CELLPROVTAGNING…

Gooodmorning mina kära vänner! 

Tisdag idag och jag har en tid för cellprovtagning.  Jag drar mig alltid för att gå på det efter den operation, p.g.a. cellförändringar, som jag genomförde 2005. Tänk att en läkare såg mig i ögonen och sa att jag skulle gå hem och ställa in mig på att jag inte kommer att kunna få barn efter att operationen är genomförd. Det stack! för även om jag inte tänkte att jag skulle ha barn så var det något helt annat då valet kanske plötsligt inte skulle vara mitt eget…  Och den dagen då jag genomförde operationen så såg jag det mer som ett “litet ingrepp” så jag körde upp till sjukhuset och tänkte inte alls på att det kanske inte var en så god idé att köra dit / hem själv.  Så då jag var klar, och man hade tagit bort en liten bit av min livmoder, och jag trott att jag skulle kunna köra direkt till jobb i min butik så insåg jag att det inte går…. Jag grät så mycket att jag nästan inte kunde köra bilen och jag minns att mina älskade Gizmo änglar räddade mig genom att ställa upp och jobba den dagen så att jag bara kunde svänga förbi med några viktiga saker och sen köra vidare hem…  De närmaste dagarna hade jag så pass ont att jag inte kunde stå och jobba i butiken hela dagarna så jag gick sakta promenader till Bølgen & Moi och satt på deras uteservering i solen med min dator istället och fick undan pappersjobb.  Sen är resten historia. Jag mötte JIG ganska kort tid efter, blev gravid med Johanna och augusti 2006 blev jag mamma. Och jag är så otroligt tacksam över det.

Jag fick gå på täta kontroller det närmaste året efter ingreppet men då allt såg bra ut så kom jag tillbaka till “ordinarie” kontroller, så som den som jag är kallad till idag.  Och det är BRA att vi blir kallade automatiskt för jag hade lätt undvikit dessa kontroller annars. Och det vet jag att många gör. Så idag vill jag påminna er alla om hur otroligt viktigt det är att du går när du blir kallad för om eventuella förändringar upptäcks tidigt så kommer du att tacka dig själv. Men det är ju i.n.t.e. kul att gå in och klä av sig och hoppa upp i den där stolen… Så mitt tips är att du den dagen då ska på kontroll klär dig i en längre tunika / klänning / poncho  så att du inte känner dig så naken efter att du klätt av dig… Också fina tofflor! för det är mycket festligare om du kan titta på fötterna i fluffiga kaniner eller något annat mysigt. 😉

 

Jag har varit så dålig på att visa er interiør bilder här från Casa Gizmolina senaste tiden så ska bli bättre på det. Och så här ser det ut i en del av vardagsrummet och loungen just nu.  Och ja, ballongerna från J´s bursdag lever kvar! Jag blir så glad av dom att de får vara kvar fram till att vi halloween pyntar… 

Och för en stund sedan så köpte jag en puff till min walk-in-closet! Men, då jag tog bort den från vardagsrummet så hade den stått där så länge att det kändes tomt utan den… Så – den får bo kvar här nere också blir det nog en annan där uppe, eller en till helt lik för den här är så fin !  (den är en höstnyhet hos MiO).

Och se vilket fantastiskt fint blomsterarrangemang min kära pappa på 84 år gjorde till min födelsedag.  Han bad mig köpa lika många rosor som jag fyllde år (eftersom det är jag som handlar åt dom p.g.a. corona) men no, no, jag vägrar fortfarande att inse min ålder så jag köpte 2 färre… Ha, ha.  (tusen miljoner TACK för blommorna pappa!)

 

Nu ska jag hoppa i duschen för idag får jag tyvärr inte till någon power walk p.g.a. undersökningen. Uff, jag hoppas verkligen att allt ser bra ut..  Och på tal om det så fick jag svar från mammografin häromdagen och jag hade inga tecken på bröstcancer. Ett så otroligt skönt besked att få och jag är så tacksam!

Nej, nu fångar vi den här dagen och fyller den med positiv energi!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina | 5 Comments

5 responses to “CELLPROVTAGNING…”

 1. A-L says:

  Jag går igenom samma sak just nu. As we speak… Hittade cellförändringar vid senaste kontrollen (snart 1 år sedan) fick göra min operation i april (en operation som väldigt många sa att det känns inte och går jättefort. Fine, ingreppet kändes inte. Men när bedövningen släppte hade jag ont i flera dagar!) Nu ska jag tillbaka på första återkontrollen nu i oktober. Fingers crossed att allt ser bra ut!!

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Så fin historia, vilken skatt din Johanna. Och tack för påminnelsen måste boka cellprov har skjutit på det för länge.i går kom vi hem från Cypern då här är rena packa upp kaoset. Men det va helt ljuvligt 2 veckor med 30-35 grader och 28 i vattnet och massor av Lollo och Bernie. Har som alltid njutit så av dina inlägg. Köper aldrig nån tidning längre är över tio år sedan, surfar in här och bara njuter så tack för allt dj förgyller, satt i solstolen och hade det extra mysigt tack vare dig så stort tack! Stor kram

 3. Ida says:

  Nå har de fått inn gaveesker og innpakkning til jul på lagerhaus 🙂

 4. Tina ME says:

  Bra att du påminner om dessa viktiga undersökningar. Jag inväntar en kallelse till mammografi nu och jag känner redan nu den där oroliga känslan i kroppen innan jag får svar. Ha en fortsatt fin vecka! Kram från Gotland!

 5. Mia says:

  Viktigt att du påminner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *