DAGENS HÅRFIX!


Good torsdag mina kära vänner! 

Här startade dagen med strålande sol och 2 “taxi körningar” (J till skolan, JIG till kontoret) innan jag körde mig själv till frisören och nu kom jag precis hem därifrån.  3,5 timmar senare!  Ja, det tar tid att ta ur extensions, slinga mitt egna hår, sätta tillbaka extensions och sen styla med är sååå värt varje minut för jag älskar känslan då håret är ny fixat!  Och med den typ av extensions som jag har nu så fixas det var 8:e vecka.   Och jag känner mig trygg på den salong som jag går på eftersom den är liten. Det är 3 frisörer som jobbar där så det är inget “spring” med kunder + att det är stora avstånd mellan platserna. Men jag noterade mig att jag var den enda kunden som satt med munskydd…  I Norge är det krav på munskydd då man går till frisören men det är det inte här i Sverige så nu undrar jag om det bara är jag? eller väljer du också att sitta med munskydd hos frisören?

Nu ska jag köra iväg och handla till pappa innan J kommer hem från skolan! 🙂

 

Ha, ha. Man ser verkligen galen ut då man sitter där med folieslingor runt huvudet.  Och idag var det heta linjen på båda mina telefoner… Oh yes, jag har både en svensk + norsk mobil. Very international.  😉 

Det är sååå skönt att bli av med den fula utväxten! Och med så här bra styling så slipper jag tänka på hårfix på en vecka! 

 

Och du, nu närmar sig Valentines dag! Har du några speciella planer för hur dagen ska firas?

Önskar dig en magisk dag fylld av solsken & happiness!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

68
Kategori: Allmänt | 23 Comments

23 responses to “DAGENS HÅRFIX!”

 1. Malin says:

  Superfint en fråga/fundering måste du alltid jämföra länder, då blir det ju gärna negativt. Exempel som om man haft Corona i november men blir påkörd och dör i januari så räknas man ändå in i Corona dödsstatistiken, så det är en stor anledning att Siffror är höga. Man nämner sällan i media att sjuka/döda är majoriteten utlandsfödda också inget som nämns. Så vi skall nog inte hålla på att jämföra hela, det är kämpigt som det är ändå

  • Miann says:

   Malin, källa på det? Länka gärna! Mycket fake News som snurrar..Tror inte att läkare skriver dog pga Corona för en som dött i en bilolycka…

   • Miann says:

    I dödsattesten alltså som läkare skriver.

   • Babbs says:

    Jo det är just vad de gör det!Dör man med Covid-19 som det heter så räknas man in i statistiken även om man blir överkörd och dör.

    • Emma says:

     Japp så är det!

     Är sjuksköterska i äldrevården och även om någon som är frisk i covid- inom en månad dör i nått annat räknas det i covidstatistiken.

   • D says:

    Jo exakt så är det. Dör du i en bilolycka och har covid så läggs du i statistiken på corona dödsfall. Går säkert att googla på det.

  • Lotta H says:

   Håller helt med dig Malin. Detta tjat om hur det är mellan Sverige och Norge.

   Anna-Stina, om du tycker att det är så bra med hårda restriktioner, är det bara att du håller dig hemma. Du är ju inte tvingad att gå ut här i Sverige att springa i affärer, frissan mm….eller?!??

   • Emma says:

    Exakt! Så skenheligt att tycka att Sverige sköter allt dåligt när man själv tycker det är rimligt att gå till frisören.

 2. Tina says:

  Jag har själv inte varit till frisören sen coronaepidemin bröt ut men min son går var 8e v och bär alltid munskydd då. Frisören tar på om kunden vill. Just nu sitter jag i ett väntrum på sjukhuset och alla bär skydd, utom viss personal.

 3. Kristin says:

  Er så glad det er påbudt med munnbind i Norge. Da beskytter jeg andre, samtidig som jeg beskytter meg selv :-)Det tok litt tid å venne seg til det siden vi ikke har kultur på det. Nå derimot bruker ALLE det når men handler på butikken eller er hos frisøren som du. Kan man ikke holde en meter avstand så skal man bruke munnbind. K

  • Charlotte says:

   Vad har du för munskydd som skyddar dig själv? De allra flesta skyddar bara omgivningen – om du kan får du gärna länka vilket du har för jag vill köpa

 4. Lena says:

  Har inte varit hos frisören sen Corona bröt ut, känns ganska oviktigt. När det gäller munskydd så är det ju inget krav i Sverige, men jag har tex alltid munskydd de få gånger jag ev. är i affären.

  • Emma says:

   Munskydd är ofta en falsk trygghet och blir mörkrädd att folk tar av och på och använder fel- snarare att det ökar risken.

   /sjuksköterska

 5. DW says:

  Munskydd har jag på jobbet (sjukhuset) och då är det CE märkta IIR eller tjockare vid smitta. Att gå omkring med tygmunskydd hjälper varken dig eller den du möter. Förlåt men så är det. Skulle du va bärare av corona så har du tyvärr smittat din frisör nu. Om alla ska bära munskydd så måste man veta vilka som är godkända och hur man använder dom och varför. Det är många moment som ska fungera o göras på rätt sätt.

 6. Mian says:

  Här i Sverige tror många ju att munskydd sprider smitta! Detta tror dock inte framstående viruloger & professorer i smittskydd på K.I, Uppsala & Umeå universitet. Min dotter går på läkarprogrammet & hon bär munskydd & även i tyg för de hjälper! Men inte om dig jobbar med covid-patienter på en avdelning så klart! Bra att du är skötsam & följer rekommendationer. Jag använder inte munskydd, inte ens hos frisören för det tycker ju Tegnell är onödigt men de funkar visst bättre på bussar & tåg : )))

  • Babbs says:

   Det är väldigt viktigt hur man sätter på.munskyddet, spritar händer innan osv.
   Sen måste man byta så fort de blir fuktiga lch de är ENGÅNGS!

  • Emma says:

   Fast klart munskydd har visst skydd om dem används rätt tex på jobbet men eftersom folk överlag ute i samhället använder dem fel, tar av och på och kanske blir lite mer risktagande-DÅ är bannen mig munskydd inte alls så säkert.
   Och dessa i tyg vill man ju helst förbjuda.

 7. C says:

  Om man har munskydd i tyg har man ju alltid ett engångs i papp under, annars måste man ju tvätta dem i tyg flera gånger per dag. Vem är killen på bilden med JIG förresten, har han en son från tidigare?

 8. Babbs says:

  Varför två mobiler? Jag har två sim-kort i min mobil, ett med norskt nr.och ett med svenskt.
  Vi är MÅNGA som arbetar inom sjukvården i Norge
  och reserbfrån Tromsö i norr till Stavanger i söder så du är inte ensam om att kunna Norgre där du bodde ett tag.

 9. Anne says:

  Jag har inte munskydd hos frisören för jag går inte dit alls. Avståndet mellan kunder sköter nog de flesta frisörer ypperligt. Jag tänker mer att frisör-kund är väldigt nära varandra, och att denne träffar väldigt många nya människor. Så valet är enkelt, håret är en mess men jag känner mig trygg. Sedan lider jag med alla näringsidkare inkl frisörer, men all icke nödvändig exponering är väl det som rekommenderas? Men visst ser det härligt ut att kunna se ut som en sagoprinsessa i håret!

 10. Eva Rydin says:

  Många här som “vet” allt om munskydd…..
  Mycket ifrågasättande av både det ena och andra.
  Tänk om alla kunde sköta sig själva, och glädjas med andra.

 11. Vanja says:

  Ser ut som en peruk! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *