BE KIND!

Happy lille lördag darlings! 

Nej, man ångrar verkligen aldrig de gånger man varit snäll, däremot kanske de gånger då man slängt ur sig en onödig kommentar?  Alltså ni som menar att jag är dum i huvudet som sitter här och planerar en Thailandresa till påsk. Ni tror väl ändå inte på riktigt att jag inte följer med i vad som händer i världen?  Men bara för att vi upplever tidernas största kris så betyder inte det att vi inte får sitta här och drömma oss ner till vårt hem som vi älskar så mycket?!  Jag tror att det är extra viktigt att hålla fast vid allt kul vi kommer att kunna göra när den här fasen i livet är över och just nu så är det ingen av oss som vet hur länge detta kommer att hålla på? Kanske kommer vi att få leva i denna situation till sommaren? Till hösten? Ut 2020? Omöjligt att spekulera.  Men när möjlighet ges, ja, då flyger jag väldigt gärna iväg till vårt home away from home!  Så tror jag alla vi som har hem utomlands känner.

När vi genomgår kriser så är det enormt viktigt att vi behåller vårt lugn och inte låter vår oro gå ut över andra. Håll fokus på positiva tankar, gör sånt som ger dig energi och som du blir GLAD av!

Åh , nu ringde J, hon har haft friluftsdag med skolan idag och de hade fått sluta tidigare så ska köra och hämta henne.

Och där är klockan plötsligt 22.15.  Friluftsdagen ute på isvägen hade varit fin men det hade varit riktigt slaskigt eftersom det var +9 grader här uppe i norr idag. Och tänk att de var ca 200 barn som var ute och hängde tillsammans. Världens kontraster…  Anyway, jag har varit ute och handlat + gjort ärenden till pappa och hans fru  i eftermiddag och det värmer mitt hjärta att jag får hjälpa till. Och min pappa sa en så klok sak:  “vi stannar hemma för er yngres skull, så att det ska finnas sjukhusplatser till er om ni skulle bli sjuka” . Alla hjälper verkligen alla i dessa dagar! ♥♥♥

Packar upp min L.A. shopping och nu mina vänner kör vi 100% påsk här hemma! Och jag är sååå glad över att jag lyckades släpa mig mig hem så mycket fina påsk saker all the way from Los Angeles!  Det mesta på bilden kommer från Pottery Barn, vattenkannan + rosa koppar + gula skålar från Target och… 

… de underbara handmålade vinglasen hittade jag hos Marshalls. 

Och jag går all in med påsken även i min garderob så häromdagen klickade jag hem den här godsaken från Zara och den skulle enligt plan ha kommit på dörren i dag men, so far no delivery. Gissar att det är inställda flyg upp till norr som spökar… 

Önskar dig en underbart härlig dag så uppdaterar jag strax då jag är tillbaka! 🙂

Så – då är inlägget uppdaterat och jag hoppas jag att du njuter en riktigt, riktigt mysig kväll!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 27 Comments

27 responses to “BE KIND!”

 1. A-L says:

  Fast när UD går ut och avråder från ALLA icke kritiska resor, får man kanske vara beredd på en del kritik om man planerar resor. Självklart ska kritik framföras på ett konstruktivt och sakligt sätt. Personangrepp är ju aldrig ok!

  Däremot tror (observera T R O R) jag alla är extra mottagliga och känsliga i dessa tider. Då vi alla riskerar att bli drabbade på ett eller annat sätt. Därför tror jag oxå att hårda ord och röster kanske blir lättare att ta till.

  Men jag håller med, att vara snäll kommer man aldrig ångra! Nåt för oss alla att tänka på kanske?

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Klart man längtar efter sånt som är roligt, både i vanliga fall och speciellt nu. Stoooor kram

  • Viktoria-pinkpastry says:

   Asså måste ju göra ett tillägg efter bikden. Så söta påsksaker! Allt glasen alltihop så sött man blir verkligen glad. Påsken är en så söt högtid på nått sätt. Stor kram

 3. Anne says:

  Ser frem til mye påske inspirasjon hos deg fremover. Klem fra Norge

 4. xxx says:

  Fast nu var det ju en påskresa till Thailand du planerade – att man reagerar på det handlar inte om att man är “dum” och säger att man inte får drömma sig till resor i framtiden. Jag förstår bara inte hur du får ihop logiken i att i veckovis skriva sidovis om att skolor måste stängas, att Sverige hanterar krisen för mesigt, att Norge minsann vidtar mycket bättre och mer åtgärder, att du värnar om dina nära i riskgrupper, för att sen dagen efter sitta och planera PÅSKRESA till Thailand och vara i chock över att de kräver intyg och försäkringar. Så hade de inte krävt det hade ni mycket väl kunnat åka! Alltså, tycker man det är LOGISKT, ja då ifrågasätter jag faktiskt intelligensen. Men den frågan svarar du inte på överhuvudtaget utan går till mötes med att säga att folk är “dumma mot dig” och nu måste “vara snälla”!

 5. Sus says:

  Att ifrågasätta det illojala i din senaste post är inte att inte vara ”snäll”. Som det redan kommenterats är det faktiskt oförståeligt hur du kan först komma hem från en resa till USA och ducka för all kritik för den (jo coronautbrottet var ett faktum redan vid resan), sedan starta drev och Facebookgrupper mot svenska smittskyddsplanen och efterfråga skarpare åtgärder, och sedan planera resa igen? Kan du inte förklara hur du motiverar dessa tvära kast istället för att beskylla folk för att inte vara snälla? Jag tycker det låter som egoism: ”JAG vill resa och ha roligt och hur JAG bidrar till smittospridning är underordnat min personliga frihet”. Rätta mig gärna om jag missförstått.

 6. Des says:

  Jag skulle önska att alla ni som har möjlighet att frivilgt anmäla er till att ställa upp o jobba inom vården tex äldreboende eller hemtjänst. Alla kan bidra med något! All hjälp kommer snart att behövas! Sluta tjafsa och gör nåt för dom som verkligen behöver det.

 7. Nina says:

  Åh att gå all in på påsk känns helt rätt i dessa tider. Det ska jag med. Dina fina strumpor på förra bilden var är de ifrån? Sidans vill jag också ha ☺️

 8. älskar dina påskinlägg 🙂

 9. jessica says:

  Vilka underbara påsksaker, jag älskar påsken! Jag har lite svårt att förstå att man just i dessa tider lägger energi på att läsa och kommentera någons blogg som man känner går emot det man själv tror på. Hadet jag känt så hade jag inte kommenterat och valt att inte följa bloggen. Jag väljer att titta in här varje dag för jag blir glad av att besöka din blogg, du har ett härligt sätt att se på livet och på mig smittar det iallafall av sig 🙂 Jag lägger ingen värdering i att du drömmer om en påskresa, vi får aldrig sluta drömma! Den energi vi har nu måste vi lägga på att orka leva medans vi tar oss igenom detta inte på att klanka ner på varandra. Fortsätt med dina härliga inlägg och sprid glädje och energi. Stor kram!

 10. Mia says:

  Tack för underbar påskinspo! Första påsken vi inte firar i Åre på 12 år så nu behöver jag shoppa påskpynt. Allt jag har ryms i en skolåda… Men kommer inte att bli någon ”lokal hero” & stödshoppa i stan då min familj sponsrar Skistar med en veckohyra i Åre som vi inte kommer att kunna utnyttja…. Tack för det regeringen…..

  • Amelie says:

   HUR kan det vara regeringens fel?!

  • Magnolia says:

   Regeringen?
   Är du dum i hela huvudet eller? Stanna hemma för fan!! Punkt slut!!
   Vi ALLA måste hjälpas åt nu o inte resa mer än nödvändigt.
   Bara för att ditt ego vill till Åre. Släpa med dig baciller från där du bor.. som säkerligen är Stockholm. Hur djävla svårt ska det vara att stanna hemma ?
   Jag skiter faktiskt i om du betalat en veckohyra. Finns nått som heter avbeställningsskydd mm mm.

   Fan va irriterad jag blir på alla som inte fattar allvaret i allt som händer just nu.

 11. Mia says:

  Hur fruktansvärt illa ni låter… Är ni helt ok? Regeringen kunde ha stängt fjällanläggningarna precis som övriga Norden & Europa. Men det gjorde inte det av ekonomiska skäl men vi som har bokat kan inte boka av utan får stå för hela kostnaden. Snälla, sluta med era svordomar, versaler och utropstecken. Ps. Jag är Norrbottning & följer alla rekommendationer. Dessutom kan jag diskutera utan versaler och svordomar….

 12. Mia says:

  Hur fruktansvärt illa ni låter… Är ni helt ok? Regeringen kunde ha stängt fjällanläggningarna precis som övriga Norden & Europa. Men det gjorde inte det av ekonomiska skäl men vi som har bokat kan inte boka av utan får stå för hela kostnaden. Snälla, sluta med era svordomar, versaler och utropstecken. Ps. Jag är Norrbottning & följer alla rekommendationer. Dessutom kan jag diskutera utan versaler och svordomar….Ps. Om ni tränar upp er läsförståelse så hade ni läst att vi inte kommer att åka….

  • Magnolia says:

   Inte bara jag som är förbannad på folk som inte fattar bättre.
   Klapp på huvudet till dig som kör m härskarteknik när du skriver.

   https://www.op.se/artikel/insandare-stanna-hemma-i-pask-avsta-fjallsemestern

   O läsförmågan är det fan inte fel på.
   Men du mfl .. som tex fru Adamo som Pudlar när ni blir påkomna.
   Så bara för att du o alla andra egoistiska fjällresenärer inte vill förlora pengar så ska alla boende i dessa samhällen bli utsatta för smitta. Som ni ev släpat dit

   Näää fy faaaaaaan för Egon! som dig!

   Inte undra på att världen ser ut som den gör just nu.
   Egon som ”bara ska” o skiter i alla andra

 13. Mia says:

  Magnolia, coola ner! Jag gör ingen pudel. Snälla rara omtänksamma du. Behöver du någon att tala med om din oro så är nog inte diverse bloggar rätt ställe. Hoppas du och alla vi andra får känna oss trygga i denna svåra situation. Nu slutar vi detta obehagliga ”samtal. Vi kämpar på allihopa tillsammans. Sköt om dig! På. Vi bokade vårresa för ett år sedan. Inte ens familjer med familjemedlemmar med underläggande sjukdomar får avboka utan kostnad. Vår dotter har astma… Hade regeringen stängt fjällanläggningarna hade vi fått pengarna tillbaka. Men det är vältra att Skistar får behålla våra pengar för att inte gå i konkurs…

 14. Emma says:

  Men herregud Magnolia. Hur mår du? Det verkar som oron bidragit till psykisk ohälsa som ger dig på främmade människor utan kunskap eller eftertanke. Om du inte kan vara snäll så låt bli att kommentera. Även om det blir en ångestreducering för dig att skriva något elakt så lämnar det ingen skön känsla efteråt. Ägna dig åt något mer konstruktivt. Hjälp någon äldre med inköp, läs inte alla artiklar på nätet du kommer åt, lyssna på nyheterna bara. Säg en snäll kommentar till någon du tycker om eller planera din framtid, vad ska du lägga mer tid på och vad du kan lägga mindre tid på. Förslagsvis förpesta bloggar med kränkande kommentarer.

  • Magnolia says:

   Men herregud Emma Hur mår du?
   Jag mår utmärkt. Är definitivt inte psykiskt sjuk eller instabil.
   Blir bara så förbannad på alla Egon som tycker att just De ska resa o göra som de alltid ha gjort. Utan att ha en tanke på vilka de ”kör över” på vägen.

   Enkelt för dig att sitta o tycka i nått som du inte har en aning om. Så ta o gör nått konstruktivt istället för att sitta o gnälla på vad jag skriver om eller inte. Skulle inte förvåna mig om att du också är en sån.. Ego alltså. Eftersom du stryker medhårs.

 15. Elin says:

  Tror Zara har det travelt for tiden… Bestilte for pick-up i butikk her i Oslo for 1 uke siden, ennå ikke kommet til butikken.

 16. Barbro Landen says:

  Det är utom ALL TVIVEL A-S är dummare än jag trodde. Ska man vara “snäll” och i te ifrågasätta när en människa bara tänker på sig själv. Vilken lolla!

 17. Heja dig bra inlägg 🙂

 18. Så fina påsksaker 🙂

 19. A says:

  Vad jag önskar vi hade lika fina påsksaker i våra butiker! Jag ska bjuda våra vänner på påskmiddag (grillning utomhus så klart med tanke på coronan så jag slipper påhopp) och tänker ge alla ett påskägg men jag har sån dålig fantasi vad jag ska lägga i dom!? Tänkte skoja till det och ge alla en corona öl, men vad mer? Du kanske har nåt bra tips?

  Hoppas du har en fin dag ♡ trots tråkiga kommentarer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *