DEN PIMPADE ENTRéN…!

 

Gooodmorning darlings!

Här kunde man tänka att den 1:a snön kanske bara skulle bli slask och försvinna men not in Norrland. Här är det istället som ett vykort utanför fönstret med strååålande sol,  -4 grader och massor av vit vacker snö som har fryst fast riktigt ordentligt. Så vi kan redan glömma att få upp vår ytterdörr på sidan om terrassen för det var så mycket takras där igår att det var omöjligt att skotta (hade jag fått all snö i huvudet så hade jag inte kunnat sitta här och blogga idag… snön var BLY tung…).  Oh my, det blev verkligen vinter d.i.r.e.k.t. här i år! och en bekant till mig skrev på sin Facebook igår att det inte kommit så här mycket snö så här tidigt sedan 1969 !!! så ja, det är som sagt extremt ovanligt att den här mängden snö gör sin entré så här plötsligt.

Och idag tisdag och jag har ska försöka plocka så många godispåsar som möjligt men först ska jag visa er hur jag dekorerat entrén på Johannas skola!

Jag körde dit runt kl. 22 torsdag kväll (så att allt skulle vara på plats fredag morgon…) med en stege i bagaget och eftersom skolan har elever från sexårs och upp till 9:e klass så gällde det att fixa dekor som varken skulle skrämma någon eller som skulle kunna förstöras / vara i vägen då många elever ska in / ut varje dag.  Så – jag gick för denna lösning:  🙂

 

Det var efter att vi tömt 90 halloween pumpor fyllda med godis som jag och Johanna kom på att vi kunde använda de till att dekorera entrén på skolan och de blev det bästa alternativet till karvade pumpor som någon antagligen lätt sparkat till med foten…   Så – jag köpte snöre, hittade de coola skeletten hos Willy:s för bara 39,90 kr / styck, köpte Happy Halloween ballonger på Rusta för bara 29,90 kr (så galet billigt!!!) och sen var jag så pepp då jag körde till skolan sent torsdag kväll…  Och så här såg det ut då eleverna kom till skolan fredag morgon utklädda till maskerad! 

Pumporna har läskigt coola ansikten på framsidan (den sida som hänger mot ingången) och det bästa av allt var att de hade ett handtag som jag lätt kunde knyta fast i ett snöre. (snöret hittade jag hos Clas Ohlson).  Nyckeln var att fästa de o.r.d.e.n.t.l.i.g.t. så att de inte ramlar loss om någon står och leker med de under skoldagen…  (tänk på det om du ska dekorera någon skolentré). Och det var tur att jag hade med mig en stege så att jag fick upp ballongerna.

Oh my, då jag stod där uppe på stegen och balanserade i vinterkylan så gick plötsligt ett alarm inne på skolan. Jag trodde att det var jag som varit för länge framför dörren så fick sms:a VD´n runt kl. 23…  Men det var tack och lov inte jag som larmat och det var inget inbrott… Puh…

Min darling på väg hem från skolan fredag eftermiddag i världens coolaste “clown” make up och nystylat hår! (jag överraskade henne med en tid hos duktigaste Olivia på Anneli´s Hårdesign dagen innan). Temat till dagens maskerad var “Min hobby” och ett av J´s största intressen är att lägga make up´s.  Och nu syns inte hennes sminkning så bra här men så här såg det ut då J test sminkade sig ett par dagar innan: 

Johanna är verkligen helt rå på att lägga de coolast make up´s. 

Dekoren i entrén på skolan får hänga kvar i veckan för på fredag är det dags för maskerad no.2 och det blir en perfekt “pepp” inför det. Och själv är jag hur pepp som helst på att få köra “Bus eller godis” till de mindre barnen så nu ska 320 påsar packas! Och om du som läser det här har barn som vi ska överaska på fredag så får du inte säga något… vår utdelning är en hemlis…

Nu fångar vi denna magiskt vackra dagen och fyller den med massor av positiv energi!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Halloween | 6 Comments

6 responses to “DEN PIMPADE ENTRéN…!”

 1. Lena says:

  Du är ju helt makalös. Du sprider så mycket glädje och positiv energi så det är en lycka att ha dig i mitt bloggflöde.
  Allt gott – lycka till med packandet idag.

  • Åh nu blev jag verkligen rörd… Tusen miljoner TACK för din helt fantastiska feedback och de finaste ord Lena! You made my day!!! och jag smiler från öra till öra! 🙂 Och tusen tack för lycka till. Det värmer!

   Önskar dig en helt underbar dag fylld av lyckliga stunder! Stor tacksam kram! 🙂

 2. LLA says:

  Så fint!

 3. Tina says:

  Dom där plastpumporna är perfekta att sätta batterljus i, särskilt dom med “levande” låga, eller lägga i ljusslingor på batterier. Vi behöver nått som lyser upp i höstmörkret! 🙂 Coolt iaf, bra skola ni valt och lyllos dom som har en engagerad vuxen!

  • Åh tusen miljoner tack för fina uppmuntrande ord. De värmer! 🙂 Och ja, visst är dessa plasthuvuden perfekta att sätta batteriljus i ! och vi behöver absolut allt vi kan för att lysa upp mörkret !

   Önskar dig en riktigt fin kväll och en strålande morgondag! Kram! 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *