DUKNING A´ LA GIZMOLINA.

Glad söndag mina kära vänner! 

Det blev en spontan sleepover här hemma igår så nu har jag 2 girls som står här och väntar på att jag ska bli med de ut för att hjälpa de med en sak… Så- blir kort inlägg nu så uppdaterar jag senare och skriver mer då!

Så där ja, då har jag hjälpt de att knipsa en massa bilder då de 1. åker runt på sparkcykel och gör olika poseringar, 2. ligger i gräset med håret format som ett hjärta. Vad gör man inte för sina tweenies? ha, ha.  Och det var viktigt att jag hjälpte de tidigt för de pratade om regn i eftermiddag och just precis nu, as I blogg, så ser jag att de mörka molnen gör sin entré så det var nog right on time. Puh…!  Sen har vi snabb städat J´s rum för det ena kompishänget avlöser det andra här hemma idag, precis så där härligt som det bara kan vara på en söndag.  Och själv så piffar jag huset för fullt för senare i kväll ankommer JIG Luleå och då känns det fräscht att både ha nytvättade sängkläder och färdigdukat inför middag. 🙂

 

Så här såg det ut hemma hos oss i Oslo i tisdags då vi firade hjärtats 12-års dag. Och jag som älskar ballonger blev så glad då jag hittade dessa rosa HAPPY BIRTHDAY balloons hos TGR för bara 99 kr. Alltså så billigt! Köpte de för länge sen men såg att de fortsatt finns i butik så – ett tips!  Sen var J väldigt upptagen av att hon ville ha roséfärgade siffer ballonger så dessa köpte jag faktiskt med mig från Luleå, för att vara helt säker, också fick jag en ballong butik att blåsa upp de. Och det var tur att jag hade köpt med mig de för den  färgen hade de inte i ballongbutiken i Oslo… 

Jag hade med mig hur mycket duknings-saker som helst från Luleå för jag hade inte klarat att bestämma mig för stil på Johannas 12-års dukning innan vi reste… Men – till slut så kom jag fram till detta!  Barnen fick coola discokuler att dricka ur (från Lagerhaus) och till oss vuxna blev det rosa servetter (från Lagerhaus) som jag knöt ett rosa band runt som matchar de stjärn-stickers som jag pimpat glasen med (de köpte jag för flera år sen hos Søstrene Grene, tyvärr har jag inte sett de där längre…). De fina thé lysen / ljuslyktorna hittade jag för bara ca 7 kr / st. hos Søstrene Grene och jag ångrade direkt att jag inte köpte fler så häromdagen var min bästa K världens snällaste och köpte fler till mig som JIG har med sig i bagaget idag. Sen, är mitt bästa tips, för att få den där lilla extra festliga känslan på dukningen att… 

….texta på glasen!  Det kostar bara en vit penna från Granit (även Panduro Hobby har lik pennor), en sån där som de säljer för att skriva med på plexiglas anslagstavlor. Texten försvinner så fort du håller glaset under vattenkranen, och när du borstar över den med diskborsten så är den borta på ett-tu-tre.   Jag textar nästan alltid på glasen då vi har middagsgäster. Det är även ett perfekt tips att använda som bordsplacering för då har alla dessutom sina namn på glasen och slipper blanda ihop om det blir mingel efter bordssittningen… !  (bilden är från idag – söndag – då jag förbereder inför 12-års firande med familjen här hemma).

 

Jag är så glad över att vi får anledning att fira Johanna flera gånger för jag vill liksom aldrig att denna kalas-bubbla ska vara över…  och igår var jag iväg och shoppade likadana sifferballonger här i Luleå… för att behålla känslan här hemma.. Jag vet, jag är inte riktigt som andra när det kommer till att fira födelsedagar, jag går all in, i flera länder i många dagar. Ha, ha.

Önskar dig en ljuvlig söndag fylld av solsken!  🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 4 Comments

4 responses to “DUKNING A´ LA GIZMOLINA.”

 1. Emma says:

  Tack för alla tips! Älskar dina tips! Du är verkligen one of a kind!
  Kram

 2. Catrin says:

  Tack för alla bra tipshar skickat efter pennorna och köpt spegeln på rustatack för all tipssluta aldrig att plocka ser fram imot allt du skriver.

  • Åh så glad jag blir över att mina tips uppskattas så mycket! Nu smiler jag från öra till öra här! 🙂 Och så fantastiskt kul att du har skickat efter pannan och att du köpt spegeln. Lovar att aldrig sluta blogga !

   Njut din dag vidare Catrin! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *