DUBAI DAG 1.

BAM – så har jag nya super fräscha vipper / fransar igen och jag älskar verkligen när de är helt nyfixade. Känns så glammigt… speciellt nu då jag knappt hade några kvar efter Dubai. De spretade minst sagt åt alla håll… (baksidan med att göra vippe extensions…) . Nu måste jag bara hitta en salong att fixa håret på också för jag känner mig verkligen inte som mig själv utan mina extensions (det är därför jag knappt har någon bild av mig själv från resan…) men att gå till en ny frisör efter över 15 år hos samma är en stor sak för mig… så det tar emot… Men – OM någon av er som bor i Luleå har tips på var de är bäst på Hair Talk i stan så blir jag super happy om du skriver till mig!

Och nu mina vänner så ska jag fortsätta att visa er bilder från höstlovet och vi startar med vår förra måndagen som var vår 1:a dag i Dubai! 🙂

Måndag morgon (förra veckan) startade med att jag vaknade till denna super häftiga utsikt!  Och eftersom vi somnat efter kl. 03 så blev det sovmorgon på oss så det var preciiiis att vi fick med oss frukosten som stängde kl.11. (älskar hotellfrukost som har öppet länge!).  Sååå trötta var vi… zzz…

När jag stod nära fönstret och tittade ner så kändes mina ben som spaghetti…. oh my så högt upp vi bodde…  Och vi kände att vi behövde en soft 1:a dag så vi bestämde oss för att chilla nere vid poolen efter frukosten. 

Alltid när jag är ute och reser så väljer jag att bläddra i en lokal dagstidning på morgonen för det är så kul att se hur de ser ut där man är…  Och i Dubai så bläddrar man bakifrån och fram i tidningen, men bara i den som är på deras språk. Det finns en engelsk version också och den bläddrar man som vanligt i. Sen körde jag samma frukost varje dag:  jag beställde en omelette med skinka, lök & paprika hos ägg-kocken också massor med färsk frukt efter det. 

Efter frukosten åkte vi upp och bytte om på rummet och sen tog vi hissen ner till poolen. 

Att ligga i solstolen med den här utsikten… I loooove it!!!

… och det passade oss helt perfekt med några timmars chill vid poolen den här dagen eftersom vi var så sega + att JIG behövde vara på rummet och jobba. 

Senare på eftermiddagen åkte vi girls iväg till vår favorit shoppingmall: Mall of the Emirates. Den är enorm! men ändå mycket mindre än Dubai Mall så den passar oss perfekt!  Och nu hittade vi bra här också så vi slapp ödsla tid på att söka oss fram. Sen är det ju så otroligt snyggt & fräscht här! golven är så rena att de blänker och inte ett skräp i sikte… (Johanna har på sig en super fin outfit från Soup Store).

Det är så stort där inne att man plötsligt kan passera en show…  

… och en slalombacke!  Det är 2 skidliftar här inne, en sittlift och en med “pinne mellan benen” + att det är pulkbacke, slädar osv. En hel vinterpark!  Priset för att gå in här tror jag var runt 300 dubai pengar (man tar *3 för att få sek & nok) och då ingår lån av utrustning.  Det måste ju vara helt fantastiskt för de som aldrig får uppleva naturlig vinter! 

Vi körde lågbudget middag: Mc.D. och det är ju sååå gott med en Big Mac ibland . Sen shoppade vi hellre för pengarna än att vi åt upp dom.. ha, ha. 

Efter middagen så hade vi en liten take off inne på UGG butiken där många skor var nedsatta med -40% rabatt! Så det blev 2 par till Johanna och ett par sparkling tofflor till mig (ska fota och visa senare).  Och eftersom vi “bor” i Ugg´s här uppe i norr hela vintern så passade det helt perfekt att vi fick köpt nya! 

Sen besökte vi en annan favoritbutik till J :  Abercrombie & Fitch och hur underbart fina är inte dessa mysiga plagg?! Den vänstra outfiten fick bli med oss hem och den kommer vara sååå perfekt för J att mysa runt i i vinter! 

Klockan 24.00 stängde varuhuset så då var dagen slut! och vi tog en taxi tillbaka till hotellet med vår härliga fångst. Johanna älskar by the way Bath & Body Works och doftljuset hon köpte där var heeelt magiskt…. !  Det är en kul sak med Dubai: att många Amerikanska butiker som inte finns i Europa, finns här ! 

 

Nu ska jag springa ner i tvättstugan och det kan hända att lite julpynt följer med mig upp från källaren… Jag veeet att det är tidigt men ni känner ju mig: jag vill maxa julen och njuta den så länge som jag bara kan och i det mörker som gjort sin entré här uppe i norr så kommer adventsstjärnorna att lysa upp SÅ fint i fönstren !

Njuuut din dag vidare! 🙂

Kategori: Allmänt, Dubai 2019 | 15 Comments

15 responses to “DUBAI DAG 1.”

 1. Mia says:

  Härliga bilder! Ja, det är ju galet mörkt här uppe i norr. Kl är 16 & det är becksvart! Jag längtar efter ljuset från stjärnor & julgranar!

  • Ja men HJÄLP vad mörkt det är ! jag ville gå och sova klockan 15.30 och klockan 17 trodde både jag och Johanna att klockan var typ 23… zzz… Så fruktansvärt att det blir mörkt så otroligt tidigt! det gör mig sååå trött så ja, stjärnor och glittriga julgranar är precis vad vi behöver nu för att lysa upp !! Vi tog upp massa jul från källaren tidigare så strax hänger jag upp stjärnor här ! 😉

   Njut din kväll Mia! Kram!

 2. Catrin says:

  Inte för tidigt att sätta upp stjärnorna

  • Inte en dag för tidigt för nu är det becksvart här uppe i norr redan före kl. 16 på eftermiddagen så vi behöver allt ljus vi kan få ! Annars somnar jag…zzz… 😉

   Önskar dig en riktigt fin kväll! Kram!

 3. Iris says:

  Ser ut som om dere har hatt en fantastisk reise!
  Gleder meg til å se flere bilder fra turen deres!
  Ha en magisk kveld videre!

  • Tusen tack Iris! Ja, vi har verkligen haft en helt underbar resa och jag blir glad över att du liker mina reseinlägg ! 🙂 Det inspirerar mig till att blogga fler bilder !

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Stor klem! 🙂

 4. Kerstin says:

  Och 2 timmar senare blir det mörkt i Dubai…inte så stor skillnad egentligen=)

  • Nja, det stämmer inte riktigt… Här i Luleå börjar det att bli mörkt redan runt kl. 15 och det var backsvart igår kl. 15.35, i Dubai är det strålande sol fram till att solen börjar gå ner kl. 17.40 men det är inte riktigt mörkt förren runt kl. 19. Det är stor skillnad tycker jag ! 🙂

   Önskar dig en strålande dag ! Kram!

 5. Julia says:

  Tolkade jag dig rätt i förra inlägget att du rättfärdigar ditt val av resmål trots att “det är mycket med landet som är helt förfärligt” med att du väljer att inte tänka på det då du är där, samt att det inte är något som påverkar DIG på plats?

  Jag tror i så fall att du har missförstått kritiken lite, det är nog inte så många som är oroliga för just ditt välbefinnande under din resa utan det handlar om att lyfta blicken något och se hur ens livsval faktiskt påverkar andra människor.

  • Harriet says:

   Men Julia, du kan ju aldrig ändra någon annan bara dig själv. Att banka in vett i någons huvud eller i detta fall men syrliga kommentarer kommer aldrig leda någonstans. Uppenbarligen så väljer Anna-Stina att åka dit men också tusentals andra svenskar. Många väljer det av den anledningen som AS skriver. OAVSETT vad du tycker om det behöver du förhålla dig till det. Alternativt gå med i Amnesty och få ut din kraft där. Eller sluta läs eftersom AS livsval stör dig.

   • Lena says:

    Instämmer till fullo Harriet.

   • Till Harriet:

    Tusen miljoner T.A.C.K. för din omtanke för mig och för ditt svar till Julia ! Det sätter jag stor pris på !! 🙂 Precis som du skriver så tar vi alla de val vi önskar här i livet och jag ser ingen anledning till att be om ursäkt för min helt fantastiskt underbara semester tillsammans med min familj.

    Önskar dig en magisk dag fylld av glädje & lyckliga stunder och tack igen för att du besvarade kritiken med så bra reflektion ! Stor kram! 🙂

 6. Anna says:

  Jag tycker att man väljer helt själv vart i världen man reser/hur man uppfostrar sin barn/spenderar sina pengar. Det är ju självklart! Ingen ska ha åsikter om hur man väljer att leva sitt egna liv. M

  Men du glömmer en sak. Ditt liv är inte ditt egna, inte när du väljer att blogga om det. Du blir då en influencer och bör kanske tänka lite till kring hur du uttrycker dig.
  Men allt kan inte handla om ytliga saker som service och bra shopping.

  När du skrev:

  “Sen är jag 110% enig i att det är mycket med landet som är helt förfärligt men jag väljer att inte tänka på det då jag är där och det är heller inget som jag påverkas av på plats.”

  Ja, då fick jag nog tyvärr. Din blogg har alltid varit en feelgood plats för mig i flera år men att du väljer att “bara inte tänka på det” är gräsligt. Jag förstår att du inte får några sponsorer. Inget företag som värdesätter värderingar skulle kunna stå bakom ett sådant yttrande.

  Tänker du så om allt? Klimatet? Håller för ögonen och säger för dig själv att det försvinner bara du inte tänker på det.

  Jag skäms för dig och därför lämnar jag bloggen.

  Ha det gott!

  • Emma says:

   Så gott att du lämnar. Glöm inte att blocka många andra mycket större influensers som precis varit på bjudresa.

   • Till Emma:

    Tusen miljoner T.A.C.K. för din omtanke för mig ! 🙂 Precis som du skriver så har många influensers varit på bjudresa till Dubai senaste tiden. Jag och min familj har planerat och sett fram emot resan på ett helt annat sätt eftersom vi rest dit privat och jag tänker inte be om ursäkt för vår helt underbara resa.

    Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Stor kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *