ha. Så ja, de levde tyvärr inte alls upp till förväntningarna och det enda jag kan hoppas på är att de tunna vita som ska upp bakom på något sätt hjälper till lite… annars får jag helt enkelt lämna tillbaka gardinerna och köpa några andra… Trist och synd för jag älskar tyget och var så glad när jag hittade de!

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare Petra! Kram! 🙂

 7. Em says:

  Personlig kan jeg føle at det blir litt for perfekt og polert, både her og på Instagram. Du tar fine bilder, men det er litt begrenset hvor mange «stilleben» med solbriller og champagne, eller borddekkinger som man lar seg inspirere av og liker. Føler kanskje du gjentar deg selv litt mye? Selv om jeg forstår at det også blir sånn fordi det er dette som er din stil og deg. Personlig foretrekker jeg bloggere som skriver mer «rett fra hverdagen» uten at alle innlegg må innholde perfekte og «stylede» bilder. For eks Prinsessans Dagbok/Josefine hvor man virkelig får et innblikk i hverdagen hennes på godt og vondt. Her inne føler jeg det blir mye likt og det hadde vært gøy å lese mer om andre sider ved livet ditt – for eks jobben din/kontoret som du ofte har sagt du skal skrive mer om. Bloggen din er som mest inspirerende og morsom å lese når du blogger fra ferie, for eks Thailand 🙂 Når det gjelder Instagram tror jeg mange nå kun sjekker stories, siden det ligger øverst, og ikke gidder å scrolle ned og se på bilder. Stories blir jo også mer «ekte». Men når du legger ut bilder kommer de alltid opp øverst hos meg. Håper ikke du tar dette som kritikk, bare noen tanker jeg har gjort meg etter å ha lest bloggen din i mange mange år 🙂

  • Tusen tack för din feedback Em! Fint att höra hur du upplever bloggen även om det så klart sticker i hjärtat då jag får höra att du tycker att mina bilder, som jag själv lägger upp för att jag gillar dem, inte inspirerar etc… Att inte ta det du skriver som kritik är inte helt lätt. men jag jobbar på saken… 😉

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare! Klem!

   • Em says:

    Skjønner det føles som kritikk, og derfor var jeg også usikker på om jeg skulle skrive noe. På min egen jobb får jeg både positive og «negative» (forbedringspotensiale) tilbakemeldinger av min leder, og jeg tenker at man kan jo velge å se det sånn – «kritikken» er innspill til hvordan du kan forbedre deg og utvikle blogg og Instagram videre. Jeg tror at hyppigere, men kortere, og mer «midt i livet»-oppdateringer er veien å gå, både i blogg og på Instagram. Det er jo det som er fascinerende med bloggere – å få følge hverdagslivet deres.

 8. Deseree says:

  Jag är också dålig på att gilla på insta…det blir att man gillar sina vänners bilder mest. Så kanske det är så att dom personliga bilderna får mest likes. Gillar att läsa din blogg men är dålig på att kommentera där också fast jag läser varje dag

  • Du ska absolut inte be om ursäkt för att du inte kommenterar så mycket, jag tycker att du skriver ofta till mig! och det gör mig väldigt glad! 🙂 Jag är själv ganska dålig på att kommentera hos andra… och precis som dig så ger jag oftare likes till de jag känner på instagram.

   Önskar dig en riktigt härlig dag vidare Deseree! Kram! 🙂

 9. elin says:

  Liker også stort sett bildene til de jeg kjenner IRL.
  Jeg tror bildene med JIG er så sjeldne, så det er noe annet, noe nytt, som fanger interessen.

  • Jag förstår det! att det blir något nytt i mitt flöde när JIG är med… och precis som dig så ger jag också oftast likes till de jag känner irl men så jag även lärt känna några på instagram, lite som insta-vänner. Det är kul!

   Önskar dig en underbart fortsättning på dagen Elin! Klem! 🙂

 10. Kerstin says:

  Tror att det är just det…du försöker få till något stort, eller iallfall önskar att du också skulle få sådana mängder av likes som många andra. Ha instagram för din egen skull och strunta i om du får likes eller inte. Vill man inte trycka på like så blir det ju inte bättre för att du påminner om det.
  Låt det bara vara. Dom som gillar dig trycker de andra gör det inte. Enkel matematik. du duger som du är.

  • Ha, ha det är klart att jag duger som jag är och jag är absolut inte ute efter att uppnå något ouppnåeligt . Min poäng är att jag är nyfiken på om de flesta inte ger likes och i så fall varför? och att jag önskar feedback på mina instagram pics eftersom jag även där vill bjuda på mest möjlig inspiration. Livet är SÅ mycket mer än likes på instagram, och tur är väl det ! men – liiite kul är det ju ändå när man får respons på det man lägger upp. Det tror jag att de flesta tycker.

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare Kerstin och tusen tack för din feedback! Kram! 🙂

 11. Charlotte says:

  Utan att klaga eller komma m pekpinnar så kan jag som bloggläsare känna att du ber om frågor som du sedan inte besvarar, ibland utlovat du inlägg som inte kommer och du besvarar inte frågor som folk ställer i kommentarsfältet….jag upplever att de bloggar som har mkt kommentarer (som inte ör typ Blondinbella) har mer diskussion med sina läsare och att d ger mer kommentarer 🙂

 12. Lisa says:

  Jag kan tänka mig att dina inlägg som handlar om din vardag eller då ni är hela familjen är intressantare att läsa om än dukning och ytliga saker. Jag följer också Josefines blogg o insta och beundrar henne stort. Det är vackra bilder men samtidigt inget filter utan hon skriver verkligen om livet. Har följt dig många år och tycker mycket om din blogg, men saknar mer återkoppling och kanske lite mindre yta och mer det riktiga livet.

  • Charlotte says:

   Ja, men jag håller med!
   Jag tänker att när det är en inrednings- / modeblogg så finns inte så mkt att kommentera mer än att skriva typ ”fint”…
   Tror också att man gärna vill se vad som pågår under ytan (som tex hos Josefin) – jag läser den här bloggen från och till men ibland känns inläggen väldigt upprepande! Dock väldigt bra om man tex är sugen på att piffa ngn dukning eller liknande 🙂

 13. Tina says:

  Varför är okända människors “like´ande” viktigt? Jag förstår de som har intstagram och andra sociala medier som arbete, de tjänar ju pengar på det. Om jag förstått dig rätt så har du ett annat arbete på sidan om och har blogg och insta som en hobby (rätta mig om jag har fel)
  Jag har en låst instagram, ca 150 följare, enbart vänner och bekanta och de gillar ju mina bilder för att de gillar det de ser eller för att de gillar mig som person, jag vet inte, men det är ungefär så många likes som mina bilder får också.

  Annars får du prova en annan hashtag-metod. Nått som folk vet vad det är. Vill de söka inspo till en resa så kanske de inte vet att #gizmolinatravels är en källa till just reseinspiration?

  Sen tror jag att många instagramkonton med många följare har just köpta följare och köpta likes. Det ska tydligen vara lätt att se vilka av dessa konton som är just det. Ofta konton med 0 inlägg men följer 4-5000 konton.

  Vilka konton jag vill följa – konton med stor variation. Inte tillrättalagda bilder där man ska skymta lite av en märkesväska, ett par dyra solglasögon och en fräsch drink. För min del ser jag gärna lite verklighet. Inredning, djur, barn, trädgård/natur.

  Gardinerna blir jättefina men sätt ett par riktigt mörkläggande bakom. Dom behöver du ju aldrig se själv. Jag blir crazy av minsta ljus som tränger in hos oss, och har naturligtvis sovrummet i morgonsol. Så stängda dörrar till rummet, mörkläggningsgardiner och sovmask.

 14. Är inte aktiv på instagram med egna bilder, men kikar in hos några få ibland, därav dig.
  Gillar dina fina bilder.
  Det är alltid en gräns för hur privat man vill vara tycker jag.
  Känner att det blir för mycket av “socialt media” i tillvaron, hinner helt enkelt inte med!
  Det går inte att följa massor med bloggar, instagram och facebook ( har inte facebook )
  Här skiner solen och tänk några björkar har fått “mus-öron”.
  Packar inför Stockholm-tripp imorgon.
  Ha en fin dag.
  Kram Titti/Umeå

 15. Anna says:

  Jag läser din blogg varje dag och ser fram emot nya inlägg. Jag tycket att du borde uppdatera spalten på sidan. Det var längesedan Johanna var 6 år, viket står i spalten. Sen vore det kul med bilder på andra rum i huset, lite mer vad du gör på dagarna, modekollage tex. Jag tycker också att du lovar att visa upp vad du har köpt tex på Gucci, men jag tycker att du glömmer bort det.

 16. Viktoria-pinkpastry says:

  Som jag har sagt förut så älskar jag din blogg precis som den är. Älskar resorna, dukningen, din lilla höna (har själv en flicka) samt att du är lite “desperat Housewives” precis som jag är, festligheterna, shoppingen och all cutness overload och all din positivet , du sprider otroligt mycket glitter om dig! Du förgyller verkligen mina dagar! Anledningen till att jag typ aldrig gillar på Instagram är att jag använder det lite som Pinterest jag gillar bara sånt som jag vill gå tillbaka till så jag går in på inlägg jag gillar och där finner jag enbart inspo typ ett fint tyg, ett blomsterarrangemang jag ska göra eller typ när du lägger upp en bild på en restaurang i Thailand jag vill besöka. Så för min del är det därför alla mina nära och kära tycker jag är snål med likes på Instagram men det är därför. Så jag säger som alltid tiden tack för den bästa bloggen och Keep Up THE Good work! Stor kram

  • Viktoria-pinkpastry says:

   Ett litet tillägg jag själv tänker att du kanske får många likes när din man är med för att folk kanske “gillar” det för de tänker kul för dig härligt att ni är tillsammans, att de blir glada av att se de för de blir glada för din skull. Har läst kommentarerna ovan och jag tycker så inte alls att fin blogg bara är samma går jättrofta tillbaka till gamla inlägg och får ny inspo, som sagt älskar jag bloggen! Förgyller verkligen mina dagar stor kram

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Ett litet tillägg till. Tycker verkligen att du bjuder på massa privat inte alls bara inspo! Roligt exempel på det fick munsår i går blä är så förkyld. HATAR verkligen munsår fy vill inte gå ut känner mig så äcklig, min man sa då men du tycker väl inte alla som har munsår är äckliga de måste väl finnas nån du tycker är cool som har det, då sa jag ja faktiskt gizmolina!

 17. Jenny says:

  Jag tycker din blogg är väldigt bra! Gillar mixen och älskar dina inlägg med tips! Sedan vet jag att detta inte är ditt heltidsjobb men tror du skulle få mer följare om du satsade lite på bloggen. Alltså missförstå mig rätt men som någon skrev uppdatera spalten brevid, lova bara det du kan hålla och försök så gott det går svara på kommebtarer( det där är dubbelt, ibland gör du det flitigt och ibland inte alls). DU ÄR BRA! Det finns ingen blogg som din så om du bara gjorde detta och uppdaterade mer flitigt (ibland går det flera flera dagar utan inlägg)
  Hoppas du förstår vad jag menar! Menat som konstruktiv kritik!

 18. Jenny says:

  Jag tycker din blogg är väldigt bra! Gillar mixen och älskar dina inlägg med tips! Sedan vet jag att detta inte är ditt heltidsjobb men tror du skulle få mer följare om du satsade lite på bloggen. Alltså missförstå mig rätt men som någon skrev uppdatera spalten brevid, lova bara det du kan hålla och försök så gott det går svara på kommebtarer( det där är dubbelt, ibland gör du det flitigt och ibland inte alls). DU ÄR BRA! Det finns ingen blogg som din så om du bara gjorde detta och uppdaterade mer flitigt (ibland går det flera flera dagar utan inlägg)
  Hoppas du förstår vad jag menar! Menat som konstruktiv kritik!

 19. Rebecka says:

  Kan du inte skaffa en like-knapp till inläggen på bloggen? Jag vet att det finns en med koppling till facebook, men i alla fall för mig så hade det varit enklare att bara klicka like när jag har läst ett inlägg på bloggen. Orkar tyvärr sällan kommentera

 20. LLA says:

  Ett tips till, det vore bra om din blogg var lättare att läsa i mobilen. Texten är enormt liten. Är sidan bara webb- anpassad? Tack för en trevlig blogg i övrigt.

 21. Astrid says:

  Koselig å se hele familien Du har jo en veldig kjekk mann da Og bilde av dere alle er så fint Dere er jo så vakre alle tre Klem fra Oslo

 22. Maja S says:

  Bloggen är överlag bra 🙂
  Det enda är att kommer det en kommentar du inte gillar så HUGGER du.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *