EN MINIBAR PÅ RUMMET!

Happy tisdag kära vänner! 

Alltså ni är ju bara världens BÄSTA bloggvänner!!!  Tusen miljoner T.A.C.K. till alla er som tagit er tiden att skriva till mig och dela era erfarenheter från resor med EF & STS. Jag har läst era kommentarer med stort intresse!!  Och ja, det är tyvärr väldigt känt att det är mycket festande på språkresorna men,  kanske det är annorlunda på Konfirmationsresan som J funderar på att åka på? Jag tänker på att det är etik & moral som är i fokus och ja, det är ju som sagt en Konfirmationsresa, inte en språkresa, så kanske det är annorlunda? Eller så är det inte det? Hmm… Jag ska forska vidare i saken så får vi se vad vi bestämmer oss för till slut? Vi har ju som tur är bra med tid på oss…

Och på tal om festande så var jag på det 1:a föräldramötet på J´s nya skola igår kväll och där var det en inbjuden gäst som berättade om att de är ute i skolorna nu och pratar om just alkohol, tobak & narkotika till de som går i 8:e klass. Så det är helt klart ett tema som kommer upp både här och där när barnen är i 14-15 år åldern.  Hur som helst – det kändes SÅ bra på mötet där vi fick träffa all personal som jobbar på skolan och när frågan om klassförälder kom upp så räckte jag direkt upp handen och sa “det är jag gärna!” för jag älskar att få vara med på ett hörn och hitta på kul saker för Johannas klass. Men jag verkar vara ganska ensam om att tänka så…för det var inte direkt slagsmål om vem som skulle bli. Ha, ha.  Nu är i alla fall planen att klassen ska börja spara pengar inför en resa i 9:an så nu undrar jag vad ni som redan varit igenom en “insamlingsfas” med era barns klasser har för tips? Förutom att sälja kakor!! (som alla gör… ) Vad har gett mest cash? Hit me! 🙂

 

Nu är det här en totalt ostylad bild knipsad i farten… men vi struntar i det…   Som du kanske kommer ihåg så möblerade vi om uppe på J´s rum för en stund sedan?   Då  flyttade vi in sminkbordet som stått i hennes lounge (hon har 2 rum) för att få allt samlat och alltså det blev SÅ mycket bättre! Och för att få plats med sminkbordet så flyttade vi garderoben / walk in closet till en annan vägg så nu är den bakom 13 ballongerna.  Sen har vi inte riktigt löst var den höga byrån ska stå (som hon har allt sitt smink i) så just nu står den så här, i öppningen in till mitt och JIG´s sovrum…  Så ja, alla detaljer är inte på plats men så här ser det ut idag! 

Och på tal om fest… så önskade sig J ett minikylskåp till sitt rum i födelsedagspresent så gissa om hon blev glad då min bror kom med detta!!! Alltså såå coolt att ha en egen “minibar” på rummet med drickor i som hon kan bjuda sina vänner på när de ser på film etc.   Very American style!  

… och han hade fyllt det med drickor också!  också fick hon popcorn!  Och kylen har t.o.m. ett litet frysfack som hon kan ha glass i. Så ja, nu har hon typ en egen “lägenhet” en trappa upp. Ha, ha.  Sen ska kylskåpet inte stå här på golvet, vi har inte fått det helt på plats ännu… Men det funkar så här så länge.  (tusen miljoner TACK kära Johan! you rock!!).

 

Med det så önskar jag dig en underbar dag!  och du, det är tydligen byta idéer med varandra dagen idag, perfekt sak att prata om både på lunchen med kollegorna och vid middagsbordet hemma… !  Och glöm inte att jag efterfrågar era idéer om hur man tjänar mest pengar till en skolklass?! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Johannas 13´th birthday, Johannas rum. | 15 Comments

15 responses to “EN MINIBAR PÅ RUMMET!”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Men så fint hon har det!!! Älskar draperierna med ljusslingorna bakom, så himla snyggt och kan tänka mig hur mysigt det är att sitta där. Och så coolt med ett litet kylskåp, drömmen ju! Så fint av dig att vara klassförälder, som vi har sett tidigare verkar du som gjord för jobbet och gör alltid det så festligt och det där lilla extra och roligt för dig med kan jag tänka mig. Låter som ni har kloka tankar kring resan, har aldrig hört talas om konfirmation resa innan så det kankse är helt annat. Jag har läst att ungdomar har bättre attityder kring alkohol än när vi va unga, jag skäms hur jag gjorde när jag va i väg, stackars mamma, fast hon visste ju inget ;). Kul med idéer dagen. Önskar dig en toppen sådan. Har tyvärr inga tips kring försäljning, min flicka är för liten
  Men va på en klass loppis en gång va lite kul. Stor kram

 2. Malin says:

  Bäst förtjänst är på kakor och chips kör 2 ggr per termin så brukar det bli en bra pott.

 3. Stina says:

  Toapapper, går åt som smör i solsken för sonens fotbollslag, det är ju något vi alla behöver;)

 4. Anna says:

  Tulpaner. Alltid succé. Lätt att sälja och bra förtjänst.

  Fint och lyxigt med egen kyl, älskar hur ni tänker utanför boxen och sätter guldkant på livet i stort som smått.

  Ha en underbar dag! Kram

 5. Anna says:

  Försök att köpa in något själv via ditt/ert företag som de säljer så ger det mer vinst till klasskassan än om man tar de traditionella företagen som också vill ha vinst. New body är också lätt att sälja. Varför inte köpa in några pumpor till halloween och göra färdig lyktor som säljs. Alla gillar inte att gå runt och sälja så de kan tillverka.
  Ordna loppis ger också övning i projektarbete. Och tänk på att det alltid finns de som inte bidrar med något och hur det skall hanteras.

 6. Des says:

  Vi hade modevisning i en klass som vi sålde biljetter till. Biljetterna var även lotter som man kunde vinna på o då var det priser vi föräldrar skänkte från olika företag,tror bo tog 100kr st. Vi sålde även fika. Vi fick in väldigt mkt pengsr på det minns jag. Elever o föräldrar var manekänger.

 7. Lena says:

  Julblommor funkade bra. Likaså tulpaner.
  Kakor tycker jag var mer svårsålt. Många som säljer precis som du skriver.

 8. Majsan says:

  Ååååå vilka härliga rum 🙂

  Ang försäljning har jag typ ingen koll :/
  Men ett förslag på resmål i 9:an… Auschwitz.
  Historiskt viktigt
  I kombo med att bo o besöka Krakow.

 9. E says:

  Newbody kläder gav bra förtjänst har jag för mig

 10. Therese says:

  Jag får inte ihop planlösningen här, måste alltså du och jig gå igenom detta rum för att komma till ert? Är det inte lite trångt med en byrå i öppningen då? Kanske helt missuppfattat nu haha Hur som helst så älskar jag hur du får en sån mysig stämning i alla rum, inser att jag måste ge mig på ännu mer textil och belysning.

 11. Sofie says:

  Här kommer ett tips, har dock inte fördjupat mig i ämnet så jag vet inte vad det är för förtjänst

  Googla på “ullmax” ,funktionskläder i hög kvalité

 12. Signe says:

  Vad är det för märke på kylen?

  Du är bäst! Så inspirerande och sprider sån värme och kärlek ♥️

 13. Cissi says:

  Det bästa och roligaste vi gjorde när min dotter gick i 6:an var att anordna disco för årskurs 0-4. Halloween disco med lotter, bästa utklädnad, olika stationer med tex prickskytte, lyckohjul, godis och fika. Blev en sån succé att vi var tvungna att slänga ut föräldrar för att få plats med alla barn som ville komma in 🙂

 14. Ida says:

  Det är väl jättebra att det är någon som inte jobbar 100% som har möjlighet att ta på sig uppdraget med klassförälder!

 15. Sara says:

  Skyltsöndagen lånade vi marknadsbord av kommunen och stod på ett A-läge och sålde hembakat fikabröd i vackra juliga omslag. Det gav verkligen rejält klirr i klassresekassan och krävde bara ett rullande schema vid ett tillfälle förutom bakning då! Det vi sedan konstaterade var att många äldre besökare endast nöjde sig med äkta hemmagjorda ”julstjärnor” (smördeg och plommon) och alla ville försäkra sig om att det inte var köpes! Kunderna var i övre medelåldern.
  Alternativ 2 som också gav bra med bidrag till klassen på skyltsöndag var julklappsförsäljning, vi inhandlade billiga små juliga presenter men absolut inte skräpkvalitet, fixade vackert välgjort paketinslag och sålde med ett rimligt påslag till barnfamiljer och far- morföräldrar som uppskattade färdiga små gåvor. Krävde en påpälsad tomte med traditionsenlig säck. Arbetsinsatsen blev även här endast en dag i anspråk men tilläggas att inköp och paketfix tar en dag till.
  Det blev ett långt tips, men kanske kan ge lite idéer! All lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *