DAGENS FUNDERING…

17636772_10154336161210796_8424515454386248824_o

Känslan då man hämtar ut sin online shopping, kommer hem, och packar upp…. L.o.V.e. it! 

Den här underbara ägg-värmaren längtar jag efter att duka med på årets påskbord. Jag såg den först på Svenskt Tenn´s hemsida, men tänkte då att jag skulle vänta med att köpa den till jag kom till Stockholm så – blev så glad då jag såg den i deras butik i onsdags men då jag kom dit för att shoppa den i torsdags så var den slutsåld! Och finns det något värre än då det du bestämt dig för att köpa är slut? Ehhh nej…!  Så – killen bakom kassadisken satte igång och söka den i deras lagersaldo och hittade plötsligt 6 st på något lager utanför stan, men jag skulle ju resa samma dag…. Så – då gick jag in i deras webshop, medan jag stod där i deras butik, och där fanns den! så jag klickade hem den i taxin på väg till Arlanda.

Hela detta scenario fick mig tyvärr att ställa mig frågan om vanliga butiker kommer att dö ut i en periode och istället uppmanas vi att shoppa på nätet….  I så fall blir butikerna mer som showroom / ett skyltfönster för webshoppen… Vad tror du? Är det så framtidens handel ser ut?  Det känns lite så. För det var inte bara hos Svenskt Tenn som personalen bad mig gå in på nett och checka om varan fanns i webshopen istället. De gjorde samma sak på Mathilde… och på NK… Nu är ju det här med näthandel inget nytt, förstå mig rätt, men – detta med att du står i kassan i en fysisk butik och personalen ber dig gå in och handla online istället för att bära ut varan i en påse ur butik, det blev så mycket mer påtagligt för mig under mina Stockholmsdagar.

Det var dagens fundering…. Nu ska jag köra darlingen till hennes dans!  🙂

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “DAGENS FUNDERING…”

 1. Jo, sp kommer det nog bli. Många affärer är ju så redan, de har inte mer än några ex hemma utan beställer allt när man ska handla. Då beställer man ju hellre hem till sig själv direkt på webben.

 2. Maria says:

  Trist utveckling…Dessutom tråkiga jobb med att packa i stora varulokaler…

 3. helene says:

  Hej,
  ska åka på en weekend med min 13-åriga son till Oslo och undrar om du har tips på BRA hotell centralt? Gärna tips på om det är ngt speciellt vi bör göra också om du har tid! Tack på förhand!
  Helene

 4. Pia says:

  Många butiker runt om känner av att det är bekvämare att beställa på nätet, man går runt i butikerna använder sig av deras sortiment och service sedan går man hem och beställer på nätet kanske för det är något billigare.Det blir en ond cirkel mindre sortiment nedläggning.

  Det är vi som kund som kan styra med vårt shoppingmönster om vi vill ha butiker , ett levande centrum eller enbart näthandel och nedlagda butiker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *