BLOGGENS NYA DESIGN.

Goodmorning mina kära vänner! 

Det känns så otroligt ovant när jag checkar in på min blogg… Att byta design efter 13 år är en stor sak för mig och varje liten detalj som jag förändrar nu är noga genomtänkt.  Och så som bloggen ser ut just nu är en 1:a förändring som min fantastiska tekniska support har gjort som ett “utgångsläge” så att jag skulle få se. Så igår mejlade jag honom mina synpunkter och vad jag önskar att han ska fixa till utfrån detta “förslag”.  Bl.a. så ska min header bli större och en bild ska in (jag tycker att det känns så opersonligt utan en personlig bild… ), de länkar som är blå ska få annan färg, meny + instagram + om mig ska ligga på samma linje etc. Och nu så är jag så klart väldigt nyfiken på hur DU tycker att bloggen ska se ut för det är ju för er skull som jag piffar till och möblerar om. Så lova att du skriver alla dina synpunkter, tips, idéer, synpukter etc. i kommentarer till mig så att jag kan ta med mig era förslag i förändringsprocessen! Det jag personligen tycker känns bäst är att text + bilder är centrerade (inte högerställd som tidigare), men samtidigt så var det “mysigt” med bilder + funktioner ute i vänstermarginalen…  Men – det är tid för en ny design nu och det är som med alla stora förändringar i livet, först kan man lätt bli tveksam, men efter en stund så brukar det känns fantastiskt, nytt & fräscht!

Och idag är jag uppe före tuppen p.g.a. att målaren skulle komma kl. 07 men so far har ingen dykt upp… Lite irriterande för jag droppade att duscha före de skulle komma eftersom det de ska göra i badrummet här nere bara tar ca 15 min och nu vågar jag inte hoppa i duschen OM de kommer för då ska de rakt in i badrummet… Anyway –  Johanna börjar skolan kl. 08.50 och det fungerade verkligen såå bra med fjärrundervisningen igår. Klassen hade det även en period i våras så de har gjort detta förr och kan alla rutiner på hur de checkar in på de olika lektionerna vilket underlättar så klart.  Och J älskar verkligen att ha “hemmaskola”. Hon känner att hon jobbar mer effektivt , att det är en helt annan arbetsro också får hon god lunch. Bara en sån sak!  Ha, ha.  för min darling har aldrig riktigt vant sig vid skolmat efter sina 3 skolår i Norge.  😉

Min blogg flyttades till ett nytt webhotel för några veckor sedan och då kom plötsligt alla bilder i min blogg tillbaka! För bilderna från då jag började blogga, 2007, och några år framåt har nämligen inte varit synliga på flera ÅR. Så – det är total lycka för mig att kunna blicka tillbaka i mitt arkiv nu. Och min älskade Johanna… kommer du ihåg att hon a.l.l.t.i.d. hade rosett i håret? Här är hon 6 år och den fina Merry Christmas tröjan har jag gjort själv. Och nu då bloggen fått ny design så hittar du mitt bloggarkiv under MENY högst upp till vänster.  

 

Och nu börjar det vara tid att planera årets julkort och jag har varit k.a.t.a.s.t.r.o.f. på att posta julkort senaste åren. Jag har köpt kort, konvolut + stickers etc. , beställt foton men aldrig lyckats få iväg korten innan vi reser till Thailand så jag vet inte hur många års julkort som aldrig postats som jag hittade då jag rensade ur ett av rummen på övervåningen i höst. Så pinsamt! för jag älskar själv att få kort i posten men skickar man inga, ja då får man inga…  Men i år! i år ska det postas julkort för det här blir första julen som vi vet att vi inte kommer att kunna resa till vårt älskade Thailand p.g.a. pandemin.

 

Och 2012 så hade jag min fina butik, Gizmolina´s Closet i Vibesgate på Majorstua i Oslo. Det var min 3:e butik och den var ett showroom till min webshop.  Och jag får SÅ ofta frågan om jag ska öppna butik igen?  Och mitt svar blir alltid samma: Time will tell… 

Att driva butik är tidskrävande och det var ett enormt pusslande för mig att få ihop öppettiderna med att vara mamma så min lilla darling var ofta där tillsammans med mig. Här skulle hon iväg på balett direkt efter så håret var färdig fixat (de var super noga med detaljerna på balettskolan hon gick på i Oslo) och den super fina klänningen från How to kiss a frog… Hon hade såå mycket från dom i sin garderob och det märket är verkligen ett tips till er som har skatter under 14 år.  Du hittar deras webshop HÄR.

Och min wrapping… Nej men om jag får skryta lite så tycker jag att mina paket var de finaste!  Jag hade ett lite tjockare, blankt vitt papper, creme färgade silkesband och till / från lappar med guldtext.  Och jag var så noga med hur de skulle packas in att min personal fick gå “inpacknings-skola” med mig för när julklappen sen ligger där hemma under kundens gran ja,  då är paketet min butiks marknadsföring. Sen är det dessutom så otroligt kul att ge bort fina paket! 

Och jag planerar hur jag ska slå in årets julklappar med samma noggrannhet och lägger stor tid på att välja wrapping som passar mottagaren av paketet.  Som igår tex… jag packade in 3 julklappar men så insåg jag plötsligt att nej, det här känns inte 100% som den som ska få de så, jag drog av pappret och ska packa om de idag. Så noga är jag.  och det kanske kan verka överdrivet men inpackningen är för mig precis lika värdefull som innehållet och jag fullkomligt älskar att göra fina paket!

Nej, nu fångar vi den här tisdagen och fyller den med positiv energi för nu då både Norges & Sveriges corona restriktioner stramat in vår vardag ytterligare så är det viktigt att vi inte fastnar i tankar om allt vi inte får göra, utan håller fokus på vad vi faktiskt får göra, som tex julpynta! Åh igår åkte ljusslingan i trappen till övervåningen upp och nu ligger några fler stjärnor klara att hängas upp i fönstren.  Men alltså jag kommer i.n.t.e. ihåg vilka stjärnor som jag hade var förra året?! Så note to self this year: ta bilder av alla fönster + markera med en post it vilken stjärna som ska hänga var då jag packar ner julen.

På begäran: en bild av ljusslingan som jag satte upp i trappen till övervåningen igår.  Det var så mörkt då jag fotade så ska ta fler bilder en annan dag… Ljusslingan kommer från Rusta men jag vet att Clas Ohlson också har en liknande. Jag har 2 st på 5 meter styck som jag har virat runt räcket. Sen ska jag enligt tradition pimpa med pom pom´s också men jag kom aldrig så långt igår och granen tror jag inte ska stå där, vi bara testade… (granen, som kommer med ljusslinga,  har jag köpt hos  Jysk och den kostar bara 139 kr).  Och alltså pappen…. nej men vi har trampat runt på papp på golvet här hemma sedan i maj nu så jag kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli då renoveringen är klar!  

Önskar dig bästa dagen!!! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Miss.G.

22
Kategori: Allmänt, Julen 2020 | 20 Comments

20 responses to “BLOGGENS NYA DESIGN.”

 1. Mia says:

  Längtar efter att få julpynta men vi har som tradition att först fira vårt novemberbarn innan julpyntet åker upp från förrådet. Ljusslingorna på balkongen är dock på plats! Tack för all julinspo & tack för att du ger den i god tid före advent så att vi, dina läsare, hinner med att inspireras utan stress!

  • Åh tusen miljoner tack för din peppande feedback och alla fina ord Mia! Nu blev jag glad! Och så kul att få se fram emot att fira ett novemberbarn! Födelsedagar är de bästa. Och ljusslingor lyser upp så fint i mörkret. Min plan är att få på plats nya runt terrassen idag.

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 2. Elin says:

  Ja, det er så koselig å få julekort, enig med deg! Synd det er færre og færre som sender. Du får sende med de siste års julekort som dukket opp i konvolutten 😉
  Husker godt butikken din i Vibes gate. Var der ganske ofte, det ligger nært både der jeg bor og jobber.
  Ha en fin dag 🙂

  • Ha, ha. Ja, jag får skicka med alla julkort som en julkorts bomb. (har faktiskt tänkt tanken…) Och så otroligt glad jag blir över att du var kund i min butik ! Det är det jag saknar mest från den tiden, kontakten med alla er som klev innanför dörren till min oas.

   Önskar dig en strålande dag! och heldige du som är i Oslo! Stor klem! 🙂

 3. Ullis says:

  Jag måste bara skriva att man blir så glad och inspirerad av dig!

  • Men åh… nu blir jag SÅ glad!!! Tusen miljoner T.A.C.K. för magisk feedback som verkligen lyser upp min dag här ! 🙂

   Njut din tisdag och fyll den med feelgood! Stor tacksam kram!

 4. Tove says:

  Lite feedback angående bloggdesignen – kolla hur många som läser din blogg via mobilen (det brukar vara MÅNGA) – och säkerställ att det fungerar även där. Många som missar detta 🙂 Jag läser oftast i mobilen – en konkret feedback är att knappen för kommentarer blir väldigt liten i mobilen. Ha en fin dag!

  • Väldigt bra och värdefull feedback ! Tusen miljoner TACK!!! 🙂 Min tekniska support sa att bloggen inte varit speciellt bra för mobil men att han justerat detta så att den nu ska vara mer “mobilvänlig” men då har han nog missat det med kommentars knappen så det ska jag genast be honom se över. Väldigt bra att jag fick den infon av dig, det sätter jag stor pris på !

   Önskar dig en magisk dag! Stor tacksam kram! 🙂

 5. Lena says:

  Härligt med julpynt. Du får gärna lägga ut en bild på slingan i trappen och var den är köpt. Skulle vilja ha en virad runt trappräcket, tycker det verkar fint.

 6. Lena Karlsson says:

  Alltid finfina tips och idéer här. Jag tycker nya sidan är toppen, läser aldrig i mobilen så kanske därför den passar mig bättre.
  MEn vilka fina bilder på Johanna, man blir glad bara man ser dom.
  Din butik i Oslo måste ha varit en dröm för kunder. Kanske webbshop är ett alternativ för dig ?
  Ha en fin dag du också.

  • Åh tusen miljoner TACK för underbar feedback! Jag blir helt rörd av alla fina ord… 🙂 Och så kul att du gillar nya sidan. Det betyder mycket! Sen är webshop absolut ett alternativ… som sagt: Time will tell. 😉

   Önskar dig en magisk dag fylld av feelgood! Stor tacksam kram!

 7. Maria Andersson says:

  Vilken bra idé med en webbshop.
  Med din fingertoppskänsla för det
  mysiga chica klädsamma hade det
  blivit succé.Tror du hade haft
  lite andra märken än det vanliga.
  Tänk sen att du o Johanna hade
  varit modeller för kläderna.
  Å kanske inte bara kläder,utan
  lite mysiga inredningsdetaljer.
  Bara en tanke…Men en bra sådan!
  Stor kram i höstrusket

 8. Anette says:

  Husker butikken din, og det grønne skjerfet på bildet har jeg fortsatt!! Lekker farge,og glitter i strikken
  Takk for masse deilig inspirasjon, særlig rundt høytidene!

 9. Miriam says:

  Hej! Har aldrig kommenterat förut men gillar din blogg och har följt dig under många år, och blir alltid lika glad och inspirerad av din positiva attityd och glamour i vardagen Jag tycker om den nya designen på bloggen, så mycket lättare att läsa på mobilen. Kram

 10. A says:

  Jag ser bara en liten del av headern. Men det kanske också fixas sen? I övrigt tycker jag bloggen blev kanonbra, så lätt att läsa nu (med mobil) jämfört med innan.

 11. C says:

  Tycker också det blev jättebra! Men rubriken och ditt ”ordspråk” blir konstigt avstavat och hamnar delvis utanför ”bild” i mobilen. Samma nu när man kommenterar, halva kommentaren kommer utanför ”bild”? Bra om det kan fixas!

 12. Barbro says:

  Katten är bäst! ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *