EN LITEN DIPP…

Mina kära bästa bloggvänner! 

Jag saknar er alla så otroligt mycket och jag vill sätta mig och posta inlägg flera gånger per dag men när jag sitter här så hittar inte riktigt mina fingrar rätt tangenter… jag känner inte att jag har något att leverera jämfört med många andra bloggar och alla de negativa kommenterar som jag fått senaste tiden lägger sig som ett filter framför skärmen och får mig att stänga locket till min mac och göra något helt annat istället…  Jag försöker att analysera vad de som hela tiden är “på mig” vill uppnå för resultat? Är det att jag slutar blogga? Eller är det att jag ska må riktigt, riktigt dåligt?  Och VAD uppfyller det för tillfredsställelse att sitta bakom en skärm och kasta skit på andra? Sen är det så fruktansvärt dumt att det är det negativa som vinner över det positiva. Att en enda elak kommentar bland 279 underbart positiva och peppande kan få förstöra så mycket är obeskrivligt trist. Och då rinner ändå väldigt mycket av mig tack vare en lång livserfarenhet och 13-års bloggande men då livet redan är lite stökigt så förstärks känslorna…  Men –  bloggen är mitt b.ä.s.t.a. lyckopiller och om det är något jag behöver nu så är det just det så nu ska jag hålla fokus på att jag innerst inne VET att ni är otroligt många som uppskattar mina inlägg och på att jag trots allt har en av de mest besökta bloggarna i Sverige & Norge och det är ju faktiskt ganska så fantstiskt !!!

Sen är livet extra tufft för oss alla nu p.g.a. pandemin. Den påverkar oss ekonomiskt, den gör framtiden mer oviss, den sätter sig på humöret vissa dagar då längtan efter socialt umgänge och saknaden av vännerna i Oslo blir extra stor och den påverkar hela min familjs livsstil då vi inte kan besöka våra hem ute i världen. Lägg till en badrumsrenovering som gör att det är kaos i huset och att hela min kropp skriker efter Thailand den här mörka tiden på året då vi tillbringat de senaste 15 åren i vårt hem i Phuket över jul / nyår. Att sedan inte heller kunna resa till Norge är en enormt stor och tråkig förändring för mig… Det är där jag tankar min energi, det är där jag har mina bästa vänner och det är där som jag fylls av inspiration och happiness. Nu är det 1 år sedan senast vi var där och det är klart att både det och att vi inte kan resa till Thailand  sänker mitt humör vissa dagar…

Men min styrka är att jag är BRA på att göra det bästa av den situation som jag befinner mig i så de senaste veckorna har jag haft fullt fokus på att skapa en magisk jul här hemma i Casa Gizmolina och jag känner en sån enorm tacksamhet över att vi bor som vi gör.  Sen fick vi ett hemma gym levererat till oss förra veckan som min kära bror kom hit och hjälpte mig att bära in / montera i fredags och jag kan inte vänta till jag har fått allt på plats så att jag kan börja starta mina dagar på löpbandet där nere. Alltså 100% LYCKA!!!  Och DU är en annan stor lycka! du som tittar in här hos mig på min blogg och om du, på väg vidare, klickar på mitt rosa hjärta längst ner till vänster i inlägget så blir jag riktigt, riktigt glad! för de spår som ni lämnar efter er, i form av ett klick på hjärtat eller en kommentar, är också lyckopiller för mig! 🙂

Igår fick jag upp en ljusslinga på vår 5:e utegran, den på sidan framför huset så nu har vi 3 på framsidan och 2 på baksidan och de här granarna och alla ljusslingor lyser verkligen upp såå mycket i mörkret! Speciellt nu då det har varit så otroligt grått, mörkt och trist då vi inte har haft någon snö. Men – i går vände det! så på morgon vaknade vi upp till ett helt magiskt vackert winter wonderland att jag blev helt lycklig! Alltså v.i.l.k.e.n. skillnad!!! och NU kom julkänslan, på riktigt!  Ska knipsa lite bilder och visa er senare (den här bilden är från igår).

Den 24:e november postade jag ett paket med kalendrar till bästa vänner i Oslo så att de skulle vara framme i tid till 1:a december men när kom paketet fram? I torsdags!  Så dagens tips till alla er som ska skicka paket till julen: var ute i GOD tid för Postnord tar tiiiid om dagen!  

Uff, jag blev så otroligt besviken över att det tog sån tid (i vanliga fall så tar ett paket Luleå – Oslo 5 dagar) att jag inte vågar skicka några julklappar med PostNord i år så för att vara 100% säker på att paketen kommer fram till jul så är mitt tips JETPAK! Det kostar mer (det dubbla! så är svindyrt…) men – då är man garanterad leverans inom 24 timmar och du får dessutom fantastiskt service vid lämning.  DHL lovar också 2 dagars leverans men – jag skickade med de förra året, betalade 1.500 kr (svindyrt det också) och paketet kom fram i mitten av januari… 3 veckor senare!  Och då jag klagade så fick jag svaret: ja, vi säger 2 dagar men vi garanterar inte 2 dagar så jag fick inte en krona tillbaka… Därför är mitt bästa tips Jetpak!

Det har blivit tradition för oss att bjuda hem mamma & H på glögg & bubbel på eftermiddagen varje advent så igår satt vi där ute på terrassen igen och då var detta min utsikt…  Den stora granen på terrassen är verkligen såå fin och nu då det kommit lite snö igen så matchar den den snöklädda granen inne helt perfekt!  

Och där inne står han vår fina snömann som vi skulle ha ute vid ytterdörren men som visade sig bara vara för inomhusbruk…   Vi har köpt den på Jula (399 kr) och fake granen inne köpte vi förra året hos Ö&B. Då kostade den 599 kr och jag förundrades över hur en så fantastiskt fin gran (med lys i) kunde kosta så lite?! I år kostar samma gran 1.599 kr så jag gissar att det nog var en miss i prismärkningen…

Och 3:e advent igår = 3:e adventskalendergaven till darlingen.   Jag har gjort en kalender till henne som hänger över hennes säng med ett paket / dag (oh yes! nu är äntligen alla paket på plats, bättre sent än aldrig, ha, ha) men varje advent så får hon en extra som väntar vid frukosten… 

I paketet (inslaget i pappet från Lagerhaus) så gömmer sig en stor fluffig super fin mys-pläd från Jysk. Jag tycket att den butiken verkligen har steppat upp och leverarat riktigt fina julsaker i år! och den här pläden är ett tips! Jag köpte den i beige och nu ser jag att den är nedsatt till bara 175 kr! Du hittar den HÄR.  Och Johannas tröja är också ett tips! sååå fin och skön jultröja från H&M som passar lika bra till en kjol och klackar som till mysbyxorna.  (jag har en lik själv, den finns på dam avdelningen från size XS – XL). Och du, hos Jysk har jag även köpt den finaste jul-dörrmattan som det står Merry Christmas på som precis som pläden nu är nedsatt i pris till bara 35 kr ! alltså wow! Bästa tipset! Du hittar den HÄR.

 

Nu fångar vi den här decemberveckan, den sista “vanliga veckan” innan jullovet startar, och fyller den med så mycket glädje, positiv energi och lyckliga tankar som vi bara kan!!!  Och från hjärtat: FÖRLÅT för att jag inte bloggat varje dag. Det ger mig världens sämsta samvete…

Var rädd om dig!

Miljoner kramar & massor med kärlek!

Miss.G.

304
Kategori: Allmänt | 29 Comments

29 responses to “EN LITEN DIPP…”

 1. Elin says:

  Du trenger ikke å unnskylde at du ikke blogger! Vi trofaste lesere er her og venter, man skjønner at ting ikke er helt som vanlig/man ønsker i disse rare tider.
  Vi savner også å reise, har alltid reist bort i nyttåret, men iår blir det feiring hjemme i Oslo. Får prøve å finne på noe ekstra koselig da.

  Vi har pyntet inne i helgen. Kattene elsker juletreet, og all pynt som vi er glad i må henges høyt. Spesielt sølvfugler med fjær på halen var populære… Har du noen andre tips? Leker Gizella med pynten?

  Håper du får en fin siste uke før jul og at badeoppussingen snart er ferdig.

  Klem fra et regnfylt Oslo

 2. Ewa says:

  Hej !
  Jag har följt dej i många åt och det är så trevligt att läsa om dej ioch fin familj.
  Hoppas att du inte ger upp och slutar skriva.
  Ge inte upp för alka negativa nissar som skriver.
  Garanterat fler positiva följare.
  Jag är positiv Lulebo simbor i Piteå . Vi kommer att flytta till centrala stan i Luleå inom ett halvår.
  Tusen kramar från Ewa Ageholm

 3. Ewa Ageholm says:

  Tänk positivt och försök slänga negativa inlägg över axeln

 4. Anna says:

  Blir såå glad för din uppdatering!!:) Du sprider så mycket glitter, värme och kärlek i en tid då vi alla behöver mer av just detta. Hjärtligt tack!

  Önskar dig en extra fin måndag!
  Kramar i massor

  Anna

 5. Jenny says:

  Usch hemska människor det finns. Jag undrar vad du sysslar med mer än att blogga? Jobbar du i din mans företag med? Håll ut med bloggen den är så mysig och härlig att läsa! Kramar

 6. Nina says:

  Endeliiiiig en oppdatering fra deg <3
  Går inn på bloggen din hver dag, og håper det ligger et nytt innlegg her 🙂 Elsker stemningen i bildene dine, samt alle tips du gir. Ha en strålende førjulstid!
  Stooooooooor klem fra Nina 🙂

 7. Fantastiskt blogg hoppas att jag kan se mycket mer av detta innehåll

 8. Elsa says:

  Väldigt trist med elaka kommentarer och påhopp. Och man kan undra varför man då fortsätter att läsa din blogg. Jag tittar in här ibland och tycker det är trevligt. Men jag funderade idag på detta med att den var en av Norges och Sveriges största. Hur tänker du då med statistik? Och hur jämför du med andra som har 1.5 -2 miljoner bsökare /år.
  Alltså bara en undran. För min del spelar det ingen roll. Men undrade bara hur du vet att det är så.
  Önskar dig en fin vecka.

  • Tusen tack för härlig feedback! 🙂 Sen är det knepigt det här med statistik, men som svar på din fråga så utgår jag från alla registrerade bloggar på bloggportalen.se och där är min blogg med på listan över de 50 mest besökta av totalt 162.083 registrerade bloggar. Det utgår jag från då jag skriver så. Och det är samma i Norge, där fanns tidigare en liknande “list” och där var min blogg också bland de 50 mest besökta.

   Sen finns det precis som du skriver en klick bloggar med 1,5 – 2 miljoner besök / år vilket är otroligt imponerande !

   Och det är just detta, att jämföra min blogg med de största som kan sänka mig… Därför så försöker jag, så gott det nu går, i stället att vara tacksam över att jag är bland de 50 mest besökta registrerade bloggarna! Jag är t.o.m. ofta uppe på plats 34 ! och det är ju fantastiskt bra det också!

   Så allt handlar om var jag lägger mitt fokus då jag jämför min blogg med andra! För om jag jämför med de största så kan jag känna att jag lika gärna kan lägga ner, men jämför jag med de ca 162.000 andra så har jag en succé ! och det är den känslan som driver mig i mitt bloggande sedan 13 år tillbaka ! 🙂

   Som idag, måndag, tex så är min blogg på plats 38 av de de mest besökta privata bloggarna på bloggportalen.se (placeringen justeras ofta då sifforna anger besök per IP-adress och timme senaste 7 dygnen) och på plats 13 kategorin Föräldraskap och barn. och går du in på Mode och Design så är jag på plats 13 där också. And that makes me happy!

   Hoppas det besvarar din fundering?!

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare ! Kram! 🙂

 9. Tove says:

  Jag har läst din blogg i många år och tycker den är väldigt mysig. En liten reflektion över alla tråkiga kommentarer är 1) jag ser det hos många bloggar/på instagram nu. Jag tror hela samhällsklimatet nu under pandemin gör att folk är på tårna och blir lätt irriterade och 2) Jag tycker också att man har rätt att kritisera, men SJÄLVKLART ska det vara konstruktivt. Men det är nog samtidigt t.ex. väldigt få där ute som följt alla restriktioner till 100% hela tiden…

  Hoppas du får en fin dag!

  • Mia says:

   Ja, du får tänka på att den här pandemin drog ut de sämsta sidorna av människorna i alla fall på nätet: man får absolut inte säga att man längtar efter att resa och man får inte shoppa, ens om man gör det på ett smittsäkert sätt såsom Tegnell säger att man ska göra… Nej, fortsätt sprida glädje och de som inte gillar dina intressen och syn på livet bör nog byta blogg att följa så att de inte får ett nervöst sammanbrott! Ha, ha! Kram!

 10. Astrid says:

  Kjære fine deg ❤️❄️Ønsker deg og dine God Jul og Godt Nyttår Klem fra Oslo

 11. Annie says:

  Så fint du gör och jag håller med dig, JYSK har verkligen steppat upp, vi har handlat en del där genom åren och oftast till god kvalitet och bra priser. Sällan har jag varit missnöjd och skulle det vara så att något inte håller kvalitet blir jag inte irriterad då det oftast varit billigt. Men det är inte ofta som det har skett. Ha en god vecka nu, kram

 12. Ida says:

  Åh vad glad jag blev för uppdateringen & jag hoppas du kan skaka av dig de trista kommentarerna (det är ju bara samma tjat hela tiden!) & fokusera på det som gör dig glad i allt detta mörka. Samtidigt förstår jag att det tar energi, min stressnivå har definitivt förflyttats åt fel håll i & med pandemin & det krävs ovanligt lite för att få mig ur balans.

  Sen med paketen… Bor i Kanada & har skickat ett par julpaket till sverige & här har Covid gjort så att posten inte ens längre ger en tidsram inom vilket paketet kan tänkas dyka upp. Kan mkt väl hända att de kommer fram till påsk!

 13. Anna i Sundsvall says:

  Stor varm peppkram till dig! Din blogg är unik så jämför dig inte med någon annan! Kram kram och god jul! Tack för tips på snömannen, den måste jag kolla in

 14. Ulrikah says:

  Kul blogg att följa. Härligt med julklappstips/shoppingtips.
  Hoppas att ni snart har huset i ordning.
  Kram

 15. Sofia says:

  Din blogg är så härlig! Har följt i många år
  Gillade att du länkade till lite olika saker i inlägget, fina!
  Rolig idé & nytt sätt att hitta inspiration, tycker du tipsar om mycket fint ✨
  Kram

 16. Anne says:

  Hilsen til deg fra en av dine lesere/følgere i Oslo. Jeg er daglig innom bloggen din – men, forstår også at du ikke alltid ønsker å publisere av ulike grunner. Jeg håper inderlig du klarer å overse negative kommentarer – samt at du ikke mister lysten til å blogge. Jeg opplever at du har en genuin tanke om å spre glede. Fortsett med det! I disse dager trenger vi alle noen som stikker hodet frem for å minne om hvor viktig glede er i dagliglivet.
  Alle gode tanker til deg og familien!

 17. Lena Karlsson says:

  Här är i alla fall en som definitivt gillar din blogg då jag följt dig i flera år tillbaka. Jag hoppas att du kan överse dessa negativa och sura kommentarer, tror det handlar om ren avundsjuka. Hoppas att du inte tappar lusten till att blogga – du har så fina idéer och tips för jämnan. Allt gott till dig.

 18. Natasja Harung says:

  Til alle dere som må legge igjen stikk om at Johanna får så mye av sin mor- dere glemmer det at Anna Stina er en person som GIR. Å ha et stort og raust hjerte som tenker på å glede andre, og å spre glede, er temmelig enestående i denne verden.

  Riktig god glitrende jul til deg Anna Stina<3 Stevn frem slik du er!

  Klem fra Natasja

 19. Maria says:

  Varför ska man vänta tills sista minuten att skicka julpaket, man kan väl vara ute i god tid så paketen hinner komma fram, och man slipper att vara irriterad,man får väl skylla sig själv annars tycker jag.

  • Eva Rydin says:

   Konstigt att några alltid måste ifrågasätta vad andra skriver, både angående post och julgranar…, har man inget snällt att skriva kan man låta bli. Det är skillnad om man ber om råd i sin blogg.
   Varm kram miss Gizmolina

 20. Lena says:

  Det är ju väldigt vackra bilder du visar på bloggen och massor av inspiration. Dock tycker jag det låter som ett galet slöseri med 5 utegranar, både ekonomiskt och mot naturen. Hur gör du med allt pynt du köper? Packar ner och tar fram nästa år?

 21. Linda says:

  Tänk så här ….hur många skulle uttrycka det de gör i sina kommentarer ( de negativa ) i 3D? Dvs direkt till dig om de fick möjlighet ? Vi kan nog anta att det är just de flesta som skriver negativa trista saker. Och varför..jo, för att det gör man inte av respekt och vett. Men på nätet är du anonym i stor utsträckning, du slipper ögonkontakt. Kanske skulle du ställa frågan till dem…vill du höra av dig och berätta mer, eller kan jag ringa upp dig ? Då tror jag det skulle bli…tyst!

 22. Marlen says:

  Hej
  Var hittar du röda band som går att böja!? Vill ha!
  Tack för en härlig blogg ❤️❤️❤️
  God jul Marlen

 23. Ann-Sofie Hedman says:

  Hej!
  Jag har läst din blogg sedan 2008 och gillar verkligen din blogg. Så fint med din inredning och dina tips på kläder. Och din fina människosyn. Jag tänkte bara tipsa dig om att Jysk har en prisgaranti om man köpt en vara som de sedan sätter ned priset inom 30dagar sedan du köpte varan, så får man mellanskillnaden på ett presentkort. Då blir det ju ännu roligare att fynda. Ett litet tippselitips bara. Tack för en fantastisk blogg o God Jul. Mvh Ann-Sofie

 24. Eva Rydin says:

  Läser alltid din blogg, som jag tycker mycket om. Försök att inte bry dig om negativa kommentarer, finns alltid människor som inte är snälla. Du är för mig en inspirerande godhjärtad person. Hoppas verkligen du fortsätter att blogga. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *