EN AV DE 100 BÄSTA KUNDERNA!

Happy lille lördag mina vänner! 

Solen strålar efter några dagar med ett galet snöande så idag är jag fylld av härlig energi!!! Och då passar det perfekt att skriva om förra veckans glitterbomb & kaktus eftersom jag inte gjort det ännu.  Jag kommer att ge den saken större utrymme i ett annat forum snart men – nu blir det ändå en liten notis här om vem som får förra veckans “utmärkelse” för det är nämligen en och samma som får både glitterblomben OCH kaktusen och det är: Lagerhaus!

Och nu ska du få höra varför:

En dag förra veckan så hittade jag ett litet brev i brevlådan med mitt namn + adress handskrivet på kuvertet.  Och jag som älskar att få oväntad, handskriven post blev så både jätte glad och nyfiken! Inuti kuvertet så låg det en klubba / kjærlighet på pinne som det står Kram på också ramlade det ur konfetti ur kuvertet då jag tog ur kortet som det stod: “Hej finaste kompis! Lagerhaus kundklubb når snart den magiska gränsen 500.000 medlemmar, och när vi undersökte lite närmare visade det sig att du är en av de 100 medlemmar som under året handlat mest hos oss! För att visa hur mycket vi tycker om dig har vi satt in 50kr på ditt medlemskap som du kan handla precis vad du vill för!…  Tack och kram från alla oss på Lagerhaus.” (du kan se hela texten på bilden längre ner i inlägget).

Och nu borde jag kanske ha jublat av glädje och känt WOW!!! men –  när jag vet att jag har lagt sååå mycket pengar hos dom över så många år (och dessutom har bloggat / insta.  tips & produkter från dom hur många gånger som helst utan att någonsin få någon spons eller rabatt vilket så klar egentligen inte har med saken att göra men ändå…) och nu får veta att jag är en av deras 100 (!) bästa kunder! (vilket är helt galet) så resulterar det i att jag får en klubba + 50kr… ?!? Det blir det inget WOW av. Tyvärr.

Men – tanken var bra! och de får en glitterbomb för att de försökt och för att de handskrivit mitt namn + adress på kuvertet och för att de visar uppskattning till sina 100 bästa kunder. Det värmer mitt CRM hjärta!!! Men – det blir en kaktus p.g.a. att jag inte känner mig så speciell över den lilla bonusen jag får tillbaka. Det, i kombination med att ingen i personalen i deras butik tittar igenkännande på mig då jag är där och handlar,  triggar mig tyvärr inte till att fortsätta att vara en av deras 100 bästa kunder.

När jag gjorde Bioklubben (Filmstadens kundklubb) så var nyckeln att premiera våra bästa kunder med något unikt som de inte kunde köpa för pengar.  Så vi bestämde att våra allra bästa kunder skulle få resa till Hollywood i USA och få vara med på en filminspelning!   SAS kundklubb EuroBonus har ett likt belöningssystem genom att du samlar poäng som en dag kan ge dig tillträde till deras exklusiva lounger och som t.o.m. kan ge dig en gratis resa i business class till New York…

Företag som Lagerhaus som lyckats med att få 500.000 av sina kunder att gå med i sin kundklubb (det är imponerande många!) har ett stort ansvar i att förvalta den kundinformation som de samlar på sig och i att ge tillbaka något som kunden vill ha. Frågan är bara om en klubba + 50kr rabatt triggar någon att sträva efter att bli en av deras “100 bästa kunder”? Är det bra nog “morot”? Jag tycker inte det. Men – de får som sagt glitterbomben för att de i alla fall försökt och för att brevet kändes personligt.

Och där blev min “lilla notis” plötsligt världens längsta inlägg. Ha, ha. Sorry. jag kunde inte stoppa mig själv för som ni som följt mig en stund vet så älskar jag allt som har med kundklubbar att göra för vi kunder förtjänar verkligen att bli omhändertagna på bästa sätt! 🙂

Det är såå lyxigt att få ett kuvert med sitt namn + adress handskrivet på 2021! Och jag älskar att de pimpat kuvertet med konfetti och en klubba. Så “the wrapping” gillar jag och den förtjänar 100% veckans glitterbomb!

Men innehållet, The Bonus, blir en kaktus för det sticker att bara få 50kr i rabatt som tack från företaget som jag lagt så mycket pengar hos att det gjort mig till en av deras 100 bästa kunder.  Men – tanken med att ge något tillbaka till oss lojala kunder är helt rätt!  

 

Vilken kundklubb som du är med i tycker du är den bästa? alltså vilken är din favorit? Berätta gärna!  Och kanske någon av er har fått ett likt brev från Lagerhaus? Nej, nu ska jag ta en tur  ut i det vackra vädret! Solen alltså… bästa energi boosten!

Önskar dig en riktigt festlig lille-lördag fylld av positiva tankar!!!  🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

62
Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “EN AV DE 100 BÄSTA KUNDERNA!”

 1. Lena says:

  För egen del gillar jag absolut inte kundklubbar, vara medlem hit och dit och ev. få poäng på sitt shoppande är inget för mig. Just nu är jag heller inte ute i butiker och shoppar något alls. OM jag köper något är det alltid på nätet. Visst har du kanske skrivit mycket om Lagerhaus och deras produkter, men så länge ni inte har något avtal eller samarbete kan man inte heller förvänta sig någon extra bonus. trots att man tillhör de som shoppar mest.

 2. nathalie says:

  Hade nog haft precis samma tänk som dig här.
  Älskade systemet H&M hade tidigare med bonuscheckar som skickades ut 1 gång om året.
  Deras nya system som ger 25kr då och då känns helt meningslöst… fick ibland flera tusen kronor i checkar förut.
  Och blev lika glad varje gång!

 3. Tove says:

  Lite “why bother” känner jag kring det de skickade ut – det handlar ju inte om att du förväntat dig något (antar att Lagerhaus inte kommunicerat ut att de 100 bästa kunderna får 50 spänn direkt…), utan mer att de vill överaska men då borde de ju kunna ta i lite mer från tårna tycker jag!

 4. Amelie says:

  Lagerhus medlemskap är rätt uselt tycker jag. Sällan riktigt bra erbjudanden. 50kr när man är en av 100 bästa kunderna är ju rent av skrattretande!!
  50 kr får man ju i bonus av att bara handla lite sporadiskt hos tex Kappahl.

 5. C says:

  Var det verkligen en av de 100 bästa kunderna i hela landet? I så fall är ju 50 kr rätt snålt. Om de menar 100 bästa kunderna i Luleå är det lite mer ok tycker jag. Fint med ett kort iaf!

 6. C says:

  Men är det 100 bästa i hela Sverige? Känns som du måste shoppat tokmycket saker i så fall
  Själv avskyr jag kundklubbar och den enda jag är med i är ICA (om det nu räknas som en kundklubb)….handlar hellre till fullpris än att få massa erbjudande via Mail och sms…

 7. Marie Å says:

  Hehe, jag tycker nog Ica är bäst. Kopplat till kortet och ibland har man 50 kr bonus som dras vid köpet och det är ju alltid välkommet. Stadium har börjat med nåt skitkrångligt där de sålde in en kundklubb med faktura betalning som det sedan visade sig vara jättekrångligt att få pengar tillbaka från vid retur så det blir min Kaktus-kundklubb! HM känns också väldigt svårt att få bonus från?

 8. Pia says:

  Kan vi inte alla starta en bojkotta kundklubbar kampanj. De som tidigare ha bra bonus osv drar ner och krånglar till. Sedan så har varje affär en kundklubb. Jag vill vara lojal mot en affär som är bra har bra service trevliga o s v och bra rabatter då och då till alla.

 9. S says:

  Att tro att personalen ska känna igen dig är verklighetsfrånvänt.

  • Kerstin says:

   I en så pass liten stad som Luleå är det inga problem. Jobbat i butik i Umeå, som är större, i mååååånga år och man känner igen sina kunder. Vissa kunder mer än andra naturligtvis och vissa kunder ligger under radarn och man kommer aldrig i håg de…Är de dessutom stamkund så kan man t.o.m veta vad de brukar handla….
   Så att tro att man är anonym i en butik är fel….personalen har koll.
   Tycker däremot som någon annan redan sagt att alla ska behandlas lika. Lika trevligt och bemötande vare sig du handlar för 50 kronor eller 5000 kr…

 10. Tina says:

  Jag har börjat bojkotta alla kundklubbar som nu har appar. Jag vill kunna småprata med personalen, se dom i ögonen och önska “ha en trevlig dag” istället för att stå och bläddra bland appar i telefonen. Jag gillar inte vårt smartphone-samhälle 🙂 Sen tycker jag inte heller att personal i butiker ska göra nån skillnad på kunder. Alla ska vara lika mycket värda, oavsett om jag handlar för 50 kronor eller 50 000 kronor.
  Men jag håller med dig, 50 spänn var inte mkt att hurra för. Lagerhaus har ju nu 20% kampanj och då får man ju lätt ihop 50 kronor rabatt.

 11. vit diskho says:

  Vilken bra tråd detta blev tack för all info :=)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *