BEGRAVNINGSPLANERING…

Mina kära bloggvänner! 

Idag startade dagen hos begravningsbyrån kl. 09. Jag mådde så illa innan jag skulle sätta mig i bilen och köra dit med pappas nytvättade kläder som jag lindat in i silkespapper.  Det är de kläderna som han ska på sig då han kistläggs.  Varje liten sak som blir gjort (som tex dagens möte) är ett steg i rätt riktning känner jag just nu för jag vill bara bli färdig med begravningen då jag tycker att det är en så otroligt jobbig sak att tänka på…  Och med tanke på att jag satt vid min pappas sida fram till hans sista andetag så fick jag ta farväl av honom där och då…  Så samtidigt som begravningen blir ett väldigt fint avsked så har jag på ett sätt redan fått mitt om du förstår vad jag menar…

Efter vårt möte på begravningsbyrån så körde jag hem till pappas hus i Bergnäset för att fortsätta att söka efter ett viktigt dokument som hade underlättat begravningsplanerandet. Men jag hittade det inte… Istället så hittade jag bl.a.  mängder av gamla fotografier av pappa, min farmor och farfar och min egen barndom och till slut så blev det bara för mycket att sitta där och gå igenom låda efter låda, pärm efter pärm att jag var tvungen att avsluta.

Jag körde direkt ut för att köpa fler ljusslingor till trädgården och ska gå ut nu och andas frisk luft och sätta upp de i träden utanför köksfönstret så att jag har något vackert att titta ut på i höst / vinter-mörkret.  Det blir en perfekt sak att göra det nu för att få skingra tankarna… !

 

I lördags så hade vi en stunds familjetid ute på terrassen då mamma & H kom förbi med en blomma… och jag dukade upp med nya fina servetter från H&M Home.

Servetterna med pumpor på är ett tips! såå fina att börja använda redan nu inför halloween. Jag har beställt de från hm.com men köpte fler då jag var i Stockholm på H&M Home butiken vid Stureplan. (ser nu att de inte finns kvar online tyvärr…)

 

Önskar dig en riktigt fin tisdag!

Ta tillvara din dag och skicka det där smet / brevet / kortet du så länge tänkt att göra…  Vänta inte!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

51
Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “BEGRAVNINGSPLANERING…”

 1. Lena says:

  Hua ja… mycket för dig just nu… ta hand om dig

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för omtanken Lena. Ja, det är verkligen mycket just nu… Så en dag i taget…

   Önskar dig en riktigt fin dag! Kram!

 2. Maya says:

  Vet hvor vondt det er å miste en far, min var også 85 år da han døde, man vil jo at de skal leve evig:)

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för omtanken Maya! Och beklagar sorger med din far. Ja man önskar verkligen att de närmaste fick leva för evigt… så det är många tankar att processa…

   Önskar dig en riktigt fin dag! Kram!

 3. C says:

  Hur är det med din pappas fru? Tänker på er <3

 4. Jennie says:

  Beklagar din sorg.

  Tänk vad fint att du bott nära honom sista åren. Det måste kännas bra i hjärtat.
  Har du och din bror samma pappa el är du ensam om att styra upp allt själv?
  Kan tänka mig att det är många beslut som skall tas och då är det ju skönt att ha sitt syskon tänker jag

  Jag tror din pappa får en vacker begravning… Kan inte tänka mig något annat om ansvaret ligger i dina händer.

 5. Camilla says:

  Hejsan A-S, beklagar din fars bortgång. Att förlora en förälder är tufft, efter allt praktiskt får man fokusera på minnena som finns. De flesta dagar kan man ju le åt alla positiva minnen men en och annan dag kommer sorgen över en.
  Så fin bild ovan med ställningen som sitter i bordet och ljusslingan. Vi har just plockat undan alla utemöbler men man blir ju bra sugen på att ordna en “vinterbonad” uteplats. Är bordet och ställningen köpta tillsammans eller har du köpt ställningen någon annanstans?

  Önskar dig en fin dag fylld med positiva tankar.

  Hälsningar
  Camilla

 6. Viktoria-pinkpastry says:

  Asså wow vilket fint utebord, måste va helt magiskt att sitta där ute så fint!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *