DAGENS SNACKIS…!

Gooodmorning darlings! 

Dagens snackis måste ju vara “Årets Julklapp” som presenterades på morgon. Alltså: Det återvunna plagget?!? , i mina ögon ett v.ä.l.d.i.g.t. otippat val eftersom årets julklapp brukar vara en sak som ska främja handeln.  Förra året var det el cykeln och tidigare år har det varit en bakmaskin etc.  Det är självklart väldigt “i tiden” att välja något så miljövänligt som ett återvunnet plagg men ändå…  Som Johanna sa: ok, då behöver vi inte köpa några julklappar, då ger vi bara bort våra gamla kläder. Ha, ha. Men nej, det kommer vi inte att göra.  Kommer du?  (och bara för att förtydliga: vi återvinner med glädje gamla kläder men vi ger inte bort de som julklappar. det är 2 helt olika saker…).  Fast nu handlar detta så klart inte om att vi ska ge bort gamla kläder, det handlar om att göra modebranschen mer fokuserad på hållbarhet i sina kollektioner.  Och man tror att vi konsumenter kommer att shoppa mer medvetet när vi väljer julklappar och gå för de plagg som är framtagna av återvunnet material eller kanske för second hand. (för att sammanfatta det väldigt kort). Själv hade jag ett samarbete med H&M kring hållbarhet redan för många år sen, de var väldigt tidiga på saken, och jag har flera plagg från deras Concious Collections i min garderob.  Men som sagt – det var ändå ett otippat val i mina ögon att årets julklapp blev det återvunna plagget, men samtidigt ett val som är väldigt i tiden och väldigt 2018…!

Och idag -4 här uppe i norr och det ligger vit krispig frost som ett täckte över hela trädgården så det känns liiite kyligt att sticka iväg ut på ett varv runt sjön men – träningskläderna är på så nu finns det ingen återvändo. När inlägget är postat så sticker jag ut för känslan efter är min morot…! 🙂

 

Gizella har hittat en ny favorit plats… vi hittar henne oftast under Johannas granskog inne på hennes rum. Åh det blev så fint med alla vita granar!  Efter att den här bilden togs så har ljusslingor åkt på så det är verkligen magiskt där uppe nu…  

Jag kör alltid Johanna till skolan helt opiffad i “pyjamas” och då hjälper det verkligen att ha fixade vipper / fransar.  Var ju på refill igår (man fyller på ca var 3:e vecka) så de är extra fina idag. Love it!  Men alltså steget från att sitta influffad i en rosa päls i en varm bil till att vara ute på power walk känns låååång ibland…så – det är bara att bita ihop !! 

Ha, ha det ser ut som att mina fransar spretar åt alla håll p.g.a. snap filtret men hur som helst – här syns fransarna bättre. Man ser verkligen sminkad ut fast man inte är det och det får mig att känna mig piggare på morgonen! 

 

Men du, det jag skrev om sista rosen i Bachelor igår… jag kanske tar tillbaka det… för nu är jag plötsligt lite osäker på vem som han egentligen är mest intresserad i… ?  Orsaken till det är att jag såg “tjejerna berättar allt” efter programmet och där var alla med utom hon som var “Belle”.. hon som kom tillbaka i hans skjorta efter en biltur…  Och i det programmet brukar inte hon som fick sista rosen vara med så ja, vi får väl se… ?!  Jag återkommer i saken efter kvällens program!

Nu önskar jag dig den bästa tisdagen!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “DAGENS SNACKIS…!”

 1. Anitha says:

  Jag tycker årets julklapp är det vettigaste jag läst om på länge. Det handlar om hållbarhet och att belysa dagens konsumtionshets som är allt annat än sund och bra för vår planet på många olika sätt. Jag ska absolut köpa några plagg till mina kära på Myrorna, Röda korset osv för att visa mitt engagemang. Vem behöver, med handen på hjärtat, nya plagg jämt och ständigt.
  Vi har nog alla rätt så överfulla garderober.

  Och den s.k Black Friday blir en White Friday för mej

  • Ja, visst är årets julklapp vettig! och väldigt i tiden! Det är sunt att sätta fokus på hållbarhet och jag har själv samarbetat med H&M om detta redan för flera år sedan. Älskar tex deras Concious Collection som sätter fokus på denna sak. 🙂

   Önskar dig en underbar vecka och en härlig white friday! Kram!

 2. Lena says:

  Jag instämmer med ovan. Köp mer begagnat – vi lever som om vi har flera jordklot. Den här köphysterin står mig upp i halsen. Julens högtid har – tyvärr – blivit köphysterins och frosseriets högtid.

  • Så härligt att du shoppar begagnat Lena! 🙂 Det är jag själv tyvärr väldigt dålig på… Men – jag köper gärna hållbart när jag shoppar! Och ang. julen så känner jag inte riktigt som dig, jag tycker att det är underbart att köpa julklappar till familj & vänner och jag älskar att njuta god julmat! Tycker julen är en helt magisk & underbar högtid på så många sätt!

   Önskar dig en strålande dag Lena! Kram! 🙂

   • Lena says:

    Japp, jag tycker också om att njuta av god julmat och att julen är en underbart vacker högtid som jag tycker om. Och jag köper också julklappar till familj och vänner. Vi firar också jul som så många andra. Det är just all köphysteri som jag har svårt för, därför jag tycker att årets julklapp var tummen upp. önskar även dig en strålande dag 🙂

 3. Pia says:

  Hoppas du kom ut på din power walk och fick njuta av efter känslan.

  Tänk igenom varje köp 2 ggr hellre en dyr jacka som håller i 5 år än nya varje år. Och tänk på arvet barnen gör inte som vi säger utan som vi gör.

  Och allt som vi inte använder utan fyller garderoberna ger i alla fall mig ångest.

  Ha en härlig tisdagskväll.

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Som du säger så känns det verkligen som en julklapp i tiden. Stor kram

 5. T says:

  Jag tycker att det är fantastiskt om vi kan börja tänka till och handla hållbart (även om jag kan tycka det är svårt – mat är enklare – ekologiskt, närproducerat, gräsbetande, veganskt osv) men ffa väcker det här en tanke och diskussion som kanske får oss alla att konsumera mindre. Vi har bara en planet så vi måste sluta leva som om vi kan förbruka hundratals planeter. Eftersom skolorna är duktiga på att fånga upp sånt här hoppas jag att det genererar i klokare barn än föräldrar när de pratar konsumtion och kanske inte alltid behöver ha det senaste av allt bara för att ha. Inte för att man behöver.

 6. Ida says:

  Du har som vanligt järnkoll! eller bara otur när du tänker?! Alltid pannkaka när du ska skriva om något som har med samhälle/politik/miljö att göra! Världen är större än shoppingbubblan (liksom!)!

  • Linnea says:

   Vilken nedlåtande kommentar. Bara för att åsikterna är olika betyder det inte pannkaka?!! Tur att vi tänker olika och även låter andra göra det. Och kan ge konstruktiv feedback på ett snällt sätt, eller? Med litte snällare ord kommer du längre.

 7. Lena says:

  Håller med Ida, allt handlar om shopping och åter shopping. Kan undra om J någonsin får längta eller spara till något.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *